Какво бихте си помислили Вие?

• 6 406
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
Твърде много неща има не наред в цялата история, но най-любопитно ми е как е протекло запознанството със съпруга  Thinking
И се опитах да си представя обратната ситуация - как нечии съпруг представя непозната жена в къщи и казва "Ето, мила ми съпруго, това е моята виртуална приятелка, която цитирам така често, и към която не питая нищо друго, освен чисто и свято приятелство, нищо, че си говорим по цяла нощ, и че тя знае за вътрешния ми живот повече, отколкото ти си научила за цялото ни съвместно съжителство"  Thinking

Конкретно по темата - или връзката се консумира здраво, но сестра ти изгаря от вина и търси нечие (в случая - твоето) оправдание, одобрение и насърчение, или този човек има много, ама много сериозни проблеми, в които е възможно да замеси и сестра ти в един момент  Peace

Иначе такова нещо като "само приятели" според мен съществува, и го твърдя най-отговорно, защото най-добрият ми приятел е мъж. Но това е връзка от детските години, израсли сме заедно, изчистили сме отдавна въпросите с привличането и т.н., чувствата ни са по-скоро като между брат и сестра, отколкото приятелски.
Но въпреки, че мога да му споделя абсолютно всичко, когато имам проблем с мъжа ми, го обсъждам с мъжа ми, а не с приятеля. Така го разбирам и така е коректно. Понякога искам съвет от него, за да чуя мъжката гледна точка, но това е само информативно. Не мога да си представя да съм недоволна и неудовлетворена от мъжа ми, но пред него да си трая, а да се тръшкам пред друг човек Thinking

Чисто ново, при това - зародило се във виртуала приятелство, натоварено с толкова емоция, колкото описваш - не, не мисля, че е възможно.

Историята на Morphea няма да цитирам, защото виждам, че я е редактирала, но това за мен е правилното решение - незабавно прекратяване на връзката, в момента, в който човек се усети, че е ангажиран повече отколкото му е комфортно  Peace

# 31
  • BG

Не да си помисля, ами съм си абсолютно сигурна, че нещата изглеждат ей така:

.......... има и нещо повече, което и двамата не си признават, но поради обстоятелствата го играят само приятели?

Обаче:

най-обикновени бъзльовци и двамата  Joy

# 32
     Не вярвам в приятелство между мъж и жена, когато е създадено поради семейни проблеми. Такива връзки винаги са с цел бягство от семейството, заради проблема. Другите ми мисли е написала BirdsFlu.

# 33
Виртуален или реален другият винаги изглежда по-по от настоящия. И има поне пет причина за това. Забраненото е по-сладко. Усещането за неизживени моменти опива. Ситуацията на тайни срещи предполага представяне в най-добрата светлина. За угризенията при паралелна връзка, трябват оправдания, нали така, а човек се оказва голям творец в такива моменти, партньорът му пък съответно три тона по-черен от реалното. И най-вече- докато не започнат съвместно съжителство, двама души хич дори не са наясно какво ги очаква, ако и да се обичат невероятно много.

Та, интровертността е чудесно оправдание. А три години... о,ла, ла... виртуални срещи не на Касита тези. Може да са три пъти на година срещите на живо, но гаранция-Франция консумацията им е качествена.

Касита, там е работата....разбираш ли, НЯМА консумация и е те това те ми е супер объркващо. Ако се бяха изкушили да кажеш:"човешко е", ама това да си изливат душата взаимно и да си пишат колко се харесват, колко се ценят и уважават, но как би било парещо да са заедно съвсем хипотетично и затова е по-добре да са "истински приятели" ми е много разконцентриращо. Вече тотално се обърках.

Касита можеш да я убедиш, само ако си признаеш, че ти си сестрата. Ако ли не е така, приеми искрените ми извинения и съвет- не вярвай дори на собствената си сестра.

Не, Касита, няма проблем, че си си помислила, че героинята може и да съм аз. В случая говоря наистина за сестра ми. Аз моята история си я разказах преди време и в този форум получих много ценни съвети. А колкото до това да не и вярвам да ти кажа е невъзможно, защото се познаваме прекалено добре и винаги разбирам, ако се е опитала да ме метне за нещо. Нашите отношения са много дълбоки и истински и си споделяме всичко. Именно и затова спокойно ми разказва за този мъж, че дори и ме кара да чета част от писмата му до нея. Явно чрез комуникацията си намират един в друг отдушник на липсите си в живота и поради тази причина смятат, че това им е  напълно достатъчно и не търсят телесно продължение. И все пак....все си мисля, че има и още нещо, а именно че се желаят и на физическо ниво, но се страхуват да си го признаят, поради евентуални усложнения.

# 34
така като чета, ще има римейк на Мадам Бовари!

Мда, май натам вървят нещата....

# 35
Минат ли от метафизично   Mr. Green на физическо ниво, така ще усложнят нещата, че вероятно ще се стигне до сериозни семейни и лични драми. Единствено ще ги спаси, ако не си паснат в секса, което силно ме съмнява.
Изобщо аз бих прекратила това .... приятелство.

# 36
Бих си помислила че са консумирали връзката, но пък защо ще те лъже сестра ти  newsm78
Този е странен, толкова да се харесват и разбират, а друго не иска  newsm78
И запознаването на мъжа с приятеля е тъпо. И оправданията на сестра ти за мъжа и темерут също.

Да, той и е написал във времето, че предпочитал много повече дълбочината на чистите им отношения,които са много по-ценни и трайни, отколкото другото-било доста прозаично за тях и не би рискувал да изгуби ценния си приятел в лицето на сестра ми, ако прекрачел границата. Искал само безценното и приятелство и възможността да си споделят за всичко без притеснения, да се подкрепят чрез думите си, когато имат нужда от това и да се чувстват добре един с друг, макар и чрез виртуална комуникация. За мен те имат по-скоро емоционална връзка, което май обуславя точно и приятелството в чистия му вид, нали така? Май излишно се съмнявам, че има нещо повече.....ама....пак си ме гложди тая работа отвътре и това си е. Като и кажа да не отдава толкова голямо внимание на този мъж, тя подскача до небесата и е готова да ми оскубе косата едва ли не.

# 37
.............. да самотен бил,защото неговата приятелка винаги мълчала, не комуникирали, държала се в повечето случаи кисело, сякаш винаги не прави нещата както трябва според нея, той се чувствал все виновен, каквото и да направел и не издържал повече в тази връзка. Искал да се раздели окончателно с нея, въпреки ревовете и, на които вече не обръщал внимание,защото вече бил претръпнал, но все още търсел Жената. Тогава,/ако я бил срещнел/ дори да била непривлекателна, с деца, без деца, стига да усетил тръпка щял да се впусне в това изживяване, каквото и да му коствало, защото се бил убедил, че жената с която е, не била за него. Сега бил с нея, защото все още го било страх да предприеме тази крачка. Изисквало се голяма смелост за това, а той все още бил далеч от това качество.....................
Ако наистина говори такива хвалебствия, красиви слова  и бози, не е читав този човек.
Направо ми е гадно да си призная, но тук съм абсолютно съгласна с Лизет-не му е чиста работата .
Сестра ти е заслепена, но ти не си.Дръж ги под око, защото може да се наложи да спасяваш сестра си.

Краси, направо се изплаших с този пост. Чак пък да се налага да я спасявам......като гледам този човек е безобиден. Само и пише, както и тя,  виждат се на няколко месеца по веднъж и от време на време се чуват по телефона да си разкажат как са, как минават дните им и нещо от сорта. Казвала ми е, че и двамата обожавали да си говорят и размишляват за всякакви екзестенциални теми и им било много приятно. Темата я повдигнах, тъй като и за самата мен ми стана интересно дали това се покрива с критериите за истинско приятелство или има и една идея повече от това.

# 38
Както описваш сестра си, изглежда направо хлътнала. За мъжа - не знам, но тя вероятно го идеализира.

# 39
Твърде много неща има не наред в цялата история, но най-любопитно ми е как е протекло запознанството със съпруга  Thinking
И се опитах да си представя обратната ситуация - как нечии съпруг представя непозната жена в къщи и казва "Ето, мила ми съпруго, това е моята виртуална приятелка, която цитирам така често, и към която не питая нищо друго, освен чисто и свято приятелство, нищо, че си говорим по цяла нощ, и че тя знае за вътрешния ми живот повече, отколкото ти си научила за цялото ни съвместно съжителство"  Thinking

Конкретно по темата - или връзката се консумира здраво, но сестра ти изгаря от вина и търси нечие (в случая - твоето) оправдание, одобрение и насърчение, или този човек има много, ама много сериозни проблеми, в които е възможно да замеси и сестра ти в един момент  Peace

Иначе такова нещо като "само приятели" според мен съществува, и го твърдя най-отговорно, защото най-добрият ми приятел е мъж. Но това е връзка от детските години, израсли сме заедно, изчистили сме отдавна въпросите с привличането и т.н., чувствата ни са по-скоро като между брат и сестра, отколкото приятелски.
Но въпреки, че мога да му споделя абсолютно всичко, когато имам проблем с мъжа ми, го обсъждам с мъжа ми, а не с приятеля. Така го разбирам и така е коректно. Понякога искам съвет от него, за да чуя мъжката гледна точка, но това е само информативно. Не мога да си представя да съм недоволна и неудовлетворена от мъжа ми, но пред него да си трая, а да се тръшкам пред друг човек Thinking

Чисто ново, при това - зародило се във виртуала приятелство, натоварено с толкова емоция, колкото описваш - не, не мисля, че е възможно.

Историята на Morphea няма да цитирам, защото виждам, че я е редактирала, но това за мен е правилното решение - незабавно прекратяване на връзката, в момента, в който човек се усети, че е ангажиран повече отколкото му е комфортно  Peace

BurdsFlu, когато този мъж се е запознал със зет ми всичко е минало много нормално на пръв поглед. Понеже и двамата имат бизнес  са си говорили предимно за това и в този смисъл са намерили допирни точки, разговорът е бил непринуден и с нищо не показващ кой знае какво напрежение. Даже зет ми след това се е успокоил, че всъщност този мъж му изглеждал много свестен и т.н, въпреки че впоследствие уж на майтап я е захапвал на тема другия мъж, в смисъл имал си едно на ум, защото неговата теория е, че за мъжете нямало такъв филм като "само приятели и че мъжът винаги искал и нещо повече". Даже с бившия ми мъж като се събирахме всички и двамата много обичаха да разнищват тази тема. Как мъжете били първични, как е почти невъзможно жената да се приемела само като приятел, без да им минава през ума и нещо друго и прочие.

# 40
.............. да самотен бил,защото неговата приятелка винаги мълчала, не комуникирали, държала се в повечето случаи кисело, сякаш винаги не прави нещата както трябва според нея, той се чувствал все виновен, каквото и да направел и не издържал повече в тази връзка. Искал да се раздели окончателно с нея, въпреки ревовете и, на които вече не обръщал внимание,защото вече бил претръпнал, но все още търсел Жената. Тогава,/ако я бил срещнел/ дори да била непривлекателна, с деца, без деца, стига да усетил тръпка щял да се впусне в това изживяване, каквото и да му коствало, защото се бил убедил, че жената с която е, не била за него. Сега бил с нея, защото все още го било страх да предприеме тази крачка. Изисквало се голяма смелост за това, а той все още бил далеч от това качество.....................
Ако наистина говори такива хвалебствия, красиви слова  и бози, не е читав този човек.
Направо ми е гадно да си призная, но тук съм абсолютно съгласна с Лизет-не му е чиста работата .
Сестра ти е заслепена, но ти не си.Дръж ги под око, защото може да се наложи да спасяваш сестра си.

