Щастливи заедно (Aşka Sürgün) - Beren Saat и Mahsun Kırmızıgül - Тема 14

• 64 090
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Ето дойде и дългоочаквания край от мен. Отдавна спрях да пиша, но истината е че нямах време и каквото и да напишех щеше да е излишно, като че ли и ми липсваше желание. Но пък ви четях редовно. Не знам от сценаристите ли беше, от това че гледах напред, накрая беше гледане без емоция. Днес обаче пуснах няколко сълзи. Финалите винаги ме разчувстват, независимо колко ги претупват. Хубаво сте казали всичко, беше ми удоволствие да споделя емоциите си през ефирното време което Нова и Диема ни предоставиха. Жалко е че сериала е стар, иначе компанията можеше да се пренесе и другаде. Благодаря на екипа за всичко което се случваше в темата.   bouquet Hug за всички вас!

Бих се радвала ако излиза интересна инфо за актьорите и продължим да дискутираме проектите им тук. Ако не - здраве да е! ПОздрави и всичко най-добро от мен.  Cry Simple Smile

# 451
Момичета, много ще ми липсвате беше удоволствие за мен да ви чета. Аз също искам да благодаря на Ивето за темите Hug, Милена за преводите Hug, Тара и BELL за колажите Hug Hug, Петя за смешните изрази Hug  и на всички вас, които пишехте в темите Hug. Вили на мен също "Любов извън закона" ми харесва и ме е яд, че ще го спрат, обаче и темата на сериала не върви. Започнах да гледам и "Къде е дъщеря ми?" с Бурак Хакъ, Едже Услу и Хюсеин Авни Данял, в началото го гледах със субтитри, но после не знам защо момичето се отказа да превежда, а толкова съм запалена по този сериал и се надявам някой ден да го пуснат в България.
И пак ще кажа, че съм на мнение, че Низар не заслужаваше тази съдба, трябваше Ресул да остане инвалид, така поне Арда щеше да го накаже, но какво да се прави така са решили сценаристите. Толкова плаках на тази серия, когато Ресул стреля по Низар и после когато всички разбраха, че Низар ще остане инвалид.

# 452
Започнах да гледам и "Къде е дъщеря ми?" с Бурак Хакъ, Едже Услу и Хюсеин Авни Данял, в началото го гледах със субтитри, но после не знам защо момичето се отказа да превежда, а толкова съм запалена по този сериал и се надявам някой ден да го пуснат в България.

Ани, съвсем наскоро открих този руски сайт, в който има качени епизодите с руско озвучаване: http://duralenta.ru/serials/turkser/16559-gde-moya-doch-tureckiy … n-na-russkom.html
Хюсеин Авни Данял / Низар / играе ролята на бизнесмена Зафер, чиято дъщеря изчезва от дискотека.

Оригиналните епизоди / 26 / ги има тук:http://www.vbox7.com/user:kizimnerede?p=collections

# 453
  • По света и в нас.
Добро утро.

Ани, съвсем наскоро открих този руски сайт, в който има качени епизодите с руско озвучаване: http://duralenta.ru/serials/turkser/16559-gde-moya-doch-tureckiy … n-na-russkom.html

[/color]
Не съм Ани,но Благодаря,че го сподели.Аз го гледах на турски,но ще му хвърля едно око сериала наистина е добър.

# 454
Добро утро,хубав и усмихнат ден ви желая.
Новият ден е едно ново начало,усмихнете се денят ще бъде прекрасен  love001

Ани- абсолютно съм съгласна с теб че не трябваше да наказват по този начин Ресул.
Той заслужаваше да му осакатят и другата ръка и никога повече да не можеше да хване оръжие или да удари някого.Видя се че той е "големия мъж" само с оръжие в ръка.
Фърат Танъш е страхотен актьор за да ме накара да се вбесявам винаги като видя Ресул.

# 455
Добро утро сладурки !!! Hug
Момичета и аз се зазяпах в " Къде е дъщеря ми ? " и ми хареса
Ето и днешното кафе

Лек и усмихнат ден ви желая   love001

# 456
Привет и от мен!
Още не съм гледала последната серия и не мога да се изкажа "компетентно", но когато я гледах без субтитри,останах с впечатлението ,че финала е претупан.Сега влизам в конкурс,да поизпитам някой и друг доктор,но като се върна,ще кача последните си майтапчийски хрумки

# 457
Здравейте, момичета  Hug
Финала както подозирах наистина беше претупан, липсваха ми като гости Ася, Ширин, Мустафа, също Дилян и Дживан, но толкова неща простих на сценаристите, че сега пак ще си затворя очите.

Мили дами аз лично не мога да споделя мнението ви,че Зилян не обича силно Хазар. Мисля,че го обича колкото и той нея. Но тя беше много наранена в момент в който беше подложена на силен емоционален стрес с оглед болестта й. /Да не забравяме,че тя е от Мидят/. Това според мен беше естествената реакция на случилото й се. Колко пъти когато тя имаше нужда от него той беше някъде другаде и се появяваше постфактум, къде с извинения,къде с лъжи. Според мен Хазар напълно си заслужи тази година без Зилян.
newsm10 Започвам с цитата на Дея, защото и моето мнение е такова.
Зилян не искаше състрадание, тя очакваше разбиране. И добре направи, че поиска тази раздяла, защото така осигури достатъчно време на всички да преосмислят поведението си - на семействата Шахвар и Азизоолу, на Хазар и на себе си. През това време Зилян порасна. Не може едно момиче само на 18 да изгради стабилно семейство пропускайки всички фази за една любовна двойка. Та те дори една романтична вечеря не можаха да имат - около тях бяха преди всичко проблемите на другите, а за тях не стигаше денонощието.
Хазар каза "че Арда му е достатъчен" - дрън, дрън, тези да ги разказва на баба ми. Затова ли нямаше смелост да я погледне в очите или защото щеше да остане в тях?! Дали ако не бяха се разделили Хазар щеше да се вземе в ръце и да организира по стабилно живота си - отдели се самостоятелно, намира време да отглежда и детето си, а преди се беше понесъл по инерция, дори на моменти забравяше за присъствието на "кинжала в сърцето си".
Ето защо за мен тази раздяла беше нужна. Сега вече всеки е свалил картите на масата, познават се и всичко ще влезе в своите коловози.
И сега да влезна в духа на темата С БЛАГОДАРЯ :

на ИВЕТО  Hug за това, че отвори вратата на темата за мен и за неуморния и труд, който полагаше да я оформя, поддържа и пази! newsm51
на ТАРА41 Hug - джанъм, още дълго време ще отварям линка от 1 стр. с твоите страхотни колажи! newsm51
на ДЕНИИ  Hug - за страхотните всекидневни резюмета! newsm51
на ЦВЕТИ  Hug и АЛЕКС  Hug - за епизодите, които своевременно качваха! newsm51
Ах, ДИДИ  Hug как ще започва денят ми без твоите ароматни кафета и чудни парчета! newsm51
на ЛУСИ  Hug, ГАЛКА  Hug, ТАНЯ  Hug, ДЕЯ  Hug, ДИ Hug,СЛАВЕНКА  Hug, ВИЛИ  Hug, АНИ 1707  Hug, ПЕТЯ  Hug - за чудесните коментари, снимки, колажи, хумор и толерантност! newsm51
и не на последно място КЛАРИ  Hug - моето малко талисманче в темата! newsm51  love001

Сигурна съм, че в този сериал всяка една от нас се идентифицира с някоя от героините, открила е своята любов, някой свой проблем от реалния живот, видяла е дори врагът си, видяла е и поведението на милото, аз също се намерих.
С удоволствие приемам всички предложения за продължаване на темата. PeaceЩе продължа да пиша докато и ВИЕ сте тук.

# 458
Силве, присъединявам се към теб и Дея. Peace
Хазар трябваше да разбере, че Зилян не му е "даденост" и че той трябва да показва обичта си не само с красиви думи, но и с дела.
С удоволствие приемам всички предложения за продължаване на темата. PeaceЩе продължа да пиша докато и ВИЕ сте тук.
+1 Laughing
Имам още доста колажи, направени, но не съм ги качвала, за да не досаждам и други, които чакат да бъдат направени, а времето все недостига! Heart Eyes
Петя, чакам майтапчийските ти хрумки, много ми действат положително и ободряващо! Peace

Усетих се, че чакам да стане 12ч. hahaha hahaha hahaha

# 459

Усетих се, че чакам да стане 12ч. hahaha hahaha hahaha

Заради филма ли?  Mr. Green И аз по закона на всеобщата гадост до сега нямаше начин да го гледам на обед ,а сега си кукувам  Embarassed да ама свършииииии  Laughing
Тара , ми постни ги тези колажи -винаги съм ги харесвала!

