Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 991
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Честито на всички с "-" !
На останалите - търпение и усмивки.
Хубав ден  Hug

# 181
Бухтичка -  ами ако е обратното на това, дето ти го обясняваше did_ka, значи взимаш написаното на етикета и го делиш на нормата за деня, после - умножаваш по 100 и получаваш заветния процент!  Sunglasses Нормата за жени за витамин А е 700 мг/ден, а за витамин С - 75 мг/ден. Давам ти го така, в милиграми, щото нали каза, че ти пишело теглото на етикета! Ако ти пише IU за витамин А, то трбява да делиш на нормата в IU (междунардни единици), която за жени е 2330 IU/ден (после пак умножаваш по 100 за да стане на процент).  Hug
Благодаря за обяснението. Объркването ми предполагам е идвало от това, че не съм знаела, че трябва да се използва дневна норма. Но пък ако тази норма е различна за мъже и за жени... Аз си слагам продукти добавяни от други хора с някакво съдържание на тези витамини и само мога да гадая на база на каква дневна норма са ги изчислили. Изобщо не мога да разбера какъв е смисълът от тези проценти, много по-лесно ми се вижда в грамаж да беше Tired

# 182
Бухтичка - да не би пък да има възможност да се вкарват и грамове? Огледала ли си го хубаво тоя сайт?  Thinking То инак като че програмистите на сайта са си "оставили ръцете" - бутат потребителите да им сметнат процентите, та после да не се морят като вадят обратно някакви резултати!  Laughing

# 183
Няма възможност за грамове  Sad Имам снимка на телефона, но много ме мързи да ги прехвърлям. Но това е, за витамините е дадено само в проценти...много тъпо.

# 184
Прекрасен ден за разходки и усмивки  Hug , ето и няколко приятни и лесни за изпълнения съвета.

# 185
Аз два дена почивам от броене, че ще ме заболи главата, ако ги сметна.   Mr. Green

За вчера само знам, че от бира имам 1000кал, а днес от Мак доналдс + коли пак около 1000кал Crazy  Иначе кантара продължава да сваля от два дена показва 62.1...може да е развален нещо  Laughing

Това е от мен  Peace Лека вечер

# 186
а добър ден!  Laughing
аз се пробвах да си преброя прегрешенията през почивните дни, въртя се към 2000кал  Blush лошото е , че забравям да пия вода  Embarassed

# 187
  • София
Привет,  броящи  Simple Smile

Дидка, Мики така ме надъхахте за спанака, че през почивните дни го уважихме. Аз го направих на нещо като суфле - спанак 450 грама суров, варен и отцеден не знам колко, извара, 1 яйце, около 70 грама настъргана качота, всичко се разбърква, слага се в малка йенска тенджерка, поръсва се с още качота и се пече. Хареса се у дома. Не съм му броила калориите. Но го изядохме на 4 порции с малко други добавки, струва ми се засищащо и може би в нормални граници на калориите.

Да ви кажа, че нещо се въодушевих на тема плодови десерти. В книгата "Французойките не пълнеят" авторката така вкусно описваше печените сливи, поръсени с малко захар и малко масло. Няколко пъти правих, всичко се загрява до 135 градуса, за да е свежо маслото и така ухае, разните пасти да се скрият, те миришат на едно и също. Вече няма сливи, но почвам тиквите. Ние с мъжа ми я обичаме и печена, но на детето я правих като крем и тя я яде. Аз дояждах каквото е останало в пасатора. Днес го изчислих, за 100 грама има 126 калории, струва ми се добре. Ето я рецептата - http://calories.bg/profile.php?view=analyze&recipe=486&mode=stf . Другата неделя ще правя морковен сладкиш с малко брашно.

Маями, разгледах изчисленията. За мен този род хранителни дневници са добри, защото те убеждават, че трябва нещо да промениш или да взимаш точно определена добавка. Един вид ти дават ориентир. Преди време бях чела становище на Евро здравната комисия, че диетата с 800 калории работи, но трябва да се спазва под лекарски контрол и да се следи да се взимат всички добавки. Може би са прави. Като се замислям в последните дни на 1200 калории също човек ще е в дефицит на нещо и може би трябват добавки...иначе и ти можеш да търсиш по параметър от тук - http://calories.bg/proadv.php или от друго място и да се подсетиш за някоя храна, която обичаш. Аз се мотивирах да пия чай от мащерка, заради желязото.

Ето аз с моя B12 не знам дали ще се справя, защото карантии не обичам, нали казват, че там са отровите от животните - чудя се дали е така newsm78

За холина нормата по американските данни е 550 мг, но трудно се достига. Може да се достигне с 2 яйца всеки ден. Може би с 1 яйце и малко телешко. това се сетих като приемлива храна. А разбира се и черните дробове - там с един прием имаме и В12, и холин, ама да не си навлечен и отрови.

Има една добавка лецитин - или другото й име е фосфатидил холин, тя е много добра, аз и детето я пием вече 2 зими по 1 месец, добре се подсетих за нея.

И последно да ви кажа, че опитах един нов шоколад на Милмекс, без въглехидрати, не е лош на вкус. За 10 дни не съм го изяла целия Simple Smile

Успешна седмица, аз ще се меря към края й, да видим какво ще се покаже.     bouquet

# 188
Tanya - И аз "видях" повечко холин в дробчетата, ама още не съм преминал на този вариант. Засега почнах с дежурно 1 яйце (не искам да са 2 броя, заради холестерола, нищо че яйцата са реабилитирани по тоя въпрос - не е нужно да се прекалява) плюс месо, главно пилешко. Така "докарвам" до около 75-80% от американската норма за холин на ден (550). За лецитин не съм гледал - там нещата не са ми много ясни!  ooooh! Ако (както е според американските данни) в кис. мляко има толкова В12, колкото дават те, то 1 кофичка от 400 гр. кис. мляко има 3/4 от нормата В12 за деня! Друг източник за В12 е въпросното яйце с 35% В12 от дневната норма в 1 голямо варено яйце.... Wink

Разгледах и "твоя" шоколад.... Нещо не разбрах как така има толкова подсладители, пък все по 0 калории? И защо го дават с 4.5% въглехидрати, като само от какаото и какаовите продукти (то е около 60% в тоя шоколад) би трябвало въглхидратите да са минимум 30-35 гр. в цялото блокче шоколад....  newsm78

# 189
Дидка, Мики така ме надъхахте за спанака, че през почивните дни го уважихме. Аз го направих на нещо като суфле - спанак 450 грама суров, варен и отцеден не знам колко, извара, 1 яйце, около 70 грама настъргана качота, всичко се разбърква, слага се в малка йенска тенджерка, поръсва се с още качота и се пече. Хареса се у дома. Не съм му броила калориите. Но го изядохме на 4 порции с малко други добавки, струва ми се засищащо и може би в нормални граници на калориите.
и аз така си хапнах вчера сам сама  Blush 200гр спанак, 40гр саламурено и 40гр синьо сирене, 1 яйце + препечена филийка - много гот  Crazy
вчера си спретнах и хляб с пшеничен зародиш (много хубави работи изчетох за него) и днес съм на такъв + чушки и сирене   chef
добре де и едно сладоледче от макдоналдс  Outta Joint

# 190
...
Разгледах и "твоя" шоколад.... Нещо не разбрах как така има толкова подсладители, пък все по 0 калории? ...
...и аз му метнах едно око на този шоколад, подсладителя е Стевия, естествен подсладител с 0 калории.
Аз по време на едни пости си бях купувала едни "шоколадови" бонбони, предполагам нещо подобно...
Друго от мен...ще се меря в неделя. Увеличих тренировките и направих малка промяна в храненето, смених хляба.
Кажете вие, когато ядете хляб, какъв е той? Аз сега вместо един с кълнове, взех едно черно, пълнозърнесто ръжено хлебче, съдържало полезности, може би  Grinning
did_ka и аз все експериментирам такива нещица, последно едни кюфтета спретнах със спанак, тиквички и телешка кайма   chef . Твойто хлебче какво представлява,може ли рецепта?

# 191
setony , заповядай
Скрит текст:
ползвам рецептата за обикновен хляб на машината, но добавям разни неща, ето я:
1/4 кубче мая (или 1/2 пак.суха), 3/4 ч.ч. вода, 3ч.ч. брашно (2,5ч.ч. брашно и 0,5ч.ч. пш.зародиш/трици/ов.ядки/царевично/млени семена и ядки и др.), 1ч.л. сол.
може да се бърка на ръка с дървена лъжица  chef

сега се опитвам да въвлека и майка ми в броенето и здравословното хранене  Praynig

Последна редакция: пн, 12 ное 2012, 16:42 от did_ka

# 192
Благодаря  Hug

# 193
след няколко месеца неброене на калории и много работа,се включвам пак в групата,че нещо пак съм качила килца.Гледам,че има доста попълнения,които съм изтървала но и някои от по-старите Hug Та да си кажа миналата пролет бях тук в клуба и отслабнах към 8 килца за 2-3 месеца,сега съм качила 5 и съм 71килограма.Време ми е пак да се заема.Как се случи така да напълнея ще излъжа ако кажа,че не знам.Много добре знам защо ЗАЩОТО СЪМ ГОЛЯМА ЛАКОМИЯ.Много обичам сладки неща и 5 месеца напред назад по чужбина и редовно преяждане и резултата е пак наднормено тегло.Висока съм 169 см и като смятам по индекса на телесната маса ми излиза,че съм малко над нормата за здравословно тегло и много над нормата за добре изглеждаща Simple Smile

Изтеглих си на телефона калкулатор на калории и по него ще си смятам.Пробвах да броя няколко дни да видя до къде стигам с калориите при нормално хранене и изгледите не са добри чак ме е срам да кажа,че е доста над 2000 ужас.Много по-мотивиращо е,когато трябва да се отчитам тук.
В здравословно.ком ми дава 1800 кал. за задържане на теглото,аз смятам на първо време да ги смъкна с 200,за да ми свикне организма и после с още 200,защото не искам да си стопирам метаболизма.
Отчета ми за днес не е особено здравословен,само ще изредя: 2 преп.филйки,50гр.сирене,1 ред черен шоколад,1банан,150мл.прясно мляко,100гр.пил гърди,малко пуканки за микровълнова,за вечеря все още не знам все пак ще се събера в 1600 кал.

# 194
  • 1st floor
kiksi007 , добре завърнала се!!!  Hug
Аз да се оплача, че съм много зле с броенето. Има дни с голям плюс в калориите, има и дни с минимален такъв. Ама май първите взимат превес... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт