Всякакви въпроси относно съдомиялните - 11

• 56 834
  • 833
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте , може ли да ме насочите към някаква съдомиялна ?

# 721
  • Пловдив
Здравейте , може ли да ме насочите към някаква съдомиялна ?
Мнооооого обичам такива въпроси hahaha hahaha hahaha
Ти каква искаш? - настолна, 45см, 60см?
За какви пари? - едно е 300лв, друго 3хиляди.

# 722
Ми Янтра,и аз не знам каква ,затова и попитах  Mr. Green
За парите границата може да я сложим до 7-800 лв  Peace

# 723
Много сложно. Винаги има нещо,което не знаеш да гледаш предварително и се оказва,че ти трябва. Аз имам Беко-много съм доволна,и нямам оплаквания,но..Чета във форума за кратки програми и то на по-високи градуси. То и аз имам кратка,но е на 30 градуса. За какво ми е- да мия само кристали,например. Също така виждам,че някои имат опции да включиш допълнително изплакване,ако искаш. Моята и това няма.
Не са ми трябвали до сега тези възможности,но е добре предварително да си  информиран.

Щам си дават марката,си следят за качеството,където и да е произведено.

Аха, на теория.

Нямат друг изход,ако са си изнесли производството. Но истина е,че марките не са това,което бяха.

# 724
  • Бургас
Моята миялна е индезит, има програма за силно замърсени съдове - висока температура, стандартна (60 градуса), еко - не суши, мие по-дълго; 30-минутна; накисване.
От близо 6 години ползване мога да кажа, че най-често използвам екото, защото има допълнителни изплаквания в самата програма. Никога не съм ползвала 30-минутната, много често ползвам само накисването (тя е 12 минути). Други екстри не съм се замисляла да ми трябват.

Между другото, видях такава "Индезит" на промоция в "Техномаркет" - 500 лв. За вграждане е.

Тази "Бош", която ме посъветвахте да избера, гледам, че ги има всички тези неща плюс някои допълнителни.

http://electron.bg/bosch-spi50e05eu-p-174018.html

# 725
  • Балчик
Лиске, като марки бих ти препоръчала Беко, Бломберг, Бош и АЕГ (малко с резерви, че са на Електролукс вече собственост),
От размерите- 60 см ( все пак сте 4-ма с Бела Laughing), аз и на Дейзи купичките мия там.
От функциите- няма значение, всички са почти еднакви вече +- някои неважни екстри. Най-важни за мен са 70 гр. и  подвижна горна кошница, както и сгъващи се поставки. Кратки, дълги програми не ме вълнуват, колкото и да мие все ми е тая.

# 726
Най-важни за мен са 70 гр. и  подвижна горна кошница, както и сгъващи се поставки. Кратки, дълги програми не ме вълнуват, колкото и да мие все ми е тая.

Peace

Тия, с миялни Индезит, имате ли индикатори за сол и гланц? С очите си видях такава, която няма  Shocked Мислех, че всички имат  newsm78

# 727
  • Балчик
Старите модели нямат.

# 728
  • Бургас
Моята има. И да кажа, че съм много доволна от нея, вече шеста година мие и не мърда.

# 729
Относно питането ми от вчера за препоръка на съдомиялна - като се преместим в къщата ще ми е нужна и затова не мога да кажа дали ще е за вграждане или настолна,но е добре отсега да събирам идеи,че с миене на ръка ,нищо не става  ooooh!

# 730
  • Sunshine state
Не знам за вас,но аз примерно не мога да си представя отново да мия на ръка. Като се върнахме от Германия ми беше много трудно отново да премина към миенето на ръка. Много време мрънках,мъжът ми също,понеже и той беше в кюпа. Laughing Дори зареждането на миялната ми е натоварващо,а какво остава да ги мия аз. Звучи като лиготня,ама ей на.  Crazy

# 731
Оооо....аз съм със съдомиялна едва от 3 седмици и вече изобщо не мога да си представя да мия на ръка   Crazy Как съм мила 6 години,че и със студена вода в студена кухня идея си нямам  Thinking

На ръка минавам само дървените дъски и два ножа,които ползвам основно и пак ме мързи да ги мия  Laughing

Иначе вкарах в употреба отложения старт.Много удобна функция!
И тази програма за 58 мин на 60 градуса е разкошна.Само нея ползвам  Flutter Веднъж пусках и интензивна,но разлика не открих  Thinking

# 732
Елфичка, интензивната е само за тенджери и тави, които са по-мръсни, за решетките на абсорбатора или нещо много мазно - кошницата на фритюрника и нещо, в което си пържила. На ежедневните съдове интензивна не им е нужна.

# 733
# 734
И аз имам една 60 минутна, но я ползвам рядко. Предимно през деня, когато за кратко време са се натрупали голям брой чинии. Тя няма предварително миене и за това предпочитам другите програми.
ЕКО програмата при мен е 160 минути и има само едно изплакване след основното миене от където идва и намаления разход на вода. Програмата ми за нормално има 2 плакнения, а интензивната 3. Никога не съм я ползвала/екото/, а и не мисля да я ползвам. Икономията, която ще направя е 3 литра вода за едно зареждане. Аз я пускам всяка вечер т.е. 30 х 3 = 90 литра на месец 90 х 12 =  1080 литра за година което е равно на около 2,50лв. спестени пари.
Електроенергията, която бих спестила е също смешна. Разбира се ако се вярва на написаното като разход в инструкциите.
Странното за мен е, че моята програма за нормално е 2,5 часа, а интензивната е само 2 часа. При вас така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт