НВ-ВМХ - част 57

• 47 975
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
И аз се чудех същото Embarassed Май съм чела, че тъмният тахан (от небелен сусам) е по-полезен newsm78 Но на моя пише само, че е от печен сусам, нищо повече. Цветът му обаче е определено по-тъмен от цвета на българския, а и стои по-малко хомогенен на вид.

# 61
на мен вкуса на небеления не ми допада
затова ако взимам, е само белен

Шоки, мерси за инфото за алкохола
то аз си го знаех де
но друго си е  подплатено с точни данни
не че пия кой знае колко
но съм категорична, че не напразно има термин "бирено шкембе"

# 62
Искам да изкажа поздравленията си за прекрасно направената тема и добре оформената информация, както и линковете към нея. За първи път от години, от както чух за този режим, успявам да се запозная подробно с него и да събуди интереса ми. Всичко е точно, ясно и подредено. Браво!   bouquet

# 63
Благодаря! Hug Това е и целта - да е максимално ясно. А на теб успех, ако започнеш да се храниш по този начин Hug

# 64
Нещо се спотайвате, мълчите си и не пишете Crossing Arms

А ФБ днес ме изненада приятно Simple Smile Там съм фенка на страницата на Wheat Belly и д-р Дейвис е постнал един клип - за дете, което се възстановило от аутизъм след пълно изключване на глутеновите и млечните храни. Беше поканен и лекар, който се занимава с такава терапия за деца с аутизъм - има и други елементи, не само изключването на глутена и казеина, а и избягване на химикали, ГМО и други неща. Но казва, че по този начин може да се подобри състоянието на 60% от децата с аутизъм, което не е никак малко. Simple Smile Ето го клипчето: http://tv.greenmedinfo.com/boy-recovers-from-autism-after-going-gluten-free/

А това пък ме подсети за една статия, която четох преди няколко седмици - за момченце с ювенилен артрит: http://www.nytimes.com/2013/02/03/magazine/the-boy-with-a-thorn- … nted=all&_r=0 Накратко, детето е било много зле, лечението (то няма и кой знае какво лечение всъщност...) не е действало достатъчно ефективно. Но майката разбрала за някаква друга жена, която успяла да помогне на своето дете с пълно изключване и на млечните, и на глутеновите храни, включване на високи дози омега-3, пробиотици и някакво китайско билково лекарство. Така че направила същото и детето се е възстановило Peace

Нещо любопитно е, че и двете деца, малко преди да се прояви артритът, са били лекувани с антибиотици. Естествено, че може да е съвпадение, но може и да не е, с оглед на това, че антибиотиците нарушават чревната флора и така намаляват защитата на организма.

# 65
 Cioccolata ,както винаги интересни неща си намерила! Е,браво. Peace

Аз постоянно поглеждам за нещо ново в темичката-всичко ми е много от полза.
Лично за себе си ,няма какво да споделя,освен,че съм обсебена от нисковъглехидратни рецепти  Laughing Действам  по режима,чувствам се добре. Не съм се теглила,но то е още рано,де. Може би след две седмици. А мерките ще ги видя довечера и ще си ги запиша,че все си ги забравям.

След това,което описа,ще си наложа волята за тези млечни и аз. Ама аз това го казвам от преди,а все още си бухам кисело мляко Laughing
Днес ще се пробвам само на салати,яйца,месо.

# 66
ioanna82, чудесно нещо са нисковъглехидратните рецепти Wink И отначало всички сме търсили да опитаме различни варианти, включително да заменим някои ястия с нисковъглехидратни версии, напр. хляб, десерти и подобни Embarassed Добре е човек да пробва, да види, да му мине меракът. Но ако се набляга много например на хлебчета от ядкови брашна и сладкиши с подсладители, може да се спре отслабването Peace Така че имай предвид, ако се получи такова нещо при теб. Не е задължително да се получи, но ако например се прекали с хлебчета и десерти, е възможно.

А аз ви представям двете (този път наистина последни Crazy) части от поредицата за холестерола, отново благодарение на страхотните yulinga и kameloth:
http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/03/viii.html
http://cioccolatascorner.blogspot.com/2013/03/ix.html

Браво и огромни благодарности на звездния екип!  bouquet

# 67
  • Пловдив
И аз съм мислила да спра млечните,но сутрин си хпвам лененото семе с кис.мляко,а пък със сметаната си набавям мазнини.И сирене много обичам,но от него много задържам вода и вече много рядко си го позволявам.Та така с млечните,въртя-суча,но все си хапвам.

# 68
Жижи, мисля, че добре правиш. Важното е, че си установила, че задържаш вода от сиренето - тогава го ограничи него. Ако киселото мляко не е проблем, си го остави. Не е казано, че всичко трябва да се спре или че млечните влияят еднакво на всички Peace Всъщност точно това е най-важното - да си установим кое как ни влияе.

# 69
Аз хлебчета не правя,и подсладители не вземам. Може би стевия,по-нататък,гледам,че е популярна,особено в бб-тийм.
Преди правих овесени палачинки,но като открих тази тема,съвсем ги зарязах и ги замених с кокосовите. И пица правя с блат от кайма,а за довечеря нямам търпение да си спретна пица с яйчен блат /мисля,че в рецептите НВ /

Благодарности и от мен на звездния екип,а блога е чисто злато  bouquet

Жижи,каква сметана вземаш?
А броите ли си калориите,смятате ли прецизно? Аз малко на око карам,но май е добре да калкулирам вечерта ,да се следя Simple Smile

# 70
Здравейте момичета. На режима съм от Септември месец 2012 г. Отслабнах с 16 кг  (стартирайки от 76кг). От 3 месеца започнах да ходя на фитнес, като редувам силови тренировки с кардио 
(през ден) . Забелязах че и при мен се получава "задържане" на килограми ядейки млечни продукти. От 3 дена съм ги спряла и резултата не закъсня. Имам още 5 кг. за смъкване , до крайната цел , която съм си поставила. Изчетох всички материали публикувани в темата, които са изключително полезни.
Успешен ден на всички! Peace

# 71
Aprile, добре дошла! Страхотни резултати си постигнала! Simple Smile Успех и по-нататък!

# 72
Aprile, наистина страхотни резултати! Аз  тези дни съм без насторение - наложи се да пътувам в провинцията и нямах изобщо възможности да си избирам менюто. В резултат на което не смея дори да погледна към кантара  Tired Дано успея да вляза в релси!  Praynig

# 73
Aprile,добре дошла и от мен и поздравления за резултатите!!!

# 74
Благодаря за хубавото посрещане, в темата . Да споделя с вас , как беше при мен . Абсолютно стриктна  съм от самото начало на започване на режима. Първо близо месец се запознавах с всички подробности около него. Когато започнах броях калории, грамажи, порции........В последствие открих едно приложение за Iphone (предполагам има и за други смартфони), което ми изчисляваше приетата храна, изразходените калории и определено ми улесни ежедневието. По -нататък свикнах и не използвах и това. Освен че успях да смъкна килограмите се чувствам много жизнена, не ми се доспива през деня, нямам чувство за умора. Надявам се скоро да се разделя и с последните оставащи ми килограми, макар че става все по-трудно свалянето им , до крайната ми цел. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт