ВМ-НВХ - част 55

• 38 525
  • 744
  •   1
Отговори
# 720

Hug
няма да се откажа от тях, само мрънках

# 721
  • В Балкана
Herzen, трябва да ти покажа моя пакет, да си купуваш от него. Там има 7 В.  Mr. Green

Аз няколко дни ще подминавам стърготините.. От утре се започвам на свинско..  Laughing

п.п. Мацката не изглежда зле.  Heart Eyes

# 722

ами покажи го де  Flutter

моите са в кутийка, на 'детелина'

# 723
Моите са в пакет от Метро, не помня какво пишеше, защото съм изхвърлила опаковката, но май бяха Биосет. На самия пакет нищо не пише, но за кокосови стърготини в нета пише 24 грама въглехидрати на 100, когато не са подсладени. За подсладените ще са повече въглехидратите.

Т.е. така съм намирала за стърготините, които са изсушени и по-концентрирани. За пресен кокос, направо от ореха, пише 15 грама на 100.

Ето ми го източника за сушения кокос: http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3107/2 А ето и за суровия: http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3106/2

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 19:27 от Cioccolata

# 724
Моят кокос е от LIDL , не е скъп и е много вкусен . Настърган кокос , с произход Индонезия и пакетиран в Хамбург .
Пише че съдържа 9,5/ 100 въглехидрати от които 5,5 захар .

# 725
Кой знае каква е истината Laughing Аз вярвам на англоезичните източници, но всъщност няма как да сме сигурни. Обаче във всички случаи кокосът е много удобен и за палачинки, и за панировки, и към кисело мляко или сметана, и за кокоски, и върху плодове и със сигурност не е особено въглехидратен, а има много и хубави мазнини Hug

Стана ми интересно и влязох да търся и в шведски сайтове (това по случай че току що отбелязах 50% преведени от книгата Sunglasses и се отдавам на почивка). И се оказва, че братята шведи са много оптимистични и щедри - дават 3,4% въглехидрати за кокосовите стърготини Sunglasses Ето тук: http://www.100gram.se/livsmedelsverkets-livsmedelsdatabas/kokosf … gor-torkade/12928 Обаче ако се зачете човек по-внимателно, се вижда, че пише 3,4 гр. въглехидрати, но 23,5 грама фибри Laughing Т.е. общо дават 26,9 грама въглехидрати за кокоса.

Както и да е, това няма да ме откаже да го ползвам по предназначение Sunglasses

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 20:19 от Cioccolata

# 726
Сега от тези писания и аз по спешност купих кокос от Лидъл  Laughing
Исках да си правя палачинките на Рейн, но пък днеска и утре така спонтанно реших да правя фаст с една течна сметана, дето я имам, тъй че ще почакам малко ...
Искам и за пореден път да се възхитя на Шоки и нейните авторитетни разсъждения   bouquet Много ми хареса това с хората, вторачени в детайлите на детайлите на режима си и забравящи цялата картина. В края на краищата ако ядем истинска храна с ясен произход, от волево усилие това се превръща в минимално изискване за храната и наистина може да се контролират лесно "страничните" хранения.
Аз в събота имах много странен случай - ядох картофи към вурста ми. А аз картофи и ориз наистина не обичам, особено ориз. Та бях изумена от внезапното си желание в магазина да си купя картоф, ама пък си викам - храна е, не е отрова. И си хапнах, и това беше. Явно тялото ми имаше някаква нужда, дадох му я,и се чувствам съвсем спокойно. Това не е като онази наркотичната нужда за сладко, тя за съжаление не се оправя като я задоволиш  Mr. Green
Тъй че много ви благодаря за търпението и обясненията на всички момичета, благодарение да това че бавно и упорито ми набивате в главата, че свикването с режима трае време и резултатите не са като по"диетите" (2 седмици, 5 кг - примерно), но за сметка на това имам стабилност и режим.   Hug Hug Hug Много се радвам, че ви намерих  Heart Eyes
Въпреки, че в момента не вярвам, че ще дойде деня, в който наистина ще пожелая да изключа завинаги сладките неща (приготвени разбира се от ясни продукти), се радвам, че имам тази основа и "правилен" път, пък кой знае .... някой ден .....  Laughing

# 727
Аз не вярвам съдържанието на кокоса да се различава значително от производител до производител, но явно се възползват от възможността да посочват само захари или общи въглехидрати и това дава разликата в стойностите... Ето, шведите посочват отделно въглехидрати, отделно фибри, отделно има и стойности за дизахари, монозахариди и захароза. Интересно, че ако се сумират захароза, дизахариди, монозахариди и фибри, се получава доста по-висока стойност, а не скромните 3,4 грама въглехидрати, които са посочени като такива. Така че не се знае какво всъщност имат предвид производителите. Знаете, ставало е въпрос за шоколад "Елегант", който уж е без захар, а е пълен със захарни алкохоли Rolling Eyes Предполагам, че същото важи и за кокоса. Затова предпочитам да се доверя на англоезичните източници. Simple Smile

# 728

точно от детайлите на детайлите, не става майка ми да мине на режима

щото като й кажа 'няма да ядеш хляб, картофи и ориз'
и тя 'ама само една лъжичка ориз на зелето ще сложа, да попие водата'.....
и като зачете и съветите по списанията и
става мазалото мазнини+въглехидрати
пие и лекарства за кръвно и получава изключително противоречиви, с моите, съвети,
но се старае да ме слуша де

а не я натискам да яде много месо,
защото има и остеопороза и съвсем зле ще стане

Cioccolata поздравления за книгата, заслужаваш си наградата  Flutter
а от кокоските няма да се откажа и за палачинки ще тренирам  Mr. Green

може ли и снимка на лидълските стърготини,
там сметана, броколи и спнанак само съм си харесала

ние си предадохме проекта и затова съм цял ден в нета Embarassed

# 729
Ох , нямям как да ти кача снимката
Но е 200 гр. пакетче , прозрачно със син надпис . И вероятно има повече инфо от това което си преведох .

# 730
това намерих
http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg&sa=N&tbo=d&am … p;tx=45&ty=96

ама неш'то лидл не е като вашето, не съм го виждала  Sunglasses

# 731
Herzen , точно това е . Абсолютно същото . Опитвала съм на Метро и в Пикадили...това е просто мммммммммммм Simple Smile

# 732
Хи-хи, по линка на Херцен ви разгадах кокоса от Лидл Laughing Ето стойностите: http://www.myfitnesspal.com/food/calories/atco-kokosraspel-riven-kokos-20186065 Пише въглехидрати 8 грама, фибри - 20 грама, захар - 6 грама. Това не знам какво означава, но определено въглехидратите не ще да са само 8 грама Laughing Това имам предвид - пишат ги поотделно и става дявол на магаре.

# 733
Точно това е кокоса, да!
Херцен, това за майка ти аз не го наричам "детайли на детайлите" - това да не се слага никакъв ориз на манджата и да не се подвеждаме по съвети на женски списания от типа "черния хляб и пълнозърнестата паста са решаваща част от здравословното ви диетично меню", са си основополагащите неща на режима, не подробности  Laughing Точно в момента не ми идва на ум пример за такива детайли (уча и се чувствам тъпа  Mr. Green ) - но да кажем, че става дума за караница за някое конкретно вещество в някоя режимна храна в съпоставка и сложно изчисление на променливи в менюто, граничещи с Менделеевата таблица.  Peace
Иначе се надявам да е здрава майка ти  Hug, моята категорично е от същия тим - само едно не пречи, ама то прекален светец няма и т.н. ..... и не бива да тъпче месо, защото има предразположеност към остеопороза, та не знам какви съвети да й давам точно. Ти какво й казваш на твоята за храненето?

# 734
това съм й казала  Peace
'няма да ядеш хляб, картофи и ориз'
и за сладкото и да не качва килограми я следя

тя от месото само свинско обича,
телешко й е по-лесно да си намира,
птичи меса не е яла откакто аз я познавам Simple Smile
но живее на село и покрай ранната демокрация се научиха да си правят мляко и сирене,
и яйцата са от истински щастливи кокошки
ама тоя хляб и то купен......
и вафличките с кафето  ooooh! ooooh! ooooh!

Hug и за твоята мама, много да ти е здрава

Общи условия

Активация на акаунт