Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 990
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • София
tv_fenka, според мен също е много добре да правиш дни с 1500 калории. И колкото повече такива дни можеш да понесеш, толкова по-добре. Така си оставяш възможности за след време. Метаболизма е най-бърз през периода 14-18 години. И ако сега ядеш 1200 калории, след 10 години ще трябва да ядеш по 1000 калории, а на 34 години по 800 калории. Теоретично де, от забавянето на метаболизма.

Аз да ти кажа, че между 14 и 18 годишна възраст някак се вталих от самосеби си. Може и теб да те чака такъв период Simple Smile

# 76
TanyaMG, Miami_beach, благодаря Hug за съветите! Ще ги спазвам пък да видим дали ще има ефект. Днес не ми беше ден newsm55 - около 1600 калории, пък съм тренирала само половин час... Но утре ще наваксвам.

# 77
едни правят "чийт"-дни при мен са "чийт"-часове  hahaha почти всеки ден хапвам нещо дребно вредно и непотребно - днес е бисквитка ореховка  Peace  Исках да кажа, че ги подкрепям! и то поне веднъж седмично, то и Оня горе го е казал 6 дни работи на 7-мия си почини  Mr. Green
е, преди бях по-сдържана - разпусках само в неделя , сега я карам през просото Blush така де, задържам свалените кг  Crazy гледам да не надхвърля определените ми 1800кал за задържане.

ето и менюто ми, до тук 1060кал :
з. кафе, 6 об.бисквити
о. 50гр маринована херинга, 1 филия ръжен хляб и 100гр варен грах
з. чай с мед, 4 об.бисквити и ореховка
в. ... паяци, мухи и буболечки  Mr. Green хелоуин парти

п.п. Само чета, чета  ...  tv_fenka , ето ти и моята кг-история  Laughing като тинейджър манекенствах и трябваше да държа 62кг макс , да си призная тогава си ядях доста , но и непрекъснато щъках - тичах, фитнес, гимнастики и танци. Имах кратък период когато качих 2-3кг и трябваше да ги сваля бързо - Дюкан - последици = 10дена медикаментозно лечение и спешъл диета  Sick провече не експериментирах!
На бала си бях 65-66кг. Плавно почнах да качвам след 25-тата година  #2gunfire стигнах 75-76кг. Сега съм 68-69кг.

И знаеш ли кое е важното - слушай тялото си!  Peace 

# 78
  • 1st floor
Метаболизма е най-бърз през периода 14-18 години. И ако сега ядеш 1200 калории, след 10 години ще трябва да ядеш по 1000 калории, а на 34 години по 800 калории. Теоретично де, от забавянето на метаболизма.

newsm20

Работи тогава именно върху метаболизма си, щом проблемът е в него!!! С голямо занижаване на калориите ще го стопираш съвсем. Пробвай за седмица-две дали с по-голяма цифра няма да смъкваш кг. И не очаквай те да са много и да става бързо, защото както сама казваш нямаш много излишно. А последните килограми се свалят най-трудно, питай кака си!!!  Wink Мръсните дни са задължителни. Има и още хитринки за забързване на метаболизма, прочети в нет-а.

И никой не е казал, че си кифла. От постовете ти личи, че си интелигентно момиче, но все пак си оставаш момиче!!! В тази възраст малко залитате по крайностите и трудно се налива нещо в главите ви. Имам девойка с година и половина по-малка от  теб  Crazy, та от опит знам!!!

ПП: Как точно ти измериха метаболизма, че ми стана интересно?  newsm78

# 79
НеПОКоРнА, има такъв тест - за измерване на основния метаболизъм. Потърси в гугъл, може би ще намериш нещо. Wink

Закуската ми за днес - 40 грама 100% ръжен хляб (две филийки), 20 грама лютеница, 30 грама кашкавал, 1 кафе 2 в 1 (не със захар, защото не го обичам сладко).
Калории:
310 ккал

# 80
Продължавам отчета с обяда:
1 купичка супа (от цвеклови листа, без мазнина, с ориз, застроена с кисело мляко 0,1%)
приблизително 25 грама 100% ръжен хляб
Калории:
200 ккал

# 81
  • София
Аз имам един изчислителен въпрос Simple Smile

Вчера правихме с детето бонбони от тиква. Продуктите ми бяха
тиква, варена без добавки - 220 грама
бисквити, тип обикновениа - 100 грама
масло, краве без сол - 65 грама
захар, рафинирана   - 15 грама
бадеми, смлени сурови - 15 грама
шоколад, стърготини - 15 грама

Всичко се разбърква, овалва, охлажда, слага се във форми и се яде. Дъщеря ми като ги пробва каза "Уникални".
Сега ги изчислих. Продуктите са 430 грама и станаха 17 бонбона, излиза, че един бонбон е 25 грама и има 65 калории. Обаче премерих голяма част от бонбоните и те са по 14-17 грама. Средно ще ги смятам 16 грама. Направили сме общо 17 бонбона по 16 грама 272 грама продукти. Чудя се къде са другите продукти до 430 - може би по съдовете, в които сме готвили. Имаше доста масло като мих съдовете.
И най интересното е, дали трябва да считам един бонбон, че има по-малко калории, щом не е 25 грама, а 16 грама.
25 грамов бонбон има 65 калории, 16 грамов бонбон има Х калории

Честит празник на Будителите! Хареса ми един поздрав от Фейса : "По добре да сме умни тикви, отколкото светещи такива"    bouquet

# 82
И най интересното е, дали трябва да считам един бонбон, че има по-малко калории, щом не е 25 грама, а 16 грама.
25 грамов бонбон има 65 калории, 16 грамов бонбон има Х калории

Честит празник и на теб! Колкото до въпроса - след 1 година изчисляване на калории съм стигнала до извода, че понякога е по-добре за талията да считаш максимума калории. Wink

# 83
Здравейте на всички смятащи Simple Smile Аз за днес да се отчета : 1 бисквита шоколадова(прегрешение),сирене с малко малиново сладко,3 в 1,салатка от катък,царевица и кис.краставички(по калорична е ,но съм изяла 20-30 гр.) и малко сурови ядки
П.С.Май май доста съм ги смесила  newsm78

# 84
  • София
ТВФенка, и аз така със считането. Мисля, че в рецептата тиквата е била по-малко около 150 грама, добре отцедена. Така не се променят калориите много, а пада грамажа. Та един бонбон е 65 калории, доста са. Може само по 1 на ден и най-добре не всеки ден. Е, аз вчера не го спазих, но не бях изчислила още Simple Smile

# 85
  • 1st floor
 Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 ное 2012, 20:59 от НеПоКоРнА

# 86
Привет  Hug.
Аз днес нищо интересно не хапвам, до сега сандвичи, филенца и айранче, за вечеря - пържолки ...
Купих тиквички и патладжани и близките дни ще творя нещо с тях.
Разровичках се в нета за онзи калкулатор, за който ви споменах, намерих го Grinning.Трябва регистрация и после има планиране, разни мерки и още не съм си припомнила всичко, но след регистрация в лявото поле има добавяне...нова рецепта, пишеш точните продукти, грамаж и ти смята стойностите.Сега нямам време, но утре ще поразуча, че съм забравила, но бяха интересни нещата, занимаваш се, правиш си рецепти, ако на някой друг му е интересно - да потърси "калориен баланс калкулатор" .

Hug

# 87
Привет  Hug.
Аз днес нищо интересно не хапвам, до сега сандвичи, филенца и айранче, за вечеря - пържолки ...
Купих тиквички и патладжани и близките дни ще творя нещо с тях.
Разровичках се в нета за онзи калкулатор, за който ви споменах, намерих го Grinning.Трябва регистрация и после има планиране, разни мерки и още не съм си припомнила всичко, но след регистрация в лявото поле има добавяне...нова рецепта, пишеш точните продукти, грамаж и ти смята стойностите.Сега нямам време, но утре ще поразуча, че съм забравила, но бяха интересни нещата, занимаваш се, правиш си рецепти, ако на някой друг му е интересно - да потърси "калориен баланс калкулатор" .

Hug

Имам регистрация там... Интересен и полезен сайт. Wink

Да довърша отчета от днес:
Направих си една супа  chef (половин тенджерка - спанак, морков, картоф, лук и вода). Изядох я.  Laughing
За следобедна закуска - 1 ябълка.
Вечеря - 1 омлет от два белтъка и ядин жълтък със 100 мл прясно мляко, салата (зелена салата, 1 малък домат, лимон и 20 грама кефалотири), 1 ябълка.
Общо калории за деня:
1100 Grinning

Между другото - да ви попитам... Аз използвам алпийска каменна сол за всичко - по-добре е от обикновената, нали?

# 88
Между другото - да ви попитам... Аз използвам алпийска каменна сол за всичко - по-добре е от обикновената, нали?[/i]
Да, по-добра е от другата.Аз използвам хималайска сол от доста време, доволна съм. Малките неща, значат много  Grinning !

# 89

Да, по-добра е от другата.Аз използвам хималайска сол от доста време, доволна съм. Малките неща, значат много  Grinning !
[/quote]

Благодаря за бързия отговор! Wink

Довършвам деня със 200 грама обезмаслено кисело мляко и 2 ябълки

Общо за деня:
1300 ккал Shocked

Общи условия

Активация на акаунт