Ослабване без глад, може ли?

• 26 026
  • 443
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Katarin X., ВМ НВХ не е ВИСОКОПРОТЕИНОВ, а  ВИСОКОМАЗНИНЕН РЕЖИМ.
И ако се разровиш повече, ще разбереш, че много хора си решават проблема със запека, като включват именно ПОВЕЧЕ МАЗНИНИ в диетата си (като под диета имам предвид начин на хранене).
А относно причините за рака, има доста теории, никоя от тях на 100% доказана. Ако четете в темата за Германската нова медицина например, там се казва, че появата на рака няма нищо общо с начина на хранене (за да няма спор, казвам това просто като факт).
Здравето е нещо, което се поддържа комплексно. Аз може да съм вегетарианка, но да съм постоянно нервна, неудовлетворена, гневна, гледаща в чуждата паница, завистлива и т.н. и тогава едва ли ще бъда много здрава, макар да и да живея с високото съзнание за спасените животински животи и за това, че се храня супер здравословно.

# 106
И аз имам раково болен близък в терминална фаза вече
Червено месо не ядеше от по е 12 год
Никакви мазнини
Много фибри
Резултатът е силно агресивен рак именно на дебелото черво и то точно на диета дето уж била именно срещу това

Краси, запекът го имат дюканки
При нас повечето имат по-скоро обратния проблем  Embarassed
Аз на дюкян имах хемероиди, които изчезнаха след година на тежима, даже гинекологът ми се беше стреснал как стават тези работи  Laughing
Запек имат и тези отскоро на режима
С времето нещата се променят
Всичко е много индивидуално

Интересно това с хашимото и запек, не знаех, че има връзка
Но имам близки страдащи от тази комбинация
Явно има нещо гнило и там

# 107
  • SA
При мен проблемите с запека имат пряка връзка с Хашимотото и усвояването/преработката на въглехидратите - откак съм на Метформин запек нямам.

Проблеми с дебелото черво сьм имала точно заради вьглехидратите и особено такива сьс сьдьржание на глутен. Откакто ги спрях всичко е ОК.
k@li, баща ми почина от рак на дебелото черво и да ти кажа, червени меса почти не е ял. За сметка на това обаче за десерт можеше да изяде по 10 вафли. Мисля си сьщо, че при него сьс сигурност е имало и тежьк дефицит на вит.Д и сьответно имунни дефицити, защото ракьт се появи след като няколко години почти не излизаше от кьщи, заради други тежки заболявания и невьзможност да се движи добре.

# 108
  • София
Цял живот съм яла хляб (последните две години вече си печем вкъщи пълнозърнест, консумираме 3ма дущи 2 хляба на седмица), научете ме как до го спра тоя проклет глутен. А не обичам ориз и картофи...

# 109
Камелот, свинете имат зачатъци на лимфна система, но не и истинска такава. Сравни със снимни на човек или друго животно за онагледяване.

Хранят ги например с пасти с изтекъл срок на годност. Да не говорим за антибиотиците.

Във връзка с рака - все повече се говори, че вит. Д е изключително важен за предотвратяването му. Произвежда се и веган вит. Д от дрожди.

На мен на червата най-добре ми действат пълнозърнести въглехидрати без извлечени мазнини (строг пост в православието). Също безотказно действа салата от кисело зеле и бозата на Хармоника, колкото по-резлива, по-добре, макар че избягвам продукти със захар, пък били те и био.

ВМ НВД, бихте ли ми казали как ви се отразява този режим на зъбите, взимате ли някакви добавки с минерали?

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 11:58 от Maria71

# 110
  • SA
Sharky*, какво да ти кажа, ако сьвсем не можеш без хляб, трудно ще намериш абсолютно безглутенов. Но пьк и не мисля, че е толкова фатално, ако изяждаш по 1 - 2 филийки пьлнозьрнест, домашен хляб, в случай че се чувстваш добре. Иначе на хора с цьолиакия им препорьчват например да ядат царевичен хляб, но едно че такьв готов не може да се намери и второ, че вкусьт му едва ли ще ти допадне.
Адриана, животните си имат нормално функционираща лимна система, но честно, не ми се спори повече по този вьпрос. Твое право е да си мислиш каквото си пожелаеш.  Peace
Пилетата сьщо получават антибиотици, а и пасти не вярвам да откажат.
За зьбите - нямам нови кариеси, откакто ям по този начин. Посещенията ми на зьболекар са свьрзани с подмяна на някои счупени стари пломби ( от времето когато наблягах на ябьлките) .

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 12:15 от kameloth

# 111
  • Пловдив
Maria71, нелогично е да се сравняват органите/системите на един вид с тези на друг. Всеки вид има различни органи и системи, които сами по себе си са най-добрите за дадения вид (т.е. точно такива, каквито са му нужни, за да живее начина на живот, към който е пригоден). Това, че лимфната система на прасето не е на 100% същата като тази на човека, не означава изобщо, че тя не извършва точно толкова добре своите функции в тялото на прасето както тази на човека, тоест различността й от тази на човека не я прави сама по себе си несъвършена и не може да се каже, че едната функционира по добре от другата, понеже и двете си функционират еднакво съвършено и добре в рамките на системите, в които съществуват и за които са пригодени, т.е. тялото на прасето и тялото на човека.
Не споря за лимфната система на прасето, понеже нямам познания по зоология в такава дълбочина, а разсъждавам принципно.  Peace

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 12:16 от yulinga

# 112
  • София

ВМ НВД, бихте ли ми казали как ви се отразява този режим на зъбите, взимате ли някакви добавки с минерали?

Перфектно се отразява точно на зъбите. Няма ли захар - няма и кариеси. Освен четка и паста друго не ползвам, а на 33 съм само с две пломби и то от глупост.

# 113
  • София
При мен проблемите с запека имат пряка връзка с Хашимотото и усвояването/преработката на въглехидратите - откак съм на Метформин запек нямам.

Проблеми с дебелото черво сьм имала точно заради вьглехидратите и особено такива сьс сьдьржание на глутен. Откакто ги спрях всичко е ОК.
k@li, баща ми почина от рак на дебелото черво и да ти кажа, червени меса почти не е ял. За сметка на това обаче за десерт можеше да изяде по 10 вафли. Мисля си сьщо, че при него сьс сигурност е имало и тежьк дефицит на вит.Д и сьответно имунни дефицити, защото ракьт се появи след като няколко години почти не излизаше от кьщи, заради други тежки заболявания и невьзможност да се движи добре.
ами,какво да ти кажа,има най различни случаи.
то е ясно,че категорично никой не е казал,това и това причинява рак....то ако беше така,вече нямаше да я има тая ш..... болест Sick
а за вафлите съм наясно,те въобще не присъстват в нашата къща Peaceи за захарта се отнася,като цяло!

Пилетата сьщо получават антибиотици, а и пасти не вярвам да откажат.
hahaha

# 114
Cioccolata , благодаря, ще ги прегледам.    Peace

Katarin X., ВМ НВХ не е ВИСОКОПРОТЕИНОВ, а  ВИСОКОМАЗНИНЕН РЕЖИМ.

Но за тези мазнини разчитате основно на месото, рибата, яйцата,т.е. основно на животински продукти.

И като цяло , за мен изрази от рода на
"високомазнинен"
"никакви мазнини"
"много фибри"
и подобни са крайни.
Т.е., всяко едно прекаляване с каквото и да било неминуемо води до проблеми,сега или занапред.
А ВМ НВХ за мен е прекаляване в една посока, за сметка на друга.

И като цяло съм против всякакви диети, именно заради неефикасността им.Всяка диета налага някакви ограничения.А тялото отказва да спазва тези ограничения цял живот, започва да се "бунтува", и .......диетата и постигнатото отиват ....на майната си.   Laughing
Идеята е да се намери такъв начин на хранене и живот, който да води до добро здраве, до бавно и трайно отслабване , и да може да се поддържа този начин на хранене завинаги.
Когато започнах да променям моя начин, именно това търсех.И търся.Не нещо временно, а нещо, което ще ми доставя удоволствие, ще е ефикасно, ще е полезно, ще е здравословно и ще се превърне в начин на живот.

# 115
Не споря за лимфната система на прасето, понеже нямам познания по зоология в такава дълбочина, а разсъждавам принципно.  Peace
Това е някакъв алогичен оксиморон, който противоречи напълно с предходния ти абзац. Ами нали видя снимката на прасето, а при другите видове лимфната система е по цялото тяло, а не само малко около врата. Не случайто мюсулманите не ядат свинско. Не си правя труда да чета внимателно голяма част от постовете, но във втори пост те хващам в липса на логика.

На мен всичките ми инстинкти ми крещят да не ям свинско. Просто усещам дъха му много силно. И това постепенно се разви откакто спазвам постите - 3 г. Постите започнах да спазвам спонтанно - необходимост на организма. Аз си слушам организма.

Едно агне, ако му дават храната на прасетата, умира. Затова предпочитам агнешкото. Предпочитам да се храня с риба и тревопасни животни. Също харесвам пилето Дюк, по добро е от другите марки на пазара.

И като цяло съм против всякакви диети, именно заради неефикасността им.Всяка диета налага някакви ограничения.А тялото отказва да спазва тези ограничения цял живот, започва да се "бунтува", и .......диетата и постигнатото отиват ....на майната си.   Laughing

Точно това е идеята на тази тема, а не ВМ НВД. Аз не мога да издържа на такъв режим.

# 116
Цял живот съм яла хляб (последните две години вече си печем вкъщи пълнозърнест, консумираме 3ма дущи 2 хляба на седмица), научете ме как до го спра тоя проклет глутен. А не обичам ориз и картофи...

Има достатъчно безглутенови брашна, от които можеш да си правиш хляб, докато постапанно го спреш. И на мен ми беше много трудно да свикна да ям без хляб.

А иначе за всяка езна диета си има хора май... Не мога да кажа, че една е по-добра от друга. За мен са крайни както вегетарианството, в което се набляга на въглехидрати, така и Дюкан с месото.
Чела съм, че човешката храносмилателна система е по-близка до тази на тревопасните, отколкото на хищниците и не е пригодена за разграждане на месо, още повече сготвено. В този ред на мисли виждам голяма логика в суровоядството и наистина се старая поне 50 % от храната вкъщи да е в такъв вид.
Така че диети и теории много, всеки може да чете и да си реши сам на какво да вярва  Peace

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 12:38 от fata_morgana

# 117
  • SA
Цитат
Ами нали видя снимката на прасето, а при другите видове лимфната система е по цялото тяло, а не само малко около врата. Не случайто мюсулманите не ядат свинско.

Е, не, вече мисля, че просто си правиш майтап. Хайде и за задните части да постна :

Сега, мюсулманите защо не ядат свинско, си е тяхна работа, която няма нищо общо с науката. То другаде пьк кравите се считат за свещенни и сьщо не се ядат. А пьк това, което yulinga    Heart Eyes е написала, си е много логично даже. Различните видове живи сьщества си имат свои индивидуални особености в строежа на тялото им.
И само да поясня- лимфната система по принцип не е отделителна система, нито такава, която "прочиства" тялото от нещо. Тя има основно роля за имунитета, както и транспортни функции за някои вещества.
Цитат
И търся.Не нещо временно, а нещо, което ще ми доставя удоволствие, ще е ефикасно, ще е полезно, ще е здравословно и ще се превърне в начин на живот.
Ето, с това сьм абсолютно сьгласна! За мен това е ВМ-НВХ.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 12:38 от kameloth

# 118
  • Пловдив
Katarin X, без да звуча заядливо, но предпочитаният от вас начин на хранене също би се сторил краен на някой.  Wink Всичко зависи от гледната точка. А и вие си имате някаква представа за ВМ НВХ, която според мен (от всичко прочетено дотук) не съответства на истината. Така че не виждам защо продължавате да отричате начин на хранене, с който не сте на 100% наясно, вместо да се фокусирате върху представянето на ползите от избрания от вас диетичен режим.  newsm78
И колко пъти трябва да се каже, че ВМ НВХ не е диета, а начин на хранене. Тук има хора, които се хранят така от повече от 10 години.
Maria71, първо, оксиморонът винаги съдържа в себе си алогичност, тя е в основата му. Понеже в същността си представлява "съчетание на привидно несъчетаеми, противоположни понятия" (източник: Wikipedia). В случая няма никакъв оксиморон, нито противоречие между единия и другия абзац на моето изказване. Понеже разсъжденията в предния абзац са принципни и извеждането им не зависи точно от това каква е лимфната система на човека и прасето.
Второ, като не четете внимателно, как ще ме хванете в каквото и да е? newsm78
Трето, аз самата общувам с доста вярващи, така че знам много добре, че никъде в Библията няма забрана да се яде каквото и да е месо.
Четвърто, ако по някакви лични причини не обичате/не желаете да ядете месо, това съвсем не значи автоматично, че месото е вредно, нали?

# 119
От риба, месо и яйца се набавя известно количество мазнини - тези, които самите храни си съдържат. Но иначе това са източници на белтъчини най-вече Rolling Eyes Отделно мазнини се набавят от сметана, високомаслено кисело мляко, сирена и кашкавали. А дори и да не се ядат млечни, мазнини се набавят и от обикновено краве масло, и от зехтин, и от кокосово масло и кокосови стърготини (и кокосова сметана за които я ползват).

Вижте, представите ви са погрешни. ВМ-НВХ не предполага всичко да тъне в мазнина, нито предполага ядене само на месо и яйца Rolling Eyes Предполага да не се страхуваме от мазнините - това от една страна. От друга предполага да се консумира количество мазнини, колкото да сме сити и да ни е вкусно. И ако се спазват тези принципи, може да се види (ако се въведат храни и количества в сайтове от рода на Fitday.com), че по-голямото количество от калориите за деня идват от мазнини - обикновено са над 60%. Това е високомазнинното Rolling Eyes Нисковъглехидратният елемент пък е, че източниците на въглехидрати са на първо място зеленчуците, на второ плодове, млечни и ядки. При всички положения и грамовете консумирани въглехидрати, и процентният им дял са далеч по-ниски от тези, които повечето хора консумират, оттам и "нисковъглехидратно". А по отношение на белтъчините препоръките са тези, които важат и за всеки друг човек и начин на хранене. В никакъв случай не се препоръчва белтъчините да преобладават Rolling Eyes Ако се яде повече месо, се препоръчва да не са филета, а да е по-мазно или допълнително да се омазнява, защото белтъчините не са добър източник на енергия, а високата им консумация, особено за по-дълго време, е вредна.

Няма да коментирам религиозната/етична/морална и прочие самовнушена нагласа към определени храни - свинско, свинска мас, сланина и т.н.

Също няма да коментирам темата за диетите. Всякакви диети са безсмислени. Ако има проблем с теглото или със здравето, трябва да се търси промяна в начина на живот като цяло, а не диета.

Общи условия

Активация на акаунт