Едногодишни от всички страни, добре сте дошли! - 2

• 38 927
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Kaлалили, не виждам снимката. ще пробвам и аз този сандвич.
Тим яде от няколко дена само овесени ядки... Rolling Eyes

# 166
  • София
Dani седалката е за бебето
Joy Joy Joy
Извини ме, малко съм разсеяна напоследък!  Whistling

Ние се чувстваме добре-Йоана посвикна и започна да "се лепи" на майка ми от вчера!  Mr. Green
Тя е вече баба с опит и децата я обожават!
Отметнахме и голяма част от документите и ще подхващаме ремонт на едно старо жилище.
Ако всичко върви по план-август месец отново ще се местим.  Mr. Green
Йоана е с лека хрема от вчера след дълго висене в парка предния ден,
но иначе е в кондиция-тича, вика, катери се, вероятно влудява и съседите...
ама, не ми пука-нали детето е весело.  Joy
Малко е ѝ се яде, налага се да я залъгвам, но ... адаптира се успешно!
Целувки на мъниците, скоро пак ще се разпиша!
  Hug Hug Hug

# 167
  • USA
Ето го пак Дани радвам се ,че Йоанка е стоплила и към баба и вече си имаш отмяна Hug

# 168
Ех, защо упорствах и не записах Вики на кухня още като дойдохме. Е, няма такова улеснение Simple Smile Вече втори ден сме с такива манджи и както казва мама "Дунавчо прояде" (имало било такова изказване). Аз я записах на една частна кухня, които даже ти носят храната в къщи. Всички много ми я хвалеха, ами вкусничко е Simple Smile носят супа, основно и десерт. Вчера беше пиле с ориз, зеленчукова супа и торта шарлота, дне е зеленчукови спагети, рибна чорба и грис халва. От вчера всичко се омете, от днес изяде манджата и половината супа, има да се чудя довечера с какво да я храня. Не съм виждала моето дете да яде толкова много. За уточнение аз захраних по ЗВБ и с лъжица доскоро изобщо не беше яла, камо ли пък аз да я храня. Но вече се видях в чудо с това нейното нежелание да яде каквото и да е освен бисквитки и солети, та пробвах един ден да я насиля да хапне малко разкашкана храна с лъжица и проработи. Оказа се, че ми е мързеливо детето. Даже сега се опитвам да и давам сама да яде, не иска, иска аз да я храня. Даже неща, които съм я виждала преди да си държи и отхапва сама иска да и ги правя на хапки и да и пъхам в устата. Голямо е гевезе Simple Smile

Много ми е забавна, защото тя така и не започна да пълзи, а сега тепърва прави такива опити. Голям мерак има и за вървене. Най после се сети, че може да бута една проходилка и така да ходи, а Ася, аз каишите ги ползвам само като залитне, да не пада, иначе ги държа отпуснати. С тях ми е много по добре, защото преди не ми позволяваше да я държа за двете ръце, а само за дясната с моята дясна, като ходя отзаде и като пингвин, едно, че е супер неудобно, но и много се притеснявах да не и се измъкне ръчичката, защото понякога буквално се увесваше на нея. Мисля, че проблема с ходенето на Вики е, че тя се опитва да бяга, а не да ходи и съответно е много нестабила, все залита и пада. Когато забави крачка и завърви нормално е супер стабилна, напрактика си ходи сама, но това са няколко секунди, после прави рязък завой и хуква да бяга, плетейки краката. Вече имам чувството, че моето дете няма да проходи Simple Smile

Преди малко беше много интересна, все се учудвам колко много разбират тези деца. Има една играчка, където като натиска един и същи бутон има различни песнички. Пусна една която аз я знам и запях с играчката, като правех и знаци с ръцете. Много и хареса, щом свърши песничката, веднага натисна няколко пъти бутона, за да запее пак същата песен и така няколко пъти. Отначало не беше сигурна кога да спре и примерно натисне го 4, а то трябва 5 пъти, заслуша се и натиска още веднъж като види, че това не е песента, която търси, а накрая някак си знаеше, че 5 пъти се натиска и направо пускаше нашата песничка. Голям умньо.

Не помня и дали се похвалих, че вече сама слиза от леглото. Simple Smile, ето да я видите, албумът е ограничен, така че ако нямате достъп, пратете ми заявка и ще ви дам:

Калалили, сега видях снимките. Искаш да кажеш, че Лекси изяжда всичко това, и сандвичите, и авокадото, че и краставичките !?

Дани, честито ви преместване и дано всичко мине наред с ремонтите, че като знам всички майстори какви са....

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 17:12 от varnagirl

# 169
Привет мами  Hug
Ние станахме на 8 месеца и имаме избило зъбче, но още не е израстнало Simple Smile Също така имам една тайна, която пазя в себе си - бонбоната падна от леглото, чукна си главата, има синина. Леглото не е високо, на средна височина. Притеснено ми е дали е добре и няма вътрешни наранявания, но засега няма признаци на нищо обезпокоително. Не съм казала на никой за това защото е ясно, че ще ме обвиняват каква майка съм. Просто се моля да няма вътрешни кръвоизливи и пукнатини, но май няма - нищо не я боли, добре е.

# 170
  • USA
Varna това е моя сандвич,за Лекси го режа на парченца за да боцка с вилицата,но ако ти покажа неговия няма да разбереш какво е  JoyБраво на Вики за уменията!

Сарния ако Ая не повръща и се държи както обикновено ,няма причини за притеснение.Всички деца падат и не се обвинявай за такива неща.Лекси падна ужасно в БГ на мокрите плочки в една баня.Той е свикнал тук да си ходи на всякъде и баните не са мокри.Там така падна на зад,че и двамата с моя мъж се побъркахме от притеснение.Спа много неспокойно както и ние за да го следим,но освен една цицина друго нямаше,а може и да има(станал е ужасно не послушен Wink)
После ще се оплаквам от Лекси,че сега ми спира тока ooooh!

# 171
Varna това е моя сандвич,за Лекси го режа на парченца за да боцка с вилицата,но ако ти покажа неговия няма да разбереш какво е  JoyБраво на Вики за уменията!

Сарния ако Ая не повръща и се държи както обикновено ,няма причини за притеснение.Всички деца падат и не се обвинявай за такива неща.Лекси падна ужасно в БГ на мокрите плочки в една баня.Той е свикнал тук да си ходи на всякъде и баните не са мокри.Там така падна на зад,че и двамата с моя мъж се побъркахме от притеснение.Спа много неспокойно както и ние за да го следим,но освен една цицина друго нямаше,а може и да има(станал е ужасно не послушен Wink)
После ще се оплаквам от Лекси,че сега ми спира тока ooooh!

Ох, миличка, не знам как успяваш да намериш време да драснеш някой ред вповече, за което много ти благодаря!  Hug Успокоих се след думите ти...да, зная за повръщането и т.н., но въпреки всичко си имам страха, може би защото четох един роман на Сидни Шелдън, в който момче си удря главата в скалите при каране на водни ски и от вътрешен кръвоизлив си отива...но няма защо да мислим за такива неща - силата на удара не може да се сравнява...определено обаче сега ще съм много по-внимателна. Аз обикновено обграждам с възглавници леглото където е тя, но този път тя ме изуми - паднала е по дължината на леглото без аз да очаквам, че може да се озове чак там...Миличкия Лекси, дано не пада толкова често, макар че децата са си деца и това е част от растежа Simple Smile аз само не мога да си представя колко тревога ти коства в твоето деликатно състояние, все пак трябва да мислиш и за още едно бебче и спокойствието му...направо не знам как се справяш, но предполагам, че се нагаждаш според обстоятелствата, че нали са неща от живота...

Ние иначе с мъжа ми сега хънтваме за ново жилище, искам да си купим, че ми писна да сме под наем, а и искам по-хубаво и да има място - все пак си мечтая да имаме бебе номер 2 един ден, поне засега не съм се отказала от тази мисъл. А ММ е съгласен само ако обстоятелствата предразполагат...е познайте кой трябва да се погрижи за това - моя милост Simple Smile нали има една поговорка - под лежачий камень вода не течет Simple Smile та сега понеже съм така и така по майчинство и имам време - разглеждам онлайн листинги и уговарям срещи с агенти и така...иска ми се до есента да сме се преместили...

Сега ще пробвам да уча тези два дни, което не знам как ще стане с малката, но ще пробвам Simple Smile понеже в понеделник имам изпит. Докато съм по майчинство записах едни курсове за допълнителен сертификат. Ако го взема този изпит, ще запиша още един през Септември.

Калалили имам много добра приятелка в Чикаго, тя има две малки момиченца и води народни танци за малки деца. С нея сме танцьорки от един ансамбъл в София...Ако искаш мога да ви запозная. Засичам я не много често на скайп, но като я видя мога да й взема телефона. Просто се сетих...

Ние бяхме на езеро миналата седмица и открихме сезона за къпане за тази година. Малката я изкъпахме и нея, тази седмица пак ще ходим - най-хубавото нещо е къпането и мързелуването на плажа Wink А снощи ядохме диня с мъжа ми и малката, и тя поиска, беше много смешна, явно й харесва да яде диня..и това беше след като я изкъпах в басейна на балкона - все летни занимания Simple Smile  Hug

# 172
привет,

Калалили, направих сандвича, малко променен. сложих нещата между филиите и после ги потопих в яйце и го направих като пълнени пържени филии. мъжът ми одобри, Тим отказа.

Сарния, детето се наблюдава 24ч. за замайване, повръщане и сънливост.
аз не знаех, но скоро си говорих с един татко и той каза, че детето не трябва да се оставя да заспи веднага след падането. като заспи и няма как да се видят симптомите. даже той каза, че 24ч. не трябва да спи, ама това не виждам как ще стане...

варна, точно като залита детето ще се научи да пази равновесие. затова каишите не се препоръчват.

ние днес бяхме на детска площадка с водно забавление... Тим имаше пясък навсякъде...  Rolling Eyes аз също...

# 173
Тя като залитне, нищо не правя, но като тръгне да пада по лице, няма как да не я подхвана Simple Smile с каиш или не резултатът ще е същия, пак ще я дръпна, но в единия случай може да и зимъкна ръчичката, а в другия опасност няма.

# 174
варна,
Тим не даваше да му помагам когато се учеше да върви. искаше всичко сам да прави...
знаеш ли колко пъти на ден падаше по лице?
оставям го да падне и сам да стане. ако не може - когато поиска отивам и го вдигам.
в началото са предпазливи и не падат от високо. т.е. падат само на длани. после като почнат да тичат става по-опасно и затова е важно да знаят как да падат.
сега Тим знае да си пада на ръцете и не очаква, че мама ще го подхване.
това е разликата.

като пада назад и си държи главата нагоре, да не я удари... обикновено стои в поза "коремна преса" и реве...
това незнам къде го е научил...

# 175
  • USA
Varna съгласна съм с Ася за каишките.Лекси е много предпазлив въпреки,че от време на време е много смел и ме пробва колко бързо мога да тичам. Rolling Eyes
Ася сандвича звучи чудесно в твоя вариант,ще го пробвам на мм ,че той каза,че нещо му липсва(мезе) Mr. Green
Сарния успех в търсенето на ново жилище и на изпита.Не е лесно да четеш с бебе.
Лекси не ми два голяма почивка.Предпочитам да го водя някъде сутрин и след обяд,че ако сме в къщи тичането ми се удвоява.Вчера реших да пусна пръскачките за да полея тревата и той мина под тях и се накисна подобаващо,след което много обича да ходи по бордюра дето огражда цветята,но падна и се до украси със земя и дървени стърготини.Тъкмо го преоблякох и реших да изплакна дрехите за да не ми запушат пералнята и той в този момент си довлякъл камиона до масата и си хванал от купата най сочната слива и я ръфа доволно върху килима и него се стичаха вадички.Преместих го в кухнята да си довърши яденето,а аз да почистя килима.После пак го преоблякох и до като накисна дрехите с препарат за лекета.Той извадил от стаята си цялото чекмедже,не само дрехите.Как не му е смазало краката не знам.И как е успял след като има номер да се извади ,а и за мен е адски трудно да го направя.Намазах му една филия с масло и сирене и го изведох на двора да я яде.Естествено не ми позволи да му помагам с яденето и за пореден път се омаза от главата до петите.Това е Лекси до обяд.Ами на вън по-малко разправии имам и не е лошо детето,но и нищо не мога да свърша с него.

