НВ-ВМХ - част 58

• 33 207
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Браво момичета,

Вивиан, благодаря , ще ти пробвам рецептата!

Наде, при мен подутото коремче се получаваше от фибри в плодовете и тестените изделия....Възможно е при леко намаляване на дозата за един прием на кокосови стърготини да се намали и подуването...

Мъфина, пробвай закуската с домашно кремче от маскарпоне, яйца, и поръсване с малко какао и ягодка за красота, както за тирамису но без бишкоти, но замени захарта с малко стевия, това си е добър мазен крем с малко въглехидрати. А иначе с фантазия могат да се направят и кокосови бишкоти за да стане тирамисуто още по-добро......Но при мен това е за по-нататък!

Тъй като спорта ми все още е малко аз хапвам по много малка купичка това кремче, но ти с това дълго бягане при висок пулс няма да имаш проблем и с  по-голяма порция кремче! Браво за спортния дух!
И за бавно възвръщам спортната си форма, за сега на крос тренажор тичам около 30- мин, но вече гледам да разнообразявам с други видове спортни занимания , бърнинг йога, танци , и това тае бо убийствено ! Има потене още 30 мин. след като съм се изкъпала и изсушила само след 15 мин ритане, и продължава да течеееее. Можех и повече , но не бях станала на време! Това ритане  става супер за anger management! , но както вече писах, нашия ВМ НВ хранителен режим има добре балансиращ емоциите ефект при мен.....като си гледах показателите за храненето ми във fitday виждам ,че режима има пик на витамините B!
Скрит текст:
http://www.fitday.com/app/reports/nutrition#23MAY2013-23MAY2013
показателите тук не са включили елементите от допълнително добавените от мен храни, за които не знам съдържанието на витамини и други елементи

Хубав Ден!

# 541
Леле, като ви чета и огладнях. Довечера ще има кокосови палачинки със шоколад! Все режимни неща! Laughing

# 542
http://apteka.framar.bg/30030394/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B0- … 0%D0%B1%D0%BB-138
Момичета, какво мислите за това лекарство? Звучи прекрасно, но дали е безопасно? Аз съм с инсулинова резистентност, висок общ холестерол, наднормено тегло и изразено коремно затлъстяване, затова ми се струва супер. Свалила съм 12 кг., но не и от корема...

# 543
аз не бих дала пари за това нещо
всъщност има два вида лекарства:
1.одобрени за лекуване на нещо,но винаги с нежелателни ефекти
избираш от какво искаш да страдаш:от болестта или страничен ефект
(сега във Франция се води дело срещу лабораторията създателка на лекарството МЕДИАТОР за диабетици и използвано за ограничения на апетит.Има умряли и осакатени хора)
2.не одобрено лекарство и тогава става "хранителна добавка",за които казват или не са добре дозирани за да са ефектни или просто не са ефектни
други са ефектни (като тези,които се дават за вени),но може и без тях
малко навлязох в територията на лекарките Hugтук и моля за извинение
това е моето мнение

# 544
Вивиан,нали питаше за биволското мляко. На " Бор Чвор " било-днес взех.
А си мислех,че някакво друго. Laughing ,местно. Типично за мен,де,да не запомня. Blush Дано е хубаво,за втори път вземам нещо с марката "Бор"

Фея,не мога да ти помогна,относно въпроса,дано други се включат,които знаят. За колко време свали 12 кг? Давай все така! Таня е писала.

Маги,добре ми се струваш,откъм спорт.
 По-назад бе публикувано едно видео,тае-бо /ти или Вив го бяхте постнали/,ми аз го пуснах и ми се уплаши окото LaughingМного съм вързана значи-една врътка не бих могла да направя,вие сте супер в това отношение Peace

# 545
  • София
Момичета, да ви питам, ако случайно знаете - днес имах страхотни болки в лявата част на корема, отстрани, малко под края на ребрата. Странно го обясних ... гледах из нета, там е далака ... Ама така ме боля, че не можех да дишам. Пих два аналгина и чак тогава ми мина, с един не стана работата.

Йо, а, май съм взимала биволско на Бор ... абе не помня точно, може пък овче да беше. Важното е да няма сухо вещество или други добавки. Да е само мляко и закваска.
Вчера така гледах в Била заквасената сметана, имаше само на Данон и " На баба". По принцип взимам Данон, защото при нас каквито има, само тази е чиста, без сухи млека, но нали все сме предубедени към Данон, та и аз так ... Взех "на Баба", не пише да има друго освен сметана и закваски разни, но знае ли човек ...

Фея, мисля, че коремното затлъстяване е признак на т.нар. метаболитен синдром. Който, доколкото съм чела тук прекрсно се повлиява от ВМ-НВХ. От колко време си на ВМ?

# 546
Вивиан,да не си извършвала някакви тежки усилия,тренировки.?

# 547
  • SA
Феичка, аз сьщо не бих си давала парите за това лекарство. Не бях чувала за него, но доколкото прочетох в описанието му, то действа на принципа като намалява резорбцията ( или всмукването) на вьглехидратите и мазнините в тьнките черва. При нашия режим вьглехидратите са така или иначе ограничени, така че пикове на крьвната захар и инсулина не се получават. Мазнините пьк изобщо не виждам защо трябва да им се забавя резорбцията, ние нали ги ядем, за да ги усвоим и да ги използваме за енергия. Освен това всички медикаменти, които ограничават резорбцията на хранителни вещества в червата, водят и до загуба на витамини (особено мастноразтворими), минерали и други важни вещества, чиято резорбция неминуемо сьщо се засяга.
Изобщо на мен не ми е ясно защо на диабетиците и хората с метаболитен синдром им се препорьчва да ядат вьглехидрати и сьщевременно да пият лекарства, които да пречат на тяхната резорбция.  Shocked Единственото, за което се сещам е печалба на фирмата, която произвежда вьпросните медикаменти. Като гледам препорьките, на месец ще отива опаковка и половина - 75 лв. За тези пари колко хубаво месце, яйца и зеленчуци може човек да си купи...  Simple Smile
Вив, може далак, бьбрек, дебелото черво да те е боляло  newsm78. Важното, че ти е минало.

# 548

tania6, какво имаш предвид за лекарствата за вени? Че отскоро пия и за разширени вени, много са зле и даже искат да ме оперират, ужас.
Относно метаболитния синдром, имам повишен инсулин и висок холестерол, даже се допитвах тук за холестерола. Откакто се покачи толкова много, вече не съм на този режим, макар че съм му почитател и съм правила Аткинс още преди 7 години. Но холестеролът ме уплаши. И това лекарство помислих, че може да помогне за корема. Отслабвам, но коремът ми е...

# 549
'иберийската' сланина в карфур има много добри партиди
за гъшия пастет... асос всичко е казала  Flutter

# 550
Фея, за холестерола, освен линковете в подписа ми и блога на Шоки може и тук да видиш:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/07/20/th … ugs-revealed.aspx

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/12/05/Do … eart-Disease.aspx

искрено се надявам, че не си се хванала на хорото с тези отрови, които докараха майка ми до рак

а корема ще свалиш само след сериозна рестрикция на въглехидратите
сега не разбрах как се храниш обаче

но съм категорично на мнението на кам и таня за това "лекарство"
освен да си докараш по-сериозни проблеми, не вярвам да ти помогне
метморфин взимаш ли сега?

една идейка за домашен дюнер:
пилешко филе и бекон се нарязват на малки кубчета
запичат се в масло в горещ тиган или тенджера, добавят се подправки на вкус - моите са червен пипер и риган
сервират се с чеснов сос - квасена сметана, смесена със смес от счукан чесън и зехтин (аюли)

# 551
Фея Hugаз съм на този режим именно заради висок холестерол и след като махането на животинските мазнини още повече (в пъти ooooh!) се вдигна холестерола
дори се канех вегетарианка да ставам Embarassed
добре,че лекарката се изпусна и каза,че вегетарианството не помага
УАСП Hugдаваше пример за човек на нашия режим се справил с холестерола,като наблегнал на мазна риба
колкото за вените има на билкова основа много,които забавят разширяването,подпомагат за еластичността им
да кажат лекарките,но според мен не лекуват
наследственост,работа "на крак" и/или много килограми са основните фактори за появата им
на мен ми сложиха две инжекции във и си нося стягащи чорапи Laughing
като се сетя,особено лятно време (и ако намеря в промоция) взимам гинко ( ginkor fort)
чета винаги за всички лекарства за какво е и какви са второстепенните последствия,след много санитарни скандали тук (лекари предписват лекарства ЗАРАДИ страничен ефект,като МЕДИАТОР с който се спряга и името на Дюкан)

# 552
  • SA
Фея, аз мислех, че си на нашия режим  Embarassed. Но независимо как се храниш, надявам се поне да е нисковьглехидратно, защото мисля, че действително има хора, които могат да приемат и повече вьглехидрати, без това да вреди на здравето им, но за сьжаление хората с диабет и метаболитен синдром не са сред тях.
Таничка, то една вена разширила ли се е значително, няма как да се излекува. Но тези лекарства, които се правят от гроздови семки ( като детралекс например) и изобщо тези на основата на биофлавоноиди нямат кой знае какви вредни ефекти, а наистина много облекчават сьстоянието. Баща ми имаше ужасно разширени вени и единия му крак страшно отичаше, дори и кожата му се промени- стана суха, сьс склонност кьм образуване на рани. По едно време ме беше страх да не стигне до ампутация дори. С детралекса много, много се подобри и последните години си го пиеше редовно. Имам сьщо познат, при който пьк сьщото лекарство имаше страхотен ефект при силно болезнени и кьрвящи хемороиди, които от месеци се опитваше да лекува с какво ли не.
А иначе за разширените вени има голямо значение наследствеността, но си мисля, че с правилно хранене, спорт и избягване на някои рискови фактори, повечето хора могат да се предпазят, макар и да са обременени наследствено.

# 553
  • София
Боже, Уасп, тоя дюнер ми звучи убиец ...
С хлебчето, което каза преди няколко дни - от яйце ...  Blush

Обаче не ми се връзва с "разделните дни", но в някакъв момент ще го опитам, просто няма да му устоя.

Аз съм много озадачена момичета.
Как е възможно червени чушки, готвени, да ми излизат с 3,31 въглехидрати, а сладки, червени но сушени - с 68,7  Rolling Eyes Толкова ли се вдигат въгл. само от изсушаване?
А също съм изненадана, че лютите зелени чушки са по-богати на въгл. (5,01) от капията. Аз си хапвам по една, две лютички, за топене на мазнини и за вкус, но не вярвах, че са толкова въглехидратни.

# 554
Какво да ви кажа, вече се чудя какво да ям...Бях на този режим в общи линии, НО холестеролът ми започна упорито да се вдига, а добрият да намалява. Рядко ядях риба, защото не обичам, но пиех дъъълго време Омега 3 и въпреки това се вдигна холестеролът. Та почнах да ям ленено семе, ябълков пектин и други подобни и ще видя как ще се повлияе. Съжалявам, че не мога да го спазвам, но при тази тенденция вече не смея. Не пия статини, лекарката каза, че няма нужда, но пия "хранителни добавки" по мое усмотрение.
А за вените-наследствени са, а и досега никакви мерки не вземах. Искам да попитам Таня,  която сподели за склерозирането, върши ли работа при сериозно разширена вена, доволна ли е? Защото хирургът, при когото ходих, каза, че е против този метод...А се страхувам от операция по много причини.

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 16:24 от Феята с тъмносините коси

Общи условия

Активация на акаунт