НВ-ВМХ - част 57

• 47 758
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
ioanna82   да реших се най-после , но няма да се подчинява на правила  , знам какво ми действа добре и какво не  , така че няма да ставам пак роб на диети , аман вече Simple Smile

# 616
Хайде най-накрая Здравейте на всички момичета,които са на режима и от мен!!!!От около две седмици се бях захванала да чета темата за НВ-ВМХ и не исках да пиша докато не прочета всичко!!!Чесно казано на един дъх прочетох всички ваши мнения и коментари и се надявам,че ще са ми много полезни Simple Smile
 На тази диета се спрях,защото реших най-накрая да се взема в ръце и да се преборя със слабата си воля и с многото кг,които са ми в излишък(20кг),а и преди време бях чела за нисковъглехидратна диета,но за ВМ-ВМХ не бях и чувала.Та попрочетох и всичко написано ми хареса и реших и аз да започна!Кой знае какъв опит нямам с диетите,като изключим че преди 5г. се бях подложила за 1 месец на плодове и чай и сериозно посещение в фитнеса и имаше ефект - 10кг. но не беше за много дълго време.Аз съм висока 165см и в момента съм 90кг.Ще бъда на седмото небе,ако успея да сваля 20кг и нито грам повече,но знам че ще трябва да положа голямо усилие.В моят род от страна на майка ми всички сме пухкави и имаме проблем с кг,така че съм и предразположена към пълнеене,но и апетиът ми си оказва своето влияние!
Аз не бързам за никъде,така че и една година да ги свалям,(макар че се надявам на това, че съм млада и ще ги сваля по-бързо)ще бъда щастлива да се разделя с тях.

Много ще бъда радостна от вашата подкрепа, мнения  и критики за дневните ми менюта,докато успея да  намеря точния баланс за себе си!Вече от една седмица съм на това храненето и се чувствам много добре,освен третия ден,в който бях като пребита,толкова много ми беше изморено,но измуках един смучещ бонбон и сякаш ми светна,незнам дали си въобразих ,но беше факт.Така за днес менюто ми беше:

З.Кафе и малко пр.мляко(преди го пиех с захар,но сега и грам не слагам)
О.Чушки с яйца и сирене изпържени с кр.масло и салата от домати и краставици поляти с малко зехтин
В.Остатъка от чушките със сирене и яйца и останалата салата

За чушките  с яйце и сирене използвах 5 яйца,3 печени пиперки и малко сирене.
За салата 1/2 краставица и един домат.

Да ви кажа и за прегрешението си към което вече съм пристрастена кокосови стръготини +сметана и няколко смлени бадема.Ей това нещо мога до припадък да го ям и все си мисля,че не е диетично защото е сладко от стърготините.И най-лошото е че го изядох преди малко преди да си легна.По това време умирам за нещо сладичко.

Спирам да пиша.В общи линии това беше от мен,дано не съм Ви отегчила и с нетърпение очаквам вашите съвети!Лека нощ:)

# 617
Cloudy^, ще се справиш! Hug Кокосовите стърготини, сметаната и бадемите са напълно ОК, ако не ги ядеш всеки ден в големи количества Wink От време на време не е проблем. А специално сметаната си мисля, че може да се хапва и по-често, но все пак зависи и какво друго ядеш през деня, а и от твоя индивидуален организъм.

За да се справиш с глада за сладко, трябва да ограничиш сладките храни, няма друг начин, дори и да са просто стърготини. И трябва да наблягаш на мазнините. А стърготините, които купуваш, да не би да са допълнително подсладени? newsm78 Те си имат естествена сладост, но се продават и подсладени.

Скрит текст:
Много се възмутих тази сутрин. Някакъв от Съюза на производителите (май) каза, че у нас 90% от месото е вносно, вкл. всички колбаси се правели от вносно месо. Сирената се правят от унгарско мляко. Зеленчуците почти всичките са вносни (това поне го знаех). Rolling Eyes Но най-много ме възмути, когато, в отговор на изказването на водещия, че българите искат да консумират качествена храна, той отвърна, че в условия на криза трябвало да сме доволни, че храната не е вредна Twisted Evil А разликата между качествена и невредна храна е от небето до земята #2gunfire Всякакви Е-та и всякакви ненормални добавки в храната не са вредни, поне не и в краткосрочен план. И растителните мазнини в сирената, и сухото мляко, и нишестето в киселите млека, и аспартамът, и фруктозата, и консервантите, и оцветителите, и всички гадости, които се слагат, че дори и трансмазнините по принцип не ни убиват веднага, така че не са вредни. Но какво става в дългосрочен план - това никой не може да каже #2gunfire Например карагенанът, с който са сгъстени течните сметани у нас, понеже нямаме пресни, е доказано канцерогенен при плъхове. При хора не се знае Rolling Eyes Сигурно се води безопасен, т.е. невреден. Така че трябва да сме благодарни, че поне не ни пробутват храна, която да ни убива веднага #2gunfire

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 08:48 от Cioccolata

# 618
минавам да ви видя и да кажа:сърдита съм ви
аз за това ли се отказах от виното (обожавам) за да го заменя с кисело мляко (мразя) турско и в кофа и разни там безсрамно вкусни кокоски
тези на Шоки са божествени,но аз добавих малко сметана и сода
станаха на вид като истински мъфини,много трудни за опазване въпреки надписа "не пипай,режимно е" (думата "режимно" е диверсия Wink)
уф,оставям това за неделните дни,в които мислех с малко винце да отбелязвам различието на деня
и кисело мляко проядох Tired
иначе 10 дни бях на яйца,масло,месо и зеленчуци и ми беше супер добре
продължавам  Grinning
мисля не е много въглехидрат за един ден в 3 л турско кисело мляко и половината от кокоски "Шоки" Thinking

# 619
Танче, сигурно и аз щях да ям такова турско мляко непрекъснато, ако у нас имаше Laughing

Всъщност в събота минах пак през Лидл и си взех този път и от двата вида заквасена сметана - и с 20% масленост, и другата, която е с 12%. Нея не съм я пробвала и мисля, че вече е време Laughing Предполагам, че тя е нещо подобно на цеденото гръцко/турско кисело мляко, но не съвсем все пак. Мисля да я ползвам евентуално за салата Снежанка. Ще видим.

А преди малко разбрах, че е възможно гръцкото какао на прах ION, което купувам от Била и ми е вкусно, да съдържа нишесте #2gunfire Една приятелка правила някакъв сладкиш с него и се получило точно като нишесте на консистенция, а сухата съставка била само какао Shocked Така че аз мисля да го спирам това какао. Само дето съм купила цяла нова опаковка ooooh! Сигурно ще си я изям нея, аз изяждам по половин лъжичка на ден какао, но не е почтено, ако е така.

# 620
Между другото, тази сутрин Моник Форшлунд пише в блога си, че тя самата и клиентите й (тя води курсове по ВМ-НВХ) са забелязали, че увеличаването на мазнините МНОГО, без да се увеличават белтъчините, действа при повечето за намаляване на теглото. Ето нейната закуска (жълтото е майонеза):

Да, тя самата признава, че не при всички работи тази стратегия, но при повечето работела. Получен е и един коментар, в който авторката пише, че и при нея е станало същото - увеличила е мазнините значително и със сигурност надхвърля предполагаемите калории за ръста си. Но е започнала по този начин да сваля килограми.

Не казвам, че този подход ще проработи при всички. Но при някои може да се окаже правилният начин Peace И отново показва, че, поне при този начин на хранене, рядко е необходимо да се следят калориите Wink

И все пак, на мен ми се струва, че това би било сполучлив подход при хора с изразен метаболитен синдром и много килограми за сваляне Peace Не при всички и особено не при онези, които имат 3-4 кг. Но все пак явно зависи.

Последна редакция: пн, 22 апр 2013, 09:55 от Cioccolata

# 621
  • Пловдив
Здравейте,момичета!След едноседмично гостуване при мама се завръщам с 2.3кг повече,подут корем и изобщо дискомфорт,причинен от въглехидрати.Вече не ми понасят и това си е.Надявам се сега бързо да вляза във форма,още повече.че вече 0.5кг ги няма.
Шоки,много съм разочарована за какаото ИОН,аз го хапвам редовно,а сега какво друго да взимам направо се чудя и се мая.

# 622
Здравейте  bouquet

Cloudy^  Hug,добре дошла! Чела си и си се ориентирала много добре,браво. Постоянство и търпение трябват. /много се радвам ,когато има нови попълнения в темата/

tania6 ,какво е това турско мляко Embarassed,че аз не зная.

Мен снощи такъв глад ме нападна /явно ,защото през деня не се храних както трябва/,та реших да се надумкам с кисело мляко,домашно, с един такъв хубав,мазен каймак отгоре Heart EyesГрамажът не бе за подценяване Laughing/ По-малкото зло,но за предпочитане пред някакви глупости.

Шоки,като видях тази снимка ,се сетих,че тези дни ще правя домашна майонеза,ммм.Да се поомазня повечко така.

Жижи,та възможно ли е само за седмица  2,3 кг? Да не би да си задържала течности....

# 623
  • Варна
Здравейте, искам да  Ви похваля за страхотната темичка която сте създали и поддържате.  bouquet
От известно време Ви чета и спазвам режима. От 4 април съм спряла въглехидратите и съм минус 4 кг. Но да Ви кажа, че имам доста да свалям, само ме притеснява факта, че ги свалям май бързо  и ме е страх от йойо ефекта. Комбинирам режима с кардио тренировки за начинаещи и за наднормено тегло, че имам доста.
Не мога обаче да свикна, че трябва да вкарвам много мазнини, но се надявам да успея. Наблягам най- вече на месото, млечните продукти и свежите салатки. Няма по щастлива от мен , че си ям месцето което обожавам.
Лек ден на всички.

# 624
 Hug на всички и болните да оздравяват  Hug
Турското или гръцкото мляко по чужбинско е обикновено с 10% масленост. 12% сметана на Пилос може да се разглежда като негов аналог.  Wink  Да ви напиша хранителните и стойности : Б 2,8гр; М 12 гр.; В 4гр.; 135кал на 100гр. , което прави Б 8,08%; М 81,1%; В 10,82%.

# 625
Жижи, това не са трайно качени килограми Peace От повечето въглехидрати организмът ти е използвал възможността да попълни гликогеновите запаси. Това означава задържане и на вода. Така че поне част от това тегло ще падне много бързо Wink

# 626
  • USA
Купих си олио от авокадо, само защото обожавам авокадо Heart Eyes
Знаете ли дали обаче се връзва с режима и за какво да го ползвам? 

# 627
Връзва се Peace Не знам за какво може да се ползва, но щом авокадото се връзва, олиото също би трябвало да се връзва.

# 628
  • Пловдив
Жижи, това не са трайно качени килограми Peace От повечето въглехидрати организмът ти е използвал възможността да попълни гликогеновите запаси. Това означава задържане и на вода. Така че поне част от това тегло ще падне много бързо Wink
О,да и слава богу,че е така.
Искам да Ви попитам,в тон с прочетеното по-горе,как да увелича М без да увеличавам П.Как да ги набавя без да прекалявам със сметана,кашкавал.Само масло не ми се яде.

# 629
Ами, според мен сметаната е добър вариант, защото все пак тя е с доста нисък процент и въглехидрати, и белтъчини. Сирената са с по-висок дял белтъчини, така че сметаната е по-добре от тази гледна точка newsm78

Авокадото е добър вариант също, поне според мен. Но вече му минава сезонът.

Жижи, защо просто не продължиш като досега?

Общи условия

Активация на акаунт