Въпрос за "лакомствата"

• 7 543
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
Когато ми каже, че иска да си хапне вредна храна, се договаряме че може - един бонбон или няколко солетки, или каквото ни се намира в момента. И винаги му се дояждат на детето, когато прихване някой в пространството, че рупа нещо в движение. У мен заради подобни случаи си нося ядки и сушени дребни плодчета.
След вечеря винаги си иска десерт, но вреден да е. Ако преценя, че си е приела въглехидратната доза за деня - успявам да убедя, че може да си хапне няколко изсушени кайсийки.

Алана, ако считаш, че прекалява детето, започни полека да свиваш приема. Замествай с по-сладки плодове. Или просто си измислете ритуали кога да ходите на лов за сладости, както е писала ЧеКа.  Peace

# 31
  • София
... Какво количество вафли, шоколади, кроасани, Барни-та и други дивотии от този сорт, смятате, че е нормално да ядат децата на ден?

Не смятам, че е нормално децата (или възрастните) да ядат каквото и да е количество вафли, кроасани, Барни-та, зрънчо, чипс и подобни.  Peace

# 32
Някой беше писал за био шоколада. Пробвайте го преди да го дадете на децата - няма такава гадуст. Понеже пазарувам от Био магазин - вземах по някой шоколад за дома. Чудя се защо детето ми не яде шоколад като другите деца. И го пробвах.
Та при нас - не купувам такива неща. Ако детето поиска когато е с мен в магазина му вземам. Имаме сделка че от магазина има избор на едно нещо. Така че максимум 2 пъти в седмицата яде нещо такова. Ако го почерпят на площадка или на гости никога не съм го спирала да си вземе.

# 33
В събота купих от "Метро" една кутия с вафли Мура. Общото количество беше около 35 вафли. В момента има 15 броя. Кутията стои в шкафа и всички имат достъп до нея. Петчленно семейство сме. Ние със съпруга ми също си хапваме вафли или някакви бисквити, особено с кисело мляко ни е много вкусно.
Единственото условие, което съм поставила на децата е вафлите да не заместват закуската, обяда или вечерята.

# 34
  • София
Вкъщи не ядем често сладко, за това и не купуваме. Прегрешенията ни са бисквити, децата закусват обикновено бисквити с кисело мляко. Не ми харесва, гледам да ги заменя с мюсли тип "крънчис" с плодове или ядки и мед, но на малкото едва преди седмици му избиха предкътните и не се справяше със сдъвкването. А дам ли на единия бисквити, веднага ревва и другия за същото.
Шоколад - дали им се събира по 1 редче на месец  newsm78 или пък по някой шоколадов бонбон, ако някой ги почерпи.
За съжаление това е ситуацията само удома. Детската градина прави всичко възможно да запълни тази "празнота" в менюто на големия ми син. Кексове, меденки, зърнени закуски Нескуик, филии с халва...да не забравяме и макарони/спагети/бял хляб и не на последно място "плодови" сокове, в които дали има и 20% плодово съдържание. Не им се сърдя, програмата им е съобразена с изискванията на министерството. Пък и не съм чула някой родител да се оплаква. Напротив, често се носят бисквити и вафлички за почерпка по безумни поводи (не говоря за рожден или имен ден).
Ако ме питаш за разумно количество - за мен няма такова. Въглехидратите трябва да идват от мед, плодове и цели зърна.

# 35
Аз признавам, че съм голям фен на сладкото, иначе на детето гледам да го ограничавам, давам му по 1 шоколадова вафла на ден или 2 блокчета шоколад.Шоколадови бонбони не яде, плюе ги.Иначе и тя закусва обикновени бисквити с плодово мляко.

# 36
Обществените нагласи....не ме вълнуват особено. Веднъж на 100 години се случи да им купя някакъв зрънчо от магазина и веднага една ме "захапа" ама как така им купувам. Crazy Ни знае какво са яли преди това, ни нищо, ама щото нейното дете сега щяло да обядва-дай и другите да са така.
 По темата-Барни-отвратително е-никой не го яде у нас, дори и аз-сладко-зависимата.Вафли-мноооого рядко, не се харесват също, яде се десерт тип от онези барчета с мюсли (странно, предвид, че мюсли децата не понасят инак)-главно от голямата.Сладолед всесезонно и шоколад всесезонно-това се яде у нас.Сладкиши, тестени-не-купешки не се харесват, а аз не правя.От шоколада-малката има претенции-само и единствено Своге.( Party).Голямата има афинитет към по-качествен шоколад и яде минималистично-по ред, и то след тренировка обикновено. На малката се налага да слагам СТоп пред шоколада, защото е като мен-види ли го-изяла го е целия. Tired

# 37
Преди редовно купувах Барни, сега вече само от време на време.От шоколада й вземам само Милкинис на Милка.Тя зрънчо не яде, но аз съм му фен и обикновено купувам такъв с играчка, като аз изяждам съдържание, а тя си играе с играчката.Може да не харесвам зрънчо, но е луда по Бейк Ролс/Брускети Марети и Кубетите, както и по желираните бонбонки.
Домашни сладкиши у нас не са правени от детството ми, иначе тогава редовно през уикендите се правеше я негърско дупе, я кекс или крем дипломат, на почит бяха също и разните му там локумки и шоколадови салами.

# 38
На 2,2год. моето дете откри шоколада и вече му е фен. Но пък количеството е 100гр на седмица, и нямам нищо против и повече да изяде, но не иска. Опитвала е  барни и зрънчо, и не ги иска, вафли и бонбони още не е и опитвала. Обаче и не виждам нищо лошо да се ядат и такива неща.

# 39
  • София
Общо взето, по едно нещо на ден гледам да давам.
Малкия обича Барни, голямата - кроасан.
Шоколад  чупя на малкия по половин късче, че много обича.
"Колад" му беше една от първите думи! Mr. Green

Био шоколад! Това ще ме убие от смях.
Вие знаете ли откъде е взето какаото от тоя био шоколад?
В цяла Африка, откъдето се взима, в какаото има критични нива на олово.
Така че колкото и био да го купувате, все тая!

# 40
L'Agent, какаото в биошоколадите би трябвало да е ръчно събирано и да е от Перу или поне от друг регион на Латинска Америка.
Но пък си има инициатива за отговорно производство на какао, що човек да не се довери?

# 41
  • София
L'Agent, какаото в биошоколадите би трябвало да е ръчно събирано и да е от Перу или поне от друг регион на Латинска Америка.
Но пък си има инициатива за отговорно производство на какао, що човек да не се довери?

Ако е така - добре. И ако го пише на опаковката - чудесно.
Аз досега се дзверих в надписи на био-шоколади и видях само "произведено в Дания, Германия, Гърция". Нищо за произхода на какаото.

# 42
Sourcherry ме е изпреварила за био шоколада. Произходът му е следния: диво био какао с произход Боливия и Перу (от био кооператив Каквра) от типа "Силвестре" и "Криолло". Съдържание: какао Силвестре и Криолло, парагвайска био тръстикова захар, масло от какао от Санто Доминго, соев лехитин гарантиран без генни модификации.
Някой попита за вкуса - изключителен фин вкус и аромат.

# 43
  • Шумен
Има си правила и то строги за сладкишите, давам по едно на ден по избор Барни/вафла/кроасан. За бонбоните винаги водим преговори  Laughing Без всичкото останало сладко могат, но откакто откриха бонбоните няма забравяне. Та понякога излизаме от магазина само с бонбони за разнообразие. Аз като плащам ограничавам в пазаруването, свеки им угажда каквото кажат тя само плаща ако ще и по 5 неща да си вземат  ooooh! А аз отварям чантата и крия, като пак налагам контрол и допускам само по едно на ден, другите неща резерва в шкафа. Но малките всяка вечер след градина право в магазина я водят, та не стигат делничните дни до резервите. Събота/неделя ако не са направили някоя грандиозна глупост за да са наказани им предлагам от шкафа пак по едно  Peace
Шоколада по мои наблюдения хич не им действа добре, освен че стават много активни от него не искат и да спят, което с градина на следващия ден може да се окаже голям проблем. Давам от време на време по 1-2 парченца когато и ние хапваме и толкова. За децата не купувам отделен.

# 44
  • София
Шоколада по мои наблюдения хич не им действа добре, освен че стават много активни от него не искат и да спят, което с градина на следващия ден може да се окаже голям проблем. Давам от време на време по 1-2 парченца когато и ние хапваме и толкова. За децата не купувам отделен.

Вечер не само шоколада, всичко сладко действа превъзбуждащо.

Общи условия

Активация на акаунт