Покажете си детските стаи - тема 18

• 72 800
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
Загледах го това шкафче, много е хубаво и това, че мъжът ти го е направил - направо  Peace , вероятно си разбира човека. Ако моят беше така сръчен - щяхме да си правим нон стоп ремонти сигурно  Joy
Иначе за освежаване - бели стикери за мебели, фриз светъл от фолио - нещо такова. Сещам се и за варианта от онези фигури за стена от Джъбмо - те са леко огледални, има и шарени, имитират стъкло, но са пластмаса.  

# 451

Блу За нощната лампа и аз си мислех, но малкия го дразни да му свети толкова силно, а вечер заспива на нея. Скътана е в едно ъгълче, за да е приглушена светлината. Иначе и тя е тематична.
Благодаря Ви за идеиките за стикерите. Сега остава да намеря някакви тип фолио и да са с Немо. Стикери ще са  Wink. Благодаря!  Hug

# 452
  • на североизток
Може и декупаж с картинки с Немо да направиш, ако ти се занимава Simple Smile

# 453
Аз купих това от Икеа, за да го използвам като стол за мен или стълба за детето към леглото - http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=83777 Нашите легла са на 70 см от пода.

# 454
Точно да ти покажа морска тема стикери и ти самата го потвърди  Joy
Виж тук - ее, линка не дава да се копира...има точно от Немо. Не са скъпи - малките са 15лв гледам/60х60, а се правят по избор  Peace  това е от сайта http://zabavni-stikeri.com като погледни секция - стикери CUT

# 455
С каква боя може да се добоядиса вече купена мебел - например гардероб от Икеа - http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=37325? По-скоро се питам дали е възможно, засега не съм решила какво да правя с него и да го пипам ли. Детската стая е с бели стени , и мебелите са от серията ОДДА - този гардероб и легло бяло/черно. Искам да въведа и розовия цвят евентуално, но не знам какво ще се окаже накрая смесването на тези три цвята. newsm78

Или например ето тази етажерка, тя ми допада, но пък е с червен цвят. Или ще трябва да се пребоядисва в розово... Затова някой ако е правил подобни промени върху мебели на Икеа, ако може да сподели опит. Simple Smile
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=22107

# 456
акрилна боя и пластмаса е...може да видиш в темата да преправим старите мебели - там са обсъждани много и различни техники за освежаване на мебели  Peace

# 457
акрилна боя и пластмаса е...може да видиш в темата да преправим старите мебели - там са обсъждани много и различни техники за освежаване на мебели  Peace

Мерси, там не се сетих да видя. Peace
Или все пак може да сменя килимите с розови, плюс едни розово-бели пердета , нещо от сорта.

# 458
Честно казано не бих пипала мебелите, а останалото. Стени - едната да освежиш с розов тапет или пано? Килим, текстил...У нас спалнята е черно-бяла, но с ярки стени. Всеки казва, че е супер, ама мен ако питаш...мечтата ми е тапети на розички и завески такива - нещо кукленско...То си е въпрос на вкус де  Peace

# 459
Да, може би се разубедих още докато пишех първия си пост за пребоядисването. Crazy Възможно е, с наблягане на други неща да стане пак добре. Стените са латекс, не пречи да вмъкна една розова някъде.  Simple Smile
Ще следя за идеи и в другата тема за мебелите. Peace

# 460
Честно казано не бих пипала мебелите, а останалото. Стени - едната да освежиш с розов тапет или пано? Килим, текстил...У нас спалнята е черно-бяла, но с ярки стени. Всеки казва, че е супер, ама мен ако питаш...мечтата ми е тапети на розички и завески такива - нещо кукленско...То си е въпрос на вкус де  Peace
И аз така мисля,остави мебелите и вземи завивки,перде и килим в розово.Полюлей и някоя принцеса ,примерно ,на стената!

# 461
Между другото преди години купих спрей за един леко надраскан хладилник и много добре помня, че ме питаха за какво ми трябва спрей - в тази връзка вероятно има и такива за мдф, знам ли...Но при всички положения по-добре стикер дори - отколкото боя върху гардероба. А налеглото - задължително много свежи възглавнички щом е за момиче - знаеш ли как светва стаята... Heart Eyes

ето виж тук текстила как променя иначе бяла стая с бели мебели/малко претрупанко ама само като вариант

# 462
  • Sofia
Аз купих това от Икеа, за да го използвам като стол за мен или стълба за детето към леглото - http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=83777 Нашите легла са на 70 см от пода.

Октопод с рокля и ние го имаме това и е най-използваният мебел в къщи. Ползва се за качване на малката за да стига мивките, като стълба за леглото (и нейното е 70 см високо), като столче за обуване на обувки, като стълба за да стигам аз разни шкафове...супер доволна съм! Само искам да го боядисам и трябва да разуча с какво точно  newsm78

# 463
Ами аз не съм видяла, че има бяло и си взех небоядисано. Цветово ще ми се връзва и след като го лакирам с безвецетен лак този уикенд. Иаче бих го направила бяло с обикновена боя за дърво.

# 464
  • на североизток
Лурдес, има и по-лесен вариант да промениш червената дъска на таблата за легло ODDA( не е етажерка, това което си показала). Още при сглобяването можеш да опънеш един плат(розов и или какъвто и да е, подхождащ на пердетата примерно или на спалните комплекти) и така да го подпъхнеш, за да не мърда, или да го залепиш. В икейската тема момичетата са показвали такива шкафове, може да се поровиш в снимките да видиш. А виж и на снимката, която viliko е дала, как е направено огледалото на тоалетката   Simple Smile
Другия вариант е да залепиш някакво мебелно фолио, ако намериш розово и това май ще е най-лесния начин Peace
Но и аз съм твърдо против боядисването! Отделно, че няма и да стане, защото е много гладка повърхността. Черното и бялото са много добра основа за всички останали цветове. Дори и да включиш няколко други ярки цвята, пак се връзва и стои добре. Дори бих казала, че е по-добре, отколкото ако изобщо няма черно и бяло. Например, виждала съм стаи изцяло издържани в два или три цвята(жълто, зелено и оранжево и техни производни) - и стените, и мебелите, и текстила. И в един момент се получава много монотонно. А като има контраст, разбира се премерен като количество, е по-добре!

Ако знаете и аз откога съм хвърлила око на това столче, ама кога ли ще стигна пак до Икеа Thinking
Роси17, погледни във фейсбук страницата на Икеа, скоро имаше конкурс за промяна на техни мебели, имаше и такива столчета много красиво направени. А, ето ги - цък, цък. Даже е описано как се прави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт