Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 131

• 102 672
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета  Grinning,
Човек малко да се разсее и изписвате 3 страници...
blueeye® - супер торте. Много хубави цветове Simple Smile.
Мегало – Тревата съм я правила с онзи уред за чесън с дупчиците – има го във всеки магазин за домашни потреби Simple Smile. Много е лесно Simple Smile. Слагаш тестото стискаш и режеш с нож.... Ама и аз го обяснииих. Дано да си ме разбрала Simple Smile.
Bad Diddy – Даааа, много си права. И аз си ги знам тези кусури Simple Smile. Бутонки исках да сложа, ама все имам време и накрая нямам време Simple Smile. Сложих бутонки, но нямаше време да изсъхнат и стоеше по скоро като настъпен мазут, хахаха... и ги махнах. С дръжката на кошницата имах проблеми. Незнам как се прави, много ми беше трудно! Твоите цветя изглеждат много добре Simple Smile. Напукването при мен обикновенно идва от пресъхване... Увивай си добре оцветените теста във плик или фолио. Относно блатовете аз си ги пека поотделно също и нямам проблеми. Понякога ако ми се стори малко криво слагам платки отстрани и един тънък готов блат отготе, след това измазвам, чакам 2 часа и покривам Simple Smile.
Бадем – аз тебе вече няма да те коментирам Simple Smile... Тортите ти са перфектни Simple Smile... То няма за какво да се хванеш. Много е стилна тази за годишнината.
ilariana  - много благодаря за отговора за оцветяването Simple Smile. Еърбръш може пък някой да ти подари Simple Smile)). Аз моя си го купих от Щатите Simple Smile. Излезе доста по-изгодно Simple Smile.
За зеленото – аз боядисвам само с еърбръш. Винаги покривам в бяло Simple Smile.
Моля ви - някой ако знае какво неядливо освен дъмита мога да ползвам да сподели Simple Smile... Искам да направя саксия и кокошка, които няма да се ядат и ще са само за декор Simple Smile.Ето тортата ми от днес. Правих я за майка ми, която искаше да почерпи колежките й от RealNet в офиса Simple Smile.

# 46

Много сте ми полезни относно ММ и боите, благодаря ви... Не ни лишавайте от мненията и наблюденията, които имате... явно не само аз имам проблем, та е хубаво да си ги изясняваме тези неща споделяйки си=)
Момичета, доста се рових из библиотеката... и може да съм пропуснала някъде измежду редовете и да не съм видяла... но ми се иска да прочета нещо повече относно боите... Често говорите и за тези дъстове, а аз се убих да се ровя из всезнаещият Гуугъл и нищо не откривам, все на камък=( Не искам да ви досаждам с въпроси, че е много грозно, но моля ви, ако разполагате с някаква статия и информация - подхвърлете я насам. Разполагам само с комплект на AmeriColor... и изявявам желание да си купя от въпросните дъстове, а също така и от боите на Шугърфлеър... От България ли си ги закупувате или предпочитате да ви ги доставят от чужбина?=)

# 47
  • София
Който е от София, може да ми пише за подложки. Един познат ги прави от ПДЧ на съвсем нормални цени от 4.00 лв за диаметри и размери под 50 см. Идеално за сватбени или по-големи тежки торти. Само с тях работя вече. Дебелината им е всеки път различна, зависи от наличните материали, 0.8-1.2 см. За предпочитане повечко от  бройки да се поръчват, че да не му звъня за по една-две...

# 48
  • София
Future* последната ми торта е боядисана на сухо, с голяма четка за пудра и дъст. Така и не намерих в наличност по магазините спрей в желания цвят. Харесай си на първо време няколко различни ( например чист цвят и перлен) за проба и после постепенно ще си попълваш колекцията  Peace Аз лично пазарувам от българските магазини.

# 49
Ляскова много благодаря за разяснението за електрик-Америколор!   bouquet  В такъв случай сигурно трябва да си сменя фондана..... имах и аз подозрение, че или боите, или фондана не са наред,.... но щом Танчето ползва Ксеркс и става електрик, значи може да хванат боите на друг фондан евентуално.... Simple Smile Thinking  Thinking

# 50
  • в рaя
Толкова сте полезни, благодаря  Hug
На мен ми предстои голямо предизвикателство - в събота започвам тортата за първия РД на сина ми. Идеята е за двуетажна торта, правила съм преди време и не ме притеснява сглобяването. НО вчера ходих да си купувам фондан и имаше само по 6 кг. Не си купих. Имах останал от предните торти около килограм. Предполагам, че ще ми стигне за покриване. Мислите ли, че с марципа Варна ще може да се моделира мече и тънки декорации като огради, дървета, залепени за тортата. И дали е по-добре тези декорации да са предварително направени и изсъхнали? Май не, защото може да се счупят, но споделете и вие? Смятам да си направя малко марципан ако не успея да намеря до тогава фондан. Другия ми въпрос е - фондана ми е от Нигра във Варна и не видях никакво наименование, но е за покриване и съхне много бързо. ако го омеся с нишесте ще съхне ли по-бавно - за фигурките? Честно казано идея си нямам каква е тази тайлоза и от къде да я купя.
Future* в предната тема много подробно ми бяха обяснили момичетата за боите.
Мишоченце, много добре изпипана торта. Цветовете са страхотни, много добро съчетание. Бебчето с калъб ли го прави?

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 23:11 от ·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠·

# 51
·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠·, като сложиш нишесте, съхне по-бързо и става по-твърдо! За дуетажна торта 1 кило фондан НЕ стига! То вярно и размерите на етажите са от значение, но предполагам едно кило ще ти иде само за единия /по-големия/ етаж.... Отделно и за фигурите ти трябва. Аз като покривам голяма торта с диаметър 28-29 сантиметра и височина 13 сантиметра ми отиват към 1,5-2 кила за чаршафа, като естествено имам остатък, но иначе не може. Аз оградите си ги правя предварително предходния ден, но моята ММ е бавносъхнеща Simple Smile Не съм ползвала марципан Варна.

# 52
  • Norge
Синеочке, аз съм имала ядове с това желатиново тесто  и някои оцветители. И точно така, бях ползвала АК за един телесен цвят. Плюс други оцветители. Много боя, много нещо добавих и беше ад за работа.
По някое време дори помня че се оплаквах как се пресича и се разпада на трохи когато го смесех с някакъв друг фондан. Само че... newsm78 вече не съм сигурна за кой “друг“ ставаше дума, дали беше ММ или цветна паста, или нещо трето. Blush

# 53
За правените теста като се прекали с боята се пресича - на мен ми се е стричвало ММФ при прекалено много боя , била тя на Амери , Уилтън или на Бейкъри . Готовите са блъскани с Трагакант , Тайлоза и други подобрители , явно издържат повече на боя .

С ММФ абсолютно никакъв проблем нямам аз с Електик гамата на Амери .

тупурче Патрияни с Варна работи , да става за фигурки , но съхме по-бавно - определено ще ти трябва Тайлоза . Тайлоза има във всички онлайн магазини : Куки Буки , Арома Хаус ... - адресите ги има в Библиотеката .

# 54
  • в рaя
Благодаря ви, момичета. Бях си купила 2,5 кг. фондан и от него направих 2 торти - не знам точни размери, но около 26 см. Едната с много цветя и 4 сравнително големи човечета, другата с по-малко и дребни елементи. Едната беше и сравнително висока и за тези две торти ми отиде около килограм и 300 гр. фондан - за покриване и за елементите. Хм, явно съм пестелива. Все пак ще се разходя пак до Варна и ще потърся, няма да се излагаме я. Мислих, че всичко съм планирала и съм изчела достатъчно и сега, когато наближава отново изникнаха много въпроси. И доста глупав въпрос, но обикновено царевично нишесте, нали?  Blush Стискайте палци, неделя живот и здраве ще показвам.

# 55
  • София
Тупурче, мисля, че ще ти стигне съвсем спокойно фондана. Остатъците, които ще се изрежат можеш да ползваш за оградките, а за по-обемните фигурки по-добре за меси на Нелка тестото (виж библиотеката), отколкото да се занимаваш с Варна. Хем бързо, хем лесно става. Първо хубаво накисни желатина да се раздуе, а после го затопли вече леко и добави другите течни неща, после по лъжичка-две пудра захар (по-малко отива, да знаеш).

# 56

извини ме, но линкът не работи. кажи ми от кой сайт, моля те и кой раздел да търся. благодаря

мишоченце, благодаря, разбрах те

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 10:57 от мегало

# 57
Здравейте, момичета! Днес КейкЦентрал е в памет на Jene Rylan Nato. Нещата му са много изчистени и красиви. Колегите му го почитат с безплатен брой на списанието, който можете да изтеглите. http://cakecentral.com/b/in-memoriam-jene-rylan-ty-nato#respond

# 58
  • Русе
·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠· Трябва да ти стигне 900гр фондан.но тънко разточен,тортата с Енгри бърдс я покрих точно с толкова долния етаж е ф 30,горния ф20,а ако е по-малка ще ти е доста по-лесно.
мегало AromasHause,текстурни подложки,вторите на страницата,едни зелени.
ti-ri-ri-ram Благодаря,че сподели линка,но моля за малко насоки,регистрирах се ,но не виждам от къде да го сваля безплатно,на всякъде искат пари Mr. Green

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 14:56 от ilariana

# 59
  • София
ti-ri-ri-ram благодаря за линка, успях да го сваля  Peace ilariana качваш си го в кошницата, поръчваш го, може и като гост, без регистрация и след няколко минути получаваш линк за сваляне на пощата, която си посочила във формуляра.

Общи условия

Активация на акаунт