Математически турнири - 19

• 84 897
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
За детето на Ant12 - силно вярвам, че е попаднало там.

Да, няма промяна - 85 точки / 2-ри резултат / 98%.

В списъка наистина не видях името на нито едно от децата от 5-ти клас в СМГ, които съм запомнил.
Може ли да качите списъка с резултатите или да ми го пратите на лични.
А нашите петокласници от СМГ дори не си знаят резултатите. Ще помоля, ако някой получи информация и за техните резултати да ми ги прати. Praynig
И резултати от олимпиадата не знаем. Явно след ваканцията ще разберем.

# 481
  • София
Детето каза, че дне ще им съобщават резултатите от олимпиадата, така че има надежда още да се научат и преди ваканцията.

# 482
В България обаче са участвали шепа деца и дори когато добавят и децата от 5-ти клас в СМГ и ако пуснат първите 10% на втори кръг, става въпрос за състезание между не повече от 15 деца в Upper Primary Division, което е по вероятно да не бъде проведено.

Не съм съгласен. Струва ми се повече от масово участието. Като се добави 5-и клас от СМГ ще станат към 150 деца.
В топ 5% на резултатите ще са 10 деца, в топ 10% - 15 деца.
За втори кръг, ако следваме логиката на mathedge, който отразява съставянето на Американския отбор (естествено не представителен, а на някакво училище, което е решило да участва на IMAS) при тях се класираха под 10 деца, мисля, че 6 бяха?

В класа на детето са казали резултатите от азиатското преди доста време вече. И от олимпиадата още в понеделник им ги казаха, странно че в другите класове не е така.

# 483
В България обаче са участвали шепа деца и дори когато добавят и децата от 5-ти клас в СМГ и ако пуснат първите 10% на втори кръг, става въпрос за състезание между не повече от 15 деца в Upper Primary Division, което е по вероятно да не бъде проведено.

Не съм съгласен. Струва ми се повече от масово участието. Като се добави 5-и клас от СМГ ще станат към 150 деца.
В топ 5% на резултатите ще са 10 деца, в топ 10% - 15 деца.
За втори кръг, ако следваме логиката на mathedge, който отразява съставянето на Американския отбор (естествено не представителен, а на някакво училище, което е решило да участва на IMAS) при тях се класираха под 10 деца, мисля, че 6 бяха?

Дано да си прав и да се проведе и у нас.

# 484
Готови ли са вече резултатите и на петокласниците? В класа на сина ми не са им казвали резултатите.
Kodbg, знаеш ли какъв е най-високият резултат при петокласниците и какъв е средният?

Най-високият е 78. Ако се не лъжа, вторият е 60, но не съм сигурен.

Поправка - изпратиха ми списък с резултати от азиатското състезание.
Първи е сегашният водач в рейтинга за 5-ти клас от ЕСПА с убийствен резултат от 87 точки - толкова, колкото е и максималния резултат в 6-ти клас.
Вторият резултат в 5-ти клас трябва да е 78, но... не е.
Изключително странно и неясно защо, в списъка, който получих фигурират децата от 6-ти клас в СМГ, 125-то и ЕСПА и децата от 5-ти клас в 125-то и ЕСПА, но не и в СМГ.

Не мога да разбера, немалко петокласници от СМГ се явиха на това състезание и ако това е официалния протокол с резултатите - тяхните не са отчетени?

В 6-ти клас, положението е ясно: 87, 85, 82, 82, 81, 78, 78, 78 - 8 резултата в 95%+ - 7 деца от СМГ и едно от 125-то
В 5-ти... не знам какво е положението. За праг 95% е приет 78 точки, но резултатите на 5-ти клас СМГ ги няма.

Значи разузнаването на Stella Maria се оказа вярно. Много е обидно спрямо другите деца от другите училища. Ако са само двете - СМГ и 125-то, някакси се преглъща и се намира логика, но оттам-нататък не е никак приятно. Браво на момчето от ЕСПА! Заслужава си мястото! Аз съм му фен. Но не виждам в цялото училище други силни математици, за да бъде поканено точно това училище.
Код, стискам палци и на твоето момче! За детето на Ant12 - силно вярвам, че е попаднало там.

О, Ивайло е страхотен, и Косьо му е голям фен. Той наистина заслужава, но в интерес на истината, си ги имаше тези успехи от самото начало и не ги дължи на ЕСПА, нито на г-н Димитров, който е в ЕСПА от миналата година. Просто детето си е гениален математик, и ако не се лъжа даже прескочи една година и отиде в по-горен клас. (Косьо ми го каза, може и да се е объркал). Както и да е. Минала работа вече, но доста... как да кажа, намирисва този случай на протекционизъм. Г-н Димитров работи и в ЕСПА, хайде да каним децата от ЕСПА да участват. Ами и в ПЧМГ работят преподаватели от СМГ, защо не поканиха дечица оттам?

# 485
Същото се случва не само със състезанията по математика, а и с други интересни конкурси, но не е това мястото да се коментира, все пак темата е за математически турнири.

# 486
Загледах бургаската страница за IMC.
Някой ще ме ориентира ли?
Има дадени примерни задачи от минали години.

Те са за IWYMIC, TEMIC, EMIC, PEMIC, INEMIC, HEMIC, KEMIC, TAIMC

Какво означават съкращенията и най-вече - как се разбира кои задачи за коя дивизия / клас са?

Би следвало да има 2 дивизии? 4-6-ти клас и 7-8 клас?

Това например, задачи за кого са? Трябва ли да ги давам на петиокласника за запълване на времето?
http://bimc2013.org/problems/2001-IWYMIC-Individual.pdf

# 487
Там виждам 32x-3x+1=p, което не мисля, че е за петокласници.

# 488
Загледах бургаската страница за IMC.
Някой ще ме ориентира ли?
Има дадени примерни задачи от минали години.

Те са за IWYMIC, TEMIC, EMIC, PEMIC, INEMIC, HEMIC, KEMIC, TAIMC

Какво означават съкращенията и най-вече - как се разбира кои задачи за коя дивизия / клас са?

Би следвало да има 2 дивизии? 4-6-ти клас и 7-8 клас?

Това например, задачи за кого са? Трябва ли да ги давам на петиокласника за запълване на времето?
http://bimc2013.org/problems/2001-IWYMIC-Individual.pdf

За малките - до 13.5г - са всички EMIC (Elementary Mathematics International Contest) състезания. Понякога организаторите слагат буквичка (и) отпред, за да покажат страната, където се е провело състезанието - например PEMIC е проведено във Филипините, TEMIC - Тайван и т.н.

# 489
Ясно, мерси.
Размина му се на хлапето  Twisted Evil
Смятах да му трапосам след НГ няколко IWYMIC да се учи, но ще му се размине. И без това се очертава пълно разлагане тази ваканция, ще я изкараме само с компютърни игри Simple Smile

# 490
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Ясно, мерси.
Размина му се на хлапето  Twisted Evil
Смятах да му трапосам след НГ няколко IWYMIC да се учи, но ще му се размине. И без това се очертава пълно разлагане тази ваканция, ще я изкараме само с компютърни игри Simple Smile

Няма ли да ходи в Сандански?

# 491
Тази година май ще бъде доста масов областния кръг на олимпиадата за 4 клас в София. От 138 СОУ миналата година се е класирало 1 дете, тази година 13. Предполагам, че и по другите училища е така.

# 492
  • София
Тази година май ще бъде доста масов областния кръг на олимпиадата за 4 клас в София. От 138 СОУ миналата година се е класирало 1 дете, тази година 13. Предполагам, че и по другите училища е така.
Аналогична е ситуацията и при 5-ти клас. Simple Smile

# 493
Няма ли да ходи в Сандански?

Тц, отказва всякакви лагери твърдо и непоколебимо Simple Smile

По-точно ще ходи - утре заминава с нас точно в Сандански, но по линия разлагане в басейни, а не математически простотии

# 494
Има ли някой критериите за оценяване на задачите от математическата олимпиада в Бургас за 5 клас???!

Общи условия

Активация на акаунт