ВМ-НВХ - част 55

• 39 039
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Дами, изпуснах темата и сега се опитвам да наваксам с четенето. Много полезно и интересно, благодаря!

# 361
ГАЛИ_ГЕ ,
по някакво съвпадение и аз
втори  ден правя същото ...но просто така ми се случи ...Вчера закусих , после по обяд бях на фитнес и плейт , после си подарих сауна , после пазарувах..и хоп! станало 17 часа . Днес пък други неща се случиха и ей сега обядовечерям...А , случи ми се една тренировка с гири...за 26 мин. доста натоварваща...за моя чест я изиграх с 2 гири по 4 кг. ...Утре някой ще пъшка на плейта Simple Smile
scarlette, чудесни линкове...коремната серия в почти същия вид играя на плейт ...имам коремна треска май още Simple Smile Има доста взаимствано от пилатес...добри серии са , добре синтезирани ...само да има желание за игра Simple Smile
За да стане пълна веселбата ще споделя че серията за дупе в колянно - лакетна опора в моят клуб е известна с името "кучка" Simple Smile))

# 362
Тони, аз гирите само в легнало положение ги употребявам. Едно време не ни даваха да вдигаме тежко, за да може да  растем на височина. Казваха, че щангистите остават ниски заради тежестите, които вдигат. Това се отнася за подрастващи, но аз така си свикнах. Избягвам и много да ги размятам, че лесно ‘правя’ мускули.
 Да уточня само, че скумриите ми бяха скумрийчета( купувам винаги по-малки рибки, уж по-малко живак поглъщали).

# 363
Здравейте и от мен   bouquet
Малко съм се поуспокоила, след като тези дни наистина си бях да ръба на нервите - защо пак не мога да си озаптя лакомията, защо пак няма да успея и т.н. ... глупости, които човек няма как да си мисли, ако иска наистина да успее.

Ревизирах си менюто и смятам, че от НГ насам страшно съм отпуснала мазнините - точно за това, което Шоки беше писала преди време, че хубаво режима е ВМ, но има едно количество, от което нагоре човек си пълнее, ако прекалява с мазното. От 2 дни съм поизчистила порциите и май (да не казвам голяма дума) съм доволна, по-спокойно се чувствам. Друг е въпросът, че ме хвана запек ... то няма угодия значи  Laughing

Гали, ти откога практикуваш интервалното хранене? Прочитала съм разни статии, но така и не се реших да почна - като цяло от предразсъдъка, че метаболизма се забавя като се редуват периоди на глад и преяждане.

П.С. (и спам) Ако съседката ми рязко не спре с уроците по тромпет, ще се наложи да се срещнем за втори път! Първият беше веднъж в 4 през нощта, когато си беше извикала банда момчета с китари  #Cussing out

# 364
Тони, аз гирите само в легнало положение ги употребявам. Едно време не ни даваха да вдигаме тежко, за да може да  растем на височина. Казваха, че щангистите остават ниски заради тежестите, които вдигат. Това се отнася за подрастващи, но аз така си свикнах. Избягвам и много да ги размятам, че лесно ‘правя’ мускули.
 Да уточня само, че скумриите ми бяха скумрийчета( купувам винаги по-малки рибки, уж по-малко живак поглъщали).

Гали, няма такова нещо за ръста. Не знам кой ти гое казал, но няма никаква логика. Човек расте колкото са му дали собствените гени и няма нищо общо с практикуване на какъвто и да било спорт. Точно обратното е: децата се подбират за опр. спорт според генетичните им заложби. Ако едно дете има бъдещ ръст за волейболист, никой няма да го вземе да става щангист.

Жените НЕ правят мускули, освен ако вземат стероиди и тренират и се хранят по определена схема, която е непосилна за простосмъртните. Не ги гледай билдърките какви тела имат. Дори в блога на Инес жените ми се струват неестествено напомпани донякъде. Ще ти трябват години пълно отдаване и вдигане на мноооооооооооооооооого тежко, за да придобиеш такъв вид.

Използвай гирите смело. Даже мини на щанги. Виж и сайта на Марк Сисън - там има много съвети за домашни тежки тренировки, които всички жени правят и нито една не е станала буца. Точно обратното.  Wink

Да се разпиша и аз: намалих още малко мазнините, увеличих зеленчуците, оставих кашкавала, защото не мога да живея без него, ейййй.  Mr. Green Днес правих интервална по обед, но на гладно, и обядвах чак в 15ч. Вечерях в 20.30ч по режима + 2 мандаринки за разкош. Сега съм къносана и ще ставам богиня!  Sunglasses  Laughing

Утре пак ще пробвам със сутрешна тренировка на гладно. Днес се чувствах супер.

Да ви кажа - движението е много важно. Онзи ден загледах сайта на Марк и си заредих безплатната му книга за първобитен фитнес. Там той пише, че ежедневно всеки трябва да има лека физическа активност поне 30 минути и колкото може повече. Под "лека" той има предвид между 55-75% от максималния ви пулс за възрастта, което при мен означава между 110 и 150 удара в минута. Ми че то това си било сериозно! И аз тъна в неведение сума ти и месеци, че ходенето пеша ми оправя натоварването. Но не е така! Защото ходенето пеша не може така да ми вдигне пулса изобщо. По мои прости сметки установих, че трябва да правя бързо ходене на открито (почти бягане), каране на колело във фитнеса сравнително пъргаво или на осезаема тежест, кростренажор пак на тежест и всичко това за поне 30 минути, иначе няма ефект.

Интересното при мен е, че дори когато правя интервално на максимално натоварване и изтощение, уредите не отчитат по-висок пулс от 150, въпреки че аз усещам наистина голямо изтощение и разликата със средноинтензивното кардио (135-140 удара в минута) е дооооста голяма. Та се чудя - може би уредите не насмогват да измерят достатъчно бързо новия пулс.  newsm78

Последно: съвет за всички - дори за лека физическа активност трябва да се потрудите добре. Лежането на дивана и ходенето от кухяната в хола и обратно не се брои за лека физическа активност.  Embarassed

# 365
Добро утро  Hug.
Еленце, преди години се хранех така. Пиех вода и кафе през деня, случвало се е и някоя краставица да гризна. Вечер овкусена салата, месо, сирена, яйца. Не съм ядяла каквото ми падне вечер. Бях изключително изчистена. Пак си ядях масло и сметана, но през последните години увеличих мазнините. Правила съм гладуване а’ла Аткинс само на сметана, но ограничено количество. Хем приятно, хем ползотворно. През лятото, като пиех повече вода, не ми се и ядеше толкова, бях основно на сирена, масло и сметана и някой зеленчук. Пак визуално изглеждах слаба. Сега, понеже усещам, че ми стягат дрехите, реших да преосмисля храненето си. Припомних си как се хранех преди години- а’ла Ори и от три дни пак започнах. Аз нямам слабост към сладко, единствено към масло и заквасена сметана. Не че съм се хранела безразборно и по много, но мисля, че мазнините ми бяха в по-големи количества от нужното. Иначе дъъълги години съм спортувала и то различни спортове, имам си мускули и добра гъвкавост на тялото.
Еленце, не вярвам в теориите за забавяне на метаболизма от начина на хранене. Тялото, с възрастта, самО забавя т.нар. метаболизъм, за да може да оцелее. Затова и възрастните са с по-бавен метаболизъм. Еднократното хранене носи и много позитиви, просто трябва настройка. При мен е удачно вечерното хранене, друг може да го измести във времето. Сега имам възможност да се храня към 17-18 часа, но преди години съм го правила и по-късно.
Аги, това, което споделих за тежестите е от един друг живот. Всеки трябва да познава собственото си тяло.   bouquet

# 366
За мускулите - за да имаш грозно мускулесто тяло наистина трябва да тренираш професионално и какво ли не. Отделно е индивидуално - едни жени се оформят по-бързо, други не. Аз например бая си оформих ръцете и гърба, краката вървят натам, но бавно. Имам и много неща за прибиране още Simple Smile та според мен нормално и редовно тренираща жена няма да стане мускулеста, а добре оформена.
Когато спра да тренирам за почивка веднага спадам на обиколки, явно мускулчетата много бързо спадат, та тия опасения за тяло на културистка ми се виждат неоснователни.
За метаболизма не мога да се съглася - покрай режима и тренировките значително ускорих моя, който според мен се беше забавил. Сега вероятно ако твърде много увелича въглехидратите ще почна да качвам но бавно, а ще сваля каченото бързо. Според мен се променя.
Когато тичам интервално машината отчита над 165, като на първите два спринта го докарвам до 160-162 и до петия или шестия стигам 175, като в почивката слиза до 140-150.

# 367
Нека да обясня какво имам предвид с това, че не е хубаво и мазнините да са прекалено много Embarassed От личен опит говоря, а и на базата на четеното по блогове. Аз имах един период, когато започвах деня с лъжица кокосово масло (не като част от закуската, а още преди сутрешната тренировка, т.е. доста преди закуската), после и между храненията си хапвах ту кокосово, ту краве масло и/или сирене, кашкавал. Ядях, без да съм гладна, просто за да видя, под формата на експеримент, как ще ми се отрази това повишено количество мазнини - дали ще ми повлияе положително на хормоните например, на кожата или нещо друго. Не знам дали от това, че ядях, без да съм гладна, или пък от това, че точно този период ми се случи болнав, непрекъснато нещо имаше и не бях във форма. Но доста рязко качих към 2 кг, задържах ги известно време и чак като спрях това похапване на мазнини между храненията, нещата се нормализираха доста бързо и като че ли от само себе си. Но и вече здравословно бях по-добре, т.е. бях се оправила, така че може и това да е повлияло. Но си мисля, че все пак няма как да не се отрази отрицателно това да ядеш, без да си гладен, между храненията, пък макар и да са чисти мазнини или пък сирена Rolling Eyes

Но нямам предвид в никакъв случай да се намалява мазнината, с която се готви, например - това не. Или пък да не се яде кашкавал с масло на закуска, ако това ви е нормалната закуска. Имам предвид такова неоправдано добавяне на мазнини, каквото аз направих, без реално да имам потребност от това по-голямо количество.

Ето и един линк, който сложих и в групата във Фейсбук - 17 блогове на лекари, застъпващи нисковъглехидратно хранене: http://authoritynutrition.com/17-low-carb-paleo-doctors-with-blogs/

# 368
Добро утро на всички! Днес започнах деня с телешко саламче и кашкавал + кафе. Исках да помоля за линк към групата във Фейсбук. Благодаря ви и успешен ден.

# 369
Аз въобще нямам притеснения за моите мускули. Казах, че всеки трябва да познава тялото си.  Peace
За намалените мазнини, Шоки, имам предвид, че изключих точно тези, уж малки, похапвания на масло и сметана.

# 370
ГАЛИ_ГЕ, да, явно си направила точно същото Simple Smile Не знам дали в случая дори има значение, че са мазнини. Според мен каквато и храна да е, ако се похапва така, без истински глад, особено межуд храненията, може да доведе до напълняване. Или най-малкото да попречи на отслабването Peace

# 371
Привет народе  Laughing

Хора, няма как жените да направят големи мускули Simple Smile не ни е заложено. Аз тренирам със СТ и с щанги и повярвайте ми нямам големи мускули, но виж, добре оформени ръце и крака, да  Laughing

Относно ежедневните активности - мога да Ви предложа да правите по 100 бърпита всеки ден за макс. кратко време и ще видете какъв пулс ще имате  Crazy

Аз от извесно време никак не съм режимна....ама ще се взема в ръце де. Много ми се хапват плодове и.....не издържам на изкушението Simple Smile както и на домашните бонбони, които спретнах с кокосово мляко, какаови зърна, мед и ленено семе  Embarassed

# 372

Моля, обърнете внимание на кавичките при правя  Peace
Имам достатъчно жизнен опит, за да знам на какво е способно моето тяло.

# 373
  • София
Здравейте Hug
За сладкото щях да пиша, може да се прави кисело мляко със заквасена сметана + кокосови стърготини+ замразени горски плодове
Или заквасена сметана с какао и мед (това не съм го пробвала, препоръчаха ми го, ще го пробвам скоро Mr. Green)

Може ли и на мен линк за фейсбук групата Hug Mr. Green

# 374
Гали ,
никога не съм правила режима на Ори , но съм си мислела че има известна логика .  Аз за разлика от теб  знам на каква лакомия е способно моето тяло...
Най - важното ми в момента е да ни си вземам това - онова...да се науча да ям на маса , както се полага....с цялото удоволствие и уважение към храната и мен...Освен това установих че когато изместя обяда към 17 не изяждам повече , а и после не вечерям...Или само мляко .
Колкото  до метаболизма...моят е толкоз изстрадал , че се е научил на всякакви хитрости... Когато правя рестриктивна диета тутакси ставам а модо хипотиреоидизъм ........... Студено , заспало , вяло , отпуснато...И като добавиш и преклимактеричната ми възраст...
Де да можех като теб да ставам мускулеста...сега само имам мускулна треска , ама доста сланина е опаковала нещастните ми мускули...
Хайде , време е за плейт !

Общи условия

Активация на акаунт