Магията на изтока - фенове на азиатски филми и сериали - 15

• 66 858
  • 730
  •   1
Отговори
# 30
dovede, при корейците години се отброяват от момента на раждане, свързано е с Лунния календар. Хьон Бин днес става на 31, а не на 30. В Европа, Америка, в Япония (те са приели западната система преди сто години), в почти целия останал свят той е на 30-ет, но не и в родината си.

2в1, благодаря за това, че ми обръщаш внимание на сериал с името "Панда и Таралеж", но не, категорично - не. Зная как започват - "много обещаващо", "различно", "супер забавно", "изключително вълнуващо" и всички още по средата започват страшно да си приличат. Корейското в тях надделява. На корейска продукция няма да погледна сериозно скоро освен, ако тя не е с Yoon Shi Yoon, Kim Nam Gil, Jo In Sung или Kim Ki Bum. След като видях в какво плашило сe e превърнал No Min Woo, сериозно започвам да се замислям, че нещо с него не е както трябва. Full House 2 стартира на 5-ти, но гледайки кадрите от клипа... покъртително. Това ще е най-голямата корейска дивотия излъчвана при това по японска телевизия.
Намерих наскоро два японски сериала за пастички и тортички, от по-старите заглавия и тях съм предвидила в скоро време. Винаги си ровя за дорами или филми на тази тематика, а японците имат много заглавия в този жанр.

Тайске Фуджигая ще се гледа отново. MONSTERS с Томохиса стартира на 21 октомври, но дата за Кимура и Тайске все още няма. Предполагам, че и той ще е някъде в края на октомври.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 10:49 от rossonera

# 31
  • Пловдив
Това не го знаех, но на колкото и години да е, нека бъде жив и здрав.

# 32
  • MJF
Нищо не съм разбрала. Новините ги научавам от вас. Hug
Снощи бях на урок по японски език, като придружител, гост - посетител. Казах на японски " Добър вечер, аз съм/казвам се ... " и до там приключих с изказа. Но поне слушах  1,5 часа натурална японска реч от сенсей и учениците. Чух редица познати фрази, думи и не усетих кога мина времето.
Значи така са решили изоставането с 1 епизод на  Хаеундае Ловерс . чакам превода с любопитство. След смешното/весело начало и среда и досадния предкрай има още надежда за това заглавие поне край да е горе долу.  knit ме  Tired Whistling последните 3 епизода.
Пътувахме по интересна дестинация с наш Мицу и rossonera .
Задавам си риторичния въпрос какво му трябва на човек когато е на път?! Всяко ново/различно нещо разширява кръгозора. Ха, ха наш Мицу изненада не само Кумико-сан но и мен като го видях целия топнат в Ганг  Crazy. Мислех, че само краченце ще топне  а той цял целеничък Laughing. Харесал е духовната част на пътешествието наш Мицу и може би на първо време ще си сипва и хапва само толкоз храна колкото има нужда и прочие неща от този род. rossoneraHug arigato за интересните и онагледени репортажи.

Мда и аз имам букнати отдавна няколко " кулинарни" японски заглавия. Ако са ок като ги пробваш ги изрекламирай. Аз рано или късно но ще ги изгледам.

# 33
Konbanwa. Hajimemashite. Shoshi-san desu. Yoroshiku Onegaishimasu. (транскрипция на български - "Конбанва. Хаджимемаще. Шоши-сан дес. Йорoшку онегайшимас.") - "Добър вечер. Приятно ми е да се запознаем. Името ми е Шоши-сан. Yoroshiku Onegaishimasu е крайно уважителна форма и може да се преведе по-няколко начина, но смисълът е "бъди добронамерен към мен, отнасяйте се добре, моля ви грижете се за мен" и задължително го правиш с дълбок поклон. Изговаря се на финал. Звучи и просто като "Йорoшку". Чувала си я безброй, безброй пъти във всеки японски сериал, по няколко пъти на епизод.

Така трябва да звучи представянето ти на японски. Говоря за това, което споделяш.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 11:40 от rossonera

# 34
Привет на всички,

Вчера започнах Sungkyunkwan Scandal, три серии на един дъх. След няколко изгледани исторически сериала, вече нямам проблем и различавам героите с шапки и без.  Grinning

Иначе за любителите на Икута Тома, предлагам едно 20 минутно филмче, което открих преди няколко дни.  Yonimo Kimyou na Monogatari . Филмът е от 2009г и предполагам, че много от вас са го гледали. За тези, които не са - горещо го препоръчвам. Като жанр са написали - психология, фантастика.

# 35
Ако Такеши не помогне ...BYJ и стискаме палци.
didkapan, нали си знаеш, че ни липсваше. Hug
И да попитам - какво ще гледаш?
 Rolling Eyes Flutter

Тук съм, тук съм и всичко виждам.  Laughing
Аз нали знаете, че не съм по текущите и отдавна съм си изтеглила едно сериалче с Ванес, което намерих много трудно и само частта с него беше преведена: Say Yes Enterprise Story 01: Cinderella. След това мисля да погледна Momo Love . Някакви отзиви? Главната съм я гледала в друг сериал и ми е голяма лигла, ако има анимационни чупки и стойки ми кажете, за да не го започвам изобщо. Както забелязвате залитнах по тайванското тези дни.
Гледах Детектив Ча, не е нещо особено, но става за убиване на времето. Има лафчета, а Джи Хуан както винаги се раздава изцяло. Филмът, между другото, май няма превод, хм...

# 36
  • MJF
  Blush Моето представяне беше доста по-кратко, само  Konbanwa, Watashi wa ... des  bowuu.  Naughty Но поклона ми бе перфектен, нали го изтренирах скоро.  Laughing
Доста неофициално съм се представила  Thinking, но сенсей сигурно е свикнала  Laughing. Урока протече точно както аз разбирам такова нещо,  без учебник и да говорят , говорят, като избягват кратките отговори " Хай" и пр.
Със сенсей на английски разменихме няколко изречения. Като разбра кой и от къде съм каза/пита че е чувала,  че в България има мнного добра нагласа към Япония. Мда.  Обсъдихме какво гледам и малко за фигурно пързаляне и ми препоръча да пробвам филмите на Студио Гибли. Това след като си признах че манга и анимация въобще не гледам  Simple Smile. После вече се събраха четиримата ученика и аз не гъкнах до края.

# 37
didkapan,aaaa,добре,че бях на път да покажа  Белокоско без да е Белокоско,а след това нищо вече не е същото. Laughing
И аз уж не гледах текущи,но 2в1 и Шош ме изманупуляраха за "Ghost" Joon Ki за "Arang".  Последният не си заслужава чакането за "час по лъжичка" и смятам да го довърша някой ден накуп. Flutter

И чакам по-добри времена за Ji Hwan,но ако "хм..." се превежда  - "що да не му спретна един превод" ще си чакам. Grinning

Шош,сигурна съм, че каквото и да започнеш на Студио Гибли няма да те разочарова или да ти пречи, че е анимация.Това в никакъв случай не са детски филми. Mononoke, Gake no ue no Ponyo,Howl’s Moving Castle,Kiki's Delivery Service и най-любимото ми Spirited Away ,които грабна Оскара за "Най-добър анимационен филм" из под носа на катеричока от "Ледена епоха". Grinning Only Yesterday пък има бг музикално участие.
Трябва да опиташ Praynig

# 38
  • MJF
Мда, усещам как ше започна "ровене" в заглавията на това студио, след тази реклама Tuon. Задължително.  yes

# 39
didkapan, гледала съм Momo Love, но ако мислиш, че единият батко е Ванес и заради това си решила да го гледаш, да ти кажа, че не е той, макар да прилича на него по снимките. Иначе като сериал нямам някакви отличителни спомени за него, освен наличието на доста готини мъжки екземпляри, с които да оплакнеш очите Mr. Green. Така и не реших дали е дар или наказание да имаш толкова загрижени братя около себе си Joy.

karamelia си е вкарала автогол като е почнала Скандала. Катеричката, Бесния и Мики на едно място.....  smile3535 sweating.

rossonera, просто ти обърнах внимание. Решението си е твое Peace.

Последните седмици останах приятно изненадана от 3 корейски сериала, за които нямах никакви очаквания или направо да си кажа бях негативно настроена - Reply to 1997, To the beautiful you и Panda and Hedgehog. И макар, че последните два още не са свършили и наближават 13-та серия, когато по дифолт корейците обичат да вкарат драмата и да оплескат нещата, се надявам да не се разочаровам от добрите си впечатления до момента. Интересното за мен беше, че въпреки участието на идоли от известни групи, което автоматично ме поставя под подозрение, младежите се справят доста добре. Да не говорим, че доста от техните популярни и опитни каки и батковци ме разочароваха с последните си драми.

# 40
didkapan, гледала съм Momo Love, но ако мислиш, че единият батко е Ванес и заради това си решила да го гледаш, да ти кажа, че не е той, макар да прилича на него по снимките.
Simple Smile Знам че не е той, ама като видях колко убавци са събрали, та реших да плакна око.  Mr. Green Но се надявам мацката да не се лигави много.

# 41
Така е Шоши,трябва да опиташ поне един филм и тогава да отсечеш да или не.Това, че е рисуван не го прави по-малко стойностен,а филмите на Гимли са цял един свят и всеки ще намери нещо за себе си.Темите,които се разискват са екология,взаимоотношения,добро и зло,правото и грешката,изкуплението,помоща от приятел,теми за войната и мира...Пристрасна съм Blush...с това ми започна азиатското приключение. Grinning
Та поне един трябва,не прави моята грешка с иранските филми,толкова времи ги избягвах,защото не харесвам арабска продукция,а те се оказаха толкова различни,че не ми се гледа друго Blush

От "Momo Love" само Calvin Chen  ми е познат. Mr. Green

И сега karamelia ще ни затрупа със снимки на великолепната тройка/четворка smile3508

# 42
................
От "Momo Love" само Calvin Chen  ми е познат. Mr. Green
.............

Сигурна съм, че покрай него и Fahrenheit ти е познат и Jiro Wang Wink. Но в сериала има доста по-впечатляващи образи  Whistling.

# 43
Щях да се задавя  когато видях по-впечатляващия образ Embarassed
Бива ли такива снимки в обедно време и във вторник Crazy Crossing Arms Ама съм впечатлена Laughing Как се именува,а?

Jiro Wang  Blush не го разпознах,наистина, но Calvin съм го гледала в други продукции и верно ми е по-познат Laughing

# 44
Щях да се задавя като прочетох сега това - Yanagihara Kanako to play Yamapi’s girlfriend in upcoming drama ‘MONSTER’.

Нямам спомени Ямапи да и имал в някоя от продукциите, които съм гледала с него приятелка, т.е вече да е бил обвързан, а сега туш с избора на героинята, която ще играе негова приятелка в MONSTERS.
Ще го поомачка сигурно, а той каквато е фиданка... Ейй, ще ме накарат да гледам и тази дорама есента, само за да ги видя двамата като двойка с въпросната актриса. Оставам с впечатление, че дорамата ще е издържана в комедийния жанр (а и актрисата е популярна с комедийни роли), значи ще се гледа. Предполагам, че ще го командва, или много ще му вряка, а и каквато е пухкава, ще го прави на две стотинки.

dovede, ще гледам MONSTERS, няма как. Не мога да изпусна да видя Ямапи, още повече след като видях и "половинката му".

Приятелката на Ямапи в MONSTERS - Канако Янагихара

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 14:01 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт