Признаха вегетарианството за психично заболяване

• 81 252
  • 2 544
  •   1
Отговори
# 2 070
Кое точно му е полезното на едно безкрайно тъпчене със захар?
А останалите липси си ги знаете: витамин А, витамин Д,  витамин Б12, цинк, желязо.

Обзалагам се, че при теб става дума за другата лудост - високомазнинната диета, според която всичко, дето не е мас и сланина, е захар.
Между другото, научих интересни неща за един от активните проповедници на тази диета и изобщо не е коравото копеле, за което се представя на клиентите си.

Тази диета (кетогенната) е лечебна - използва се за лечение на епилепсия. Съвсем научно доказана и част от арсенала на медицината.

http://www.epilepsyfoundation.org/aboutepilepsy/treatment/ketogenicdiet/

# 2 071

Между другото, научих интересни неща за един от активните проповедници на тази диета и изобщо не е коравото копеле, за което се представя на клиентите си.
Сигурно говориш за оня младеж, дето се снима по раница и полов орган ( тук му видях снимката, някой я пусна в една от многото теми за хранене).

# 2 072
За него, да  Simple Smile

# 2 073
Днешната хибрид ябьлка не може да се бори с черен дроб,естествено.
Обаче едно диво растение ще го смаже по всички точки.

В такъв случай трябва да се сравнят диво растение с черен дроб от дивеч.

Да не ги давам аз тези примери...
Хайде да ги сравним,сьгласен.

На мнение сьм,че храната играе роля,но  не е причина за заболявания.(с рядки изключêния на някои болести).
Здравото и добре нахранено (с необходимите му елементи) тяло играе роля вьрху психиката,както и силната и здрава психика играе роля за здравето на тялото.
Едно тяло,хронично натоварвано с алкохол,цигари,химични отрови автоматично се отразява на психиката.
Един натоварен стресов и с негативни емоции живот смачква психиката и ако и заедно с това тялото е подложено на по горното- ефектьт е разрушим и за двете.

# 2 074
Вчера попаднах на тази статия http://www.foxnews.com/health/2013/04/08/new-health-worry-in-red-meat/, с уточнението, че това не ми е професия и не мога да дам някаква оценка.

# 2 075
  • София
все едно живея в 60-70-те години - ню ейдж, духовни течения, вегетарианство... само марихуаната липсва и разветите коси. Прилича ми на закъсняла сексуална революция.
Ти нещо съвсем се обърка май. Как в две изречения набута куп несъвместими едно с друго неща ooooh!

Казвам на какво ми напомня. Както се казваше в едно клише, "колелото на историята се върти" и "всяко ново е добре забравено старо". Ще мине и това с вегетарианството, само да дойде следващата икономическа депресия!

# 2 076
Интересна статия, "научно обоснована", Харвард се споменава, надявам се най-после веган скептиците да приемат, че има и обективни рискове от червеното месо.

Да се включа и аз с една конкретна вреда от индустриално отглежданото месо, май не сме я обсъждали тук:

Животните се хранят със смески, пълни с какви ли не субстанции, за да ги държат в добро здраве. Приемат и доста антибиотици. Това е причината, поради която има нови бактерии, които вече са се адаптирали към широкоразпространените антибиотици. Също така, мисля, че чрез месото ги приемаме и ние и, съответно, шансовете антибиотиците да спрат да ни действат е все по-голям.

Може да си казваме, че са теории и т.н., но тази зима в училището на детето ми вилня някакъв стрептокок, който той изкара, след него и аз. Оказа, че ни предписваха нови антибиотици, които не се базират на пеницилин, тъй като пеницилинът не действал на много от новите бактерии. Зачетох се, аз по принцип съм много скептична към всичко, което лекарите казват, разглеждах антибиотиците на пазара, има доста материали (не само български) и се впечатлих колко активно работят учените върху развитието на нови антибиотици. Причината - широката употреба на антибиотици в животновъдството, което с течение на времето ги обезмисля. Ако не променим отношението си, рискуваме като цивилизация да се сблъскваме с все повече зарази, пред които сме безсилни и да разберем от първа ръка какво им е било на хората в средновековието с чумата, антракса и т.н.

# 2 077
  • София
това означава ли, че колкото повече хора станат вегетарианци, толкова ще намалее и промишленото произвоство? Защото аз не го вярвам. Животните не са само за месо, а и за мляко, яйца, и всичко останало, което и вегетарианците ядат. А антибиотиците отиват в почвата и подпочвените води, и после си ги пийваме и хапваме.

# 2 078
това означава ли, че колкото повече хора станат вегетарианци, толкова ще намалее и промишленото произвоство? Защото аз не го вярвам. Животните не са само за месо, а и за мляко, яйца, и всичко останало, което и вегетарианците ядат. А антибиотиците отиват в почвата и подпочвените води, и после си ги пийваме и хапваме.

В един материал на Принстънския университет пишеше, че вериги като Събуей, Макдоналдс и Уендис не използват месо от животни, на които са давани антибиотици. Иначе в темата беше споменато, че различни видове крави се използват за месо и мляко. Не знам как е с яйцата Simple Smile.

# 2 079

В един материал на Принстънския университет пишеше, че вериги като Събуей, Макдоналдс и Уендис не използват месо от животни, на които са давани антибиотици. Иначе в темата беше споменато, че различни видове крави се използват за месо и мляко. Не знам как е с яйцата Simple Smile.

Ами точно това е идеята на ню ейджа, който ти спомена преди време - много хора са вегани/ вегетарианци по тази причина. Осъзнавато за свързаност и отговорност с всичко на планетата просто ни се налага. В този смисъл, аз не мисля, че тази тенденция е мода, а трайна, сложна и дълбока промяна, която се случва на хората. Еволюция, която се налага на фона на изчерпващи се петролни залежи и на фона на еко катастрофи. Всички отчитат, че масово не се храним здравословно и не живеем добре, че нарастват артериалните, сърдечно-съдовите заболявяния, диабета (а тези болести са свързани с начина на живот и храната), влошава се качеството на живот, био и еко движенията се превърнаха даже в индустрии вече, само тук се спори и вегетарианците/ веганите се наричат психично болни.

# 2 080
Колкото до мляко vs. месо - засега умишлено не чета, понеже не мога да се лиша още от киселото мляко. Но имам много четяща и информирана по тази тема приятелка. Тя беше вегетарианец дълги години, преди година и половина стана веган. Направи промяната, защото разбрала, че месото е нещо като отпадъчния продукт на млекопреработвателната индустрия. Така че, според нея, млечната индустрия е тази, която нанасяла най-много поражения на природата. Но не съм и няма да чета факти засега, но си права, че само вегетарианството едва ли ще доведе до сериозни промени в животновъдтството.

# 2 081
  • гр. София
Бразилският орех е с по-високо ниво на радиоактивност от бананите, обаче се консумира от милиони хора, които, о, чудо, не измират поголовно и не се уврежда поколението им.
Дайте да не вадим думи от контекста. Защото като се каже, че бананите били радиоактивни, всеки си казва - ужас, обаче истината е малко по-друга. Не става въпрос за взривена АЕЦ все пак.

От статия
Цитат
Преди да се отречете от бананите вовеки веков, трябва да имате предвид, че, за да си причините патогенно количество радиация, ще ви се наложи да погълнете около 10 000 000 от тях наведнъж.

Та, както казах, да не вадим думите от контекста.  Peace

Кайсиите са сред плодовете, които са най-богати на калий (същото това, което прави бананите радиоактивни), обаче никой не ги е заклеймил. Напротив - даже се препоръчват при сърдечносъдови заболявания.

Кайсии има само 2 месеца в годината,банани нон стоп и съдържат повече калий от кайсиите

И като има нонстоп банани на пазара, значи хората само банани нагъват целодневно, по 365 дни в годината ли?
Никъде не съм казала, че кайсиите съдържат повече калий от бананите. Казах, че са сред най-богатите на калий плодове, което не значи "най-богати". Няма ли да коментираш това, че завишени количества калий се препоръчва при сърдечносъдови заболявания? Значи не е толкова отровен, не се психирай.  Wink
Цитатът от статията прочете ли го? Кой е способен да изяде толкова банани, че да поеме смъртоносно количество радиация?

# 2 082

Ами точно това е идеята на ню ейджа, който ти спомена преди време - много хора са вегани/ вегетарианци по тази причина. Осъзнавато за свързаност и отговорност с всичко на планетата просто ни се налага. В този смисъл, аз не мисля, че тази тенденция е мода, а трайна, сложна и дълбока промяна, която се случва на хората. Еволюция, която се налага на фона на изчерпващи се петролни залежи и на фона на еко катастрофи. Всички отчитат, че масово не се храним здравословно и не живеем добре, че нарастват артериалните, сърдечно-съдовите заболявяния, диабета (а тези болести са свързани с начина на живот и храната), влошава се качеството на живот, био и еко движенията се превърнаха даже в индустрии вече, само тук се спори и вегетарианците/ веганите се наричат психично болни.

Не знам много за ню ейдж течението, но имам познати, които се увличат по Креон, висши разуми и лекуване с различни по цвят енергии... И това е единствената им тема за разговор, както и повишаването на земните вибрации.

Преди време преглеждах информация за продукти, които са на база на петрол, ами стотици са просто. Признавам, че не знам какво е въздействието на такива продукти върху организма (дезодоранти, сапуни, обувки, лакове, бои, червила, шампоани, възглавници и пр.)

# 2 083
  • София
остава да се развее лозунгът "за Бога, братя, не яжте месо/мляко/яйца/ и не употребявайте продукти от животинска кожа и пр.! Да спасим планетата!" Като реклама на дауншифтинга, ама с отворена вратичка към благинките на омразната цивилизация. Laughing

# 2 084
Аз не виждам много общо между лозунги, Креони (не знам какво е) и отговорното отношение към себе си и света, но нищо.

Общи условия

Активация на акаунт