# 460
Здравейте пак! Ей, Диди, това кафе ще го търся всяка сутрин, както и поздравите за разкършване на mamata48, например!

Хазар трябваше да разбере, че Зилян не му е "даденост" и че той трябва да показва обичта си не само с красиви думи, но и с дела.

Момичета, накарахте ме да се върна към последната серия. За раздялата и аз казах отдавна, че е закономерна за Зилян и заслужена за Хазар. Обаче от финала очаквах по-силен текст, по-силни думи на Зилян - какво е ставало през тази година в "кървящото" й сърце, а не само в сърцето на Хазар. Според мен на финала сценаристите "ощетиха" Зилян. Канеше се да му се извинява - за какво? (Може би за това, че не му каза едно "Тук съм" след смъртта на Бурджу.) Хазар пък я укорява докрай. Той така и не осъзна, че е отговорен за тази раздяла, че тя беше нещастна с него - заради щастливото му бащинство, в което той се вживя ... за нейна сметка. Пред нея се очертаваха поредица от провалени романтични мигове и обещания за "реванш". Кой какво научи през тази година, освен че някакси се обичат.
Разбира се, че автоматично събиране след смъртта на Бурджу е психологически невъзможно. Но цяла година без мост помежду им, без никаква комуникация ... (все пак в началото ги видяхме "щастливо разделени", както писа някой).
И това истинско събиране ли е накрая - пак без разбиране, пак с едностранни обяснения (на сватбата тя говори, той мълчи, в ресторанта пък не й даде да каже "гък"). Събраха ги ... с инсценировки и номера. Според мен те не извървяха истински пътя един към друг. Пак казвам, че силен сценарий на финалната серия би могъл отчасти да компенсира това.

Желая ви приятен ден в очакване на майтапчийски хрумки и още колажи!

# 461
Хазар трябваше да разбере, че Зилян не му е "даденост" и че той трябва да показва обичта си не само с красиви думи, но и с дела
ТАРА 41 Hug джанъм, караш ме да си мисля, че ако аз или ти бяхме на мястото на Зилян, Хазар нямаше да има "толкова възможности" само да получава дарове наготово. Бързо щяхме да го накараме да си намери мястото. Joy Joy hahaha
Ама винаги съм казвала, че жената винаги повече дава, отколкото получава  Peace
Сега ще ти се "накарам" аз на теб - слагай ти тези колажи тук, ще разглеждаме, ще си коментираме, и колко случки ще си спомним.
Вчера, когато Джесур и Руя се опитваха да съберат Хазар и Зилян се сетих, как в една от сериите, мисля, че беше преди вечерята след подписването на брака им, Джесур каза на Хазар: "Ще дойде време и ти все някога ще ми паднеш в ръчичките!" Ето, че така и стана. То беше по повод, че не вярва на Джесур за музикалното оформление, но сега пък Хазар му даде повод и наистина му "падна".
За мен от целия сериал си остана най-силна 5 серия бг - когато Зилян му показа уважение, сила, смелост и го гледаше непрекъснато в очите. Ами всичкото това тя го доказа впоследствие.

Ако искате да си направим един "споменник" и всяка от нас да си сподели най-впечатляващият момент от сериала?

за МИЛЕНКА  Hug и нейните безценни за мен преводи! newsm51  love001

# 462

Момичета, накарахте ме да се върна към последната серия. За раздялата и аз казах отдавна, че е закономерна за Зилян и заслужена за Хазар. Обаче от финала очаквах по-силен текст, по-силни думи на Зилян - какво е ставало през тази година в "кървящото" й сърце, а не само в сърцето на Хазар. Според мен на финала сценаристите "ощетиха" Зилян. Канеше се да му се извинява - за какво? (Може би за това, че не му каза едно "Тук съм" след смъртта на Бурджу.) Хазар пък я укорява докрай. Той така и не осъзна, че е отговорен за тази раздяла, че тя беше нещастна с него - заради щастливото му бащинство, в което той се вживя ... за нейна сметка. Пред нея се очертаваха поредица от провалени романтични мигове и обещания за "реванш". Кой какво научи през тази година, освен че някакси се обичат.
Разбира се, че автоматично събиране след смъртта на Бурджу е психологически невъзможно. Но цяла година без мост помежду им, без никаква комуникация ... (все пак в началото ги видяхме "щастливо разделени", както писа някой).
И това истинско събиране ли е накрая - пак без разбиране, пак с едностранни обяснения (на сватбата тя говори, той мълчи, в ресторанта пък не й даде да каже "гък"). Събраха ги ... с инсценировки и номера. Според мен те не извървяха истински пътя един към друг. Пак казвам, че силен сценарий на финалната серия би могъл отчасти да компенсира това.

