Екскурзиите - втора заплата?

• 21 170
  • 497
  •   1
Отговори
# 45
  • София
за четиризвездни не знам, но на мен не ми се връзва един много хубав хотел да посреща и изпраща постоянно групи деца, и базата им да е хубава, поне по това, което ми казват децата - понякога са по три-четири групи в хотела, постоянно едни си тръгват и други пристигат. Друго, което ме вбесява е, че стая двойка се прави на тройка, и поне едно дете трябва да спи на някакъв разтегателен фотьойл или подобие на диванче, а плаща като за легло. Съгласявам се да ходят само заради това да са с другите деца, но ми е гадно, че ме мародерстват точно защото знаят, че родителите се поддаваме на това децата ни да са със съучениците си и да изкарат приятно без нас.

# 46
На  зелено училище моето дете не е ходило.
Но миналата година ходи на двуседмичен дневен лагер- вечер се прибираше у дома, а през деня пътуваха до околностите на града и имаха различни занимания и игри.

Зеленото училище се организира от туристическо дружество с традиции и всичко беше на ниво.
Автобусът беше луксозен, климатизиран, по време на пътуването са им прожектирали филмчета.

Естествено- в този случай се заплащаше и такса на организаторите за гледане на децата и за обучение в различни умения, но това е различно и дори ми се струваше,че таксата е малка за това, което предлагаха.

Затова ми е странно да чуя за "раздрънкани автобуси" и то от фирми, които комуникират със самото училище.

За места с преспиване, мисля че е още малък.Но съм сигурна, че ако се предложи нещо луксозно, ще има родители за които е непосилно и ще роптаят.Ако е мизерно- и това няма да се хареса на много родители и деца, защото ще е различно от навиците им.

Предполагам, за учителите не е много лесно да намерят "златната среда"

# 47
Тризвездните хотели са достатъчно удовлетворителни като съотношение качество/цени, чак от четиризвездни няма нужда  Peace

Както споменах, синът ми ходи непрекъснато по подобни мероприятия, и всичко е въпрос на ОРГАНИЗАЦИЯ  Peace
Нашите учители държат на много неща: автобусите, хотелите, да сме единствена ученическа група в хотела, всяко дете да си има легло (без дивани и походни), застраховки, съответствие на програмата с възрастта на децата, да няма "пакети суха храна", да няма "скрити такси" - тоест, да не трябва децата да носят допълнително пари за музеи, лифтове и т.н., а всичко да е включено в крайната цена... Другото, което знам със сигурност, че се практикува е, да не се изплаща цялата сума на туроператора предварително, а след подписване на заключителен протокол, че всичко е протекло според първоначалния договор.

Има начини за всичко, стига да има желание.
В нашето училище това с комисионите не се практикува. Категорична съм.

# 48
Обикновено зелените училища, Андариел, не се правят по време на активния зимен сезон, а в пред и след сезона и запълват празнините на и без това работещите хотели.

# 49
След като е убедена в нарушението, авторката да проведе разговор с директора и класния ръководител.
И да, както е в живота, така е и в училище - има деца, чиито родители не могат да си позволят да ги изпращат редовно на подобни мероприятия. Всеки се разпростира според възможностите и на децата трябва да им бъде обяснено, защо те са малки или по-големи.
Но за 28 лв. да се прави такъв въпрос? Та това е един малък обяд в ресторантче и то за един човек.

# 50
След като е убедена в нарушението, авторката да проведе разговор с директора и класния ръководител.

Аз също исках да попитам дали е говорено с класната и/или директора по въпроса.

# 51
  • София
нашите са ходили досега на зелено училище, когато буквално е зелено навсякъде, т.е. напролет. Аз и не бих се навила да ги пращам зимно време. Като цяло нямам почти никакво доверие в организаторите, хотелиарите, готвачите и пр., защото просто не ги знам. Няма какво да се лъжем, рядко нещата са изрядни, и дори когато съм се опитвала като най-съвестен и отговорен родител да зная под какво се подписвам, направо ми се е искало да забраня ходенето и да разтуря цялата работа, обаче преглъщам, защото не мога все да се боря с хората. Демек, колкото и да не ми е приятно, вливам се в стадото, защото зная какво ще се случи, ако поставя под съмнение нещата. Играта ми е ясна и учителите са най-малкият проблем, защото все някой трябва да се навие да отговаря за децата.

