Кренвиршите например се НАЛИВАТ в найлоновите опаковки, тъй като първоначално са в течна форма като боза. Месото се изкисва в огромни вани, пълни с половината Менделеева таблица, за да е по-дълго розово на вид и да изглежда прясно, както и за да има по-дълга трайност и да не се вмирисва по магазините. Кое му е полезното? Като се сетя един колега от НСБОП какво ми разказа за една проверка в месопреработвателно предприятие и
...Не само месото минава гадна обработка, всеки продукт на пазара се подлага на всякакви гаври, така че няма никаква застраховка. А и не виждам проблем, ако човек държи толкова да яде чиста храна, да си плащаш на една баба на село и да ходиш от време на време да си зареждаш хладилника, няма да откаже, гаранция. Ние така пазаруваме мляко и яйца.
А за кренвиршите - към месото ли се броят
аз никога не съм ги слагала към него, въобще не мисля, че има месо в тях, така че по-скоро вегетарианците могат да ги ядат 
Сега е точно обратното.Писах вече многократно как се чувствам
Ако беше променила останалите неща (това, което правиш сега - движение и др.), нямаще да се чувстваш уморена, летаргична, апатична.
Едно е да се храниш само с пица и картофи, като ти липсват куп необходими вещества /групите храни са без значение, организмът се интересува от нужните му вещества/, друго е просто да не ядеш мръвки, но поемаш от други храни нужното, което далеч не се съдържа само в месото.
Конкретно за тези на пица не разбирам какво им липсва, при положение, че ядат всякакви варианти, не един, кеф ти със зеленчуци, млечни, яйца, маслини, подправки, зърнени (тестото), та и плодове, има рецепти със сливи и т.н.
Това са и моите наблюдения в/у хората, които познавам лично.
И са стигнали до такива крайности, че наистина се чудя дали им няма нещо.
Не става дума за храненето, а въобще за начина им на общуване, интересите им и т.н. Напомнят ми 1:1 с тези от сектите
Което съвсем не значи, че трябва да се яде всеки ден месо.
Всичко опира до баланса.
Аз съм родена за вегетарианец, хич не обичам месо, и на няколко пъти съм го спирала, просто защото не ми се ядеше, но кръвното ми съвсем се срина, припадах по улиците, качих доста килограми, а М ми стана зверски болезнена. Първият път мислех, че е случайно, но се повтори и следващите. Така че ща не ща, ям 3 пъти седмично месо. Освен това се научих да харесвам всеки вид храна, без да изключвам нищо. Нямам предвид торти, шоколади, бисквити, чипсове и др., а истинската храна.
Така че изключването на което и да е го приемам за крайно, що се отнася до мен.