Избор на сушилня - 3

• 111 642
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Момичета помагайте!:) Сдобих се със сушилня AEG T75470 IH1, такава: https://www.technopolis.bg/b2c/details/687431/P11100201/Sushilny … -AEG-T-75470-IH1E , но от Технохит с транспортен дефект. М/у другото до края на месеца имат промоция -  20% намаление от вече намалената цена на всички сушилни, така излиза по-евтино с повече от 40% от цената на техномаркет/технополис и т.н.

Добре суши, всичко е супер, но са много измачкани дрехите. Видях сега, че има допълнителна функция против измачкване, ще я пробвам, но също искам да питам дали програмата Easy Iron ( при мен е на датски - Stijkvrij) е тази, която "глади" дрехите? Чудя се, защото в описанието пише, че е за ризи и блузи, да се поставят в барабана изправени дрехите и след цикъла да се извадят веднага и да се сложат на закачалки - това ми е написано в англ. и бг. превода, от друга страна обаче тази програма не е в памучните, а в синтетиката, а нашите ризи са все памук... В памука има само програма Iron Dry, обаче като гледам описанието, тя по-скоро ги вади леко влажни и подходящи за гладене....

Много ще съм благодарна за помощ Peace

# 406
За да не са измачкани дрехите, трябва да се ползва подходящата програма и да се вадят веднага щом са готови.
Ризи суша на възможно най-ниски температури, програма за ризи или синтетика, независимо дали са памучни и то малко на брой /най-много две/. Така сушилнята спира след кратко време /ако има датчик/ и ризите не са пресушени и намачкани. Или ползвам програма за време и слагам по две ризи за 10 минути, но само ако не са синтетични, защото си се нагряват. После ги слагам на закачалка и нямат нужда от гладене.
Чаршафи суша отделно от хавлиите /така сумарно времето за изсушаването им е по-кратко, отколкото ако ги наблъскам всички заедно/.
Няма никакво значение в какъв вид се слагат дрехите за сушене- още след първото превъртане на сушилнята всякакъв ред отива на кино.

# 407
Моите не излизат прашни. Дори след като извадя дрехите от сушилнята имат по-свеж аромат от сушените навън. Пера само с препарат, не слагам ароматизатори, омекотители и прочие. А за да не са измачкани, ги изваждам още топли и ги "изглаждам" с ръце, докато ги сгъвам.

И аз така Simple Smile От вчера се сдобих с нова сушилня на Електролукс, за жалост така и не открих тези с IRON AID, по някаква причина вече не ги произвеждат, може би защото не са клас А, или защото технологията остарява. Но това парно гладене много ме кефеше. Използвах го основно за чаршафи и ризи и бях много доволна. Ще споделя как е новата сушилня. Взех си този модел. ELECTROLUX EDH-3386 PDW. Върти ми се еретичната мисъл да си оставя и предната, тя иска само малък ремонт и да я използвам за парното гладене...

# 408
Някоя от вас има ли сушилня,поставена на остъклена тераса? Другаде нямам място. Не виждам какво би и станало от студа,но все пак търся някой с опит.

# 409
Някоя от вас има ли сушилня,поставена на остъклена тераса? Другаде нямам място. Не виждам какво би и станало от студа,но все пак търся някой с опит.

На моя приятелка е така. Никакви проблеми няма.

# 410
Моята е поставена на терасата. Не сме имали проблем! Гледам само да изхвърлям събраната вода веднага, за да не замръзне.

# 411
Моята е поставена на терасата. Не сме имали проблем! Гледам само да изхвърлям събраната вода веднага, за да не замръзне.

Благодаря. Тъкмо ще ми топли терасата Laughing А от колко време я ползвате там-година,две?

# 412
И на моя приятелка е на остьклената тераса и не е имала проблем .
Сега аз искам да си взема и нямам място в апартамента и сьм решила на терасата , но не е остьклена .Ще порь4ам шкаф в които да е поставя .
Дали ще имам проблем ?

# 413
  • Пловдив
Не е съвсем добра идея. Все пак зависи от терасата. Но самата сушилня ще харчи повече ток заради студа.

# 414
И на моя приятелка е на остьклената тераса и не е имала проблем .
Сега аз искам да си взема и нямам място в апартамента и сьм решила на терасата , но не е остьклена .Ще порь4ам шкаф в които да е поставя .
Дали ще имам проблем ?

Според мен, да. Освен ако не е някой с изолация или с някакъв вид подгряване.

# 415
И аз така си мисля ,но в магазините ме убеждават ,4е няма да имам проблем с вьншните температури. Затова се обрьщам кьм вас за сьвет??

# 416
  • Пловдив
Зависи как ти е остъклена и изолирана терасата. От конкретната тераса зависи. Има тераси с винкел, има с пвц, има изолирани, има вятър вее.

# 417
В инструкциите за ескплоатация на моята сушелня пише, че допустимите температури в помещението са между +2 градуса и +35 градуса.

# 418
Зависи как ти е остъклена и изолирана терасата. От конкретната тераса зависи. Има тераси с винкел, има с пвц, има изолирани, има вятър вее.

На Преси терасата не е остъклена.

# 419
  • Варна

И аз точно това се чудя. Досега бяхме с пералня със сушилня, но сдаде багажа и ще купуваме нова. Иска ми се да са отделно, но нямаме място и за двете. Та вариантите ми са или да е пак 2 в 1, или да сложим сушилнята на терасата. Остъклена е, но със стария тип остъкляване (нещо като винкел, наистина Mr. Green), така че не е добре изолирана. Rolling Eyes Много се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт