Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 58

• 48 402
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
"Само не разбрах-  цитирайки ме говориш от позицията на военачалник или майка?
Защото именно филмовата Хюрем е невероятна майка- защитава всячески децата си, и независимо от цялата мръсотия и омраза в този сарай, тя не насади злост и подмолност у тях. Именно те питат "как е батко", именно Мехмет защити брат си- да защото "убийцата" Хюрем ги е възпитала, а не ангелчето неизцапано с кръв Ибрахим, 'династичната' Хатидже, или комплексираната некадърница Махидевран."
като не взема предвид тона и направените характеристики на нехаресваните от теб герои на сериала, ще отговоря, че Мустафа направи много, независимо от отношението на майка им към себе си, за да  спечели обичта и привързаността им.

# 691
  • София

Хайде, сега ще се мерим и като майки.  Peace
Ами те всички са показани като невероятни майки в този сериал и все си обичат децата. И "комплексираната некадърница Махидевран" също е добра майка и е готова на всичко за сина си. И Ибрахим е добър родител, и Великолепният също. Обаче това не му е попречило да бастиса две от отрочетата си, за да не му седнат на трона, нали? А на Хюррем не й е попречило да омъжи единствената си дъщеря за верния си паж Рустем отново с цел да обслужва собствените си интереси, нали?

Махидевран излъга сина си защитавайки грозните си постъпки предизвикани от ревност и безсилие и го изправи срещу баща му, помниш ли? Мустафа е изтъкан от комплексите на майка си- няма да забравя как се спогледа с нея, когато Мехмет каза "и батко би направил това за мен"

Ибрахим никога, от никого не е бранил децата си (освен от неврастеничната Хатидже), нито е майка.

Великолепния да не го замесваме, че става мазало.

А кой за кого се е оженил- позицията на султанско чедо иска жертви- сама видя как Валиде не даваше дъщеря си на "по-малък"  от паша или син на паша Нито още сме видели въпросната филмова женитба, нито сме съвременници на горните, е да я обсъждаме, но е факт че всички знаещи за топлите чувства между Михримах и Т. ги осъждат като недопустими. Не можеш да оспориш, че показаните във филма деца ( и не толкова деца) са възпитани добре.

# 692
Понякога само влизам да напиша някой ред - обикновено просто търся линка за новопреведената серия.... това е така, защото, след като изчетох написаното в няколко поредни теми, се ужасих за пореден път от навиците на хората да коментират толкова злостно филма... Не разбирам за какво става въпрос, защо е необходимо да сме толкова проклети ? Нали всъщност филмът се гледа за удоволствие, а не за себедоказване ? Всеки има мнение, естествено - да сте видели хора без мнение ? Но толкова нетолерантност и дори грубост направо ме отказва от коментари. Само тук-там имаше интересни преведени материали за историческите факти - иначе всичко останало е плява....
А пък коментарите за това кой пише, кой бил " на балкона", кой как превеждали от какви езици са просто непоносими.  Явно дамо някои имат право да пишат - другите дразнят...
Жалко, явно няма нито една тема, която да обедини хората, а не да е повод за противопоставяне. Щом сме в състояне да се изпокараме за събития отпреди 500 години, какво остава за днес ? Не се развиваме добре в духовно отношение май, само в техническо - а полза йок, както казват братята турци.

# 693
Не можеш да оспориш, че показаните във филма деца ( и не толкова деца) са възпитани добре.

Не го оспорвам. Ама това не важи само за децата на Хюррем. И Мустафа е възпитан добре, и на Ибрахим децата, даже и онова малкото Есма Нур - с него малко прекаляват, защото едно 2-годишно в никакъв случай не може да седи на едно миндерче и да гледа умно цял ден.
Ами възпитани ще са - нали са от Династията, трябва да се спазват определени правила, това е нормално. И далеч не е само заслуга на майките им. Имат си учители индивидуално, имат си прислужници за физическите им нужди, а майките им им идват на гости.

# 694
Мисля, че забравяте, че обсъждате жена от 16-ти век. Колкото и напредничава да е, колкото и велики неща да е направила, никога не би се говорило за заслугите ѝ толкова, че да ги изтъкнат пред мъжките, или да ги сложат наравно.
Дори сега, в 21-ви век направиха така, че да се покрият деколтетата, главите..., какво остава за тогава.
Ние анализираме от днешна гледна точка. Но не е съвсем правилно да загърбваме тогавашните обстоятелства. Та за Хюрем не е сигурен нито произходът ѝ, нито дори точното ѝ име. В един подчертано мъжки свят това, което е направила е много, но да ѝ се приписва като недостатък, че не е законотворец....нелепо е.

Марсия, поста ти ми звучи направо като ерес за този форум - разбиваш носещата колона на стратегията на симпатизантите на Хюрем  ooooh!  Wink Толкова много неща прочетох за величието и значимостта на направеното от нея, че логично беше да се замисля защо не се е проявила и като законотворец, но чак пък да я обвинявам за това... Ти направо ме разби с последното си твърдение - нито се е знаело коя е, нито се е писало за делата и....от къде тогава всичко, което се изписа тук? Май от "библията" на Загребелни само - вече съвсем се обърках  Thinking

# 695

"Хей, приятелю..." разплака ме трейлъра Cry и в сряда ще си имам пакет кърпички...нищо ,че не съм "Ибрахимка"...предполагам ,че ще плача и в сряда за Паргалъ, защото екипа на ВВ умее да извлича от нас емоциите на макс Peace щом е превърнал темата ни в бойно поле Joy

Какво общо има руският форум newsm78 не разбрах... Praynig защото едва този сезон си сътрудничим...от първи сезон без "руско влияние"   съм на страната на Хюррем Peace много сме писали и не ми се разказват отново цели 3 сезона какви са нейните плюсове и минуси,но ще напиша само едно Naughty възхищавам се на нейната борбеност да устоява позициите си ,възхищавам й се ,че като майка орлица брани децата си....
...да ,не винаги целта оправдава средствата ... Praynig
Александра- избиха пред очите семейството и годиникът й,отвлякоха я, захвърлиха я в змиярника- харем...
Вместо да наведе глава и да я стъпчат, или вместо да се издигне като хатуните на Махидевран с брутални интриги и  мръсни поръчки, с убийства ,жалко прикрити зад солиден гръб...тя избра най- трудния път Naughty с гордо вдигната глава ,съвсем сама срещу ВСИЧКИ се бореше за собственото си оцеляване ,а по- късно и за живота на децата си. Друго нямам какво да кажа по въпроса ...не ми се пише едно и също по сто пъти... Mr. Green

А колкото до Ибрахимките, или другата страна на барикадата - възхищавам на постовете на Елена, Фенчето,Филипова - дори и да не мисля като тях за определени моменти ,с удоволствие ги чета  bouquet Hug

# 696
Ани си легна, а вие пишете със скоростта на светлината... Laughing, затова пуснах новата тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=697385.0

Моля, нека първо да изпишем тази и тогава да се местим! Peace

# 697
  • София
  Между другото, ако беше вложила Хюррем енергията си да промени отце и братоубийствения закон ,щеше да е много по-полезна за тях , вместо да трепе де що пречи да бъде едноличен господар на Империята,чрез султана. И не е сама,ама хич не е, но ще стане дълго словоизлиянието ми,затова спирам.

Задавам си този въпрос всеки път, когато се заговори за децата. Защо Хюррем, която е успяла да разчупи толкова стар канон и е накарала Сюлейман да сключи официален брак с нея, която е развивала такава мащабна благотворителна дейност, управлявала империята едва ли не, не е направила нищо в тази посока. Не го казвам с цел да се заяждам, но не е ли логично да си зададем този въпрос. Аз си признах, че не съм чела почти нищо за  нея и коментирам само това, което виждам във филма, но ми се иска, ако някой е чел нещо по въпроса да го сподели с нас.

Оспорваш сама себе си- веднъж а нападаш, че не е променила традициите, приписвайки и власт, втори път  твърдиш, че наистина нищо не се знае за нея?!? Съвсем се обърках и аз. И последно- на какво уповаваш ненавистта си към екранната Хюрем- на факта, че е загадка, на книгата на Загребални, на сценаристите?
Защото едно е факт- всеки път, когато някой посмее да изрази някаква позитивна мисъл за Хюрем ти палищ метлата оплювайки я, и после твърдиш, че именно ние сме нетолерантни. Хайде да не ми вменяваш кого да харесваме, и кого да презираме- това си е лично наше решение.

# 698
  Не знам кога, но този форум заприлича на кървава арена. Уж се води спор, а всъщност целта е да се надговори опонента – без правила, без уважение към различното мнение.  Вадят се аргументи от сорта на брой правописни грешки или дипломи. Първото е често срещано явление и ако не го приемах като лапсус, то просто трябва да се откажа от интернета. Що се отнася до второто – определено не е важно количеството, а качеството. Липсата на аргументи не може да се компенсира с хвърлени в пространството думи за изключителната образованост на индивида. Подобни твърдения говорят по-скоро за обратното. Дипломи много – акъл малко! И ако по дрехите (дипломите) посрещат, то по акъла изпращат!
     Спомням си началото на сериала. История за една красива, драматична любов разказана от един великолепен сценарист – М.О. Магьосница, която отвори вратата на омаен, но противоречив свят. Тя вече не е тук и все по-осезаемо се чувства нейната липса. Въпреки това ми се иска всеки от нас преди да посегне към клавиатурата да си спомни за нея и когато е възможно да замълчи, просто така от уважение...  Защото думи много, но смисъл малко…

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 15:32 от eleaem

# 699
Оспорваш сама себе си- веднъж а нападаш, че не е променила традициите, приписвайки и власт, втори път  твърдиш, че наистина нищо не се знае за нея?!? Съвсем се обърках и аз. И последно- на какво уповаваш ненавистта си към екранната Хюрем- на факта, че е загадка, на книгата на Загребални, на сценаристите?
Защото едно е факт- всеки път, когато някой посмее да изрази някаква позитивна мисъл за Хюрем ти палищ метлата оплювайки я, и после твърдиш, че именно ние сме нетолерантни. Хайде да не ми вменяваш кого да харесваме, и кого да презираме- това си е лично наше решение.

Нищо не твърдя- цитирам само написаното от конкретни хора! Аз, за разлика от теб, се опитвам да разсъждавам от различните гледни точки. Опитвам се да разбра защо "тримата мускетари и  Дартанян" мислят толкова различно от огромното мнозинство  newsm78 . Знам ли, може да сте прави - ние не сме наред  Rolling Eyes Снощи исках да помоля Д-р Куин да ни направи психопортрет, но тя взе, че отиде на халвет - права си е жената, няма с нас да се занимава  Peace

И не се опитвам нищо, на никого да вменявам! Има си неща, които са невменяеми  Laughing

# 700

ФЕНЧЕ, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН   love001

Пожелавам ти здраве и любов;
и нека всички твои дни
бъдат изпълнени с щастие и светлина!
Весел празник!

http://vbox7.com/play:73b42a93

# 701
# 702

ФЕНЧЕ, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН   love001

Пожелавам ти здраве и любов;
и нека всички твои дни
бъдат изпълнени с щастие и светлина!
Весел празник!

Лили, благодаря от сърце! Черпя ви по този случай с всички сладости и радости, които живота може да предложи !  Hug

# 703
eleaem, какво се опитваш да кажеш? Че малкото количество хора, дръзнали да имат друго мнение извън повсеместното идолопоклонничество към Хюррем, нямаме акъл и затова демонстрираме дипломи ли? Ти наистина ли четеш внимателно?
А този форум заприлича на кървава арена, защото много отдавна добрият тон си отиде. 4 или 5 човека не мислят като останалите и една част от мнозинството води война с тях. Защо? Кому е необходимо това? Форумът е дискусионен все пак, а не затворен клуб с членски карти, нали?

Фенче, честит имен ден и от мен!  newsm51 newsm51 newsm51

# 704
     След като се изказах възпитано сега малко да похулиганствам и да изкрещя с цяло гърло:
     Честит имен ден на всички празнуващи. Дано усмивката и късметът са ваши верни спътници  занапред…     Hug  bouquet
     Фенката, специални поздрави за теб!

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 16:00 от eleaem

Общи условия

Активация на акаунт