Кюретаж и забременяване след това - 42

• 25 515
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Теди, Боби, Зузи, прегръщам ви силно!

# 16
Феичке, благодаря за новата тема. Така се бях настроила, че лелката ще те подмине. Дано следващият месец е вашият
Маги, дано и при теб е за последно за тази година
Лин, така ще се поболееш. Пускай кръвен тест. Закъснението е доста. Според мен трябва да идеш на лекар

# 17
Лин, и аз на твое място бих си пуснала кръвен тест на друго място. И без това толкова рано какво ще ти преглежда доктора? Аз чак две седмици след кръвния тест ходих на преглед ноември месец.

# 18
На 7 дни закъснение вече спокойно се вижда сакче  Mr. Green Разбира се, ако О е била по-рано или по-късно това трябва да ес вземе предвид  Mr. Green

# 19
Хм, не знаех.
Ето, че научих нещо ново.

# 20
  • NE
Мименце Сега имаш най-голямата радост в своя живот. Не плачи, а се усмихвай на твоето малко чудо. Hug Hug Hug Радвам се че сте добре. Party
Сасче Благодаря ти!  Hug Hug Hug
Теди Док ще го посетя след седмица. Хем и аз да се наглася какво да питам. Hug
Малко е странно това, което ще кажа, но не искам да става бебето другия месец. Да кажем спомени, така че ако ефекта е същия няма да съм тъжна. Не че няма да пробваме,ама аз да си кажа.

# 21
Момичета, аз пак да ви занимая с моите изследвания, които още не съм почнала  Blush Тромбофилиите, хормоните, антителата и микробиологичните са ми ясни, както и инфекциозните.... обаче в листа ми от доки са препоръчани и цитомегаловирус, сифилис, хепатит В и С, рубеола....... Не си спомням тука да са дискутирани... ако са - простете! Ама какво ще ме посъветвате - нужно ли е да ги пускам и тях?
Благодаря ви! И ме извинете, че само питам, питам....  Blush

# 22
Ами хубаво е, като правите опити за бременеене, да знаете, че по отношение на тези заболявания сте чисти.
На нас ни ги искаха непременно преди ин витрото и по време на бременността.
Но си спомням преди 6 години като започнахме да опитваме по естествен начин, поне аз за всеки случай си ги правих. И хладмидии си бях пуснала даже.
Само този цитомегаловирус не го знам какъв е...

Рубеолата по време на бременност е много опасна, затова ти е препоръчал и нея да си пуснеш.

# 23
  • София
Дамммммм, аз като давах кръв в петък за щитовидните работи и поисках да си пусна и за рубеола +цитомегаловирус. Да, обаче ме попитаха за стара или за нова инфекция... защото всяко едно нещо струвало по 25лв  Money .... та още незнам за какво да пускам, нямах 100лв накуп тогава

# 24
Рубеола ако знаеш, че си карала няма смисъл да пускаш. Ако си я карала ще имаш антитела, т.е. стара инфекция, но тя се кара веднъж в живота. Аз лично рубеола не съм пускала, защото я карах в 11 клас  Mr. Green За ЦМВ не знам какъв съвет да ти дам, защото там е малко особено..веднъж попаднал в тялото този бацил остава завинаги там, не се лекува, а само се подтиска..въпрос на силен имунитет и яко следене по време на бременност. Аз съм пускала такова изследване и мисля, че и стара и нова ми бяха пуснали newsm78 Така или иначе по-добре и двете пусни, защото ако излезе стара, ще трябва да пускаш така или иначе нова..абе разбра ме  Joy

# 25
Flower Fairy, мерци за темата  Hug
Съжалявам, че и този месец не е твоя, но не губи кураж. Не е минало толкова много време! Всичко ще се нареди  Hug

Сас, пооправи ли се вече? Не се притеснявай за антибиотика, аз не разбирам много , но щом изрично не е пишело на опаковката, че не се прилага при бременност, не вярвам да навреди. От бабешките лекове бих ти препоръчала отвара от лук и кандис (май и шекер му викат). Сваряваш ги, прецеждаш и ги слагаш в хладилника. Колкото пъти се сетиш отпиваш по глътка две.

Lyne, стискам палци чертата наистина да си е там!

Мименце,  Hug Сигурно не е лесна адаптацията с малчо, но съм чувала, че след 4 месец всичко се променя и става по лесно. Представям си какво ти е, но сигурно това означава да бъдеш мама  Hug

Зузи, радвам, че си отново в редиците с положителното си настроение  Hug

Nikitto, а при теб какво ново? Как си?

Относно изследванията - не са задължителни, но е хубаво да се знае дали има имунитет. За ЦМВ, Зузи sorry, ама не е така. Ако някой е карал ЦМВ, то той тогава има имунитет и няма опасност за бебето по време на бременност. Ре-инфекция е много рядка и не е доказано, дали при ре-инфекции има проблем за бебето. Интересувала съм се защото аз съм карала и имам антитела.

Аз съм ОК. В четвъртък съм на преглед и малко ми се е свило под лъжичката  Blush Та ако не съм много нахална, ще ви помоля за вълшебните ви палчета.

Момичета, прегръщам ви всички!  Hug  Hug  Hug

# 26
Табеа, не е така, мила...преди време точно по повод на Кляш бяхме коментирали тук нещата с Магнитчето и още някои момичета. да не се бъркаш с друг вирус...като токсоплазмозата например  Rolling Eyes ЦМВ се събужда при спад в имунитета, а при бременност последното е неминуемо, затова е толкова опасен и трябва да бъде контролиран.

"Характеристика на вируса

ЦМВ принадлежи към групата на херпесните вируси, която включва още херпес симплекс вирус 1 и 2, варицела-зостер вирус (който предизвиква херпес зостер или варицела) и вирусът на Ебщайн-Бар (който предизвиква инфекциозна мононуклеоза). Тези вируси имат характеристика на пожизнени инфекции - остават за цял живот в организма в „спящо” състояние. Инфекция с ЦМВ, която първоначално може да се проявява с малко симптоми, винаги продължава с дълготрайно персистиране на вируса в клетките на организма, без да причинява някакви забележими увреди или клинични симптоми. Състояния на подтисната имунна система в резултат на лекарства или други заболявания могат да реактивират вируса от неговото латентно (скрито) състояние.

Понякога вирусът се отделя в телесни течности на инфектирания индивид – слюнка, урина, кръв, сълзи, сперма, вагинален секрет и мляко. Отделянето на вируса може да става на периоди с прекъсвания и не са придружава от някакви определени симптоми. "

ето линк за тези, които се интересуват: http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=15&id=903&optio … ent&task=view

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 16:24 от zuzi_79

# 27
  • NE
Tabea Благодаря ти. Не съм се отчаяла, но нямам право и на натърпение. Някой ден и аз ще се похваля.
Радвам се че сте добре с бебо!Имаш моите силни палчета  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 28
# 29
Зуз мила, мерси за отговора. Може и аз да не се изразявам правилно - тук в Германия смятат, че щом си карал вируса, имаш имунитет и че реинфекциите са много редки и безопасни (или може би рядко опасни) за бременната. Даже на картона ми пише - имунитет. Аз за себе си реших да вярвам на доки, защото и без това се притеснявам за всяко нещо  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт