Отговори
# 360
Lino, аз също ползвах източник от форума на Хип за инфото за Bebivita, ето го и него:

http://www.hipp.de/forum/viewtopic.php?f=11&t=50948

От него става ясно, както писах и преди, че Bebivita е образно казано, дъщерна марка на Хип, насочена към по-бюджетно ориентираните потребители, предлага пюрета с обичайни (а не био) продукти, по-малък асортимент и по-опростени рецепти. Сигурно инфото от твоя линк е вярно, но забележи годината (2010) - докато моята информация е съвсем актуална (2012-2013) и предполагам, че именно в последно време Хип са купили марката Bebivita, така допускам и вече не просто се произвежда в техните заводи, а просто си е тяхна, ориентирана към друг пазарен сегмент. Т.е. към тези родители, които искат добро качество на по-ниски цени и био-пюретата на Хип са им твърде скъпи Peace

Прекрасни, оставям си за по-късно дългия пост Mr. Green Отивам да играя с Алексей - зарил се е в едно кашонче с парченца стиропор (уплътнители на едно колетче от Англия - хората купуват играчки на децата, нашият намира всевъзможни неща за игра - направо ми идва без пари това дете hahaha) и ще се наложи да го спасявам Laughing

Бютка, много се връзваш, душа - за толкова години във форума аз пък съм свикнала изобщо да не се впечатлявам, винаги има конфронтации и всеки в крайна сметка си има право на своето мнение Wink

# 361
  • До морето
Ее, айде след кухнята се почна и за очилата..видя ли Блонди що ми се отщява да пиша вече  Whistling не съм като Тайра аз  Tired

Бютка, нема се пуашиш копеле ( Hug). Тебе ако те бяха обявила за безмозъчна материалистка, дето друса чалга по цял ден, сигурно щеше ритуално да се самообесиш  hahaha Хич да не ти дреме, обръщай вннимание само на положителните коментари и туй то! То не, че е лъжа това за очилата, ама като те натоварва, не си го слагай  Hug

И аз пия кафе и ви чета и не мога да не се поФаля - моят син снощи то ест тази сутрин към 6 тръгна да суче, ухапа ме 4-5 пъти с единия си зъб и половина  ooooh! и се разрева и на мен ми дойде просветление, взех едно шише на Томи Типи, дето съм го купила още за родилното, поразширих му малко дупката, направих му 90мл. АМ и той взе, че ги изпи  Shocked После заспа пак и така допреди малко! Ааааалелуяяяяяя  newsm17

ПП. За сметка на това вече втора сутрин се буди напикан, да не би да са ни малки памперсите  newsm78 Марли, вие какви слагате?

# 362
  • Варна
Добре де, аз не разбирам какво толкова казах. За кухнята е съвсем различно - има мнения за и против. За политиката пък е съвсем друга бира! Нито съм обиждала, нито съм квалифицирала! Сега да се сърдиш, че някой за твое добро те съветва да не си правиш експерименти с очите... ми извинявай. Няма да се обаждам повеече, твои са си, ако искаш с пепел ги посипи, все ми е тая! Tired

# 363
Месечинке не съм очаквала от теб такъв коментар  Tired както и да е, обаждайте се колкото искате, аз спирам да пиша вече, а темата ще пратя на Блонди  Hug няма нужда от последващи коментари да не спирам да пиша  Hug

# 364
Добро утро, аз понякога прекалявам със Заебин-а, а други забравят да си го пият. И двете крайности не са много хубави.

Вчера един възрастен човек се опита да ми изнася лекция как да си гледам децата, казах му най-учтиво да си съветва неговите внуци и правнуци и подпалих ракетата, минах разстоянието от центъра до вкъщи (около 7-8км) на един дъх, дори забравих че бях гладна. А мислех да качвам количката на автобуса, направо ми спести 2-3лв стареца.

На кухня ги записвам другата седмица, и от по-другата седмица ще вземам храна. Поне за лятото, през зимата не знам как ще ходя на 20 минути пеша в едната посока, може би ще им готвя вкъщи.

Oчилата хич не ги харесвам като аксесоар, защото ги нося вече от почти 14 години всеки ден. Болеше ме сърцето като давах пари за тях, около 120лв, но няма как - операцията на очите струва 4-цифрена сума.

Честити месечинки на дружината от 17 август!

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 10:28 от Five magnificent

# 365
Добро утро,

Вчера варих пиле и дадох от бульона на Марто 5-6 лъжички, хапна ги с охота и доста пиле хапна, направо се учудих.

Усмихнат ден мацки.

# 366
  • София
Добро утро  Flutter
За паспортите явно защото ММ живее тук от 26 години и няма съсед,който да не го знае и затова не сме разбрали,че са дошли да разучат  ooooh! Ама че глупост според мен...
Гледам пак има дразги  Tired Убеждавам се,че има нещо във въздуха...Около мен почти всички са раздразнени,готови за скандали и заяждания.Сигурно и аз съм така но не се усещам...Дано да отмине този период..ММ вика,че е сигурно защото постоянно си седим вкъщи с децата и нямаме разнообразие  Joy
Иначе и аз нямам възможност за скъпи очила и си нося по-евтини...Няма как,по-добре от нищо...
Толкова от мен,че мисля да излизаме  Mr. Green

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 10:22 от tayra

# 367
Ебаси  Rolling Eyes
То малко като темата с парите стана- сори ама колкото и да са ми мили очите като тия 300 лв са ми за целия месец как да ги сложа на главата си  Peace
А Бют....който има - дава.Изобщо не се кахъри  Hug Аз като отявлено бедна ще си окьорвявам пък  Crazy

За слабостите- имам - жабииии  Mr. Green Под всякаква форма жаби! Живите само ги пускам на свобода и ги пазя.Миналата седмица в на Кики езерцето влезли две и тя се засили да ги мачкала....спуснах се като супермен да ги спасявам  Mr. Green Всички жабки които имам обаче са прибрани защото не ми се вързват на интериора.Другата ми слабост са обеци,но от тези евтинките- мисля че от полимерна глина.Откакто открих че като цяло обеци ми отиват винаги си взимам във всякакви модели.Наскоро тук по главната имаше изложение на занаяти- е,не мога да ви опиша че бях като циганче в сладкарница,но се възпрях и си тръгнах само с един чифт.
Друга слабост  Mr. Green са ми нещата които мога да си направя сама- сега съм на тема декупаж.Събирам салфетки оттук,оттам и затова чаках заветната отпуска на мм  Mr. Green
Другите материални неща ги надраснах като че ли.Преди се дразнех като ходехме по магазините,всичко харесвах,настроението ми се разваляше,дори съм завиждала че един кой си има,а аз нямам /срам ме е от това,но си признавам  Embarassed/ Пустата ливада на другите все е била по-зелена /и това го осъзнах когато Кашпичка го написа/ ,но от две,три години много ми се промени светогледа.Квалификации не могат да ме обидят,въпреки че свеката не пропуска удобен момент да ми каже колко зле изглеждам.Индиректно разбира се,но винаги има нещо като - много си кльощава,а пък още си имаш коремче и то не е малко,пък гримирана си по-хубава ..... само че аз вече отвръщам "поне краката ми не са криви"  Laughing
Та такива работи.....ако съм завъртяла темата към погрешна посока,простете ми  Embarassed

Явката....  Heart Eyes Снощи се събуди само веднъж в 4 и сега пак си спи. Заради егоизма ми го подържах малко по до късно ама се бях зазяпала в едно риалити на любимата ми TLC и чак когато почти беше заспал в ръцете ми се усетих  Embarassed
Риба и аз не съм давала  Rolling Eyes Сиренето предстои,а от млечните дадох само това което е в дуетите.Ако сега се събуди навреме ще му правя кус-кус само с масълце,а днес ще му търся сиренце.

# 368
# 369
ЕЕЕЕее, к'во направихте бе сладуранки Crazy
Ама верно където има жени си е един кошер, я не се връзвайте на глупости Rolling Eyes

# 370
Добро утро,  Hug

Лино, ето, подсети ме, за часовник мога да дам много пари  Simple Smile

Пейпър, ау, списания, умирам за списания, който ми идва на гости от БГ само това влачи в куфара  hahaha Книгите сама си ги купувам.

Марли, голям Матейчо, браво на момчето, скоро той ще те носи  Laughing Hug

Бютката, и майка ми колекционира слончета, ама аз много взех да я зареждам и бащата се възпротиви и наложи запор  hahaha

А, я стига пък ти, какво се засягаш, те момичетата ти го казват за добро, като съвет, пък ти си преценяваш и отсяваш какво ще ти е полезно и ще ползваш, и какво не  Hug Много ясно, че не всеки може да отдели по 600лв за цайси, аз лично не бих ги дала, всеки си преценява и си решава, никой не те укорява  Heart Eyes

Е, Сами, ти пък вече се изказа, никой не те обявил за безмозъчна материалистка, дето друса чалга, това беше прекалено и назад беше обяснено много добре какво сме имали предвид и това със сигурност не си била ти. Приемаш го излишно лично  Hug

Айде, Бюти, сега пък ново 20 ти  Crazy Стига, Месечинката нищо лошо не е искала да каже  Simple Smile

Момичета, изнервени сме от еднообразното ежедневие, от понякога по-трудните бебеоци, нормално е да сме по-засегливи или остри, недейте да се карате, защото темата ни е едно голямо разтоварване, помощ и утеха. Аз се извинявам, ако съм засегнала някого, не е било нарочно, умишлено или с лошо. Сами, коментарът ми беше изцяло насочен към Герб, защото са шайка бандити и на тях ме е яд, а не на хората, които гласуват за тях.  Hug Бюти, аз носех очила за 3лв, както и Вик Тан, така че ти, снобарке, с очила за 10, какво се засягаш Hug

# 371
Мислех да не досаждам с писания, ама да разясня това-онова, което е написано по моите по-остри постове Wink:

Значи вижте сега - дори по тема политика никой никого не е квалифицирал, аз написах, че забелязвам връзка между определена чалга-култура изобщо и партията, дето сега иска да касира изборите Simple Smile Ако някой се е припознал в подобно описание, то това вече си е негов проблем - ако на мен някой ми каже, че примерно всички психолози/докторанти/привърженици на Иван Костов са скучни ретро сухари, безинтересни за никого, най-много да се смея с глас и никога да не отнеса това към себе си. Така че никой никого директно не е обиждал поне на тема "политика". Още повече, че на мен лично всички, без изключение, които писаха, че са с доста различни от моите политически пристрастия, са ми безкрайно симпатични по принцип Simple Smile

Иначе за кухнята - тук пак не разбрах къде е драмата. Преценете за себе си дали ви е изгодно, дали е здравословно - аз пак за себе си написах как разбирам нещата. Който има желание пък да готви, има много полезни теми тук във форума с идейки за хранене за деца над 1 година. Всичко си е пак въпрос на гледна точка - ето Бюти има амбиции да предлага всеки ден дори не замразена, а прясна храна, това на мен едва ли ще ми се получи. Е, и? Въпрос на избор и гледна точка. Нормално е обаче във форума да има "агитация" за домашна храна, това си е в унисон с първоначалната идея на форума - все пак на детската кухня какво да й коментираш, по-интересни са идеите за алтернативно хранене.

А за слънчевите очила - е, това ме уби просто, дори не виждам за какво може да се обиди човек на Месечинка, примерно? Написала, че предпочита по-скъпи очила, за да й защитени очите. Нормално, доброжелателно мнение. А за парите е ясно, че всички имаме различни възможности - и какво от това? Когато започнах да пиша преди години във форума виждах стандарта на много жени тук - имах чувството, че живеем на различни планети... Е, и? Не това е важното реално, а какво човек носи в себе си като личност и с времето доближавайки се до техния стандарт, виждах, че е точно така... Но това е друга тема. Така че всеки има право да се сърди за каквото иска, но дали е с основание? Тема за размисъл Simple Smile Аз на такива неща съм се нагледала в този форум и какви квалификации съм отнасяла, о, ако се бях обидила на всичко това, отдавна да съм "стегнала багажа" от тук Laughing

# 372
Застреляхте ме  Rolling Eyes Но няма да се месея, само ще кажа, че липсата се усеща още сега.  Rolling Eyes
Вчера писах пост, но се оказа, че не съм го публикувала, но го видях едва снощи и така и не го постнах, че щеше да е неактуален.
Надявам се Ина на Дафи да си върне апетита и да е разкарала запушеното носле  Hug Бях и писала да смен Хуманата (ако има желание), двама педиатри вече се изказват неласкаво са това АМ, което лежи на стари лаври от едно време. Аз подозирам, че слагат нещо желиращо дори, не може да остават такива буци  Shocked Но спирам, че мога да засегна някой, който е фен намарката  ooooh!
За яслата - ние вчера се записахме в ОДЗ. Последната дата, до която ни се пази мястото е 29 ноември и после има 30 дневен срок на отлагане по домашни причини, но от края на ноември детето трябва да се води. Така че Тайра, не знам защо ги броиш тези 30 дни от септември. Брой си ги от края на ноември (при желание). И се връзва крайна дата - след Коледа Simple Smile
Споменавала съм не веднъж, че майка ми е педагог и лично нейните наблюдения са, чеоколо 1.6 месеца децата се адаптират по-леко. Рядко има по-малки деца, обикновено по-малките са такива, които са били настанени в соц. домове и после върнати на майката  Embarassed Ако детето не е проходило - (имам предив стабилно) е трудно за него, понеже е необходимо да се поставя в кошара. Но тя казва, че пък такива деца дръпват бързо и до седмица ако не ходят - прогресират, копирайки по-големите. Питах я колко е най-малкото дете към момента при тях и каза 1,4 м. Но имат случаи и на 10 месеца (но пак казвам, това са по-скоро изключения). Това само като насока.
Ставам, Щурчо ме зове. Чета ви постоянно!!!!!!!!

# 373
Ееее, Бютка, стига де, ти си най-позитивния човек тук, без теб темата няма да е същата  Hug Месечинка нищо лошо не е казала, и аз съм на мнение, че очила за 10лв. по-добре да не се носят, но въпреки това и такива имам.  Знам, че и пюретата на Ганчев не са хубави, но и такива давам. И за кухнята знам, че по-добре частната, ама ще ходим на държавна. Всеки според възможностите си. Не се връзвай така. Тук всички изказваме мненията си и е невъзможно всички да сме на едно мнение по дадена тема.  Hug
Хайде сега за едни очила от 10лв. няма да става война във форума  Naughty
Аз пък да ви кажа, че обличам Ина и себе си предимно от втора употреба. Можете да почнете и мен да ме хокате  Mr. Green

Тефи, ще видя и днес дали ще иска хуманата и ско не, ще пробвам  с Лактана  Peace

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 11:07 от Dafi`

# 374
Когато подавах молба за ясла за Кики видях детенце в проходилка  Peace Незнам родителите колко и какво са бутнали,но си беше записано и ходеше заедно с другите деца.
За мен е прекалено рано да си дам детето на 13-14 месеца и никакви обстоятелства не могат да ме принудят  Peace Детето в никакъв случай не е готово в нито едни отношение.
Не ме разбирайте погрешно против съм и прекаленото галене с перце,но възраст след 1,6 год. си е най-добре  Peace

Общи условия

Активация на акаунт