ВМ-НВХ - част 55

• 39 039
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Тони, не се отчайвай Hug Всякакви промени, колкото и правилно да е подбран методът, имат нужда от достатъчно време, за да подействат. Дай им време Wink

# 376
олеее аз докато си 4ета старите теми вие до къде сте стигнали.....но по добре късно отколкото никога...та да се запи6а и аз Embarassed....по4ети на финала..

# 377
За мускулите - за да имаш грозно мускулесто тяло наистина трябва да тренираш професионално и какво ли не. Отделно е индивидуално - едни жени се оформят по-бързо, други не. Аз например бая си оформих ръцете и гърба, краката вървят натам, но бавно. Имам и много неща за прибиране още Simple Smile та според мен нормално и редовно тренираща жена няма да стане мускулеста, а добре оформена.
Когато спра да тренирам за почивка веднага спадам на обиколки, явно мускулчетата много бързо спадат, та тия опасения за тяло на културистка ми се виждат неоснователни.
За метаболизма не мога да се съглася - покрай режима и тренировките значително ускорих моя, който според мен се беше забавил. Сега вероятно ако твърде много увелича въглехидратите ще почна да качвам но бавно, а ще сваля каченото бързо. Според мен се променя.
Когато тичам интервално машината отчита над 165, като на първите два спринта го докарвам до 160-162 и до петия или шестия стигам 175, като в почивката слиза до 140-150.

Миа, днес бях на фитнес и правих интервално на кростренажора. Завърших 8 интервала по 30 сек в по 1 мин почивка. Получих същия резултат с пулса, като на първите няколко и аз стигнах до 175 удара в минута. За общо 30 минути загряване, интервали и "охлаждане" изпитах такова на товарване, че около 1ч след това усещах умората в мускулите. Просто се усеща когато правиш интервално - разликата е много голяма в сравнение с обикновеното "раздвижване" на уредите.

Също зависи и от уреда и колко е чувствителен. А и вчера тренирвоката ми не беше толкова тежка колкото днешната.

След това си говорих с фитнес инструктора в салона и той също е на ВМХ и тежки тренировки от години. Предложи ми да ми изготви тренировъчна програма, за да имам резултати. Изобщо имам с кого да си говоря по въпроса.  Sunglasses Каза да не се притеснявам от привидно големите тежести, защото аз споделих притеснение, че не се смятам за достатъчно силна, за да започна с реални тежести, но той ми каза, че мога и ще се справя. Трябва само да надграждам системно и постоянно. И да държа здраво юздите на храненето. Той сподели също, че е имал прекъсване на храненето и смяна към високовъглехидратно хранене за месеци наред и резултатите са били ужасяващи, включително напълняване с 20кг. Неговото мнение е за постоянна поддръжка на правилно хранене цял живот и тренирвоки 3-4 пъти в седмицата. Нещо, което всички ние си знаем, де. Но съм се убедила, че човек, ако иска мнение от професионалист е много вероятно да му каже същото и да му разбие няколко мита за "здравословното" хранене. Просто всеки трениращ знае, че няма как да оформи здраво и функционално тяло с 1кг ябълки на ден и хронично кардио.  Laughing

# 378
Гали ,
никога не съм правила режима на Ори , но съм си мислела че има известна логика .  Аз за разлика от теб  знам на каква лакомия е способно моето тяло...
Най - важното ми в момента е да ни си вземам това - онова...да се науча да ям на маса , както се полага....с цялото удоволствие и уважение към храната и мен...Освен това установих че когато изместя обяда към 17 не изяждам повече , а и после не вечерям...Или само мляко .
Колкото  до метаболизма...моят е толкоз изстрадал , че се е научил на всякакви хитрости... Когато правя рестриктивна диета тутакси ставам а модо хипотиреоидизъм ........... Студено , заспало , вяло , отпуснато...И като добавиш и преклимактеричната ми възраст...
Де да можех като теб да ставам мускулеста...сега само имам мускулна треска , ама доста сланина е опаковала нещастните ми мускули...
Хайде , време е за плейт !

Горе главата, Тони! Всичко ще се нареди! Само лека полека и не се впрягай много-много.   bouquet

# 379
Тони, с теб сме на една възраст  Hug. Твоята работа е много отговорна и стресова и няма начин да не оказва влияние върху храненето ти. И аз имах много стресова работа в друга област и знам на какви чудесии съм способна. Просто Ори ми помага да сложа някакви граници, защото не мога да бъда постоянно разумна.  А и не познавам някой чак толкова праволинеен, че да не кривва по мъничко в една или друга посока.
А благодарение на спорта от ранна възраст имам що годе добро здраве и тонус.

# 380
ГАЛИ_ГЕ , AGLIKKA , Cioccolata , слънчеви момичета Simple Smile
Днес , както си знаех се въргалях усърдно по плейта и треньорката ме помоли друг път да не правя такива геройства с гири ( ама аз ще правя , само ще си дам почивен ден между двете )
Сега , да си кажа . За 2 седмици съм само с кило надолу smile3511
Отгоре на всичко аз се чувствам по - стегната и сякаш съм отслабнала...ама едно кило на тоз Еверест дето съм се качила...
Няма да се ядосвам , ще съм търпелива...Ей , не съм ви казала колко ви обичам всичките...И WASP , и Kameloth.....цялата компания .

# 381
Тони, а сантиметъра ползваш ли го? Той какво показва?

# 382
Чоки , само талията си съм мерила , но панталоните ми са по - широки . Талията ми е с 2-3 см надолу . (И съм далеч от метаболитен синдром Simple Smile

# 383
Еее, ама ти си отличничка тогава Sunglasses

# 384
От "отличен" ме делят 10 кила и такваз дебелана ...не съм била май .

# 385
  • SA
Привет на цялата хубава компания тук! Напоследьк малко проблеми ни се струпаха, но то такьв е живота - справяш се с едни, идват други ...
Толкова интересни неща пак сте обсьждали! Благодаря и за новите линкове с информация, особено тази с упражненията!
ТониHug този загубен килограм ако са мазнини, хич не е малко даже. Как са ти дрехите? На мен поне те са ми най-точния ориентир. А, ти си писала междувременно. Супер се движиш, щом с 2-3 см ти е намаляла талията!
Аз да ви се оплача, днес обикалях из магазините и реших да пробвам разни дрешки. Направо изпаднах в потрес като се погледнах в огледалото на пробната - такьв целулит ми се е заформил по краката, че... Cry Ама с физическата активност много изоставам в последните 2 месеца и явно това е причината. Винаги ми е лесно като си сьздам някакви навици сьс спорта , ама пусто с тези непрекьснати местения и промени, развалят ми стереотипите и на мьрзел ме избива. Ох, пак ще вляза в коловоза аз, ама много, много се депресирах. Захвьрлих всички дрехи, дет ги бях взела за проба и бьрзо се изнесох. Няма да купувам нищо , докато не си вляза в обичайната форма.  Embarassed

# 386
Кам , нали помниш колко лесно свалях Simple Smile
И сега , понеже се почувствах ...абе по - добре...рекох да се метна на кантаря...и АААААААААААААААААА Simple Smile
Сашо ми казва че ако продължа да размахвам гирите ще кача на килограми Simple Smile
И ми показва какъв обем заема кило мас и кило мускули:)
Но не съм замускуляла....хич . И нямам нищо против да съм тежка и мускулеста .

# 387
Добро утро на всички!

Кам, и мен понякога ме хваща мързел за това онова. Струва ми се, че изпускам контрола. Спирам се, плесвам се зад врата, тегля си една  Wink ... и продължавам. А ти, вземи си  купи нещичко, да се зарадваш мъничко, не се наказвай  Hug.
Тони, аз въобще не се качвам на кантара, правя го за ориентир два-три пъти в годината. Щом усетя, че дрехите ми почват да стягат, изпълнявам по-горе описаната процедура  WinkHug

# 388
  • София
Добро утро..

Аз пък нещо време за спорт този месец така и не намерих, само събота и неделя се разхождам повечко...През седмица никакво време не остава...
Трябва да се организирам и да започна вкъщи нещо да правя покрай бебето вечер, защото на фитнес със сигурност няма как да ходя...
Трябва да взема да си премеря и обиколките, защото кантара зацикли на 1 място тези дни, не мърда, а ми се струва, че корема ми е намалял  Laughing Трябва да спра да се качвам на кантара и да взема сантиметъра Rolling Eyes

# 389
  • В Балкана
Хай, дами!   bouquet

Да споделя мнението на Миа, че и моето метаболизче го усещам, кога се засилва и кога се забавя. Тренировките, движението и хубавата храна, пък била и с повече въглени (сезонни плодове и зеленчуци) дават чудесен резултат, при мен. Водата - аз си я пия целогодишно и за това нищо не казвам за нея.
Два дена тренирах, два дена почивах (защото имах работа и не успях да вместя тренировка). Днес обаче ще тренирам пак. А дано да завъртя колелото в правилната посока, пак.  Praynig Миналата година по това време започнах сериозно с тренировките.

За яденето на голямо количество мазнини.. Никога не съм яла между другото лъжица от това или от онова. Яла съм повече на самите хранения. При сведени въглени до минимум - не качвам, но и не слабея. Което е перфектно за лакомия като мен.  Laughing Поне докато се излекувам от лакомията си.

Не мога да се храня циклично всеки ден, защото ще превъртам от глад и ще се тъпча много, в часовете, в които ям. Но, когато ми се случи да не мога да ям, вчера например- просто не ям и нямам проблем. Вчера само вечерях - след 20ч. Не ми се искаше да си лягам гладна, защото предния ден само закусих и много малко ядох вечерта..
Проблем при мен са количествата.. Трябва да ям по-малко като количество, за да ми се свие стомаха.. Чудя се дали мога да изкарам един ден на 3 заквасени сметани от по 200 гр.!? Хем правя моно-, хем поемам малко, като количество. Добавка - малко краве масло и прясно мляко в кафето. Дамм, пак го върнах прясното мляко. Установих, че ходенето до онова място, ми се получава по-добре, след кафе с масло и пр. мляко. Зарязах салатите, които ядох 3-4 дни и минах на печено зеле с моркови и праз.  Laughing За да има някакъв зеленчук.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт