Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 888
  • 833
  •   1
Отговори
# 645
За зареждането да си кажа - всичко е според зависи - ако имам много купи и тенджера, които ми заемат мивката, слагам всичко в миялната. И понякога си седи по 2 дни там. Не ме притеснява, защото преди това съм махнала големите мръсотии и чиниите ми са само замазани, после се мият без проблем.
Ако съм трупала в мивката много чинии и чаши, само прехвърлям в миялната и пускам.

Нямам неприятни миризми Peace

# 646
Момичета, помощ!
Купихме си Мидея WQP6 3210B.
С нетърпение натрупахме съдове, заредихме я както е нарисувано на картинката, пуснахме я....
После се усетих, че може би трябваше едно празно пускане, тъй като е нова...
Но вече беше късно. Препаратът не беше взет всичкия, а чиниите бяха още мазни от препарата. Реших, че явно съм сложила повече от нужното и пуснах една бърза програма само за да ги изплакне, без прах.
Пак обаче бяха мазни и не добре измити.
И сега пуснах пак същите съдове на интензивната програма.
Някой да има някаква идея какво може да се случва?

П.С. В книжката пише да се взимат таблетки или препарат на прах, но от опита на родителите ми с препаратите на прах смея да твърдя, че течен е по-добре. И се чудя дали не е и от праха.
А ти къде постави таблетката? Моята също е Мидеа и таблетките и капсулите се поставят в първото отделение...Да не би да ги слагаш на мястото на праха и затова да не ти ги взима докрай. Нямам проблем аз с неизмити съдове, така че не смятам, че е от марката Simple Smile

# 647
Аз само да кажа, че оцветяването, от което се оплаквах започна да изчезва само. Не падна преди това с никакви препарати и търкане, т.е. имаше леко подобрение, но не се махна.
Явно наистина е било от някоя храна, защото съдовете и препарата са си ми същите Simple Smile

# 648
  • Балчик
така че не смятам, че е от марката Simple Smile

LaughingСъдовете сами по себе си не могат да са неизмити от марката. Ама марката може да е проблемна  в определени случаи. Ако всичко им е наред,всички миялни мият еднакво. Радвам се, че са си пооправили качеството и има малко повече доволни от Мидея.

# 649
Аз нямам все още кой знае какъв опит с миялната, имам я само от няколко месеца, но към момента съм доволна...

# 650
Аз само да кажа, че оцветяването, от което се оплаквах започна да изчезва само. Не падна преди това с никакви препарати и търкане, т.е. имаше леко подобрение, но не се махна.
Явно наистина е било от някоя храна, защото съдовете и препарата са си ми същите Simple Smile

ако е така, представяте ли си какво има в храните за да оцвети трайно метала! Crazy

# 651

ако е така, представяте ли си какво има в храните за да оцвети трайно метала! Crazy

Моята съдомиялна от малко лютеничка по някоя чинийка се забоядисва цялата вътре и се отмива чак на 3-4-5 миене. Добре, че рядко ядем купешка лютеница,

# 652
Аз не мога да си обясня от какво е, но нямам друго обяснение.
Лютеници и доматен сос само домашни ползваме, без никакви добавки. Като шишетата от соса даже не ги слагам в нея, защото са с тесни гърла и не се мият. Вероятно е било от някоя чиния/тиган. Нямам идея.
Но не е от изкуствен оцветител.

# 653
  • морето и сините вълни :)
Някой би ли ми казал сервиз във Варна за съдомиялни. Качествен при това.Давахме я на един  "техник" след като я ремонтира два пъти на третия път каза че ще ми върне парите и това и направи.С две думи  не му се занимаваше повече. #Crazy #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Миялната е електролукс за 6 комплекта.Извън гаранция е Peace
Благодаря предварително

# 654
Момичета къде слагате приборите в съдомиялната  Thinking
Моята има кошница,но ако ги набуча там ми заема място от долното отделение  Thinking

Все още не съм я разгадала изцяло/като подредба и събиране на съдове/,но все си мисля,че може да събере повечко нещица  Rolling Eyes

Сега приборите съм ги сложила легнали в горното отделение при чашите,но незнам дали това е вариант.Имам и една съвсем горна плитка кошничка,но съм я извадила,защото иначе не мога да сложа чинии под нея   newsm78

http://prikachi.com/images/889/6288889G.jpg -това е отдолу,простете за гадния тиган,но такъв съм си го направила от нермаливост  Embarassed
http://prikachi.com/images/895/6288895r.jpg -това е отгоре /този път почти няма чаши/

Мисълта ми е,че ако използвам кошницата за прибори,отдолу няма да мога да сложа толкова чинии  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 12:31 от elfi4ka

# 655
  • Пловдив
Приборите в кошницата. Вилиците и лъжиците нагоре, дръжките надолу, ножовете дръжките нагоре.

Дружески съвет - помисли да махнеш тия пластмасови приставки, повечето не ги ползваш и няма да ги ползваш.

Също така огледай ... "гребените" за чинии на долната кошница - едните гребени са за супени чинии, с маааалко по-голямо разстояние между тях, другите са по-прибрани - за плоски чинии. Ще снимам моята миялна, ама сега мие.

# 656
Аз ги ползвам и още как! По възможност така подреждам нещата,че да са паднали,поне от едната страна. Върху тях редя кафени чаши,дълги черпаци,бъркалки или лъжици за сервиране.
Всичко се измива идеално,въпреки,че дефакто това е трети ред.

# 657
Аз ги ползвам и още как! По възможност така подреждам нещата,че да са паднали,поне от едната страна. Върху тях редя кафени чаши,дълги черпаци,бъркалки или лъжици за сервиране.
Всичко се измива идеално,въпреки,че дефакто това е трети ред.
И аз така. Или ако слагам купички, след това над тях редя чашите  Simple Smile
Вилици и лъжици задължително в кошничката, че нали не било хубаво да се допират (това чела ли съм го, или съм си го нагласила като не съм дочела - не знам  Mr. Green )

# 658
  • Пловдив
На долната кошница пластмасите? Аз не ги ползвам изобщо.

# 659
Приборите в кошницата. Вилиците и лъжиците нагоре, дръжките надолу, ножовете дръжките нагоре.

Дружески съвет - помисли да махнеш тия пластмасови приставки, повечето не ги ползваш и няма да ги ползваш.

Също така огледай ... "гребените" за чинии на долната кошница - едните гребени са за супени чинии, с маааалко по-голямо разстояние между тях, другите са по-прибрани - за плоски чинии. Ще снимам моята миялна, ама сега мие.

А кошницата с приборите къде я слагаш?Отдолу ли?Защото така по-дълбоките гребени/за супени чинии/ ми се заемат  Close Но да кажем,че ние рядко ползваме супени/вчера беше изключение  Crazy / Ако я сложа пък отзад на плоската част без гребени,няма да мога да сложа тиган,тава или нещо по-голямо  newsm78 Даже вчера мих на ръка някои неща,защото не се събраха  Laughing

Пластмасите отгоре сега ги погледнах и се оказа,че може да се подредят някои чаши от по-ниските.Няма да ги махам засега.

Но отдолу нямам пластмаси.Само две малки прилепени отстрани,но те не са за махане  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт