Избор на сушилня - 3

• 111 562
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Като стана въпрос за сушене на обувки, ако сушилнята ми няма специална програма за сушене на обувки, значи, ли че нямам опция за тях? Дали на друга някаква програма може да се сушат?
И аз това си мислех и като им дойде времето на обувките, мисля да ги пусна или на автоматична(тоест сушилнята сама да прецени) или имам програма за сушене на материи чувствителни на топлина..всъщност без кошница за обувки става ли?
Остава си на дрехите. Това са косъмчета/власинки от нишките. Сушилнята ги издухва.Дали са вредни не зная. Може би са вредни,ако по някакъв начин се носят из въздуха и ги дишаш,ама надали /се носят де/,освен ако не си развяваш и тупаш дрехите.
Всъщност всичко това са си мои разсъждения.
Аз пък се чудя, след няколко сушенета на едни и същи дрехи в сушилнята, не намалява ли този мъх?

# 541
  • Пловдив
Мъхът общо взето не намалява. Това са власинки от дрехите, които като се сушат се търкат една в друга. Обаче то и в пералнята се търкат. И като ги носим се търкат. Имам дрехи, които суша от 7-8 години в сушилня и са още читави, има дрехи се скапват от първото сушене.

# 542
Според мен този мъх е точно власинки и нишки от дрехите и след честа употреба в сушилнята, дрехите изтъняват и се протриват. Дали е така не съм сигурна, но това е моето обяснение на факта, че миналата зима ни се накъсаха доста чорапи на по месец носене Simple Smile

# 543
  • Пловдив
ММммм възможно е. Обаче като цяло дрехите не се изтъркват, имам чорапи преминали през трите ми деца, значи са сушени, сушени, сушени, и са съвсем в добра форма.

# 544
Добре де, вие като перете във филтъра на пералнята понякога няма ли мъхчета? Предполагам като се простира вън, вятъра издухва една част, другата си остава по дрехите. Не ми се струва ненормално сушилнята да ги отделя, просто са на куп и може би ви се виждат много  newsm78

# 545
  • Пловдив
Отделя ги, дрехите се търкат една в друга.

# 546
Не забелязвам да се амортизират дрехите по-бързо. И според мен това са просто излишни мъхчета.

# 547
  • Варна
Точно като видях какви мъхове с отделят започнах да карам и майка ми /която е асматик/ да си купи сушилня.

# 548
Сигурно ще стана досадна, но пак ще върна темата към мъхчетата по филтрите. Опитвам се да разбера, Този мъх, когато се простира на простор къде отива? Не си ли остава в дрехите? И ако да, защо пералните не го "избиват", а само сушилните? И не е ли вреден за хората? Прахът по пода е вреден, а прахът/мъхът в дрехите не е ли?

Според мен е заради сушилнята. Винаги има някакъв прах, дори и при дрехи съхнали на въздух,разбира се. Много повече мъхчета излизат от дрехите заради сушилнята. Тя ги върти, върти, и те избиват, така си го обяснявам. Нещо което не може да се получи при нормално съхнене на дрехите. Не съм убедена и че при обикновено носене на дрехи, съхнали на въздух, ще избиват същите власинки.
Зависи и от каква материя са дрехите.

# 549
  • София
Аз с моята "Милица" със пълен новак, пуснала съм 3 пранета всичко на всичко...памук, дънки, тъмно от сорта на анцузи на дребния...вълна още не съм. Малкия ми е с астма, та идеята с избиването на праха от дрехите доста ми допада...

# 550
Аз с моята "Милица" със пълен новак, пуснала съм 3 пранета всичко на всичко...памук, дънки, тъмно от сорта на анцузи на дребния...вълна още не съм. Малкия ми е с астма, та идеята с избиването на праха от дрехите доста ми допада...

Аз съм пускала и вълна. Излизат доста влажни дрехите.

"Милица"  Ха-ха, освен моята да я кръстя "Мимица".  hahaha

# 551
  • Пловдив
С вълната внимавай, да не страдаш Simple Smile

# 552
  • в тристайна гарсониера :)
Честито на всички за новите придобивки, със здраве да ги ползвате!
Това с мъха и на мен ми е странно, но в никакъв случай не изтъняват дрехите. Аз единствено ластични дрехи не пускам, защото или се свиват или излизат мнооого намачкани. За вълната и в упътването си пише, че излизат леко влажни.

# 553
  • на кой му пука, майна

Ако някой ме светне откъде да си намеря поставка за маратонки за сушилня и колко струва това удоволствие, ще съм много благодарна.
....

В Кауфланд съм виждала  Peace. Цена не помня, но не беше скъпа.

Там пък къде да търся, виждала съм в нета как би трябвало да изглежда, но в кауфланд не съм виждала.  newsm78

Не са като тия в нета. Не изглежда така. Нещо като две у-образни куки, мисля, че беше. На Кауфландския етикет пишеше стойка за сушене на обувки в сушилня  newsm78. Но нали нямам сушилня /те първа ще си купувам/ и не отделих достатъчно внимание на артикула...

# 554
Moмичета, днес ходих, гледах, умувах и се спрях на два модела в моя бюджет:

http://www.technopolis.bg/b2c/details/687371/P11100201/Sushilnya … OLUX-EDH-3386-PDW

http://www.technopolis.bg/b2c/details/680565/P11100201/Sushilnya-BEKO-DPU-8360-X

Честно да Ви кажа не виждам разлика между двете машини...еlectrolux-a e eдна идея по-икономичен, но бързата сметка показва, че тази разлика от 200лв. ще се избие за ...8години от ток  newsm78

Сега идеята за това, че плащаме за марка ми е понятна, както и че е възможно изработката да еlectrolux-a да е с по-читави материали....ама много се съмнявам.

Моля ви пропускам ли нещо. Има ли някой, който да ползва тези машини...да каже, разлика във функциите и резултата от работата им има ли? Това iron aid заслужава ли си 200лв отгоре? Моля, помагайте?

Hirondelle,
Аз съм със Elextrolux, но ето този модел: http://www.technopolis.bg/b2c/details/687380/P11100201/Sushilnya … OLUX-EDH-3284-PDW
Много съм доволна, постоянно я ползвам,дори и лятото си суша дрехите. Изобщо не съжалявам, че си я купих. Филтрите си ги чистя на всяко сушене и са лесни за почистване.

Общи условия

Активация на акаунт