Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 82 599
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 900
Съгласна съм.  Peace
Аз съм вегетарианка, но когато започна да захранвам детето си, ще му предложа и месо. Ако трябва да съм честна - никак не ми се ще, но предпочитам то самО да се откаже от месото един ден, а не аз да направя този избор вместо него. Ако избере да не яде месо ще го подкрепя. Отделно, че ще съм му полезна със съвети за балансирано меню, тъй като и аз самата не ям месо.

Мога ли да те попитам нещо?Не е да се заяждам, но ми е любопитно.Като му предложиш месо, ще е само  храна ли или ще е придружено и с обяснения, колко е вредно,как хората не са създадени да ядат месо, и т.н.?
Извинявам се,че и аз отговарям.
Ако заколя пред децата жива кокошка,по скоро ще са нужни обяснения колко е полезна.
Когато в кьщи сме обработвали месо сьм набл'давал как децата се мрьщят и отвращават.После не искат да опитат дори,след като са видяли суровото месо.
Лично,не обяснявам,а набл'давам реакции.После обяснявам.

# 901
....Но не бях аз този,който заплашва останалите,че не се придьржат кьм темата.

Не към темата ,а към:

.....,които не се придържат към разговора на темата.

Ако аз съм разговор на темата-може да ме обсъждат,но тук става дума за лични подмятания,само защото няма какво друго  да кажат.
Усещаш ли разликата?

# 902
....Но не бях аз този,който заплашва останалите,че не се придьржат кьм темата.

Не към темата ,а към:

.....,които не се придържат към разговора на темата.

Ако аз съм разговор на темата-може да ме обсъждат,но тук става дума за лични подмятания,само защото няма какво друго  да кажат.
Усещаш ли разликата?

А,ок.Има много такива в други теми.Някои от тях и тук пишат.

# 903
  • Linz
Тайна, със същият успех можеш да попиташ обратното месоядните. Ако детето се намръщи на месото, дали няма да има обяснения колко е необходимо и полезно.

# 904
  • Costa Rica
Малко образователна информация:

Познайте какво е това на снимката? Ще ви подскажа: можете да си го купите почти във всяко заведение за бързо хранене. И не само там.

В действителност това е механично смляно пиле – правят се например хапки, кренвирши, а и много други „вкусотии". Прави се по този начин: Смила се цялото пиле, включително костите, очите, червата. След това, за да се отърве тази каша от изобилието на бактерии, се напоява и измива с амоняк. После се добавят изкуствени аромати и овкусители (защото без тях има доста гаден вкус). След това, за да не е ярко розово "месото", се добавят багрила, които правят цвета, подобен на цвета на пилешкото месо…
Вкусно, а?.

# 905
W'A'S'P', искаш да кажеш, че ако твой близък приятел е веган/вегетарианец, ще го караш да ти яде свинското, в противен случай няма да го каниш, щото не те уважава като си се трепала да правиш пържолите ли? Все пак ти го каниш, той не ти се натриса  сам. Като каниш някого си правиш сметка как ще трябва да го посрещнеш.  Rolling Eyes

не разбира се
за такъв гост ще има бобена и зеленчукова салата и плодове за десерт
но няма да се претрепвам да правя разни засукани веге рецепти, дето искат 3 дни подготовка
но в същото време бих искала да не бърчи погнусено устни от това, което има в чиниите на останалите

както казах, двустранна толерантност

надявам се, ме разбра този път и не е необходимо да интерпретираш постовете ми през твоята си призма

а аз - хора, които не ме уважават
особено такива, имащи се нещо повече от обикновените хора
такива едни уж много извисени
Тогава не разбирам защо имаш контакт с такива?
Аз не познавам извисени такива...сьвсем обикновени,скромни и добри познавам.
Може би попадаш на такива,за които писахме по рано,повлияни от модата....

отговори ми конкретно  плс
ако ми дойдеш на гости и за теб и семейството ти има от изброеното по-горе от мен меню
а останалите имаме риба/сирена/яйца/пържоли
това достатъчно гостоприемно ли е за теб?
и ще уважиш ли нашия избор както ние уважаваме твоя?
благодаря

да добавя, че част от елементарната култура е и да предупредиш навреме, ако си нетолерантен към някои храни, за да могат домакините да се съобразят с това
а не да дойдеш и да почнеш да се цупиш как не ядеш това или онова
напр ако не си спестиш инфото, че си с проблем с глутена, ще има съобразено меню
но това не означава, че няма да има сладки или торта именно с глутен за останалите

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 11:26 от Анонимен

# 906
  • гр. София
Нищо не интерпретирам, само попитах.

# 907
Без да си мислиш,че се заяждам,но просто помня повече отколкото трябва:

Зависи от веганьт.Като имаме вегани гости в кьщи е най лесно.Слагат се няколко цвята в чинията.

Нали и аз това казвам,че всичко се свежда до пари и печалба,за да се угоди на ненаситното потребление,което иска на рафтовете да има цветове,вкусове и радост.Реалната нужда от истинска храна липсва.Случва се задоволяване на интереса и избора.

Каква потребност има вегана от цвят?

# 908
 Делфина фон Ю., може ли да спрем вегетарианската пропаганда, за да се говори нормално, или да изключвам предупрежденията за тази тема, защото от крайностите ми се повдига много силно.
Откъде знаеш ти аз какво ям от цялата палитра налични животински продукти, че си позволяваш да ми показваш някакви ненормалности и да ме питаш 'вкусно ли ми е" ooooh!

# 909
W'A'S'P', искаш да кажеш, че ако твой близък приятел е веган/вегетарианец, ще го караш да ти яде свинското, в противен случай няма да го каниш, щото не те уважава като си се трепала да правиш пържолите ли? Все пак ти го каниш, той не ти се натриса  сам. Като каниш някого си правиш сметка как ще трябва да го посрещнеш.  Rolling Eyes

не разбира се
за такъв гост ще има бобена и зеленчукова салата и плодове за десерт
но няма да се претрепвам да правя разни засукани веге рецепти, дето искат 3 дни подготовка
но в същото време бих искала да не бърчи погнусено устни от това, което има в чиниите на останалите

както казах, двустранна толерантност

надявам се, ме разбра този път и не е необходимо да интерпретираш постовете ми през твоята си призма

а аз - хора, които не ме уважават
особено такива, имащи се нещо повече от обикновените хора
такива едни уж много извисени
Тогава не разбирам защо имаш контакт с такива?
Аз не познавам извисени такива...сьвсем обикновени,скромни и добри познавам.
Може би попадаш на такива,за които писахме по рано,повлияни от модата....

отговори ми конкретно  плс
ако ми дойдеш на гости и за теб и семейството ти има от изброеното по-горе от мен меню
а останалите имаме риба/сирена/яйца/пържоли
това достатъчно гостоприемно ли е за теб?
и ще уважиш ли нашия избор както ние уважаваме твоя?
благодаря
Ако ме кани,човек,който не ме уважава (принципно) то няма да имам очаквания да "угажда" и на храната ми.Всьщност,може би няма да приема поканата.
Ако си сложила изброеното за мен е уважение и ще го консумирам.Обикновено сьм се научил да не обиждам домакините и ям дори да не ми е вкусно.
Вие можете да ядете каквото желаете.Аз в чужди чинии не гледам. Peace

Без да си мислиш,че се заяждам,но просто помня повече отколкото трябва:

Зависи от веганьт.Като имаме вегани гости в кьщи е най лесно.Слагат се няколко цвята в чинията.

Нали и аз това казвам,че всичко се свежда до пари и печалба,за да се угоди на ненаситното потребление,което иска на рафтовете да има цветове,вкусове и радост.Реалната нужда от истинска храна липсва.Случва се задоволяване на интереса и избора.

Каква потребност има вегана от цвят?

Аз говоря за друг цвят.Например зелена салата или червени чушки.Това имах предвид.
Така ми е най лесно.Като не обработвам храната,няма как да си промени цвета и вкуса.
Не си разбрала за какви цветове писах преди.Ролята на цветовете в индустрията,които ни карат да желаем неща,които не са ни нужни.

# 910
  • София
То и гуакамолето им изглежда гадно на някои хора... Mr. Green

# 911
Делфина фон Ю., може ли да спрем вегетарианската пропаганда, за да се говори нормално, или да изключвам предупрежденията за тази тема, защото от крайностите ми се повдига много силно.
Откъде знаеш ти аз какво ям от цялата палитра налични животински продукти, че си позволяваш да ми показваш някакви ненормалности и да ме питаш 'вкусно ли ми е" ooooh!

+1

ужасно е гнусно такова отношение
сякаш ние, които ядем животински продукти, ядем само някакви си полуфабрикати
съшо както Кристиян в другата тема противопостави веганството на консумацията на джънк
 Sick
смешно е най-малкото такъв тип логика

Кристиян, благодаря за отговора
само моля да уточниш дали ще има проблем съдържанието на моята чиния, щом в твоята има това, което ти допада?
едит:сега видях, че си отговорил
благодаря

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 11:43 от Анонимен

# 912
  • София
Зимна роза, благодаря за изчерпателния отговор!На Кристиян също.

# 913
  • гр. София
А, гуакамолето няма да го закачате, моля!  Naughty

# 914
  • София
А да - и в някаква статия го имаше споменато преди - или веганство, или Средно Американски Боклук!
Това са някакви хамерикански тъпанарщини!
Българската кухня, между другото, е доста разнообразна и доста вегетарианска!

Общи условия

Активация на акаунт