Краси, направо се изплаших с този пост. Чак пък да се налага да я спасявам......като гледам този човек е безобиден. Само и пише, както и тя,  виждат се на няколко месеца по веднъж и от време на време се чуват по телефона да си разкажат как са, как минават дните им и нещо от сорта. Казвала ми е, че и двамата обожавали да си говорят и размишляват за всякакви екзестенциални теми и им било много приятно. Темата я повдигнах, тъй като и за самата мен ми стана интересно дали това се покрива с критериите за истинско приятелство или има и една идея повече от това.
Не говоря за физическа заплаха.
Но има хора, които лесно се поддават  на манипулации, точно такива хора лесно влизат и в разните му секти.
А по твоето описание той е доста словоохотлив и красноречив, реди красиви думи...

Цитат
той и е написал във времето, че предпочитал много повече дълбочината на чистите им отношения,които са много по-ценни и трайни, отколкото другото-било доста прозаично за тях и не би рискувал да изгуби ценния си приятел в лицето на сестра ми, ако прекрачел границата. Искал само безценното и приятелство и възможността да си споделят за всичко без притеснения, да се подкрепят чрез думите си, когато имат нужда от това и да се чувстват добре един с друг........................
 Като и кажа да не отдава толкова голямо внимание на този мъж, тя подскача до небесата и е готова да ми оскубе косата едва ли не.
а тя реагира направо като обсебена от него.
Не казвам, че съм права, но аз лично бих била доста резервирана към подобен тип мъже.

# 41
Е, то е много лесно да ти е приятно, използвайки някого като отдушник от неприятните моменти в живота си и да е един вид бягство. Това, че сега отношенията им вървят така гладко ( още повече, че са основно виртуални), изобщо не означава, че ако евентуално започнат реална връзка, нещата ще се запазят, дори точно обратното е по възможно.Пък и се чудя на хора, които дори веднъж не са правили секс с някого и да си се представят като двойка. Идеализиране и фантазия е това. Просто защото не и стиска да промени реално това, което и тежи в живота или пък нещата, които иска са невъзможни за промяна.
А и мъжът е на същия хал - страхливец, опияняващ се от мислите си и извиняващ се с какво ли не, че няма да промени живота, от който се оплаква.

# 42
BurdsFlu, пропуснах да ти отговоря за това, че сестра ми не е говорила със зет ми за техните си семейни проблеми. Това не е вярно. Напротив. От много време тя не спира да му обяснява какво и липсва и че иска малко внимание и нежни думи, но той винаги я е контрирал с думите, че просто си е такъв човек и не бил по лигавщините. Дори го е заплашвала, че ако така продължават нещата наистина ще го напусне, но той като гледам грам не и се връзва и си продължават постарому. И тя явно си е намерила отдушник с тази комуникация с този човек, за да запълни емоционалната дупка и дори не го крие и мъжа и знае, че си пишат, че и даже се видяха.

# 43
Олеле, Боже, в какви филми се е вкарала сестра ти, запознавайки мъж и приятел? И, да без да я познавам, убедена съм, че има нещо, но какво само тя си знае.

# 44
Е, то е много лесно да ти е приятно, използвайки някого като отдушник от неприятните моменти в живота си и да е един вид бягство. Това, че сега отношенията им вървят така гладко ( още повече, че са основно виртуални), изобщо не означава, че ако евентуално започнат реална връзка, нещата ще се запазят, дори точно обратното е по възможно.Пък и се чудя на хора, които дори веднъж не са правили секс с някого и да си се представят като двойка. Идеализиране и фантазия е това. Просто защото не и стиска да промени реално това, което и тежи в живота или пък нещата, които иска са невъзможни за промяна.
А и мъжът е на същия хал - страхливец, опияняващ се от мислите си и извиняващ се с какво ли не, че няма да промени живота, от който се оплаква.

Pasinet, за съжаление май си права. Сестра ми е от по-страхливият тип, а като гледам и виртуалният мъж също. Може би затова се ограничават само в границата на метафизичното, интелектуалното, духовното и дотам. За повече си трябва дупе. А може и наистина да не желаят нищо повече и да предпочитат неангажиращата територия на едното чисто приятелство, което продължава вече 3 години. Сега като се замисля, ако той е искал нещо повече отдавна да си е проличало.

Общи условия

Активация на акаунт