Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 851
  • 833
  •   1
Отговори
# 690
и моята кошница за прибори все ми пречи, хубавото е, че може да се отделя на две и когато използвам по-малко прибори оставям само половината кошница, даже и дръжката съм и махнала - така се освобождава и още място; когато зареждам 1/2 слагам половината кошница за прибори в горната кошница; ножовете ги измивам с верото и гъбата, за да са ми винаги под ръка; частта от пасатора също в миялната ...

# 691
  • Бургас
Да ми дадете някакви отзиви за тези две съдомиялни:

http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=697
http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=696

Струва ли си 100 лв. само за една функция "половин зареждане", при условие, че едва ли ще я ползвам. Или има и друго нещо, което не виждам?
В момента съм с "Индезит", много съм доволна вече пета година, но ще се местим и ми вкараха в главата мухата да си сменя всички уреди с "Бош".

Гледам и тази:
http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=698
Пак има някакви екстри - интензивна зона и т.н., обаче като не съм ползвала не мога да хвана струва ли си.

# 692
Имам съдомиялна 45 см. И аз държах на половин зареждане,но като си помисля, за 2 години съм го ползвала веднаж.

# 693
Имам съдомиялна АЕГ от около 9 месеца. В повечето случаи ползвам кратката програма - 30 мин. - 60 градуса, но от два дена ми направи впечатление, че изписва не 30мин., а 32 мин. Работи си нормално, не виждам никакъв проблем. Другите програми виждам, че са същото времетраене, не се е променило, а само тази програма. Машинката не си определя сама времето. Само на една програма си определя сама градусите. Някаква идея, от какво се получава?
Абослютно ли си сигурна, че е само на една програма? На 30 минутната програма се случва и 36 да ми изпише - това е от датчика за мътност на водата, преценява, че съдовете са много мръсни и увеличава програмата. (имам АЕГ от.... де да знам, 5години нейде)

И моята всеки път показва различно време. Ама как определя сама? От къде знае колко са мръсни, вода не е минавала през тях все още  newsm78

# 694
Нищо ти няма на миялната, мий спокойно.
Мия и още как   bouquet

Имам съдомиялна АЕГ от около 9 месеца. В повечето случаи ползвам кратката програма - 30 мин. - 60 градуса, но от два дена ми направи впечатление, че изписва не 30мин., а 32 мин. Работи си нормално, не виждам никакъв проблем. Другите програми виждам, че са същото времетраене, не се е променило, а само тази програма. Машинката не си определя сама времето. Само на една програма си определя сама градусите. Някаква идея, от какво се получава?
Абослютно ли си сигурна, че е само на една програма? На 30 минутната програма се случва и 36 да ми изпише - това е от датчика за мътност на водата, преценява, че съдовете са много мръсни и увеличава програмата. (имам АЕГ от.... де да знам, 5години нейде)

И моята всеки път показва различно време. Ама как определя сама? От къде знае колко са мръсни, вода не е минавала през тях все още  newsm78

И на мен това ми е чудно, като досега пък никога не си е сменяла времето, ама работи, не виждам никакъв друг проблем newsm78

# 695
  • Балчик
Да ми дадете някакви отзиви за тези две съдомиялни:

http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=697
http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=696

Струва ли си 100 лв. само за една функция "половин зареждане", при условие, че едва ли ще я ползвам. Или има и друго нещо, което не виждам?
В момента съм с "Индезит", много съм доволна вече пета година, но ще се местим и ми вкараха в главата мухата да си сменя всички уреди с "Бош".

Гледам и тази:
http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=698
Пак има някакви екстри - интензивна зона и т.н., обаче като не съм ползвала не мога да хвана струва ли си.

Разликата е в консумацията на енергия и вода, не в половината зареждане. 100 лв за това си струват, да. Първата- не струва. Втората, вероятно е произведена в Турция и също не си струва, според мен.  Виж последната,ако е произведена в Германия бива, макар че  е 45 см.

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 14:49 от Джемма

# 696
Моята няма 1/2, но и никога не ми е трябвало, проблем с пълненето нямам  Mr. Green
Много важна за мен е повдигащата се горна кошница, така си мия без проблем тенджерата под налягане и рафтовете на хладилника, иначе не влизат  Peace
Ако имаш място за 60 см не прави компромис с 45 см  Naughty

# 697
  • Пловдив
Нищо ти няма на миялната, мий спокойно.
Мия и още как   bouquet

И на мен това ми е чудно, като досега пък никога не си е сменяла времето, ама работи, не виждам никакъв друг проблем newsm78
На мен ми показва редовно различно време. По принцип мисля, че го определя според мътността на водата. И вие мислите, че не е минавала вода, ама се заслушайте - всеки път програмата започва с ИЗПОМПВАНЕ. Всяка една на АЕГ-то ми.

# 698
  • Балчик
Е, по изпомпването няма как да определи мътността. Датчикът отчита мътността след изплакване на съдовете от текущото зареждане. Първоначалното изпомпване е на остатъчна вода от конденза и филтъра.

# 699
  • Пловдив
Е, по изпомпването няма как да определи мътността. Датчикът отчита мътността след изплакване на съдовете от текущото зареждане. Първоначалното изпомпване е на остатъчна вода от конденза и филтъра.
Ми според мен ако тази вода му се види много свинска увеличава с едно изплакванията.

# 700
  • Балчик
Не, не е така. Тя няма как да е свинска, това е чиста вода от предното миене.

# 701
  • Пловдив
Как да няма? Нали не редиш абсолютно сухи и чисти чинии? Поне от моите си се стича ... помия... защото не ги плакна.

# 702
Втората, вероятно е произведена в Турция и също не си струва, според мен.  Виж последната,ако е произведена в Германия бива, макар че  е 45 см.

Къде пише държава производител? Моята е SMS50D12EU - по буквите разбира ли се къде е произведена или някъде пише?

Освен разхода на ток и вода бих обърнала внимание на ниво шум, ако не са проблем още 100-200 лв. И аз заложих на Бош, защото старата Сименс все още работи, а е купувана преди около 17-19 г., забравили сме точно. За Боша не ме вълнуваше шумът, защото е в помещение, където на никого не пречи. Само веднъж я пуснах през деня, за да чуя как работи. Не е безшумна Simple Smile. Все пак марката има значение, нищо, че вече всичко се прави предимно в Китай, така мисля.

# 703
  • Балчик
Как да няма? Нали не редиш абсолютно сухи и чисти чинии? Поне от моите си се стича ... помия... защото не ги плакна.

Ами затова програмата започва с източване. Датчикът преценява водата при предварителното изплакване колко е мътна и в зависимост от това избира температурата ,времето и броя изплаквания при миенето.

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 19:18 от Джемма

# 704
  • Пловдив

Ами затова програмата започва с източване. Датчикът преценява водата при предварителното изплакване колко е мътна и в зависимост от това избира температурата ,времето и броя изплаквания при миенето.
Ами според мен датчика преценява мътността на това, което изпомпва при първоначалното изпомпване.

Да уточня - аз мисля, че се преценява при първоначалното изпомпване, а ти - че се преценява мътност при първото изплакване, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт