Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 132

  • 121 688
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: X
van444eto Мерси, краве масло или олио? Също и с какви бои го оцветяваш, с уилтън много бледо нещо става и бая боя гълта или просто не съм уцелила цвят  newsm78

# 661
  • Мнения: 1 965
van444eto Мерси, краве масло или олио? Също и с какви бои го оцветяваш, с уилтън много бледо нещо става и бая боя гълта или просто не съм уцелила цвят  newsm78
МАСЛО. С олио не става. Пробвах. Бои ползвам предимно на Шугър. Уилтън са ми бледи и на мен. PME също са добри. Има ги в Хитрини.

# 662
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 806
Ани, благодаря!
Този блат от първият линк, май доста прилича на масления на Аталанта, на вкус еднакви ли са?
Мисля него да опитам.




Спoред мен нямат разлика, аз катo нямам време да правя бътърмилк , направo слагам пряснo млякo и става пoчти същата рецепта. Винаги oбаче ги пека на две части и пoсле режа на два блата.

# 663
  • Мнения: 25
Моля Ви имам нужда от помощ- купих вафлена кора със снимка на смърфове за украса на торта. С какво трябва да се намаже отгоре за да стане така гланцирана като по сладкарниците?

# 664
  • Мнения: X
Моля Ви имам нужда от помощ- купих вафлена кора със снимка на смърфове за украса на торта. С какво трябва да се намаже отгоре за да стане така гланцирана като по сладкарниците?

С кристалина, но лично аз харесвам вафлата да не е толкова лъскава и не мажа с нищо:)

# 665
  • Мнения: 367
Голяма тишина бе момичета . Всички ли сте на морето още ?  Heart Eyes
Аз мислех да не ги пускам тия чийзкейкове ,защото вече съм пускала ама реших да сложа малко цвят в темичката, че  цяла седмица няма никакви тортички    chef





и тук два мънички по 10 см диаметър





Дано скоро да има повече торти след летните отпуски  newsm47

Я да питам аз за тия изображения върху тортите. Веднъж поръчах такова - нямаше изстъргване от хартията на която беше. Аз ли нещо не правих като хората или нещо на стара суха хартия ми го бяха разпечатали? По-големите снимки се махнаха с няколко пукнатини но малките кръгчета за къпкейкчетата се съсипаха . Едно не стана . Много се ядосах че ми отиде концепцията за тортата . Дадоха ми в найлонов плик от тия дето са с ципче . Някой ако знае да каже какъв може да е проблема . Ве+че ме е страх да правя такива торти . Беше ми за логото на тортата с колата , който се сеща оная златната .

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 04:05 от Felina

# 666
  • Мнения: 148
От каква хартия си стъргала картинките?Принципно те не се махат от основата а се изрязват.Отгоре в/у листа А4 има само  предпазно фолио то се маха,а основата под картинката не- тя е ядлива и омеква като се сложи на тортата.
Зависи и за кой вид говориш за вафлената плака или фондана,но и при двете е едно и също.Едното е върху вафла а другото в/у фондан.
От мен снимки във понеделник,погачата е утре. Аз най-после се престраших да пробвам да правя торти след 6 месеца.За сега крака се държи добре,наболва но успях да не оставя внуците без торта.

# 667
  • Мнения: 367
Ооооо Дитсан що си станала толкова рано ? Радвам се че си по добре вече. Ще чакаме бебешката торта  Hug
На мен ми разпечатаха тук едни лога ама хартията под тях си беше съвсем хартиеста . Тр да се махне , да се обели изображението от нея и да се сложи върху тортата . Изрязвам си около снимката и обелвам долния слой който си е лист а самите изображения бяха на едно мекичко слойче отгоре. И беше много сухо някакси . Там където имаше много наслоена боя лесно се обели особено черните лога а където бече по-бледо няма махане . С нож ги стъргах да излезат но не стана , нкъсаха се ужасно. Следващия път си мисля да си закарам тортата и къпкейкчетата там тя да ми ги разлепи че не смея . Може би при вас по друг начин ги правят .

# 668
  • Мнения: X
Много е пусто, а уж морето е към края си. Аз тия дни се чудех как слагате фондана минат с текстура, това значи, че не мога да ползвам смутъра да я загладя?! А по въпроса с хартията, ако се слага по-борда, как се процедира за да не се напука, навлажнявате ли я или?
Може и да задавам глупави въпроси, за което се извинявам  Laughing  , но съм още новак, имам за сега само една облечена торта с фондан, която няма да показвам, доволна съм, че дори без смутър почти нямаше целулит, стана с хубав голям борд, но нямах инструменти за украса, и не е много за показване при вас. Другата седмица ми предстоят три торти, и се надявам, че все някоя може и да стане подходяща за показване  Praynig

# 669
  • Мнения: 367
Бени2 щях да пиша за твойта тортичка и забравих. Първо да кажа че много тъмно място място си си направила снимката. Някъде по-близо до прозорец на по-хубава светлина да ти излезат цветовете по-добре гледай като снимаш. Иначе много хубави цветя . Малко дебелички като че ли . Може самите ръбчета да изтъниш още малко . Ще изглеждат по-фини.  На дребните цветчета е можело малко петъл дъст да сложиш да живнат още или само в крайчетата на листенцата или в центъра. Ако пробваш ще видиш че по-хубави ще станат. Тортата е покрита много равничко и хубаво. Не знам дали от светлината   но като че ли панделката е в по-друга гама от маковете. Но като цяло много хубава торта и декорация. БравоС както се казва  Peace

# 670
  • Мнения: 183
Здравейте, дами!
Искам да започна с това, че ви се възхищавам страшно много за чудесата които правите! Аз следя темичката от едно известно време, но до сега не съм писала! Аз съм новак, правила съм само 5-6 торти, все си търся повод за да направя нещо...Първата торта направих за първият рожденния ден на дъщериката си и от тогава все торти са ми в главата, все чета, гледам, просто яко съм се запалила...Но не мога да се похваля засега с нещо много грандиозно  Grinning
Не мога да скрия възхищението си към вашия талант!!!
Особенно впечатление ми правят тортите на felina. Страхотни цветя правиш, като истински, живи! Тортите ти са страшно изчистени и изискани!
Тортата книга на Мечо Пух е невероятна, изглежда ми трудно за изпълнение...А за тортата буда нямам думи!
Stefina-много хубава торта барби! Ще бъда искрена и ще кажа, че тия торти хич не ги харесвам, но с твоята торта си промених мнението! Много нежна!
Betina, страхотна торта с обувка! А за сватбената...моите поздравления, представям си колко труд и време е това! От едно известно време много съм харесала точно тази комбинация бяло и лилави цветя! Един ден ако правя сватба, тоно такава торта ще искам!
В главата ми изникват и купища въпроси, но не смятам да ви досаждам с тях! След време, когато събера смелост ще кача снимки на някои от моите скромни творения, защото зная, че ще бъдете обективни и ще ми кажете за грешките които допускам...
Това е от мен засега момичета! Приятен ден!

# 671
  • Мнения: 3 448
И аз се появявам вече.Но си ви следях изкъсо.metchopooh уникална торта   bouquetBeni2 харесва ми тортата.Felina много ми харесват цветята ти.Тази торта я правих доста отдавна но не съм ви я показвала.За първи път правя мечо пух а така исках да зарадвам един малък чаровник който държеше на това мече.

# 672
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Отдавна не съм наминавала ама нали се оплаквате от липса на присъствие да взема да ви покоментирам малко  Heart Eyes

Мими усмихна ми деня с този мечо пух - не знам защо ама като го видя и се усмихвам.

Я тук се появили китки в последните страници - напомням че предизвикателството е точно за цветя Simple Smile

Фелина трябва да поработиш над розата, че така е малко като разцъфнала зелка иначе в началото добре си я започнала, и обличай телта с флорал тейп. Листчетата е хубаво да ги изтъняваш в крайщата и да се даде малко форма - по принцип хидрангеята е на букетче/гроздче от цветове, а не цъфти на самостоятелни цветчета, просто давам някои насоки - приеми го като градивна критика  Wink

Бени много добре са ти се получили цветята - тортите за майките са винаги нещо специално.

Меченце страхотна торта - поздравления.

Бетина прекрасни торти - много приятна серия си пуснала.

Стефина - чудно барби.

# 673
  • София
  • Мнения: 1 078
Шемет, я пусни линк към предизвикателството, бъди другар! Simple Smile Simple Smile
Нещо дори изпуснах каква е темата...
П.П. Нещо тая ясновидка ми се мота из монитора... Пфффф...

# 674
  • Мнения: 367
Май и беше малко центърчето на тая роза и тр по затворени да и оставя повече листенца. Иначе е от фондан а той е мек и е малко по- трудно с него отколкото гъмпейст. Разпльоква се като станат по-едри листенцата.

Общи условия

Активация на акаунт