Какво да го правим този?!

• 17 262
  • 176
  •   1
Отговори
# 45
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат
2. Дебело подчертавам-  децата  не  са  длъжни  на  родителите си, затова че родителите ги били създали, родили  и отгледали!

Обратното също  Wink родителя не е длъжен до пенсия да 'отглежда'/помага на отрочетата си  Sunglasses

# 46
Цитат
2. Дебело подчертавам-  децата  не  са  длъжни  на  родителите си, затова че родителите ги били създали, родили  и отгледали!

Обратното също  Wink родителя не е длъжен до пенсия да 'отглежда'/помага на отрочетата си  Sunglasses

Разбира се, че не е, но конкретно при снимките, които си пуснала, става въпрос за нещо друго-за родители, които искат, с цената на всичко, да си държат децата до г..а. Mr. Green

# 47
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Цитат

Разбира се, че не е длъжен  по презумпция.
Но е длъжен  да   го отгледа и възпита така, че детето му и само да  намери начин да се справя с живота си.
Ако не  е успял- ами, няма да си кривя  душата- длъжник му е.
Не може ти  да отглеждаш някого до 30- тата му  година и да  го обгрижваш от- до и после  да  му кажеш "Оправяй се".
В този случай, като си казал "А", ще кажеш и "Б".
И като  си дондуркал някой 30-тина  години, нереалистично е да очакваш, че той изведнъж  ще започне да  се справя така добре със собствения си живот, че да  може да намери ресурс и  за тебе, когато  паднеш.
Или пък обратното- цял живот си неглижирал   детето си или си го мачкал и пречупвал   и после да  чакаш любов и синовна  обич  от него  на  дърти години newsm78 Ми няма как да стане.
А поколението на моите родители  е  точно от   масово неглижиращите-  голяма част от децата  са били   отглеждани  по   начин, наподобяващ отглеждането и възпитанието  на   домашно животинче.  И накрая за какво- на сватбата гордо  да рекат например : "Свекъра  подарява апартамент  на младото  семейство".  Голям праз. Пък че детето не било  получило  цял живот внимание  от баща си ,майната му. И трябвало  на всичкото отгоре  да бъде благодарно  за кирливия апартамент  и да не троши хатъра  на мама и тати.
Любов и грижа, ама друг път.
Който си има  имоти за сметка на децата си, да накара имотите  му да го обгрижват. Това е моето мнение. Peace

# 48
  • Tам през Атлантическия океан

Който си има  имоти за сметка на децата си, да накара имотите  му да го обгрижват. Това е моето мнение. Peace

На вън е така  Wink хората бачкат и после си гледат старините , подсигурени финансово  Simple Smile и не е за сметка на децата Wink

Има си сестри за възрастни ,хосписи , комплекси с апартаменти за възрастни не е точно като старчески дом  Simple Smile 
Хората не са в тежест на никого , работили и са се подсигурили  Simple Smile

В Бг има  гледане срещу унаследяване  Grinning това също е варант да не си в тежест на децата  Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 00:56 от Desss

# 49
Заведете го на невролог и го диагностицирайте. Поведението му не звучи като опит да ви дразни, а като деменция или алцхаймер. Разберете, че хора с подобни заболявания, не са виновни, че причиняват неудобство. Знам, че е изключително тежко да се живее с болен човек, но е проява на хуманност да се установи заболяването, да се осигури поддържащо лечение и да се намери начин за полагане на грижи - аз препоръчвам от опит - извън семейството. Има лекарства, които помагат в началото, макар че процеса си се води необратим.
Peace Не знам само как ще успеете да го заведете на лекар, по-скоро извикайте такъв у вас. Защо сте чакали толкова време?

# 50
Блу, аз се справих със завеждането на лекар. Установяване на дегеративни процеси на мозъка не става в домашна обстановка. Грижите по такъв болен са тежки и болезнени, а хосписите за хора с деменция или алцхаймер в България са ужасни. Авторката има сериозен и дългосрочен проблем.

# 51
Desss, и как точно не си в тежест на децата си с гледането с-у унаследяване.
Ако 10г. си скъсваш нервите, здравето, живота с този човек (защото болните от алцхаймер, деменция и т.н. обикновено са доста здрави и си живеят с години така). Голям праз, че накрая ще взема някакъв си кирлив апартамент.

# 52
Блу, аз се справих със завеждането на лекар.
Down Under, имала си желанието и разбирането. И човека ти е мил, разбира се.
Стряскам се от отношението към родители, без да съм най-грижовната дъщеря и снаха.

# 53
  • София
Тая тема кой длъжен и кой не е направо отвратителна.....

# 54
Темата наистина е странна, не е е невъзможно да е вярна, но все пак... Труден и неразбран човек, от години свикнал да не се къпе, как ще бъде накаран да влезе в банята, не знам. Нормален начин поне не виждам.

Аз въобще не допускам, че хора на тази възраст могат да се усетят, камо ли променят. Безнадеждно късно е. Което не означава, че решението трябва да е старчески дом, няма значение чие е жилището в което живеят. Защото и за самия син или дъщеря остава гадно усещане после. Аз не бих живяла добре, ако ми се наложи да се отърва от родителите си по такъв начин, каквито и да са те. За който може да го приеме стоически - добре.

# 55

Което не означава, че решението трябва да е старчески дом, няма значение чие е жилището в което живеят. Защото и за самия син или дъщеря остава гадно усещане после. Аз не бих живяла добре, ако ми се наложи да се отърва от родителите си по такъв начин, каквито и да са те. За който може да го приеме стоически - добре.

Защото имаме закостенели разбирания и сме свикнали да си живеем и три поколения в един апартамент 50кв., което е абсолютна идиотщина и не говори добре за нас.
Старческият дом не означава нито отърваване, нито измъкване, нито като замисъл е нещо лошо, напротив.Вярно е, че в България тепърва откриваме топлата вода и ще отнеме известно време, докато ще е съвсем сигурно да оставиш родителите си в такъв дом, а не да се притесняваш, че ще ги тормозят, няма да ги гледат, условията ще са лоши и още много вероятности.

По-притеснителното е друго-съдейки по такива коментари, не знам дали скоро ще започнем да разсъждаваме по-разчупено и не толкова стереотипно.Имам чувството, че само в България, чувайки старчески дом, хората правят асоциации с изоставяне, отърваване и подобни безумни връзки.

# 56
Какво означава "отърване"???
За мен това, че даден възрастен човек ще живее в старчески дом или хоспис, няма нищо общо с отърването. По-ненормалното е да се натъпчат 3поколения в един дом (в повечето случаи този дом е достатъчно малък) и да трябва членовете на семейството да се ангажират и изявяват като болногледачи.
В Германия например, масово възрастните хора продават апартаментите, или къщите си и отиват в затворен тип комплекси (пак в собствени апартаменти ако са ок с акъла), но направени с абсолютно всички удобства за възрастни хора и такива с проблеми (инвалиди, или с известен процент затруднено движение и т.н.). Имат 24ч. на разположение лекар и всичко останало като магазинчета, услуги (фризьорски, масажи и т.н.)
Или в хосписи, които вече са за грижи към хора с дадени заболявания, които не могат да се справят сами.
И това го правят самите хора, не чакат децата им да ги натискат за нещо подобно, или да им виснат на главите.

# 57
Mirama, изкривено ни е мисленето.
Баба ми имаше близка приятелка /Бог да ги прости и двете/, която живееше в 4 или 5 стаен апартамент, близо 150-160кв., в центъра на София, единственото и дете беше починало отдавна, нямаше внуци, нямаше никакви роднини.Тази жена, редовно се оплакваше, че парите не и стигат, трудно се оправяла, нямало с кой да си каже две приказки и т.н.Въпреки, че и баба ми не беше с кой знае колко либерални разбирания, редовно я питаше защо не замени този огромен апартамент, с по-малък, пак на същото място и с парите да си изживее спокойно и доволно старините.
Една година се беше излъгала, след много убеждения от страна на приятелки, да пусне младо момиче в една от стаите-девойката беше избягала още на 2 месец, няма да влизам в подробности защо, всеки може да се досети...
Предлаган и е вариант и да го даде под наем или да го продаде, а със сумата да си плаща таксите в старчески дом.

Опции много, но тя за всичко отговаряше нещо от сорта, че как така щяла да го продаде, тя си била свикнала толкова години там и защо и се предлага да ходи в старчески дом, като си има разкошен апартамент...

Адски изкривено мислене-да се тъне в мизерия и оплаквания, при много по-удачни варианти и за двете страни, това е присъщо не само за по-възрастните в България, за съжаление...

Последна редакция: сб, 06 окт 2012, 14:35 от sorsha_

# 58
Честно казано има и достатъчно богати пенсионери, или може би децата им ги финансират, нямам представа.
Но всеки ден, виждам как едно кафене в градската градина, където се събират майки с деца, има няколко групички с баби и дядовци, които си пият кафето и сока там.
Е, дори и 1минерална вода да си поръчат, пак е 1лв. Кафето 0.80ст.

# 59

В Германия например, масово възрастните хора продават апартаментите, или къщите си и отиват в затворен тип комплекси

A  в България ги дават на децата си. Които обаче вместо да кажат, че няма нужда от такива жестове и да се справят, ги приемат с голяма моментна благодарност, а после се сещат, че е ред на старческия дом.
Мирама, честно казано последно от теб очаквах да пишеш по такъв начин в тази тема, на фона на това, че скоро споменаваше из форума, че вашите искат да ти подарят жилището си.

Общи условия

Активация на акаунт