# 176
хахахаха Калалили, весело е при вас, макар че на теб едва ли ти е весело.
колко градуса е при вас? тук ако е хладно му слагам един непромукаем гащиризон и го оставям да маже. ако е топло - преобличам преди ядене/спане.не се занимавам по 100 пъти да го преобличам...

вчера като бяхме на тази площадка с водата го оставих по боди и памперс само. другите деца бяха с тениски и панталонки за плажа, ама Тим няма и беше по боди. после го поизмих на чешмата и го обляках, и в количката...

днес бяхме за първи ден на ясла. час и половина. хареса му. веднага се заигра с играчките, после и с едно дете. след първия час вече се остави възпитателката да го носи  Mr. Green
обаче много се умори. не издържа час и половина, тръгнахме си 15 мин. по-рано. беше гладен и уморен... в четвъртък ще ходим по-рано, ще вземе участие в закуската Simple Smile да видим дали ще яде.

# 177
Ама аз нямам нищо против да пада, ако пада нормално и ако е самостоятелна. Тя обаче сама не иска, иска все за ръчичка да я водя и то по начина, който описах по-рано. Както казах притеснявам се, че така ще и измъкна ръката. А тя като залитне, директно се пльосва без да се замисля и дори не се сеща да се предпазва. Ако беше самостоятелна като Тим и аз щях да я оставям да се бори сама, но не, тя все си ме търси Simple Smile

# 178
Привет мами,
записвам се замалко и да кажа 4еняма да съм 4ак толкова редовна с писането следващия месец,но си ви 4ета:
аз съм най-щастливата мама и леля!немога да спра да се радвам на гостен4ето си!мили4кото,много е впе4атлен и много му харесва тук,ама и аз ужасно го глезя,и ве4е прави планове всяка ваканция да ида при мен Heart Eyes
да се похваля,днес потопих Кайл няколко пъти с главата в басейна,прие се нормално,не се изплаши,ще продължавам с тренировките:)
ето ви линк на последни снимки и с гостен4ето ми:

https://plus.google.com/u/0/photos/101340862127211794406/albums/ … y=CJ2C_Kzk1rjyzwE

хайде мами много целувки и  Hug Hug Hug от нас!

# 179
  • Калифорния, САЩ
   Люцканова, страхотно настроение лъха от снимките! Веднага си "поамериканчила" детето, накупила си му калифорнийски дрешки, водиш го по молове, на барбекюта, гледай да не стане така, че след като си замине, ти да боледуваш. Много красиво дете е, страхотни очи има, толкова е миловиден, да те слуша! А Монката сияе, и тя е много сладка с очилата. Има ли някаква промяна при нея със ситуацията с очичките? Извинена си за отсъствията, гледай да ви е гот, и ни ъпдейтвай с нови снимки и клипчета. Весела ваканция!  Hug Hug Hug И целувки на Кайл, нещо слабичък ми се вижда, да го храниш, че ще ти го взема за другарче на Ванката.
   Ася , браво на Тим, явно е готов за някой и друг час без мама. А ти как си, да не търсиш работа?
   Калалили, крайно време е да си вземеш помощничка, пази се и се "пести", скоро две рожбички ще имат нужда от мама. И на мен идеята за сандвича ми допадна, а пред снимката ми се напълниха устата. Но за утре имам баница, за сряда ще му направя млечен грис с манго, че млякото не трае в тия жеги, а за четвъртък - пържени филийки с яйце, че имам един хляб, който си чака реда  Simple Smile. Да видим дали в петък ще му дойде реда и на твоето изкусно предложение.
   Варна, и аз подкрепям Ася,  като падат и се учат, знаят ли, че има на кой да разчитат - и стават разсеяни и не се пазят; знаят, че някой ще им помогне. Айде скоро да се похвалиш с проходило момиче!
  Сарниа, как е малката шушка?
  Дани, как сте, и ти, и Лумиа ми липсвате с постовете си!  Hug
   Хей, Брюксел, не надничай от балкона, а драсни два реда  Heart Eyes Целувки за Йоан-Сладуран!

Общи условия

Активация на акаунт