СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 862
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм с подобно питане, значи апартамента ни е с адрес Надежда, имаме нотариален акт, и двете лични карти са на този адрес.

Детската градина, в която искаме е в друг район.

Ако направим адресна регистрация в района на ДГ, мога ли само аз да я сменя, и двамата ли трябва да го направим?А не е ли много съмнително това, че имаме жилище на едно място, пък правя настоящ адрес на друго място, а пък имаме брак всъщност?

Миналата година само аз си смених регистрацията, и си направих временна - за 1 година. Не съм сменяла лична карта. Никой не ни пита защо, как и т.н. занесох жълтото листче в яслата и ни вписаха. Бях си направила регистрацията един ден преди класирането  Simple Smile

Благодаря ви!

Още едно въпросче, ако аз си сменя адресната регистрация в района на любимата градина, и примерно в деня преди класирането видим, че шанса в Надежда ни е по-голям, мога ли да скъсам жълтото листче и да си сложа пак адреса в Надежда, тези временни адреси отчитат ли се в някоя система?

# 601
  • София
Пак аз с досадните въпроси, понеже мъжът ми е самоосигуряващ се и ако евентуално ни приемат ще трябва бележка за внесени осигуровки - знаете ли за колко време назад се изисква?  Tired

# 602
  Мили момичета, отдавна не съм влизала и не съм следила темата, но ми предстои кандидатстване за детска градина.
  Малката е набор 2010 и посещава самостоятелна детска ясла. Днес влизах в системата и разгледах желаната детска градина.  Имат обявени 25 места за набор 2010 от септември. Имат списък с чакащи за тези места - по социални и общи критерии. Опитах се и аз да кандидатствам, но не ми позволява, казва ми, че вече съм записана в яслата! Нищо не разбирам!  Praynig

# 603
  • София, България
Първото ми дете беше прието със системата преди години, отдавна е ученик.
В членове на семейството като пиша първото си дете ми дава, че това ЕГН вече фигурира.

Четох секцията Въпроси и отговори към сайта.В точка 3.5 това е упоменато, че трябва данните на дете №1 ДА СЕ ИЗПРАТЯТ ДОПЪЛНИТЕЛНО във формата за обратна връзка.Но си мисля кое ще е по-практично.

Какво да направя? 1 или 2
1.Да изтрия регистрацията на първото си дете от сайта и как да го направя?
2.Да регистрирам само второто дете/което е за дг/, а за ПЪРВОТО ДЕТЕ да пиша данните да ги добавят в профила на семейството?

Навярно вече е коментирано, но сега се сблъсках и нямам възможност да чета назад.

Няма как ти да я изтриеш, във всички случаи трябва да им пишеш. Аз си регистрирах семейството - двама родители и второто дете и после им писах да ми добавят първото.

# 604
  • София, България
Аз съм с подобно питане, значи апартамента ни е с адрес Надежда, имаме нотариален акт, и двете лични карти са на този адрес.

Ако направим адресна регистрация в района на ДГ, мога ли само аз да я сменя, и двамата ли трябва да го направим?А не е ли много съмнително това, че имаме жилище на едно място, пък правя настоящ адрес на друго място, а пък имаме брак всъщност?

Миналата година само аз си смених регистрацията, и си направих временна - за 1 година. Не съм сменяла лична карта. Никой не ни пита защо, как и т.н. занесох жълтото листче в яслата и ни вписаха. Бях си направила регистрацията един ден преди класирането  Simple Smile

Благодаря ви!

Още едно въпросче, ако аз си сменя адресната регистрация в района на любимата градина, и примерно в деня преди класирането видим, че шанса в Надежда ни е по-голям, мога ли да скъсам жълтото листче и да си сложа пак адреса в Надежда, тези временни адреси отчитат ли се в някоя система?

И да се отчитат какво - никъде не пише какъв точно трябва да ти е адреса, за да ползваш предимството - и без това можеш да го ползваш само на един адрес - било то постоянен, или временен. Така че дори да имаш временен адрес на друго място пак можеш да си кандидатстваш по постоянния адрес.

# 605

Благодаря ви!

И да се отчитат какво - никъде не пише какъв точно трябва да ти е адреса, за да ползваш предимството - и без това можеш да го ползваш само на един адрес - било то постоянен, или временен. Така че дори да имаш временен адрес на друго място пак можеш да си кандидатстваш по постоянния адрес.

Става въпрос, че ако адреса по лична карта е Надежда, а временния от общината друг, няма да има проблем да посоча този в Надежда, въпреки че не съм се отписала от другия?

А изобщо отписва ли се временния адрес, има ли някакъв период?

# 606
  • София, България
Няма проблем да посочиш адреса си по ЛК, въпреки че по временен адрес си другаде, защото трябва да докажеш адреса, който си посочила в системата - а ти ще го докажеш с личната карта. Да не мислиш, че някой ще тръгне да те разследва дали случайно не си се регистрирала по временен адрес някъде другаде.

Според мен не можеш да направиш отписване от временния адрес - ако искаш да се отпишеш трябва да отидеш пак в постояннната си община и да се запишеш повторно там.

# 607
  • София
Пак аз с досадните въпроси, понеже мъжът ми е самоосигуряващ се и ако евентуално ни приемат ще трябва бележка за внесени осигуровки - знаете ли за колко време назад се изисква?  Tired
6 месеца назад. Има го в протокол 42

мам4е, би трябвало да можеш да заявиш кандидатура.
И на мен ми изписва за малкия - "ВИЕ СТЕ ЗАПИСАНИ В..."
Но отгоре, над този надпис, има бутонче - 'Добави градина' и от там мога да избера градини.

silvanchence, няма да имаш проблем с адресите. 
В критерия К1 пише - постоянен или настоящ адрес. Постоянният се доказва с ЛК, а настояшия - с бланката/удостоверението за настоящ адрес.
Просто този адрес, който си заявила в системата, трябва да можеш да го докажеш.
А не да пишеш в профила адрес в район А, да имаш постоянен в район Б, а настоящия адрес да е в район С.

# 608
A когато договора е трудов пак ли трябва да е 6 месеца назад и има ли значение дали е на 4 часа или 8 часа?

# 609
Silvanchence - ако адреса, който е в системата, фигурира в твойта или в на бащата личната карта, нямаш никакъв проблем и никой няма да те пита, дали скоро си правила временна регистрация някъде другаде Simple Smile. Спокойно  Hug

# 610
  • СОФИЯ
A когато договора е трудов пак ли трябва да е 6 месеца назад и има ли значение дали е на 4 часа или 8 часа?
6 м. е само за самоосигуряващите се. Няма значение дали е на 4 ч.

# 611
Някой може ли да ме ориентира как мога да се свържа с работната група, тъй като формата за обратна връзка не могат да разрешат проблема ми, а контакти за връзка с работната група не са посочени. Искам да изпратя официално писмо и да получа официален писмен отговор.

# 612
  • София
Някой може ли да ме ориентира как мога да се свържа с работната група, тъй като формата за обратна връзка не могат да разрешат проблема ми, а контакти за връзка с работната група не са посочени. Искам да изпратя официално писмо и да получа официален писмен отговор.

От 1-ва страница:
Цитат
За връзка и въпроси към РГ, ЛС към мама САННЯ и Ели Х

Относно офиц. писмено запитване -> http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=656755.msg24199224#msg24199224

# 613
6 м. е само за самоосигуряващите се. Няма значение дали е на 4 ч.

Благодаря мама Сання

# 614
Какво трябва в общината, та да се направи временна регистрация?
Къде е всъщност общината на Връбница 1?

Общи условия

Активация на акаунт