# 52
  • София
...
Но за 28 лв. да се прави такъв въпрос? Та това е един малък обяд в ресторантче и то за един човек.

Най-вероятно авторката ще го направи.
А Вие можете да се върнете на първа страница и по-внимателно да прочетете какво се крие зад 28-те лева. По-точно - зад 40х28 лв.
(Явно критериите Ви за "малък обяд" не важат за мнозинството...)

Днес часът по изобразително изкуство е минал в караници на тема "как така 5 деца нямало да ходят на екскурзията!".

# 53
Най-вероятно авторката ще го направи.

Ами защо не го направи преди да пуснеш темата?
Или е по-лесно да поплюем малко гадните учители?
Раздухай случая, събери доказателства и ела тогава ни обяснявай колко печелят учителите от екскурзиите.
В първия си пост пишеш - Поразтърсих се и попаднах на това: Колко струват ученическите екскурзии и някои учители - информация от интернет Stop
А и като не искаш да пълниш джоба на класната - не пускай детето си. Ще ми е интересно, дали ще разбере мотивите ти.

# 54
Пепеляши, има нещо гнило най- вероятно при вашата учителка.
При нас дори снощи имаше род. среща, на която се обсъжда хижа и учителката просто не желае да ги заведе /съвсем правилно, и аз нямаше да искам/, ако с нея няма поне трима- четирима родители. Пък че щяла да се обогати от такова нещо дори не ми е хрумвало. Това е голямо натоварване, дори за ден. Ако ще има преспиване то направо си е нужен И полицай при деца в пубертета. Сменяли сме училище, имам познати деца от различни училища и учители- никой учител от тези, за които знам, не се натиска да води хлапета по екскурзии. Само с едни гимназисти знам за класна, която обича, но децата са големи и принципно като поведение са много добре. Пак за натискане и там не е ставало въпрос. 
Та ако вашата нещо натиска, явно има полза лична от това. Но проблемът ви е на място.   

# 55
Ясно е, че не всички учители взимат пари, както очевидно има такива които взимат. И едните и другите не са изолирани случаи. Аз лично нямам нищо против учителката да взима допълително пари, защото това е голямо допълнително натоварване. Това, което мен ме вбесява е, че върху детето и върху родителите понякога се осъществява ежедневен натиск, доста натоварващ за детето. Нашата госпожа не само, че има желание да води децата, но и падна голямо сърдене като се провали едно зелено училище, защото половината родители отказаха да извадят 300лв. от днес за утре.
Нещата са индивидуални, естествено, че не може да се правят обобщения за всички на база на единичен опит.

# 56
  • Ямбол
Брех, че находчиви колеги имало.
Аз пари не съм изкарала от екскурзии. На нас даже командировъчни не ни плащат. А ако се падне събота и неделя и надница нямаме.
Мерси съм аз, избягвам екскурзиите.

# 57
Добре, де, от 28 като извадим тези 15, които ти се "губят", остават 13 лв. При 40 деца това прави 520 лв. Само наемът на автобус е около 300 лв. Добави вход за музея и всичко, което си изброила - гид, грънчар и т.н. Повече от ясно е, че няма как да се мине без пари.

Иначе абсолютно подкрепям, че при съмнения за злоупотреба от какъвто и да е тип човек трябва да търси информация и на база нея да търси правата си. Но информацията да не се набавя на принципа "една жена каза"  Wink

# 58
  • Пловдив
Вие, като отидете в магазина, мислите ли каква част от парите, които плащате, отиват за суровини, колко са за заплати на работниците при производителя и каква е печалбата на продавача? Или просто, ако ви се струва скъпо, не купувате. Ами то с екскурзиите е същото - кой на кого какво дава, не ме бърка. Мен ме касае крайната цена. Ако ми хареса, плащам, като ми е скъпо, детето си остава вкъщи.
Според мен, проблемът е само в натиска, който въпросната госпожа упражнява върху децата и родителите. Ами заявете й категорично, че родителите решават дали да пуснат децата на екскурзия или не, че тя няма право да тормози учениците и че ще вземете необходимите мерки, ако това се повтори. Една жалба до регионалния инспекторат по образованието много бързо ще постави нещата на мястото им.

# 59
Според мен наистина трябва да се поверят как точно стоят нещата, преди да де обвинява така даден учител.
Аз като чета темата, взех да се замислям дали не трябваше да стана учител Blush
 Money Money Money Money Money Money Money

Общи условия

Активация на акаунт