НВ-ВМХ - част 57

• 47 975
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Може ли да споделиш приложението ? Тук ,или на лични ,както ти е удобно.Благодаря.

# 76
Може ли да споделиш приложението ? Тук ,или на лични ,както ти е удобно.Благодаря.

Да, разбира се - MyFitnessPal се казва.

# 77
  • Пловдив
Жижи,каква сметана вземаш?
А броите ли си калориите,смятате ли прецизно? Аз малко на око карам,но май е добре да калкулирам вечерта ,да се следя Simple Smile
Взимам на "Пилос"от Лидъл,тук в темата прочетох,че момичетата я купуват и пробвах и аз,много ми хареса.
April,поздравления за страхотните резултати!Аз спазвам режима от края на август миналата година,първия месец имах много добри резултати,свалих 3-4кг и до там.Вярно е,че след това не бях много стриктна,почти всяка събота и неделя се награждавах,после дойдоха коледните празници и докато вляза в ритъм стана януари.Тогава пък усетих,че много съм увеличила мазнините.От края на февруари съм абсолютно стриктна,но пак нямам кой знае какви резултати.От няколко дни си записвам всичко,което ям и се тегля всяка сутрин за да видя кои храни как ми действат.Единственото ми успокоение,е че преди на същите килограми съм била с по-големи обиколки.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 12:39 от Жижи

# 78
Жижи, не знам дали ще ти прозвучи като успокоение, но точно това съветват всички най-известни застъпници на този начин на хранене - да не се следи теглото, а да се следят мерките. Или по-точно теглото да не е водещо и да е причина за паника. Защото все пак намаление в мерките означава положително развитие - означава намаляване на мазнините, а вероятно увеличение в мускулната маса Wink По-меродавно е да се гледат мерките или как стоят дрехите.

# 79
  • Пловдив
Да,така е,за това и не се отказвам Simple Smile,но пак ме дразни вътрешно.

# 80
  • Варна
Чоколата, Господ здраве да ти дава, много хубава тема водиш и много полезно инфо даваш!
Аз съм вдъхновена, диетична, но и сеизмична - кога вдишам ми се тресе цялото земно тяло и ми се разместват мазните континенти - един нагоре, един надолу - апокалипсис цял съм. Но съм щастлива за себе си, че най-накрая събрах воля и кураж и дойдох тук.
Радостното е десертът с кисело мляко, какао, кокоски и стевия, когато й се доще десерт на душата. Макар само на няколко дни нов начин на хранене, вече се усещам окрилена и облекчена от тежкия сланинен товар.  Hug

# 81
alma, благодаря ти! Hug Ами, пишете и вие в темата де, да не си говоря аз сама Wink

Успех ти пожелавам от все сърце! Hug

# 82
  • Бургас
Здравейте,темата е повече от страхотна , допада ми всичко което прочетох до тук. От около седмица се присъединих към режима, но по-скоро като начин на хранене , не като диета (не искам да свалям килограми), но вече съм повече от кило надолу. Приемам млечни, колкото мога повече мазнини, но имам изключително бърз метаболизъм ( ходя и на фитнес). Моля за съвет какво мога да включа , за да спра да свалям килограми?  Благодаря ви  Hug

# 83
Здравейте,темата е повече от страхотна , допада ми всичко което прочетох до тук. От около седмица се присъединих към режима, но по-скоро като начин на хранене , не като диета (не искам да свалям килограми), но вече съм повече от кило надолу. Приемам млечни, колкото мога повече мазнини, но имам изключително бърз метаболизъм ( ходя и на фитнес). Моля за съвет какво мога да включа , за да спра да свалям килограми?  Благодаря ви  Hug

За да се повиши теглото е нужно тялото да има излишък от енергия. Приемай повече храна, отколкото изразходваш. Когато тренираш , ще покачваш  активно тегло, а не мазнини.

# 84
Хайде и аз при вас Hug Какво мислите за закуска с яйца и заквасена сметана? И да питам, като изключвам метода на броене на калории (защото не ми се отдава) следите ли си количествата някак? И каква марка бекон, кашкавал и сирене ще ми препоръчате? Мерси предварително.

# 85
Това за баланса на енергия, особено съзнателното му манипулиране, за мен не е точно така, но за когото е по-лесно да смята - ОК. Обаче за да се повиши или намали теглото, трябва да са налице съответните условия, най-вече по отношение на инсулина. Според мен, bebaaa, щом нямаш за сваляне и си само от седмица на този режим, е напълно възможно това да е задържана вода и да не свалиш още много. А тази вода после скоро ще се възстанови вероятно. Но можеш или да добавиш плодове, или да увеличиш млечните, или да добавиш картофи/ориз.

Миналата година по това време и моите близки се бяха притеснили, че може да изчезна, та дори и аз се бях разтревожила тогава Rolling Eyes И попитах специално на сайта на Аника Далквист за това. Тя ми отговори нещо от този сорт: Радвай се, че си си възстановила здравето и не мисли глупости. Храни си се нормално, яж си и млечни, и по някой плод, не ограничавай количествата. Разбира се, че няма да изчезнеш, ако се храниш до ситост.

Освен това на мен някак тази формулировка "иска да сваля Х кг" ми се струва странна newsm78 Естествено, и аз имах за цел да сваля толкова, че да вляза в диапазона на нормалното за ръста ми тегло (по индекс на телесната маса), което означаваше минимум 16 кг, като ми се искаше да са по-скоро 18-20. Но не съм си поставяла нито срокове, нито съм определяла по-конкретно крайната цел. Оставих организма си сам да избере на какво тегло да застане - струва ми се, че това е по-логичното. И за този начин на хранене обикновено казват, че довежда точно до този резултат - организмът си намира подходящото тегло. Разбира се, че теглото може да се манипулира, напр. да се качи с повече ядки, млечни, плодове, или пък да се намали допълнително под нормалното с пълно изключване на млечни/ядки/плодове и силно ограничаване на порциите или калориите. Но целта по начало е да не се налага броене и толкова контрол.

Яйца със заквасена сметана са хубава закуска Peace

Sunshinegirl_, количествата могат да се следят под формата на порции, на стр. 1 има повече информация как става това. Но според мен първо пробвай без следене на количества, докато привикнеш, тоест поне 2-3 седмици.

Бекон - не знам, продаваните в повечето магазини са пълни с химия. Ако си намериш някакъв домашен, би било най-добре. Кашкавал и сирене - ами, предполагам, че много марки биха били подходящи. Аз съм пробвала и харесвам и на Добрев, и ЕлБи, и Маджаров, и сиренето на Зоров, и Тертер, и сиренето на Верея, а и още, но не се сещам в момента за по-рядко купувани. Обожавам биволско сирене - има едно в Била, май е производство на Зоров Embarassed Овче също не отказвам, но и двете не ги купувам много често.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 16:14 от Cioccolata

# 86
Cioccolata ...кога ще дочакам някой да се закахъри да не изчезна Simple Smile))
Взе да изчезва тоз , дето няма нужда ...Синът ми за месец е 6 - 7 килограма надолу...Категорично не гладува , даже му направиха забележка че изяде купа със квасена сметана с връх ( аз купувам от ЛИДЛ ) с лъжичка мед или домашно сладко от горски ягоди . Това са  въглените за деня освен тези в зеленчуците . Мляко спря да яде , за сметка на това сметаната хвърчи . И сиренето ...аз съм на "Ливади " , само Тертер ми идва скъпичко .
Започна да огладнява по - бавно , обядът се премести около 15 ч .
Дано не ви досаждам , но мисля че е окуражителен пример .
Пуснах 2 рецепти в сайта , успешни и лесни . Тази вечер ще правя салата от моркови и гулия ( това ми донесоха Simple Smile
Имаме си и 3 последователи от гимназията на детето .
Чоки , нивото на инсулина определено е фактор за посоката на метаболизма , но аз все си мисля че усещането за ситост и припомнянето на мярата за хранене са основните преимущества на НВ ВМХ . И енергичността ...

# 87
Тони, точно за сина ти се сетих и аз Wink

Да, права си, това са безспорни предимства на този режим Peace

Има много индивидуални фактори, за съжаление, и е трудно понякога да се определи дори кои са всичките и как точно да се преодолеят. В Швеция точно по тази причина много хора започнаха да мерят кетони - защото някои от години се хранят така, здравето им се е подобрило, отървали са се от заболявания, но си стоят с доста наднормени килограми и не свалят. А когато успеят да влязат в "хранителна кетоза" (това не знам дали е правилният превод на nutritional ketosis - става въпрос за оптималната зона), тогава започват да свалят. И в САЩ Джими Мур по този начин успя да свали 30-ина кг. Но това обикновено са хора с наистина сериозно свръхтегло и силно инсулиноворезистентни. И се оказва, че са консумирали повече белтъчини от правилното, за да отслабнат. За да влязат в оптимална кетоза, намаляват белтъчините, а увеличават мазнините. И също обикновено трябва да изключат почти всички млечни и всякакви "удоволствия" от рода на тъмен шоколад, вино, дори горските плодове. Така че всъщност тези фактори накуп са им пречели и след елиминирането им, започват да свалят лесно и дори бързо. Та мисълта ми е, че може да има много скрити фактори дори когато човек се храни по НВ-ВМХ Embarassed

Една блогърка, Моник Форшлунд, пък преди това с обикновено НВ-ВМХ с млечни и по някоя чаша вино и малко тъмен шоколад, е успяла да свали доста килограми, но са й останали последните няколко, които тя не си харесва и иска да ги махне. Но не може и не може да ги свали, въпреки че и доста сериозно тренира. Когато започна да мери кетоните, установи, че трябва да спре и млечните, и виното, и шоколада, и ядките, и тогава бързо свали тези няколко килограма.

Но да се стои в кетоза не е лесно, защото човек яде кажи-речи само месо, яйца, зеленчуци, кокос, масло и зехтин. Малко еднообразно може да бъде, макар че казват, че усещането от това да си в кетоза е страхотно - много енергия и липса на глад. Но когато Моник реши да си пийне вино или няколко поредни дни да яде хляб от бадемово брашно, или да яде млечни, тогава излиза от кетозата.

# 88
Аз се възхищавам на хората, които успяват да издържат на режима до запетайката месеци наред. Аз не мога, особено около овулацията много ми се ядат въглехидрати и си позволявам по малко хляб и ориз или каротфи. Иначе просто ще полудея. Откачам направо! Затова и моите резултати са адски бавни. Другият проблем ми е липсата на двигателна активност. Прекалено дълго стана вече, но тоя крак не ме пуска да му се не види. Май в петък ще ходя последно на прглед да видим какво е всъщност.

Иначе стриктно на режима с под 50гр въглехидрати мога да издържа към 2 седмици (това сигурно е някаква кетоза, не знам), но после гадните хормони ме погват и трябва да увелича въглехидратите. Странното е, че не става с увеличени мазнини. Гладът продължава, а на стомах съм направо преяла.

Единственото, което ми действаше добре срещу глада е яка тренировка (силова или интервална). Вие какво правите в такива случаи?

# 89
AGLIKKA, на мен това, което описваш, ми се случва обикновено за няколко часа в рамките на втория или третия ден след овулацията Embarassed Понякога може и в още някой ден до цикъла, но не е през цялата втора фаза. И наистина е точно такова усещането - трескаво ми се яде, мисля за храна, а си усещам, че не съм гладна всъщност. Моето решение в такива случаи е да си ям нормално или примерно да увелича мазнините или пък млечните Peace И си повтарям, че това са хормоните, а не истински глад. Помага и да си намеря някаква ангажираща мисълта работа Peace

Общи условия

Активация на акаунт