Отговори
# 150
Еха колко много бебенца Честито на мамите много здраве на бебоците и много да ги радват!
Благодаря на ЛЛЛ за бързия отговор почнах по на често изцеждането дано тръгне повече кърма, че май другата седмица ще си взема детенцето Алекс вече е 2,400  Mr. Green В понеделник главния лекар ще каже кои бебета ще бъдат изписани през текущата седмица та се надявам и ние да сме в списъка  Praynig
А с Мон какво стана губи ми се нещо дали се е прибрала вече с бебето?

# 151
VanilaV, честито бебенце Албена, перфектни мерки, да ви е жива и здрава и много да ви радва. Hug Hug Hug Hug
Мон си мисля, че скоро ще пише, тя каза, че няма нет в болницата , а и със секциото предполагам, че ако всичко е наред, в което съм убедена, ще ги изпишат днес утре.
Белле,радвам се, че сте добре с бебка Simple Smile Да душичката много кротичка Simple Smile

Силви, дано сте от тези, които ще изпишат и да си го приберете вече вкъщи юнака  Hug Hug Hug

Смайл, по-добре съм днес, ама нещо ме наболява коремът, не знам контракции ли са бебка ли е,ще видим

# 152
  • София
Леле , за 12 часа колко бебоци

Честито на :

Мама Neveroqtka - бебе Кристиан
Мама sa6eva - бебе Стефи
Мама radost 87-  бебе Александър
VanilaV -  бебе Албена,  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

на мама Амен , вече честитих.
Да са им много здрави бебоците , а майчетата бързо да се възстановяват Grinning.

Жос , найстина я няма цяла сутрин newsm78 newsm78

# 153
Тъкмо се върнах от разходка, при нас навън е направо горещо.
Минавайки край едни съседи преди малко чувам дядото да казва, че съм понапълняла малко, а бабата да му отговаря, че чакам бебенце  Simple Smile Стана ми толкова смешно, защото аз вече докато вървя се клатя, като патка от този корем, а той реши, че съм си хапвала в повече  Grinning Grinning
Надявам се, че сте добре Hug

# 154
Смайли, и на мен повечето съседи тия дни като стана топло и като съм без палто възкликват , че съм станала огромна- единият каза че раста като София, друга каза ,че съм дебелнка.Ем качила съм килограми ама реално, не мисля, че съм дебела.Коремът ми порасна ама Simple Smile Така , че тепърва ще ги чуваш такива.Продавачката в един магазин голям явно ме е запомнила и вчера ми вика ООО ама вие с всеки ден растете все повече Simple Smile

# 155
Здравейте!

Да питам-някой има ли проблеми с отичането на крайниците? В нета пише, че е нормално, но е некомфортно.Sad Нямам глезени, обувките ми умаляха, ако така ще е още 2 седмици, ще полудея. Не че не изкарах 9 месеца денонощно със запушен нос , пък още не съм мръднала, но накрая всичко вече е много досадно.

# 156
Ехаа,колко много бебчета,да са ви живи и здрави и много да ви радват, а на мамите бързо възстановяване.
Благородно ви завиждам за размерите им.Синът ми се роди само седмица преди термин 48см,2.650кг,а аз бях наддала с 30кг.И сега май ще е същото-моите килограми са пак почти +30,дано бебка да е по-големичка.

# 157
Elichka_Vr, аз съм с отоци по краката.А постоя ли малко права, не питай каква гледка съм  ooooh! Но и в лицето съм подута.Нямам отклонения в изследванията, просто килограмите явно натежават.Аз съм + 24 кг отгоре.
Нанина, чинно си пия лекарствата и засега нямам проблеми.Малкият няма място и само се мести като извънземно из корема.Не ме рита.И хълца Laughing

# 158
  • в пералнята
 Peace

# 159
Elichka_Vr, аз съм с отоци по краката.А постоя ли малко права, не питай каква гледка съм  ooooh! Но и в лицето съм подута.Нямам отклонения в изследванията, просто килограмите явно натежават.Аз съм + 24 кг отгоре.
Нанина, чинно си пия лекарствата и засега нямам проблеми.Малкият няма място и само се мести като извънземно из корема.Не ме рита.И хълца Laughing

Аз също отичам и в лицето, и ръцете. Нямам белтък в урината, а кг ми са +22. Доста са, а и стана горещо тия дни.

# 160
  • Варна
Здравейте!

Да питам-някой има ли проблеми с отичането на крайниците? В нета пише, че е нормално, но е некомфортно.Sad Нямам глезени, обувките ми умаляха, ако така ще е още 2 седмици, ще полудея. Не че не изкарах 9 месеца денонощно със запушен нос , пък още не съм мръднала, но накрая всичко вече е много досадно.
И аз съм се подула - глезени и длани. Особено когато стоя дълго време права, за отичането на ръцете, не съм сигурна от какво се получава. На моменти се издуват, сутрин например. Иначе и при мен изследванията не показват отклонения. Явно е нормално за 9-ти месец.
Още малко остава.

# 161
Здравейте мацки,аз цяла седмица съм в болница,днес си дойдох за 2 дена и в неделя ще се връщам а в понеделник или вторник ми е секциото.Нямам там нет и не мога да пиша,бяхме слезли до града с ММ и хванах мрежа и писах във ФБ групата,но сега разбирам,че нещо там има проблеми и се прави нова група,кажете какво става Анум била шарлатанка някаква разбрах,също моля ако някой може да ме добави към новата група.
 Да разкажа малко защо съм в болницата:в понеделник бях на тонове и ми измериха кръвно 130/90 и понеже имах проблеми с кръвното с първата бременност док реши да ме вземел да ме наблюдава,а иначе имахме уговорка за 30 април да ми е секциото, ами влязох една седмица предварително а кръвното 110/70 най много 120/80 не знам защо въобще съм там.Малък град няма родилки,няма бебета цяла седмица,направо умрях от скука чак тая сутрин едно се роди и една вкараха за секцио и аз избягах да не виждам нищо Simple Smile сега ще се върна да ви да видя колко нови бебета имаме Simple Smile

# 162
  • София
schani ,ще стискаме палци всичко да е наред.

Иначе и аз съм с отоци, дори сутрин като се събудя , не мога да кажа че краката са ми нормални, т/е. не спадат през нощта ,изследванията също са ми добре. Вчера си купих медицински чехли, ортопедични ( с бодличките) и днес съм много доволна ,цял ден на работа не са ме  боляли краката. Но са доста грозни и не ми се излиза навън с тях.

А относно изказванията за килограмите, аз лично много се дразня  Rage, аз съм 15+ , но като ми кажат " Колко си голяма " или нещо от сорта направо се побърквам Whistling

# 163
  • насън...
благодаря ви момичета... Hug и честито на всички мами с бебенца от днес...да са ви живи и здрави... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
jos, с удоволствие ще обясня, особено ако мога да помогна... Hug..
Скрит текст:
на обяд в събота бях на бейби кафе на ЛЛЛ и като се прибрах хапнах и легнах малко да дремна, че предната нощ каката се подхлъзна в банята и нацели ръба на стената с глава и почти не бях спала от притеснение...някъде към 5.30 се събудих и усетих, че нещо ми тече, а аз по принцип нямам течение, само последните няколко дни по едно малко петънце на гащичките на ден, така и разбрах, че е близо събитието...имах и други признаци също - смъкна ми се тумбака и нямах толкова киселини, заболяха ме кокалаците и осезаемо усещах тежестта на бебо, загубих апетит..та видях, че бая се бях подмокрила, в тоалетната още поизтече...взех да се глася - тоалет и багажът ми не беше съвсем готов...в седем бяхме в аг-то...то пък тогава застъпва нова смяна, че докато ми обърнат внимание - документи, регистриране едно-друго...да ама мен като ме напъна да ми се ходи по голяма нужда (аз съм с хронична диария по време на цялата бременност) и да видиш как се разтичаха...помислиха, че ще родя на регистратура...Simple Smile) защото това е най-сигурния предвестник на пълното разкритие - като те напъне да се изходиш..оказа се, че наистина ми се е...нали...през това време водите си поизтичват по малко, имаше и кръв, аз и затова отидох толкова рано...избръснаха ме, сложиха ме на тонове...клизма така и не ми направиха..имаше още едно момиче, което дойде две минути след мен и после цяла вечер си се водихме заедно, само че тя е първескиня..на нея й казаха, че ще роди преди мен (роди 7 часа след мен милата) ...някъде към 11 започнаха по-регулярните контракции...все още не толкова болезнени...след полунощ започнаха да ескалират, но не искаха да ни проверяват за разкритие, че не било хубаво с изтеклите води, заради опасност от инфекции...но това не пречеше да напомням за себе си, защото не исках да изпусна момента за поставянето на упойка, защото след 6 см. казаха, че не поставят, а аз не исках и да си помислям да раждам без упойка...Simple Smile) и така няколко пъти и докато кажа "аз само...." и те - "знаем, знаем - упойката..."..Simple Smile) към 4 другата девойка направи заветните 4 см, а аз бях с 2-3, но с напълно изгладена шийка и извикаха анестезиологът...той се зае с нея, а аз умирах вече от болка...трябваше първо при мен да дойде, защото направих почти пълно разкритие и само питах кога ще дойде доктора с упойката...от това доста се изнервих и паникьосах и взех мнг да треперя от страх и когато най-после дойде не знам как успя да ми сложи упойка...със сигурност имах повече от 6 см. разкритие и скоро след това започнах с напъните...акушерките казаха, че можело да родя без упойка, но аз се радвах, че сложихме... нищо, че после при шевовете усещах абсолютно всичко -  и иглата и дърпането при шиенето...но поне се поуспокоих....а най-хубавото беше, че таткото присъства на раждането - вторият такъв случай в нашето държавно аг...беше страхотно и най-вече защото ни бяха казали, че ще може да присъства до напъните и после трябва да излезе, за да не припадне и после да се чудят как него да свестяват...Simple Smile но понеже закъсняха с упойката и съответно му се обадих късно и той дойде направо за напъните и видя сина си в момента, в който го изкараха от мен...още веднъж - беше страхотно изживяване и не съжаляваме, че присъства...даже ако не бяхме взели това решение щяхме да съжаляваме...това е момент, който няма да забравим и вече никога няма да се повтори..в 5.30 сутринта в неделя нашето момче се появи на бял свят...това е.Simple Smile))
elichka_vr, наистина добри са ни размерите, не знам ако бяхме изчакали термина... ooooh! но явно не ни е достигало място вече...Simple Smile)баща му също се е родил 3 седмици по-рано и е бил 3900, смятай пък той ако беше устискал до термин, а сега не е едър за мъж, даже напротив...
махнаха ми конците и сега е една идея по-добре, че бяха започнали да ми дърпат вече...малкия спа в колата гушнат в тати, не се наложи да се храним навън...
сега да споделя нещо странно за мен - когато започне да ми потича кърмата изтича малко и от зърното, което е нормално, но освен това забелязах капчици и на ареолата, там където са тези изпъкналите - не знам как се казват...с каката не ми се е случвало, дали е нормално?  newsm78

# 164
  • София
Браво на съпруга, моят не би посмял , пък и аз не бих му разрешила Laughing, като го знам как държи всичко да е стерилно, ще има през 5 мин " измихте ли си ръцете, това дезинфекцирано ли е ..... и накрая персонала може да го  #2gunfire, Laughing Laughing

Амен , а болезнените контракции , кога се появиха, колко време след изтичането на водите?
И още един въпрос , като са го гледали бебока колко кг , го изкарваха ?
Вести от Жос има ли някой?

утре мисля да ходя на лекцията на ЛЛЛ в Щерев, има ли  др , мислещи да я посетят?

Общи условия

Активация на акаунт