На ръба съм...

• 60 153
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 900
  • София
И с кое се прецакват свекърите точно?
Защо да е прецакване,какво губят те????Нали този апартамент остава за внука им?
Аз след 18тата му година или когато стане достатъчно зрял да живее сам,има къде да отида тогава.

Евалата,пуснах тема да напиша как се чувствам,изобщо никъде в първия ми пост не съм писала за апартаменти...В момента ме изкараха някакво меркантилно същество,което ламти да вземе където какъв имот има...

Наистина отвратително.

Ще се радвам ако модераторите заключат вече темата.

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 10:41 от Исайкова

# 901
  • София
И пак казвам претенции нямам никакви.Единственото,което искам е за момента да имаме покрив над главата,защото няма къде да отида.
Точка.

Какви доказвания,какви претенции,какви дела за делби?!
Ужас!!!!!!

# 902
Исайкова, голяма част от момичетата тук решиха, че материалната и правна страна на въпроса е по-важна от емоционалната. За това стана така.  Peace

# 903
  • София
И пак казвам претенции нямам никакви.Единственото,което искам е за момента да имаме покрив над главата,защото няма къде да отида.
Точка.

Какви доказвания,какви претенции,какви дела за делби?!
Ужас!!!!!!

АМи ако не се разберете доброволно, следва дело за делба иначе плащаш наем за другата половина

# 904
  • София
ДА,и в момента изкарват ,че аз нямма право на жилище без да съм дала един лев за него.
Но в този апартамент отгледах детето си! В този апартамент бях майка и съпруга.Защо да нямам право да живея тук...
А има ли право мъжа ми да ме излъже,че сме идеалното семейство и д ани изгони на улицата без право на живеене...Защото някои съфорумки искат това явно и го смятат за нормално.
Но за щастие,той не мисли така!!!
За щастие и свекърите ми не мислят така.

Винаги се израждат темите в тези форуми.
Наистина е отвратително.

Да,зная...а някой от вас да не разбра,че те го правят доброволно????????????
Или все още си мислите,че аз ги натискам за каквото и да било??????????????????????????????

# 905
Много подробности даваш на всеослушание, Исайкова. Много публика. Много сеир. Трий, преди да заключат! Hug Ще се справиш, не си втълпявай честно-нечестно -глупотевини от някои коментари!

# 906
  • София
Исайкова, голяма част от момичетата тук решиха, че материалната и правна страна на въпроса е по-важна от емоционалната. За това стана така.  Peace

Една моя позната казваше – по-добре да плачеш на задната седалка на мерцедес, отколкото на предната седалка на опел.

# 907
  • София
Имам, Iris, защото за вноската от Х пари бюджетът на семейството ни намалява с тези Х пари, и на практика всички вкъщи се ограничаваме като разходи и придобивки, за да плащаме вноската, а не са ми го поднесли на тепсия свекърът и свекървата с техни пари. За почти двайсет години семеен живот семейството ни, включително финансово, зависи и от моя труд вкъщи и всички икономии, които следват от това. Плащанията излизат от общия семеен бюджет, аз също се лишавам, за да имаме покрив над главата. На мен никой нищо не ми е дал, да не говорим за жилище!

о, ама, разбира се, обичайно авторът на тема започва да се оплаква от злоба, израждане и прочие, когато се появат потребители, които вече не пеят в общия хор на съчувствие и ожалване, а започнат да повдигат нелицеприятни за автора въпроси. Като гледам, мина ти доста бързо, та чак и вече претенции имаш върху чуждото жилище как ти се полага! Не си толкова наивна и неориентирана, колкото те мислех в началото! Първо рева как нямаш къде да живееш, после като разбра, че можеш да търсиш дял, ти се услади и вече искаш целия апартамент, а не половината! Окото лакомо!

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 10:44 от Andariel

# 908
  • София
Андариел, как не те беше срам да го кажеш?
Не мога да проумея как е възможно да се мисли, че ако посветите десет години от живота си и ранната си младост на един мъж, родите му дете, отдавате се изцяло с душа и сърце на семейството и на края смятате за абсолютно редно да бъдете изхвърлени на улицата като мръсни котки?

И никой, нищо да не ви дължи?
А ако теб, Андариел, собственият ти мъж постъпи така и ви остави с двете деца на улицата, безпомощни, без един лев доход, освен детските и помощите за безработни- защото ти си безработна, нали така?
За редно ли ще го счетеш? Или като Николинка ще махнеш с ръка и ще кажеш, че трябва да си изживее тръпките и ще му пожелаеш щастлива любов?

Ами ако не беше омъжена и нямаше дете, може би щеше да се посвети на кариерата си и с днешна дата да бъде самостоятелна, независима и финансово стабилна.

# 909
  • София
Имам, Iris, защото за вноската от Х пари бюджетът на семейството ни намалява с тези Х пари, и на практика всички вкъщи се ограничаваме като разходи и придобивки, за да плащаме вноската, а не са ми го поднесли на тепсия свекърът и свекървата с техни пари. За почти двайсет години семеен живот семейството ни, включително финансово, зависи и от моя труд вкъщи и всички икономии, които следват от това. Плащанията излизат от общия семеен бюджет, аз също се лишавам, за да имаме покрив над главата. На мен никой нищо не ми е дал, да не говорим за жилище!

Е това, че на теб не са ти дали, дай и на другите да не дават. Не може всички да сме равни. Комунизмът не можахме да го построим. То народът си е казал: Дават ли ти вземай, гонят ли те бягай.  Mr. Green Mr. Green

# 910
Андариел, според теб, в тази ситуация, как трябва да постъпи Исайкова?

# 911

На тебе не ти е дал, но в този, както и в много други случаи семейството е придобило апартамент от родителите на единия и сега е СИО. Жената за девет години също вероятно има не по-малък принос в обгрижването на това семейство от твоя, макар и да няма ипотека.
 Апартамента не е на свекърите и. Принадлежи  на нея и съпругът и. Една втора от тоя апартамент е неин и по закон и по елементарната човешка логика.

Исайкова, стига си се обяснявала.

# 912
Аз пък не го разбирам това.
Разбирам авторката да иска собственост от 1/2 от апартамента която може да продава, а това е жилище което се дава на внучето им като собственост.
Къде да отиде авторката? Нали гледа и е гледала и тяхното внуче. Разбирам, ако въпроса касае общо жилище, не се знае кога ще се върне сина им и с друга с дете и т.н....
Защо свекърите да са прецакани? Да не го носят на онзи свят това жилище или са го дали на чужд човек?

# 913
  • София
Андариел, как не те беше срам да го кажеш?
Не мога да проумея как е възможно да се мисли, че ако посветите десет години от живота си и ранната си младост на един мъж, родите му дете, отдавате се изцяло с душа и сърце на семейството и на края смятате за абсолютно редно да бъдете изхвърлени на улицата като мръсни котки?

И никой, нищо да не ви дължи?
А ако теб, Андариел, собственият ти мъж постъпи така и ви остави с двете деца на улицата, безпомощни, без един лев доход, освен детските и помощите за безработни- защото ти си безработна, нали така?
За редно ли ще го счетеш? Или като Николинка ще махнеш с ръка и ще кажеш, че трябва да си изживее тръпките и ще му пожелаеш щастлива любов?

Ами ако не беше омъжена и нямаше дете, може би щеше да се посвети на кариерата си и с днешна дата да бъде самостоятелна, независима и финансово стабилна.

Истината е винаги посредата  Mr. Green Mr. Green

# 914

Да, по-важно е материалната и правната страна на въпроса, най-важната е. Когато има дете пък е направо единствено важната.

Общи условия

Активация на акаунт