Разбирам, че може да има обективни обстоятелства, които ви пречат да празнувате - например безработни сте, нямате пари, имате семейни проблеми, мъжът ви има любовница, детето е наистина болно, някой ви е вбесил, депресирани сте, спрели са ви тока, разбили са ви къщата, откраднали са ви колата или са й спукали гумите, ухапало ви е бясно куче...Това е нормално, но дотук никой не сподели да му се е случило подобно нещо. Уж всичко ви е наред, ама видиш ли, нямате настроение. Или може би просто лъжете наедро.
Доколкото схванах (без особени претенции за интелигентност) темата е за споделяне на отрицателни чувства към масовизацията на коледно настроение. И кротичко си помрънквах, ама нА, не трябвало...
Ами буквализми ли искаш? Мрънкам тук, щото не искам "да сговнясвам" настроението на близките си като мрънкам на тях. Иначе - безработна съм, съпружието е на 6-месечна държавна командировка в талибанска държава, миналата седмица дадох 100лв за лекарства, спряха ми водата, в магазина не мога да купя свински бут или врат (защото мъж ми купува месото, а аз не разбирам). Сега доволна ли си, с тия навирени крачета, разрева ме!
Ще празнувам, когато си искам, а не сега, да**** И наистина - направи си тема - "Колко ми е кеф на Коледа! "