Априлки 2013 - тема 13

• 26 999
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
 Alexiana, тя на детска градина не ходи. Но по принцип не приемат деца без ваксини в детски ясли и градини. Но хората, които са решили и така успяват да ги вкарат децата.

# 691
На моя младеж не съм му спестявала ваксини, и на бебето няма да спестя  Peace  Много ме е страх от болести и с тези задължителни ваксини малко от малко се успокоявам, че донякъде децата са защитени. А и предпочетох да не се ровя в инфо "за и против", защото и без това достатъчно се вкарвам във филми  Sunglasses
Друго не знам дали сте коментирали..

Хубав, слънчев ден!

# 692
браво за хубавите новини от ФМ  Hug
да са здрави бебоците и да растат  Heart Eyes

забравих БЦЖ в родилното, да.. Crazy и това слагат.
отказът трябва да е нотариално заверен, проверявала съм, защото лично аз имах много питанки, отделно страхове, да не разправям...
аз имам лично няколко ваксини като бебе и после нашите са ми отказали, не съм слагала, в детската и училище пък нямам нито една.
малката ги понасяше без т и реакции освен живата, вдигна т за първи път и омаля милата, така че се замислям дали да я откажа реваксинацията като му дойде времето, живот и здраве.
и беше после по цял ден и нощта на гърдите ми да суче, за да приема повече антитела, така бях чула от док в родилното. по-лесно се понасяха ваксините. при другите слава Богу не е имала реакция, която да забележа.
може да се отлагат, по мед.причини, за да се сложат детето трябва да е абсолютно здраво.
и с несложени може в ясла или градина като се представи медицинска бележка за причините за отлагането. друг е въпросът, че педи подпечатват ваксини без да са ги слагали, ако се разберат с родители, има и такива неща.
но ако една не я понесе добре за реимунизация не бих рискувала  Peace
дори имах мислене дали да не ги откажа, както нашите са ги отказали, но в родилното ме разубедиха за първите ваксини. говоря за задължителните, други хич не бих слагала и не салгам.
и след ваксина съм я наблюдавала малката поне 3 дни плътно как е ... Crazy отделно 5 дни след ваксина да не е в контакт с други бебоци, които идваха да си играем и тн... направо за малко дете са ми кошмар, за възрастен вече са ми излишни. но няма да задълбавам и аз. всеки решава сам за децата си.

# 693
Момичета, как са при вас бебоците с ритниците?
От няколко дни това бебе направо ме побърква, то е едно бясно ритане, блъскане, бутане....не знам какво прави и как се върти, но явно има достатъчно място и буквално прави кълбета и салта в корема ми.
Снощи много неприятно ме риташе в областта на серклажа....в момента пък рита на 3пръста под дясната гърда...абе страшна работа е.

# 694
От няколко дни това бебе направо ме побърква, то е едно бясно ритане, блъскане, бутане....не знам какво прави и как се върти, но явно има достатъчно място и буквално прави кълбета и салта в корема ми.
Снощи много неприятно ме риташе в областта на серклажа....в момента пък рита на 3пръста под дясната гърда...абе страшна работа е.

аз съм назад в седмиците от теб, почти не усещам, по 2-3 пъти 4 на ден  Wink
при теб явно сега е момента на якото въртене и наместване, че след 2-3 седмици вече ще започне да му е тясно на бебо и да не може да прави лупинги и само ще тепобутва оттук-оттам  Heart Eyes

# 695
  • София

При мен това с ритането под дясната гърда отмина. Но през деня има моменти в които ама адски силно ме посритва наляво, надясно ..... има доста неприятни моменти. Сега само сутринта по едно време ме ритна силничко, но после се поспря. Но има моменти в които по 1 - 2 часа не се спира.

# 696
Ох, не спах от ритници..... Само че мен си ме рита все още мног ниско долу,често ме цели в пикочния мехур. Само един път съм го усетила над пъпа. По принцип не ме рита преъ нощта,но тази нощ.... полудя.

# 697
мен предимно вечерно време ме ритат,едното по високо го усещам,а другото по ниско.но определено ритничетата са силнички.като ги усетя си гледам коремчето и се вижда дори.но от ден на ден стават по силни. Hug

# 698
И моето много рита. Или се върти, или нещо думка из вътре, голям бяс, голямо нещо Crazy
Не съм се заглеждала дали се вижда, но вече няма проблем ръката на таткото да го усети, аз и през дрехите си го усещам, той още не  Laughing

# 699
  • София
Ами и мойто залудува тия дни повече... а може и да му е дошъл много шоколада напоследък Laughing Blush

За ваксините - слагам задължителните, разните други, които се появяват - не. Проблеми след ваксина не сме имали, освен веднъж (след реимунизацията с Пентаксим) зачервяване около убоденото за няколко дни.

# 700
Моята бебка е най-активна ей-сега: между 13:00 и 16:00 ч. Понякога чак подскачам от изненада, докато работя. Иначе през нощта май спи Simple Smile

Засега.

# 701
ОООО с ритниците е нещо страшно,не знам как може толкова рано да ме рита така,ами после .... #Crazy Неприятното е че ме рита навътре и колкото и да ми е мило в началото,започва да става неприятно по едно време .. smile3555
Снощи ме сърбеше цяла вечер корема и днес като станах видях една бледо розова линиика да пъпа ми #2gunfire #Cussing out Banghead #Cussing out !!! Веднага се намазах с пшеничено масло и след малко изчезна (май я хванах навреме ) после директно към месарския -400 гр двоино рафинирана маз -облекчи сърбежа веднага .Попринцип се мажех с маслото но не редовно но от днес поне два пъти на ден ще се мажа с мазта,все пак искам да отида на плаж това лято   grinning039
За детската градина на 4 -пълен абсурд,няма да го пусна толкова рано дори да ми спрат детските. smile3527Смятам че едно дете трябва да бъде в семейна среда поне до 5 год. а не при някакви лелки,а ако имаш желание и се занимаваш с него ще бъде дори по-умно и любознателно от другите ,а относно ваксините не съм мислила по въпроса .... newsm78
лек и усмихнат ден и поздравления за всички с добрите новини от прегледи !!!  party006

# 702
Здравейте, момичета,

Чак сега се включвам към групата на мамчета с термин април 2013!  Embarassed Честито на всички ви, лек остатък от бременността и ще се радвам да се присъединя към вашата общност и да споделяме трепетите оттук нататък! Моят термин е на 27 април и аз вече съм на фазата със здравите ритници  Laughing

# 703
Здравейте, момичета,

Чак сега се включвам към групата на мамчета с термин април 2013!  Embarassed Честито на всички ви, лек остатък от бременността и ще се радвам да се присъединя към вашата общност и да споделяме трепетите оттук нататък! Моят термин е на 27 април и аз вече съм на фазата със здравите ритници  Laughing
добре дошла   bouquet и леко бременеене!

# 704
Здравейте,

честито на мамате узнали пола на бебетата. Май ще си имаме доста априлски девойки Simple Smile

Dandeto, уцели ме в десятката с този цитат за втори триместър. Все едно за мен е писан  Joy

За ваксините - мисля да си ги слагаме както са по план. Не ми се рискува, а и не ми се замисля за това. Не сме имали проблем с баткото. Надявам се и с девойката да нямаме.

За задължителната градина от 4 - много съм против задължителните неща. Не ми харесва да нямам избор. А за програмата на министерството нямам думи. Не всички деца са еднакви и немогат да бъдат сложени в един калъп от толкова малки. С баткото имахме късмет с детската градина и ходи на забавачка, която не работи по стандарти на министерството. Малко деца са и им отделят много внимание. Надявам се и това бебе там да си изкара годините от 2 до 5.

За имената - на мен ми харесва и Боян и Борис, но имаме доста деца с тези имена около нас и не бих си кръстила така детето.

За ритниците - доста силно рита вече момата  Simple Smile. Тази нощ ме събуди в 5 с един много як ритник. Но все още рита ниско, не е стигала много над пъпа.

Victoria.ts, добре дошла в отбора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт