Проблем с приятелите

• 5 576
  • 51
  •   1
Отговори
Здравейте и аз стигнах до тема тук.
Имам проблем с приятелите, с изразяването на мнението, със социализацията. Имам малко приятели, обичам да се запознавам с нови хора, но рядко го правя. Просто не мога да отида при хората и да кажа 'Здравейте, аз съм..'. От малък град съм, с интереси от които се интересуват малко хора.
Има една, която откровено казва, че ме мрази. Най - добрата ми приятелка уж знае, че въпросната ѝ се подмазва, но днес си хихикат, общуват си все едно са най -добри приятелки. Това адски ме дразни, защото въпросната е отвратително същество.
Другото което е: не мога да си изразявам мнението. Когато съм в семейна среда си крещя, показвам кое не ми харесва, но пред познати и обикновени хора не мога, мълча си дори когато имам да кажа нещо. Затворен човек съм, а искам да го променя, да съм открита, да не бъда мачкана.

# 1
  • София, център
На колко години си?
Като те чета, и имам чувството, че си ученичка. Ако е така, вероятно ще преодолееш трудностите с общуването с времето и натрупването на жизнен опит.
Не мисля, че тук има универсална рецепта.

# 2
Да ученичка съм. Peace
Наистина не може да се даде универсална рецепта, но много бих се радвала ако ми дадете съвети. Извинявам с, че първия ми пост е кратък и неясен, но съм през телефона.

# 3
  • София
Е, това детенце в подписа ти чие е, щом си ученичка?

Иначе по темата ти: ще се научиш....И аз бях такава, сега не могат да ми затворят устата никъде....Спокойно...

# 4
Като станеш студентка и отидеш да живееш в големия град, ще ти писне от нови познанства. Simple Smile
Иначе имаш проблемите на всяка млада жена, излизаща от тийнгодините. Мотото е "Мен никой не ме разбира!". Минава, спокойно.  spoko

# 5
Един съвет и от мен-в семейна среда да си крещиш, защото така изразяваш мнение е едно.Не опитвай да го прилагаш и навън.

# 6
  • София
Harukaze, като ученичка бях абсолютна задръстенячка.  Peace Най-вече по отношение на момчетата де, но това не ме правеше по-малко задръстена. Когато дойдох в София студентка и попаднах в любимия ми Студентски град, нещата коренно се промениха. Внедрих се веднага в страхотна компания, започнах да връткам гаджета - живот!  Laughing

Обаче и аз си имах проблеми с изразяването на мнение. Също така гледах да не влизам в конфликти с никого, абе не смеех да си отворя устата, най-малкото за да се защитя примерно. Е, сега съм като звяр в това отношение. Нямам нито задръжки, нито нищо, ако се наложи да си защитавам или търся правата. Просто се иска да навъртиш повечко годинки и опит.  Wink

# 7
  • Стара Загора

newsm78

Откога ученичките имат деца в трети клас?

# 8
Детето е братовчед ми  Peace

# 9
  • Стара Загора
Детето е братовчед ми  Peace

Извинявам се на момичетата, взели отношение по темата, ама нещо не ми се връзва:

Винаги я е имало за съжаление. Забелязала съм някаква тенденция момичетата да стават по - агресивни от момчетата. Да момчешкия бой, не е хубаво нещо, но момичешкия в толкова ранна възраст ми е странен меко казано. И на всичкото отгоре системно се закачат и на моя и на другите момчета, удрят ги. Моя понеже е по - силничък гледа да си мери силата, а и отделно сме го учили, че да се удря момиче не е правилно. След като доста време е търпял и се е оплаквал на класната, която е правила забележка, момичетата пак са се проявили и той ги е ударил. НЕ одобрявам това, което е направил, но хората са казали 'Да би мирно седяло, не би чудо видяло'.

# 10

Другото което е: не мога да си изразявам мнението. Когато съм в семейна среда си крещя, показвам кое не ми харесва, но пред познати и обикновени хора не мога, мълча си дори когато имам да кажа нещо. Затворен човек съм, а искам да го променя, да съм открита, да не бъда мачкана.
Ахааа, ти си от тези душици, които в къщи тропат с крак и си въобразяват, че са много, много специални. Да, обаче когато са извън дома и далеч от рехавата си публика от 2-3-4 човека, те просто са малки мишчици, които църкат уплашено. Е, как ще имаш приятели? Кой изобщо ще ти обърне внимание. Несигурността и комплексарщината винаги си личат.

# 11
Най - добрата ми приятелка уж знае, че въпросната ѝ се подмазва, но днес си хихикат, общуват си все едно са най -добри приятелки. Това адски ме дразни, защото въпросната е отвратително същество.

Не можеш ли поне с нея да говориш открито?Пишеш, че ти е най-добрата приятелка и като такава би следвало да те разбере.
А относно изразяването на мнение-недей да крещиш на семейството си, защото те са хората, които са най-близки в живота ти и биха застанали зад теб винаги.Крясъците не помагат да бъдеш чут по-добре, но с тях можеш да нараниш/обидиш някой.Това от собствен опит.

# 12
Детето е братовчед ми  Peace

Извинявам се на момичетата, взели отношение по темата, ама нещо не ми се връзва:

Винаги я е имало за съжаление. Забелязала съм някаква тенденция момичетата да стават по - агресивни от момчетата. Да момчешкия бой, не е хубаво нещо, но момичешкия в толкова ранна възраст ми е странен меко казано. И на всичкото отгоре системно се закачат и на моя и на другите момчета, удрят ги. Моя понеже е по - силничък гледа да си мери силата, а и отделно сме го учили, че да се удря момиче не е правилно. След като доста време е търпял и се е оплаквал на класната, която е правила забележка, момичетата пак са се проявили и той ги е ударил. НЕ одобрявам това, което е направил, но хората са казали 'Да би мирно седяло, не би чудо видяло'.

Може да използва профила на майка си или леля си  Rolling Eyes

# 13
  • София, център
Наистина би трябвало да е малко момичето, освен ако не е клонирала  newsm78

Както и да е, да приемем, че разглеждаме ситуацията в чист план.

Терзаеш се от неща, нормално съпътстващи възрастта си, чувстваш се неразбрана и страдаш от липса на споделеност.
Спокойно, приеми, че колкото и невероятно да ти се струва, ще преодолееш проблемите.

Като съвет, да се присъединя и аз към това, че не бива да крещиш у дома. Така наскърбяваш родителите си. Гледай малко по-мъдро на нещата.
В крайна сметка не се е случило нищо фатално  Grinning, нали?

# 14
Много са ми интересни такива хора, които искат да се набутат в компания, за която и без това знаят, че няма да им е приятна.
Аз съм коза и такива овчи работи не ги разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт