ВМ-НВХ - част 55

• 39 038
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
нашият юнак като малък ни беше направил на маймуни
колкото и строго да го гледахме, той беше ужасно буен
после с години релаксирах от този стрес
да не говорим, че нямаше ни ядене, ни спане първите 3години
хора с по 3 деца ни поитаха как оцеляваме с него у дома  Laughing

та сега като тийн е доста спокоен
да видим какво ще ни сервира някой хубав ден
за мързела знаем, няма да е изненада
 Mr. Green

# 331
Статията на Барбара Бъркли, която е нещо като ръководство за отслабване за жени в менопаузата, но и по начало за всички, защото принципът е същият:
http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/01/blog-post_28.html

Набляга на нисковъглехидратната страна, не на високомазнинната, но в крайна сметка точно въглехидратната рестрикция е тази, която води до намаляване на теглото. А количеството мазнини е такова, каквото ни е необходимо, за да се заситим. Като процент се получава доста над препоръчваното от традиционната наука, затова този начин на хранене се смята за високомазнинен. Разбира се, някои могат да ядат наистина много мазнини и пак да отслабват. Други - не толкова. Номерът е да не се гладува, а това се осигурява от мазнините, а също и от намаляването на въглехидратите и по този начин постигане на контрол над захарта и инсулина в кръвта.

# 332

имам приятелка с анемия
и моля за хранителни препоръки  Blush

# 333
Herzen,зависи от вида на анемията-желязодефицитна,таласемия минор,т.нар. пернициозна,хемолитична...поведението е различно.Каква е нейната?Желязодефицитната може да се повлияе от храната-зависи доколко са изчерпани депата.
Най-добре се усвоява желязото от животински източници - месо-говеждо,агнешко,дроб,яйца+витамин С под някаква форма-подпомага усвояването на желязото.

# 334
Здравейте  Hug
Аги, защо трябва да се наспивам на тъмно?

Спиш ли достатъчно и на тъмно?
Това са фактори, които много се подценяват от хората.

# 335
greendream ,
имам си възглед по въпроса Simple Smile Мисля си че само ние , славяните , може би дори само българите имаме  този начин за грижа , опекунство , закрила на децата...които понякога вече са родители и сами си изкарват прехраната...Не спираме с опитите да им спестим болките от битки , сблъсъци , отговорности...
Изглежда жестоко да ги откъсваме от себе си и да ги оставим сами...в определен момент . Обаче заедно с тях трябва да растем и ние - големи деца , големи тревоги , казват хората . Просто трябва да се научим да приемаме рисковете на живота , в който вече ще са сами . А правила...за децата , и за живота изобщо - абсолютно си права...няма , уви .
За анемиите също няма универсална рецепта...напротив , самодейността е опасна . Например при таласемията има излишък от желязо и железните препарати са опасни . Така че хематолог си решава каква е анемията и как да се третира .
Когато става дума за желязодефицитна анемия - само от животинските продукти желязото е усвоимо . Просто е в нужната валентност и се резорбира .
Спането в тъмната част на деня е свързана с поддържането на циркадния ритъм ( т.е денонощния ритъм на тялото ) . Нали така мозъкът си брои дните за цикъл , например ( ама глупаво го казах , ама си е така...) така си регулира вегетативния тонус...така се определят приоритетите на дневни и нощни...Не е случайна най - голямата честота на инсулти и инфаркти около 3 -4 ч. сутрин..рязка смяна на вегетативния тонус...Всички хормонални нива не са константа , варират в денонощието и осигуряват най - добра адаптация . Затова е важен нощния сън . При работещите нощем има не само проблеми в цикъла и съня...но и в настроение , съсредоточеност , апетит...

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 08:54 от tonyduve

# 336
Ами различните хронотипове?
Аз, например съм кукуряк към 4-5 часа сутрин, но вечер не ме търси да стоя до късно. Няма почивен или делничен ден. А майка ми е точно обратно. Може да спи до 11 часа сутрин и вечер да стои до късно.

# 337
Мазането ми е още по-голям зор, Тони Laughing Никога не съм обичала мазане с каквото и да е, само при най-драстични обстоятелства се мажа. През зимата слагам крем на ръцете, защото кожата изсъхва въпреки ръкавиците, пропуква се и се възпалява и боли Embarassed Затова се стремя да се сещам един път на ден да си маха поне ръцете. Но по тялото никога не съм имала нерви да се мажа Embarassed
Има едни твърди лосиони на Луш (има в мола на цариградско), мажеш се с тях докато си мокра, в банята, все едно се сапунисваш със сапун. На мен много ми допадат и въпреки че са по-скъпи давам парите с удоволствие, защото също изобщо не обичам и понасям да се мажа.

# 338
Да, Lush е марка, за която бих си дала парите и бих се прежалила с мазане Simple Smile

Но аз забелязвам, че така, с повече вода, вече има разлика, макар и за толкова кратко време. Явно си е била необходима водата Embarassed

# 339
http://www.weleda.se/typo3temp/pics/babyschamp_39b7035432.jpeg

Шоки, за мен това е най-доброто
еко био душ-крем
кожата си остава супер мека въпреки че се измива
иначе аз съм мързелива и не бих си представила да се мажа и да вися докато попие

# 340
  • София
На Lush ползвам само баровете за масаж, но те са по-скоро за глезотия.
И аз не понасям да се мажа. Освен, че ме мързи след това се чувствам като мръсна.

Cioccolata, ако все още не си, опитай с душ олио. Купувала съм такива на Юсерин, Нивеа и L'occitane. Всички те измиват и хидратират много добре. Имат сходен (да не кажа еднакъв) състав, като разликата е само в цената. На Веледа кремът също е добър, но много оцветява.

Аз въобще от години съм свела козметиката до минимум. Мазвам по едно хидратиращо кремче сутрин и  вечер (на Олей са ми любими) и дотам.

# 341
  • София
Може да се мажесе с Кокосово масло Mr. Green Хем натурално, хем действа невероятно. Миналата седмица много ми съхнеха устните, с 2 намазвания и край. Сложила съм си в една малка кутийка и си го нося в дамската чанта Mr. Green
Lush на мен прекалено много ми миришат, лошо ми става само като мина покрай магазина...
Преди се мажех със зехтин, сега пак де, ама само след Кола маска, през другото време, не се мажа много много...
За Кг, аз имам над 30 да свалям (срам ме е да кажа точно колко Embarassed Embarassed Embarassed), надявам се да сте прави и наистина за 1 година да успея да сваля голяма част, ясно ми е, че няма да е лесно, и че последните са най-трудни, но все пак надеждата умира последна Mr. Green Натрупах ги последните 5-6 години, след няколко лета в Щатите по бригади #Cussing out, след тях започнах работа (разбира се на бюро по цял ден) и нещата са ясни + огромна лакомия, разбира се Banghead
Благодарение на вас съм убедена, че това е единствения правилен начин на хранене (не само заради отслабването) и така или иначе действам по него, пък когато отслабна тогава...
Благодаря ви Hug

# 342
Благодаря за препоръките! Hug Да, по-скоро такова нещо за под душа би ми се понравило, ще се поогледам.

Аз да споделя, че пробвах да смеся авокадо с масло вместо зехтин - 25-30 грама може би беше маслото плюс едно цяло авокадо, 2 варени яйца и малко лимонов сок. Много кадифен и благ резултат се получи Simple Smile Иначе слагам зехтин на такава салатка, но зехтинът се налага много като вкус, а масълцето си е друга работа.

О, а кокосовото масло ми се свиди да го мажа по себе си, предпочитам да го ям Laughing

# 343
За всички, които нямат време или желание за спорт или фитнес, ще постна едни чудесни домашни упражнения под формата на видео уроци:
1. 8 минути упражнения за корeмни мускули
http://www.youtube.com/watch?v=SjhUzqQE18E
2. За дупе и бедра - 15 минути
http://www.youtube.com/watch?v=MFlH8XJsF7Y
3. Супер лесна програма за бедра - около 3 мин (с повечко повторения)
http://www.youtube.com/watch?v=jdL29d6UmHM

Това е комбинацията, която прилагам аз и съм много доволна. Спирам им звука и си пускам музика.   bouquet

# 344
Но аз забелязвам, че така, с повече вода, вече има разлика, макар и за толкова кратко време. Явно си е била необходима водата Embarassed

ахам, и аз така се убедих преди време, на базата на проба-грешка. В съзнателния ми живот не съм си сипвала чаша вода да изпия, беше ми кошмар. Почнах да се уча да пия вода и видях огромна разлика в различни функции на тялото ми. Шоки, ако ти е трудно да пиеш 2 литра, започни с 1 л. и увеличавай наистина по 100 мл когато си готова. Много е важно да ти стане навик - една бутилка в ръката, докато ходиш, например на разходка или в гр.транспорт, една бутилка - до компютъра, докато работиш. Намери си подходящата големина бутилка - някои пият по-лесно в бутилки от 500 мл, други в 250 мл, моята е 1 литър  Simple Smile Даже развих специфичен интерес към бутилките - стъклени, форма, с метална капачка  Crazy Вчера едвам се въздържах да не изпия 3 литра, толкова ми е приятно вече да пия. А се въздържах, за да не ставам през нощта  Wink Забелязах, че дъхът ми се промени - една от най-положителните промени, а главоболието вече го забравих от години.

greendream ,
имам си възглед по въпроса Simple Smile Мисля си че само ние , славяните , може би дори само българите имаме  този начин за грижа , опекунство , закрила на децата...които понякога вече са родители и сами си изкарват прехраната...Не спираме с опитите да им спестим болките от битки , сблъсъци , отговорности...
Изглежда жестоко да ги откъсваме от себе си и да ги оставим сами...в определен момент . Обаче заедно с тях трябва да растем и ние - големи деца , големи тревоги , казват хората . Просто трябва да се научим да приемаме рисковете на живота , в който вече ще са сами . А правила...за децата , и за живота изобщо - абсолютно си права...няма , уви . 
Hug явно трябва да го преживея, но имам киселини в стомаха от притеснение   bouquet а можеше да започне живота си толкова по-леко, ние за какво сме се борили толкова години, за да изхвръкне сама да се бори с него  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт