ВМ-НВХ - част 55

• 39 034
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Някой да ми даде идея откъде да си набавя тибетска гъба за кефир? Имах си винаги в камерата, но съм си я затрила при преместване в новото жилище и сега ми е дерт. Sad

# 616
Защо не попиташ в някой подфорум тук? Не знам в кой би било най-подходящо, но нали обикновено се разпространява между хората, а не се купува, та сигурно някой ще може да ти даде гъба.

# 617
Аз нали съм по сметките.  Laughing

Момичета, какво натурално какао купувате и от къде.И с колко В и М е?
Какао на Д-р Йоткер - 242к, П 0, М 11 гр., В 44.8 гр.
Какао на Биосет - 247.4к.,  П 21.5, М 10.6, В 16.5
Скрит текст:
Това на Биосет. Виждала съм и в малки кутийки.

Какао на Йотис - 387 к., П 18.1, М 21, В 17.3
Какао на ИОН - 430 к., П 19.7, М 20, В 48

Благодаря за изчерпателната информация  Hug Ще потърся Биосет, колкто по-малко В, толкова по-добре!

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 13:30 от Влад@

# 618
  • София
Имам една чуденка...  Embarassed Овесените трици и смляно ленено семе режимни ли са или не?

# 619
Аз пък обичам чая със захар и си го подслаждам, изобщо не ми дреме, а и това даже ми помага в моментите, в които туширам глада за сладко. Така се лъжа и с чай с мляко или капучино. Но е индивидуално, така или иначе в моите очи сладкото и количеството са мноооого различни от тези на повечето хора. Има неща, които биват обявявани за много сладки, а на мен ми идват дори солени Wink))
Та ако някой не може да пие кафе без захар едва ли е драма, важно е по-нататък какво се случва и ако това кафе води до торта- две, вече кофти Simple Smile))

# 620
Права си, Миа Simple Smile

mijjjka, и триците, и лененото семе са на границата - в сивата зона. Не са особено режимни, но не са и най-големият проблем. Ако се търсят фибри, по-добър източник са зеленчуците. А ако търсиш какво да сложиш в кисело мляко за закуска, аз бих предпочела смлени лешници, бадеми, орехи.

Лично аз от време на време меля по 1-2 лъжици ленено семе като "брашно" за палачинки или нещо подобно. Но предпочитам да не го консумирам редовно, най-вече защото е фитоестроген.

# 621
  • София
CioccolataHug Да, свикнала съм да ги хапвам триците+ натрошеното лененото семе с кисело мляко заради стомашни проблеми /запек  Blush /. Не че ми помагат особено, но съм свикнала да си ги хапвам  Simple Smile

Днес съм с още 1 кг надолу... Станаха общо 3. Чак ми е притеснителен толкова бърз темп  Rolling Eyes
Споделих с една приятелка, веща в диетите, и тя е учудена...
Всъщност, може да ви прозвучи смешно, но това ми е първата диета (хранителен режим) която спазвам Blush
Чувствам се супер, не съм гладна, не ми се яде и сладко (да чукна на дърво!!!  Joy), и така...  Hug

# 622
Ами, това е и причината - не си си подлагала организма на диети и той не е настроен да задържа теглото заради предишните издевателства Wink Няма лошо, че сваляш толкова бързо. Някаква част е вода, но сигурно има и мазнини. Рязкото ограничаване на въглехидратите действа така на много хора - рязко намаление отначало, най-вече изхвърляне на задържана вода.

За лененото семе: щом си свикнала, слагай го. То и семето, и триците са все с ниско съдържание на въглехидрати. Семето поне има и повечко мазнини. Не е фатално да продължиш по същия начин, особено ако виждаш разлика с или без трици/семе. Това са малки количества и действително самите продукти имат малко неопределен статут. В скандинавските ВМ-НВХ рецепти използват често разни варианти на трици и фибри или хуск за хлебчета, сладкиши, палачинки. Ленено семе също ползват. Въпросът е дали така не се раздразва допълнително лигавицата на червата, вместо да се подпомага. Освен това много хора си задават въпроса дали хлебчета, сладкиши и подобни на основата на ядкови брашна, и особено ако са ползвани подсладители, изобщо са част от този режим и дали изобщо трябва да се консумират често (някои ги хапват доста често).

Но в крайна сметка, ако си свикнала и не ти пречи, си ги яж.

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 15:59 от Cioccolata

# 623
Здравейте  Hug
Аз малко попътувах. Няколко дни не бях яла заквасена сметана, но днес с такова удоволствие си хапнах една кофичка, че сама се уплаших. Ама, тоолкова ми е вкусна. А сладко не понасям. Случвало се е да ми сервират кафе със захар, безкрайно ми е неприятно на вкус. Като бях малка, ми ставаше лошо от прясно мляко, крем карамел, всякакви млечни десерти, с които ни тъпчеха в детската градина. Тогава имаше само млечен шоколад и аз не го ядях, защото беше с мляко. По тази причина от малка не ям никакви шоколади, торти, кремове и т.н. По-късно проядох сирене, кисело мляко, масло, сметана- от тях нямам никакви проблеми.

# 624
привет-мривет набързо

днес разбрах, че тук вече има и термин "обеззахарен" човек (avsockrad)
до скоро пишеха за "захарната мъгла"
все по-често изскачат нови режимни термини

Hug

# 625
Като дете не понасях мляко...никакво . Сирене - също...само кашкавал и рокфор по - късно . Баща ми правеше неистови опити да ме накара д апия мляко ...даваше ми по един шоколад за всяка изпита чаша...Но не . И досега не пия прясно  мляко , гади ми се .
Виж за сладкото ...има сладки неща за които ме боли и сега ...лелееее...да не мисля .

# 626
  • София
Добър вечер.
Търся съвети за източник на "бърза" енергия.
Сноуборд курсовете ми са доста интензивни и въпреки, че чинно си изяждам пържолата на обяд следобеда оставам съвсем без сили.
Последният път парче шоколад свърши чудесна работа, но в пъти предпочитам да съм режимна.
Та съществува ли такова чудо като безобиден въглехидрат. Или може би течния л карнитин би помогнал за по-бързото усвояване на мазнините? Или друго?

# 627
Съвсем без претенции за компетентност бих предположила нещо Simple Smile
Assos
нали режимът е НВ , а не безвъглехидратен...Мисля че не е недопустимо малко нитро в случаите на много тежки натоварвания...Ако не надхвърляш 10% въглени защо не ?
Това си е екстремно натоварване , и ако 90 % си остават за внос с мазнини и белтък...
Приеми го като едно много дискутабилно мнение...

# 628
Добър вечер.
Сноуборд курсовете ми са доста интензивни и въпреки, че чинно си изяждам пържолата на обяд следобеда оставам съвсем без сили.
Последният път парче шоколад свърши чудесна работа, но в пъти предпочитам да съм режимна.
Та съществува ли такова чудо като безобиден въглехидрат. Или може би течния л карнитин би помогнал за по-бързото усвояване на мазнините? Или друго?

По принцип карам сноуборд, ски, планинско колело при сравнително тежки натоварвания. За такива случаи хапвам повече мазно - повече масло с малко кашкавал, суджук (ако намериш качествен) , ядки - в раничката и зареждаш от време на време (т.е. не само наобяд). Но винаги държа и някакъв въглехидрат - черен шоколад, домашен сладкиш... Поне при мен съм установила, че при такива по-продължителни натоварвания, вариантът от въглехидрат за бърза енергия + мазнина за последваща по-продължителна, но по-забавена енергия, дава най-добър резултат. Имай предвид, че с натоварване, което е по-голямо, отколкото нормалното ти, хабиш значително повече енергия. Т.е. не че не може голямо натоварване да се изкарва на ВМ-НВД, но по-скоро ако ти е по-постоянно - примерно както са кросфитърите, които почти всеки ден имат тренировки... Обаче ако 5 дни си на компютъра и 2 дни караш борд и още повече това не е постоянно така, то тялото не успява да се регулира и да използва само мазнините за гориво. Доста лаишко обяснение, де, но поне при мен са такива резултатите.

P.S. Завиждам за борда Simple Smile Този сезон го изтървах и само с тъга следя прогнозите за сняг.

# 629
Добър вечер.
..

аз преди ски почвах деня с варени яйца с масло
на място пиех само вода
и после наденички
носех си лешници винаги също

не забравяй да си вземеш салата - напр пържолата може да увиеш в салатени листа, за да се яде по-лесно
има ли салата към месото, съм по-заситена

и не забравяй водата - пий след всяко спускане

Общи условия

Активация на акаунт