Зоната и ние - тема 11

• 56 711
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
Добър ден и от мен! С пожелание за успех на всички момичета  Hug
blueberrygirl , нашенското краве сирене не е включено в табличката, предполагам, защото режима все пак е правен от американец  Wink . Но за състезанието мисля, че преди не го брояхме като червена храна. Все пак за предпочитане е да се използва извара, защото 1-во- сиренето е доста солено ( поне го изкисвай предварително, защото задържаш течности) и 2-ро - ако му погледнеш садържанието се оказва, че би трябвало да го броим към М, а не при П, защото М са по-преобладаващите.
Dahlia, 1/2 пчела не се дава  Laughing Постарай се да направиш поне 30 мин ходенето на бърз ход . Или, ако е ходене до работа да бъде отиването и връщането пеша - тогава би могло да се зачете - ще питаме главния съдия. Или включи и малко упражнения, дори и в домашна обстановка.

# 616
Мис Облаче , най- добре е и двете да си ги сметнеш по етикет според преобладаващото. Но  рулцата от раци не ти ги препоръчвам, защото имат много повече нишесте , сгъстители и консерватори и никакво месо от раци (прочети колко Е-та имат). Не съм много сигурна, но мисля, че дори и преобладаващото е В, а не П. А консервираната царевица садържа доста голямо количество захар. По- добрия вариант би бил замразена царевица , макар, че и тя е от червения списък, заради по-високия си гликемичен индекс.
Благодаря ти Дани . Рулцата няма да ги ползвам, а царевицата по малко и от време на време  Rolling Eyes
 Успех на всички състезателки, а аз ще следя с интерес кой какво хапва от зелените храни, че ми е малко трудно със закуската, и то най-вече заради мъжа ми - трябва му нещо насищащо, зелено и Зоново  Sunglasses

# 617
Благодаря ти, dani1712. Аз хапвам по 30 гр. сирене на ден, сигурна съм че няма да ме сбърка, но заради правилата на състезанието питам. Искам си зелените пчелички.

# 618
  • Chicago/Varna
Оооо, Добро утро за мен , добър следобед за вас Simple Smile Ама какви сте само сладки и изпълнителни Simple Smileдано да се запази този дух до края на състезанието Simple Smile Дани мила, Hug изключително съм ти благодарна че поемаш част от задълженията , това значи много за мен и ми е от голяма помощ  Hug Още веднъж много благодаря Heart Eyes
Иначе сиренето , няма да го смятаме червено, но кашкавала си е червен за знаете Wink

Мис Облаче ако имаше някакъв искрящо крещящ заслепяващ червен цвят, бих оцветила царевицата в таблицата с този цвят Simple Smile Айде на месеца 1 или 2 пъти по едно блокче може, ама като цяло я махай от менюто си.  Старайте се да избягвате високогликемичните храни.Особено тези, които имат много да свалят

Така, аз докато преглеждам какво сте писали, си хапвам зоновата закуска както винаги и ще отлитам на работа. (врътнах в бързината 2 блока сламче на тигана, без мазнина, метнах го в чинията  с един блок котижд и един блок домати и една ябълка Simple Smile+ 9 сурови бадема Simple Smile Това закусвам най често и овесена каша със сирене и пуешко месо Simple Smile Гледам да са бързи закуски, че сутрин нямам много време, а и на мъжо трябва да приготвя както закуска, така и обяд, и не е лесна мойта  Joy

Довечера като се прибера може би ще намеря първите доклади. Който не успее да докладва същата вечер, постарайте се на следващия ден най късно до обяд да докладвате, че после става голяма боза при мен Simple Smile
и другото, ако ще ви е по лесно, напишете си готовата форма за докладване някъде и компа, и после само попълвате и копи и пейст, така няма да се налага да пишете километрични доклади всеки ден Simple Smile

Меритооо
, ти се завръщай по-бързо при нас, че не е същото без теб Hug

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 15:34 от Emigrantка

# 619
Simple Smile
Днес ми е много приповдигнато и радостно !
Искам едно уточнение да направим - за храните,които са си червени - ясно.
А за тези,които са "приемлив избор"  и са в оранж - тях ги смятаме като червени пак ли?
Бях направила тортата на Дани,която в нас толкова много се харесва - и Зонуващ,незонуващ хапва  Laughing
Дани,благодаря ти за пореден път за прекрасната рецепта !  Hug

# 620
Здравейте момичета искам  да попитам картофи за 1 Б колко грама е. Извинявам се,че ви разсейвам от състезанието и ви пожелавам много пчелички Simple Smile

# 621
Мисля ,че е 50гр варено картофче,дано не бъркам.
Изключих всякакави картофени и подобни варива от менюто си.
Най-малкото ако единия ми блок е картоф,няма как да се нахраня  Rolling Eyes
Още малко и ще си пусна първият отчет.  Mr. Green
Днеска ми е много кеф цял ден  Sunglasses

# 622
Б
Мисля ,че е 50гр варено картофче,дано не бъркам.
Изключих всякакави картофени и подобни варива от менюто си.
Най-малкото ако единия ми блок е картоф,няма как да се нахраня  Rolling Eyes
Още малко и ще си пусна първият отчет.  Mr. Green
Днеска ми е много кеф цял ден  Sunglasses
Благодаря

# 623
Днес и аз запо4нах с изкушения около мен ,но ИЗДЪРЖАХ  newsm44
Все още съм зоничка,чувствам се прекрасно,и ще си имам спортна пчеличка( час и половина активно),но при мен от 2 години е така,3 пъти седмично спортувам поне по 1ч.
Успех на всички,после ще дам отчета,че сега семейството ме зове!

# 624
Здравейте,така исках и аз да се включа Sad От съвсем скоро се храня по зоната,ама нещо ми трябва и друг стимул Embarassed .... пристъпвам някой път и така...а пък се надявам,че като давам отчет,поне от неудобство ще си следя стриктно зоната,а и като виждам всички в тази групичка какви малки кг са....и направоо  ooooh! ми става  Embarassed
Много ми се искаше да бях се включила с групичката от 23 .... newsm45   

# 625
Добър ви вечер дами, май съм аз първа с отчета за днес Simple Smile))) но после не знам дали ще имам време та затова....започва се  Crazy

ДЕН 1-ви
1. Състезателка- poliville, 23.01., 10 блока
2. Хранения на ден- 5- заслужих си стриктна пчеличка.
3. Изкушението победи- Изядох 28 гр домашен суджук (хем зоново 28 гр, но май си е червена храна а Simple Smile))- нееееееееее не халюцинирам,  виждам огромен лаком търтей  
4. Заради този суджук пак се блъска в мен червен търтей.   иначе останалото си беше зеленооооооооооооо уееееееееее Sad(((

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- заслужих си мерителна пчеличка.
6. Изпита вода- около 3 литра- почнах вече да се давя  , но си искам водната пчеличка7. 7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден- дайте си ми пчеличката-поет  

закуска в 9 - 100 гр ябълка, 1 ч.л тахан, 56 гр извара 1 Б
обяд в 12 - леща 1 блок и половина ( сготвена така за 3 блока после разделена на 2 купички - 100 гр леща, 32 гр лук, 60 гр чушка, 63 гр дом пюре, изчислено по етикет, 1 с.л зехтин) , 42 гр сирене, 5 маслини, 1 ч.ч айсберг, 120 гр домати, 50 гр портокал 3 Б
следобедна закуска 15 - смути от 20 гр авокадо, 220 кисело мляко и 9 гр протеин (изчислен по етикет) и половин портокал  2 Б
 в 18.30- 28 гр суджук аи аи аи ц ц ц Sad, 115 червено вино и 6 фастъка 1 Б
вечеря в 20 - 56 гр риба тон, 2/3 с.л зехтин, 1 ч.ч аисберг,120 гр домати , половин ябълка 2 Б
късна вечеря в 22.30 220 гр кисело мляко с 4 гр чия 1 Б

8. Днес не тренирах, но ходих пеш бутайки количка с бебе и другия ми син - всичко това в продължение на 40 мин- и си гепнах спортната пчеличка.

9. Успях да уловя цели 5 пчелички за този ден и се сблъсках с два търтея гррррр като за първи ден се изложих ще сънувам суджуци хахаха

10. Според мен днес улових 5 пчелички, и  два търтея по погрешка  

# 626
Искам само да кажа,че сама се разсмях сега.Имам си тефтер,където си записвам какво хапвам и сега реших прилежно да го водя ,за да ми е лесно и с отчетите.Днес си приготвих салата за обяд и бая голяма я направих,само зеленчуци благоприятни и въпреки това се изненадох,че съм направила два блока.Сега като си пиша менюто – гледам съм записала 1,2 блока,но съм си останала с впечатлението ,че са ми 2 Grinning Tака че вие решете какво ще ме правите за обяд.Но пък добре се чувствах.
Дори с тия благоприятни храни,много храна ми се стори днес!
Ini´ , 23.01. Сряда. 9.5 блока
2. Хранения 5
8:30 , 13:15 , 16:45 , 19:30 , 22:00- стриктна пчеличка.

3.  Изкушението победих – Една тава с печена тиква ми се изпречи,но  си заслужих инатеста пчеличка!
4. Целия ден минал само на благоприятни  храни,заслужих си зелена пчеличка
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- заслужих си мерителна пчеличка!
6. Изпита вода-реших да премеря колко пия и имам водната пчеличка с -4 литра  Shocked

7. Споделено и прилежно написано  меню за целия ден- пчеличката-поет  
(3)Закуска- Плодова торта на Дани -1.5 Блок
                  извара (84)+  краставица(60) + грейпфрут(110) + 3 маслини = 1,5Блок
(2)Обяд – Салата айсберг(228),краставица(120) и домат(120) -1,2  + извара(112) – 2П
(1)Следобед – Кисело мляко 0,1 (200) + суров слънчоглед(1/2с.л)
(2,5)Вечеря – извара(112) + шунка (20) – 2,5П
                    гъби (168)+ айсберг(165)+ домат(160)+ лук(15)+ краств(60)+ круша (60) – 2,5 В
(1)Късна – кисело мляко (200) + 6 фъстъка

8. Спортна нямам,защото боря още травма малка.Скоро се надявам да подновя.
9.  Надявам се ,че ще се преборя и за тази пчеличка.

10. Според мен днес улових 6 пчелички

# 627
1. Състезателка - Maxima2, 23.01 - сряда, 9 блока

2. Хранения на ден 5- сутрин 8.45, обед 13.15, следобед 17.00, вечер 21.00, и преди лягане в 23.00 - заслужих си стриктна пчеличка

3. Удържах на изкушенията, и си заслужих инатеста пчеличка

4. Целия ден минал почти само на благоприятни  храни – изключенията - вечеря с кюфтета, а и пих 2 в 1 и 30 мл. Ракия през деня. Кафето го балансирах с обяда и все пак НЯМАМ зелена пчеличка

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- заслужих си мерителна пчеличка.

6. Изпита вода - над литър и половина /2 шишета по 750 мл. + около 300 мл на тренировка/, грабвам водната пчеличка

7. меню за целия ден
1. закуска 1 блок – зонова палачинка на тиган
2 равни с.л. Овесени трици – 1 ВБ
1 белтък+ ½ блок сирене – 1 ПБ
1/3 чл зехтин – 1 МБ

2. обяд 3 блока
кафе 2в1 – 1ВБ
100 гр. Ябълка  - 1 ВБ
салата от: 180 гр. Домат - 3/4 ВБ и 100 гр. Маруля - 1/4 ВБ – общо 1 ВБ
130 гр. Риба тон – 3 ПБ, 
1 сл авокадо и 2/3 чл зехтин – общо 3 МБ

3.следобедна закуска 1 блок– „зелен“ дюнер, 1 листо марула увита с
сирене - ½ ПБ
пил. Шунка – ½ ПБ
авокадо 1 сл – 1 МБ
отделно ½ ябълка – 1 ВБ

4.вечеря – 3 блока
2 кюфтета от домашна кайма /84 гр./ - 2 ПБ
125 гр. Кисели краставички – 1 ВБ
30 мл. Ракия – 1 ВБ
1 чл зехтин – 3 МБ
½ ч чаша кисело мляко 2% - 1 ПБ и 1 ВБ

5.късна закуска 1 блок
½ ч чаша кисело мляко 2% - 1 ПБ и 1 ВБ
1 орех – 1 МБ

- дайте си ми пчеличката-поет

8. Днес тренирах аеробика в зала в продължение на 60 мин - и си гепнах спортната пчеличка.

9. Успях да уловя цели 6 пчелички за този ден

10. Според мен днес улових 6 пчелички и 1 червен търтей

# 628
  • Варна
Добър вечер дами, ето моя отчет:
1. Състезателка- Dahlia, 23.1.2013 – осем блока
2. Хранения на ден-задължителни 5- пет хранения сутрин –8:30, обед-12:30 , следобед-16:30, вечер-8:30 и преди лягане –23:05: заслужих си стриктна пчеличка.
3. Изкушението победи- без изкушения - заслужих инатеста пчеличка.
4. Целия ден минал само на благоприятни храни- спазено - заслужих си зелена пчеличка
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- спазено -заслужих си мерителна пчеличка.
Изпита вода- измерена в малки бутилки 0,5 от минерална вода 2.5 – заслужих си водна пчеличка
6. Споделено и прилежно написано меню за целия ден-
8:30 – кисело мляко 110гр:1 БВ+1 БП и два сурови бадема – 1БМ (два, защото млякото беше с 2,9% масленост)
12:30- обезмаслена извара – 112 гр. 2БП, домати – 240гр. 1БВ, ½ ябълка 1БВ, 6 маслини-2БМ
16:30-кисело мляко 110гр:1 БВ+1 БП и два сурови бадема – 1БМ
20:30-пангасиус (смятах го като скумрията) – 126гр 3БП, домати – 240гр. 1БВ, броколи – 320гр. 1БВ, ½ портокал – 1БВ, маслини – 9бр. 3БМ
23:05-кисело мляко 110гр:1 БВ+1 БП и два сурови бадема – 1БМ
мисля, че спечелих и пчеличката-поет
7.Днес тренирах – нищо не тренирах, така че спортната пчела отлетя
8. Не успях да уловя 7 пчелички за този ден
9. Според мен днес улових 6 пчелички и надявам се нито един търтей, освен ако съдията не прецени различно.

# 629
Да се похваля и аз, че ми е зоново и хубаво днес цял ден Sunglasses Не съм сигурна дали това е зоната или следизпитният ми ден...или комбинация от двете, но е факт Grinning

1.  Състезателка - ribka.bananka - 23.01 - сряда- 10 блока
2. Стриктна пчеличка: Хранения на ден - 5 - сутрин 09:30ч, обед 14:15ч, следобед 17ч, вечер 20ч, късна закуска 22:20.
3. Устоях на изкушенията и си имам и инатеста пчеличка
4. И една зелена също ..с уговорката за бг сиренцето и триците..
5. Всички хранения, премерени с кантарче - заслужих си мерителна пчеличка
6. Всеки ден пия по 3+ литра вода - водна пчеличка
7. Пчеличка поет
Закуска -2 1/2 блока
         28гр овесени трици 2ВБ
         28гр сиренце ,1 сварено яйце   2ПБ
          9 гр чия 2МБ
         100 прясно мляко
Обяд  -3 блока
          импровизация от задушени тиквички (240) и лук(80), домати 120, киви - 3ВБ
          2 белтъка, 42 гр шунка , 56 извара -3ПБ
          1 ч.л зехтин - 3МБ
Сл. закуска - 1 1/2 блока
           100гр помело (по мои сметки толкова гр се получиха) -1 ВБ
           1 яйце - 1ПБ
           3 бадема 1 МБ
           1/2 блок прясно мляко с кафе
Вечеря - 2 блока
           120 домати, 120 задужени тикшички, 100 помело -2 ВБ
            56гр пилешка пържолка-2 ПБ (сурови ги мерих)
            зехтин - 2МБ
Преди лягане - 100гр кисело мляко с бадемчета

8. И спортна уж успях да хвана...2 часа разходка, и една тренировка от Инсанити почнах, но към 20тата мин ме прекъснаха..та толкова за днес Wink
9. Май пак успях да уловя цели 7 пчелички, ако нещо не съм объркала сметките Blush
10. Според мен днес улових 7 пчелички

Общи условия

Активация на акаунт