Желая ви приятен ден в очакване на майтапчийски хрумки и още колажи!

ТАНЧЕ  Hug точно затова бях написала в един свой пост че са "щастливо разделени" - ами факта, че той ходеше вечер и тайничко я гледаше през прозореца, във времето ни показаха, че и тя ходи тайничко около къщата му и го наблюдава. Показа му, че го подкрепя, когато се сгащиха с Ресул, той пък не я остави сама, когато отиде в затвора, след прострелването на Низар. За мен всички тези подсказки са достатъчни, за да видя, че те са израснали.
Пък и сценаристите ги лишиха от хубавите думички още когато се смениха, а и не винаги трябва да се говори, понякога и мълчанието им говори.
Зилян няма да му каже "Ето тук съм!", защото имайки впредвид възпитанието и тя е горда жена. Той трябва да я усеща, както и призна, че аромата и означава много за него. Снимката под възглавницата му пък и проговори на нея, ето че мостът не е изгорял. Освен това вчера му призна, че иска очите му, че и липсва.
Е ние сме малко повече романтички, затова ни се искаше нещо по-така, ама уви...

Имам още едно предложение, ако искате всяка от нас да напише своя финал за филма, през нейния поглед и да си ги споделим. Мисля, че ще бъде много интересно и разнообразно. Ще се кефим на макс, както ние си го умеем ? Какво ще кажете? newsm78

# 463
Силве, чуденето ми беше около думите на Зилян към Руя, че отишла у Хазар "да се извини". Ама за какво, не разбрах? newsm78

За финал не знам, ама си спомних думите на Султан към Азам в двора на болницата, че Зилян сякаш е родена "с лоша съдба". Май наистина по-голямата късметлийка излезе Дилян, заради която всъщност започна всичко - поне според Берин ханъм. И си представям на майтап, че ако Азизоглу бяха кандисали за Дилян още в началните серии и не бяха я отвърлили като невеста за Хазар, можеше да се заформи страхотен любовен петоъгълник.  Joy
Женят насила Хазар и Дилян. Дживан се влюбва тайно в снаха си Дилян. И Дилян се влюбва в девера си Дживан и не спира да реве. Шахвар идват на гости и Хазар хлътва по балдъзата си Зилян. И Зилян се влюбва в зет си Хазар, но нали е непорочна и "проклета", двойно повече го върти на шиш. Бурджу става разногледа чии колиета да краде и на кого да си връща - на законната Дилян или на новата възлюбена Зилян. И такива братски и сестрински терзания падат, че на Хазар въобще не му е до бебето и до Бурджу.JoyJoyJoy

# 464
ТАНЧЕ  Hug поздравления, намерила си истинското място на нашия калпазанин. Peace
Аз разбрах, че Зилян искала да се извини на Хазар затова, че го е наранила и го е отблъснала, но сега и тя е разбрала, че не може да живее без него. Дори на завършването на Кави е тръгнала да го търси, но той както винаги се е изпарил. Май е забравил, когато той закъсня за неговото награждаване Зилян му получи наградата и го спаси от неудобство.
А по повод на това, че отново хора ги събраха, мисля, че сценаристите просто последваха първоначалната линия - нали така хора от семействата ги хвърлиха в животите им, така и сега. Това само си го мисля, де.
Защо обаче на Бурджу и определиха такава съдба - можеха да я изпратят в Измир, тя там да се реализира и да продължи тихо живота си. Никаква положителна промяна за нея нямаше.
Постоянен в характера си за мен единствено остана Юсуф - още от началото до края следваше каузата си и борбено спечели любовта на живота си и не се отказа, въпреки несгодите. Имайки впредвид, че е наполовината на възрастта на Хазарджъм това момче наистина заслужи Бену. И колко хубаво наричаше татко Низар, направо да не повярва човек.
Права си за Зилян - тя е силен човек и като че ли наистина умее да привлича "лошите" проблеми. Но пък е борбена и рискува, а и ни показаха колко много умее да прощава. Не случайно отиде сама в дома на Азизоолу - и то само на 18 - с консервативно възпитание и без никакъв опит в живота.
Най-статичната роля според мен беше на  Берин. Освен злоба не видях друга емоция при нея. ooooh! А и неизменното розово червило  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт