Тренировки в домашни условия: Тема 26

• 36 523
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • Лутаща се
Вчера почивах, ама не ме свъртя. Та си използвах "пеперудата", направих 5 серии по 25. Но нещо не мога да налучкам как да се натоварва външната част на бедрата. Уж бях схванала, ама на  ooooh! Но няма лошо, перфектно се натоварва вътрешната част, която иначе трудно може да се стегне само с упражнения.
После 10 минути се въртях на магнитния диск и 10 мин. въртях обръч. Можеше и повече, но усетих болка в мускулите отзад на талията, разбрах че ги претоварвам и спрях.

Маями, моята постелка си купих от магазин от тази верига, който е в Търново. Струваше 6 лв, размерите са като на тази в Кауфланд, но е дебела 1 см. Тогава имаше и друга постелка, дебела 2 см, но за 20 лв. Сега ме е яд че не купих нея и "дебна" да получат пак.
Такива постелки видях и в сайта, който обсъждахме преди време по повод на уредите "пеперуда" и "магнитен диск". Ако имаш възможност да отидеш директно в магазините им ще си спестиш куриерските разходи.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 10:16 от skarlet71

# 31
  • София, България
Здравейте отново, в новата тема!  Simple Smile
Много благодаря за насоките, които ми дадохте в миналата. Сигурна съм, че лека полека ще започна да се ориентирам.
Да се похваля, днес започнах с тренировките  Mr. Green На вас ще ви изглежда повече от скромно, но направих упражненията за начинаещи на Румяна Илиева. Уж са 15 минути, но срам не срам, да си призная, ми поизморих се  Embarassed
Надявам се да напредна бързо, защото иначе инат не ми липсва.
Много интересни работи пишете в темичката, повечето още не ги разбирам, но ви чета с кеф  Mr. Green

# 32
Запис на трета страница. Много сте изписали само за два дни. Crazy
Аз се разболях и не тренирах вчера, но днес се чуствам по-добре и ще продължa с ден 18 от ФБ. Всъщност ден 18 е кикбокс, та смятам да го заменя с нещо друго, довечера ще реша какво точно.

Аз правя кардио тренировките върху мек килим (jumping jacks, подскоци и т.н.) Според мен меките постелки са доста по-щадящи за коленете и ставите. Е, и за ушите на съседите. Под нас живеят наемодателите, двойка пенсионери, които почти винаги са вкъщи, но поне за сега не са се оплакали. По време на тренировка се потих много само когато температурите навън бяха над 30 градуса, но тогава слагах голяма хавлиена кърпа върху килима. Упражненията на земя (коремни преси, пилатес, т.н.) правя върху една постелка. Като и върху нея слагам кърпа, която след тренировка изпирам. Струва ми се по-хигиенично.

Едира, съветът със снимката е много добър. В краен случай може да сложиш една снимка, показваща проблемните ти зони в целия им „блясък“ върху хладилника или на друго видно място в кухнята. Така всеки път когато решиш да ядеш, ще се питаш наистина ли съм гладна или е просто лакомия. Друго важно нещо е хората около теб да те подкрепят и също да спазват ако не режим, то някои основни правила за хранене. Например аз като почнах да живея с половинката ми преди 3-4 години имахме проблем именно с неговите хранителни навици. Не можеше да вечеря без да има Кола, Фанта или друг подобен боклук на масата. При пазаруване винаги слагаше в кошницата шоколади, сладки, бисквити, кексове. Днес вкъщи пием само вода, чай, кафе, мляко и прясно изцeдени сокове. Подсладени напитки и алкохол вкъщи не купуваме, освен ако няма да имаме гости, които знаем, че ги предпочитат. Същото е и със сладките неща. Той сам вече купува само плодове. Всичко е въпрос на навик. В началото му обяснявах защо за мен е важно да не консумираме боклучава храна, при пазаруване махах разни неща от кошницата, но с малко настояване от моя страна, навиците му се промениха бързо. И той не можеше да си представи да вечеря без чаша кола или шоколадови бисквити за десерт, но това се оказа просто лош навик, коъто с желание и постоянство се преодолява. Твоята локомия е също лош навик. Като начало анализирай кои са вредните ти навици, намери заместители - например хрупкай моркови или парчета зеле вместо сладкиши, пий прясно изцеден сок от лимон с мента вместо кола. Аз също обичам да ям, никога не съм била на диета, нито пък съм оставала гладна. Просто ако огладнея, внимавам какво ям.

# 33
  • Бостън/Провидънс/Ню Йорк
запис- велото - 14км - много доволна.
Скрит текст:
Съгласна съм с Айа, когато вкъщи няма от тези "боклуци" не се сещам за тях, но в социалното общество, в което живеем всеки е с различни "хранителни навици" - за съжаление!!!! и става голямото омазване.... мисля и преди бях писала, че когато "отвикнах" от разните му шоколадови "слабости" ми беше абсолютно безразлично - дали отсреща някой хрупа вафла/шоколад или нещо такова.... но когато си на "диета" и знаеш, че го обичаш, а ти е забранено , тогава си като обезумял Simple Smile започнах по-често да чета за храненето, важните основни принципи. Много съм съгласна с изказването, че човек трябва да слуша тялото си и нуждите му, ама не онзи глас, който казва "яж, яж".... Но особено тези рафинирани и прочие консерванти Е-та ги избягвайте, ще видите какъв ще е резултата...
само да вметна, току-що вкусих една "купешка" лютеничка на Дерони, ми усеща се колко много захар има ..... Е, за пореден път се убедих, че се храним с "боклуци" за съжаление!

# 34
  • Лутаща се
От 1 година и 9 месеца се храня съобразно режима на Дюкан. Тотално изключих от менюто си газирани напитки, пържена, прекалено мазна или прекалено солена храна. Иначе сега когато ми се прияде сладко, шоколад, бисквити - хапвам си, но малко и после дълго време не се сещам.
Опитах да приуча и домашните да избягват посочените неща. Уви! Не можели без безалкохолно. Купих им плодов чай на пакетчета и им го сварих и охладих лично - с идеята че обичат студен чай и ще им замени обичайните степчета. Нищо подобно - така си стоя в хладилника и го изхвърлих. Продължават да си купуват пуншове, мъжа ми постоянно разрежда степчета. Нощем става и тъпче сладко прав до хладилника. Сам си го купува  ooooh! Аз категорично отказаха да купувам такива неща.
Определено мноооого ясно им обясних вредата от аспартама, бързите въглехидрати, наситените мазнини, препърженото. Не помогна.  #Cussing out
Разбрах, че всеки сам за себе си по някакъв начин трябва да достигне до здравословното хранене. Насила не става. При мен се случи, защото бях напълняла и трябваше да отслабна. Да, но домашните са слаби, мъжа ми дори е кльощав. Така че за него е абсурдно и безсмислено да се откаже от тези "вкусни" неща. Нищо че вреди на здравето си, нали външно не си личи  ooooh! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 35
Фея, благодаря за линка Simple Smile Не я бях видяла тази тренировка все още.

Инчето, може ли да се прави тренировката за горна част на фаяр само с гири или трябват и кабели?

Мен глезенчето още ме боли.

Открихме с приятелките един бар с хепи ауър на коктейли и днес няма да се тренира Simple Smile)))

# 36
  • Пловдив
Момичета, попаднах на една тренировъчна програма, която, струва ми се, ще допадне на доста от вас. Става дума за това: http://insanehomefatloss.com/ (подобно е на Insanity, но тренировките са по-кратки).
Ето линк към торент за програмата:
http://DMCA-removal-from-Google/torrent_details/408157469/?tab=summary

# 37
skarlet - Тенкю за инфото! То се оказа и решаващо за "моя" случай, че аз много-много не обичам да се занимавам с такива след-покупкови екшъни, особено в нашата мила страна, амаааа.... ти като сподели, че било много безпрепятствено в КАУФЛАНД това нещо - рекох да пробвам да я върна тая постелка, а не да я мина по линията "кой се минал - минал! Друг път да внимава повече!" Иииииииии... се получи успешно екшъна с връщането! Тенкю, тенкю, тенкю за което!!!  Heart Eyes И още веднъж тенкю за новото инфо за "новата" постелка в Jysk... Има такъв магазин в София, лошото е, че ми се пада малко далечко и трябва да си организирам цяла екскурзия дотам (жк. "Младост" 3,4), но ще видя ако мога съботата, а алтернативно мога да помоля 1 приятел от района на магазина да провери поне дали има такива постелки и тогава да посетя на место... Днес имам повод за двойна радост, щото освен успеха със "старата" постелка --> ми дойде и 1 поръчка спортно оборудване от Англия! После ще разопаковам, сега само попрегледах нещата и се радвам на придобивките - главно тип "облекло", вкл. цял анцунг зимен модел (горно и долно), а също и плувно оборудване: шапка и очила ADIDAS (бански и джапанки ADIDAS имам вече)... То ще кажете кога съм се сетил - когато мина сезона, ама (1) минаха 3 (три) седмици от поръчката и (2) ми трябваше малко време докато разбера, че плувните шапки от по 20-25 лв може и да са истински, но са си рекет на монополно положение! Т.е. след като може да си доставиш плувна шапка ADIDAS от Великобритания за 3.49 паунда = 9.73 лв (вкл. доставката до БГ). Пък и не е минал сезона - сега е сезона на плуването в басейни, а - вярно - отмина сезона на плуването в морето  Sunglasses Но пък дружката ми за плуването нещо взе да дава на заден ход и ще трябва (пак) сам да търся мотивация и ентусиазъм да ходя самостоятелно или пък с други дружки Laughing Ще видим де... Wink Накратко - (пак) препоръчвам (на тези които искат) тоя сайт за доставки на спортни неща - http://www.sportsdirect-bg.com - работи с доставки от сайта http://www.sportsdirect.com, т.е. избора се прави в английския сайт (последния), а заявката се пуска през българския, заради по-добрите условия за доставка. Аз си спестих максимално сумата за доставка като отидох да си взема пакетчето от магазина на SportsDirect-bg. Именно в английския сайт гледах сега едни цели (дебели) матраци за йога и/или фитнес http://www.sportsdirect.com/fitness-mad-block-760008 (Yoga Mad Block) на добрата цена от 4.99 GBP... Пък и вярвам, че не лъхат на индустриална гума, все пак!  Crazy Англичаните не са им дали размерите на тия матраци обаче. Но пък има и цяла серия други постелки (американски и английски) на добри цени, но също и 1 доста подобна на тази, която върнах в КАУФЛАНД днес и то на също толкова без-подобната цена от 16.99 GBP Shocked Въобще - потвърждавам, че процедурата чрез този сайт работи добре - пробвал съм я и нямам никакви забележки към тях! Peace

skarlet - относно борбата ти да убеждаваш твоите любими хора в полезността на по-природосъобрасното хранене и "удянето" на камък при директния подход, може би си струва да опиташ и индиректно.... Напр. - под формата на поднасяне на информация от напълно независими източници като тази статия. От психологическа гледна точка, доказано е, че този подход има далеч по-висока успеваемост!  Hug Peace

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 21:04 от Miami_beach

# 38
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз направих 9 минутката от бодирок, която си бях набелязала вчера и почнах след това да скачам на въже, но така ме скова и далака или поне тази област, че просто неможах да продължа. Броя го  като почивен ден, сега свалям видеата, които yulinga предложи да видя за какво иде реч и така.
Тази болка и схващане ми се е случвала и преди и сега стигам до заключението, че между 12 когато ми свърши обедната почивка и 3, когато се прибирам, пия доста вода и кафе и ми тежат после. Ще трябва да ги поогранича май  Thinking

# 39
inkata1988 аз го правя с гири и само на едно упражнение използвам ластик, но иначе няма никакъв проблем Simple Smile
Аз днес бях на плуване 1 час - направих си дължинки Simple Smile

# 40
И аз направих 9 минутката от Бодирок.След нея 15мин корем на Джаки,табата 4мин високи колене  и накрая 30 лицеви.Пак една никаква тренировка направих, но нещо нямах сили и направо се насилвах на моменти..Явно детето ме е заразило,определено се разболявам  Tired

# 41
Запис и отчет с ден 5 от ФБ

Имам един проблем с врата да му се не види. Така порядъчно съм се схванала, че едва го въртя ooooh! Не съм ви чела момичета, че нещо с времето не можем да се разберем напоследък (за нищо не ми стига). До после  Hug

# 42
Валииииииииии!!! Най-накрая и при нас валииии   Hands Clap
Аз си пия сутрешното кафе с вас и няма как да не се похваля. Ама така ми липсваше дъжда...
След малко излизам на двора да му се радвам пряко  Joy

Скрит текст:
Скарлет, Айа, трудно е наистина когато другите хапват неполезности...
Всъщност аз у дома почти съм се преборила с това (остана един туикс, който ММ упорито пази и крие) Аз имам проблем с количествата  Mr. Green Ям със скоростта на светлината и омитам огромни количества пък били те и полезни...Проблема се решава ако ходя на работа, но ако си седя вкъщи установявам че живея в кухнята пред поредното кулинарно предизвикателство което ще изчезне в корема ми после  Joy

Момичетата правили фит теста на ФБ- дайте да сравняваме точки на лични (Да знам колко да ме е срам  Mr. Green)

# 43
  • Лутаща се
Edira, аз нямам проблем с неполезностите, стоят си, гледам ги и не ми пука. Проблемът е, че те ги ядат.
А относно фит теста, аз го правих и бях публикувала резултатите във форума. Поразгледай назад в постовете ми.
"Изрових" ги. Ето:
Преди около час направих фит теста на Инсанити. Е, няма такова разбиване  #Crazy Още не мога да се възстановя напълно.
  Move   Fit Test 1
1. Switch Kicks                   43
2. Power Jacks                   41
3. Power Knees                 90
4. Power Jumps                 30
5. Globe Jumps                  10
6. Suicide Jumps                15
7. Push-Up Jacks               13
8. Low Plank Oblique         53
Не знам тези резултати добре ли са или зле, но толкова можах.

Днес трябваше да е 1 ден от 8 седмичната, но аз бях решила да не го правя - пак тест. Така че правих:
1. http://www.youtube.com/watch?v=zpeN0xX1VVg&feature=relmfu
2. http://www.youtube.com/watch?v=X663kXIufZI&feature=relmfu
3. http://www.youtube.com/watch?v=aKFVZu_4Lq4&feature=relmfu
4. 4 минути табата с коремни преси и "планински катерач"

Ноооо, току що ми дойде. Това означава, че за няколко дни ще забравя за табата и по-натоварващите упражнения за корем. Съдя по опита си до сега - натоварвам ли корема просто не иска да ми свърши  Sick

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 20:04 от skarlet71

# 44
Едира, браво! Хем си направила фитнес теста, хем си пляскала педалите Simple Smile Сега, за награда - дъжд!

Ето резултатите от първия ми фитнес тест на ФБ

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=673615.msg22768431#msg22768431

Направих и втория, но третия още не съм правила, защото рамото ми не е възстановено. Няма начин да правя лицеви в това състояние.

И няма какво да те е срам. Това не е състезание помежду ни, а с нас самите.

Днес в обедната направих пирамидалния ХИИТ, определен за ден 7 от 8-седмичната. Наложи се заради рамото да модифицирам бърпи+лицева така, че правих само бърпита за 15, 30 и 45 секунди, а после напъвах ластиците за 30 и 15 секунди.

Общи условия

Активация на акаунт