ЮЛЧЕТО расте ли расте, а на мама все й се яде. - тема 27

• 26 979
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И водите не са много сигурни. Може да изтекат, пък да родиш след 2 дена и само дето ще висиш в болницата  Confused

....
Сакън! Опасно е бебето да стои на сухо  Naughty
Тя, Ники, горе е казала 24 часа, но аз зная, че с изтекли води в нашите болници ги броят за спешни случаи и гледат за 5-6 чАса да се приключат нещата. Ако няма контракции - предизвикват раждане.
Момичета, ако на някого му се случи с изтекли води да го туткат в болницата, настоявайте да ви започнат! Не само инфекции, какви ли не увреждания може да получи бебчето...

Мисти, еее, страхотни оценки на Ивето, ГОЛЯМО БРАВО!  smile3501 И БЕЛ е с прекрасен резултат (що да не кандидатства с нея, бре? Ся, за право няма да стигне, но за много други специалности си е супер!), но по английски направо се е представила блестящо! Зная, че матурата по анг. е традиционно много трудна, тъй че определено девойката има талант към езиците  Peace

Глупи и Катенцето, ама вие да не би да се оказахте адашки и откъм дечицата? Номер 1 - Марти. А Номер 2... синхронизирахте ли?  Mr. Green

Ахи, абе цялата тема е напълнена с думичката Лансинох, що народ го препоръчаха, направо съм си го вкарала в списъка. Взимай смело и ти!

Мъхче, мен с покер не мЪ базикай. Имам си и сетове, мога да взема за ОБ няколко. Ще изляза оттам богата - как финтово лъжа на покееер!

go_bory, Браво, че се разписа!  Hug Гледам те аз, че си горе от известно време Wink
Портокалката също я виждам да чете, чете, четеееее туй момиче и гък не казва!  Naughty Не е много възпитано така, Портокалче  Mr. Green Hug
Веситата... какво стана с тях? Я да се покажат за малко - Веси Касис, Веси грозд. Кажете ни едно АХОЙ и ни простете минали обиди  Praynig

# 601
Да, Сандалка, и аз се чудя защо не пишат? Макар че на мени двете Весита ми писаха по скайпове и фейсбуци и  знам, че  са добре . И Герито е добре, ама пък Гери Добрева я няма? Аз се чудя някой знае ли защо Грийн Флауър не пише? Абе доста момичета изчезнаха, дано са добре  Praynig
Крем за зърна и аз си търсих днес, но ми предложиха само Гармастан и го отказах. Ще търся друг, ама нямам идея какъв  Thinking ще ида до Вис Виталис и каквото има там. Почнах да стягам сака, остана само да си купя бабешки гащи и още някои дреболии.

# 602
Сандалка Simple Smile Тука съм ама нещо нямам муза за писане. Тези дни ме е хванала някаква апатия и всичко и всички са ми криви.Всичко ме боли...не мога да спя...не мога да се завъртя нощно време.... Нервите ми са като струни направо.

Бях на консултация за 45-дневния болничен и ми казаха че малката върви с две седмици назад. Не било нищо страшно ама и това почнах да мисля. Измериха я 1900 грама...а трябвало да бъде поне с 300 отгоре. Сега пия по една шепа лекарства и ям насила по осем пъти на ден. Насрочиха ми планирано секцио за 05.07 и прегледи всяка седмица. Незнам защо ама яко се сдухах като казаха че е малка....някак си не си го представях така Sad

# 603
Да допълня за водите. Следете да са чисти (с примес на червени или кафяви нишки е ок) и без миризма. Ако са зелени или кафяви и имат миризма направо тичате в болницата. Бебето трябва да излезне незабавно.

# 604
Мисти, хем хубавица, хем умница  Party браво на детето  Hug
Ахи, аз си поръчах крема на Авент- много ми го нахвалиха, пък да видим ...

Аз да ви кажа, че преди малко изпратих майка ми да си ходи- ей-тая жена, както може да ме изнерви в рамките на 10 минути, никой така не успява за 10 дена бе  #Cussing out
Направо ме е срам да ви споделя и на вас... ама ще ви кажа:
Скрит текст:
Вече нали си купуваме с ММ нещица за бебчо, та от както сме започнали да пазаруваме само слушам от родителите ми "ми то освен да ви дадем някакви пари...ми освен ние да купим нещо..." искам да отбележа, че нашия бебчо ще е първо внуче и за двете страни  Naughty ММ е само дете, а аз имам по-голям брат... та така родителите на ММ казаха, че от тях ще бъде количката- 700лв, после дадоха пари за центъра за къпане-200лв (нарочно пиша и цените) сега като разбраха за кошчето за кола-пак да дали те парите-80лв...но аз казах НЕ, защото хората дадоха достатъчно !!! Моите родители знаят всяко едно нещо колко пари струва и кой го е платил...та днес при поредното споделяне какво сме поръчали майка ми ми направи забележка, че продължаваме да пазаруваме- трябвало като се роди  ooooh! та нали и те трябвало да купят нещо...и аз й казвам, че досега всеки път им казвам, че ще купуваме еди какво си и че те ако са искали са щели да ни дадат пари  Crossing Arms Е, не съм ли права? И си мислех, че ще каже: Еми тогава ще ви дадем пари за кошарката (220лв) ,тя да е от нас..." е да ама не... и ми казва"еми освен да ви дадем парите за спалния комплекти той да е от нас" (30лв)... е момичета щях да ревна от убида  Weary  как да кажа на ММ, че на моите родители им се е откъснало от сърцето да дадат само 30лв за първородното си внуче, ами свекитата като ме попитат  Embarassed А не е да нямат финансова възможност  Naughty Пък после се сетих, че те мене цял живот са ме пренебрегвали, все брат ми е бил на преден план, че аз съм щяла да се изнасям все някой ден- думи на баща ми... та какво остава сега да се напрягат за някакво си внуче и то пък родено от дъщеря им  smile3518  Офф , много ми е тежко и обидно вече...  Cry
Съжалявам, ако съм ви натоварила, но имах нужда да го споделя...

# 605
Здравейтеее,
да се похваля- бебка е 2100, върви си една седмица напред, плацентата е ок (първа към втора степен), всичко си ни е наред и по мястото Simple Smile
Казаха ми да спра да пия пренаталните витамини и като вляза в 9ти месец и магнезия.
Аааа и най-важното - седи с главата надолу - урааа, нормално ще е раждането (много исках да си е нормално) Само има един проблем - не е много хубаво да ми бият епидурална упойка, защото аз имам протрузия на кръста и нараняване на тазовата кост(преди години ме бутна кола и ме разцепи точно там Sad
Иначе ми докараха и голямото легло за мен или майка ми, да сме си при бебка Simple Smile Стаята стана прекрасна, сега остава да накича разните му там рисунки, килимчета и всичко останало...
Дрешки още не съм купувала, но тия дни мисля да отида до Илиянци - гледах, че там има много магазини с турски трикотаж, който според мен си е ок. Няма да взимам много неща, защото ще казвам да ми купуват дрешки като се роди като подарък.
И така много съм щастлива, днес много работа свърших и съм доволна Simple Smile

# 606
  • varna
Близначе, а така, и аз тъй мисля да моря килата, писна ми вече да диетствам  Mr. Green
Мисти, браво бе, не само хубаво, ми и умно дети - хич не са ниски тези резултати, на повечето места мисля, че може да се пробва.
Жалинке, браво на теб и на беба!
Да ви кажа аз вече съм тотално готова - мама се оляла и ми зела 4 нощници, 10 (!) бабешки гащи и 2 чифта джапанки - да съм имала от всичко за всеки случай  Laughing

# 607
Браво на децата с матурите и да се похваля с моя племенник, който изкара на матурите за 7-ми клас 5-ци.

Крем за зърна ползвам на Авент, не ми мирише хубаво ooooh!, но много го нахвалиха и не се отмива преди кърмене.

С последните покупки от днес смятам да приключа списъка за болницата:

превръзки за родилки
еднократни гащи 1 оп.
еднократни чаршафи
лигнин
мокри кърпички 2 вида по 1 пакет
памперси за бебчо
дрехи за бебчо
3бр. нощници
бельо
чорапи 2бр.
жилетка
тоалетна хартия
тоалетни принадлежности
ядки и вода
телефон, зарядно и документи
помпа за кърма, контейнери
крем за зърна
кърпи 3бр.

шишетата остават под въпрос, че ми казаха в ОБ не разрешавали

Дали пропускам нещо Thinking?!

# 608
  • София
Сандалка Simple Smile Тука съм ама нещо нямам муза за писане. Тези дни ме е хванала някаква апатия и всичко и всички са ми криви.Всичко ме боли...не мога да спя...не мога да се завъртя нощно време.... Нервите ми са като струни направо.

Бях на консултация за 45-дневния болничен и ми казаха че малката върви с две седмици назад. Не било нищо страшно ама и това почнах да мисля. Измериха я 1900 грама...а трябвало да бъде поне с 300 отгоре. Сега пия по една шепа лекарства и ям насила по осем пъти на ден. Насрочиха ми планирано секцио за 05.07 и прегледи всяка седмица. Незнам защо ама яко се сдухах като казаха че е малка....някак си не си го представях така Sad
Хей  Hug
Ако ще те успокои - аз съм в абсолютно същото състояние: зла, апатична, па и капризна, сънят е мираж, а по-лошото, че нощем Саклетът идва на смяна. Ама какво да ти кажа... взимаш се за косата и се издърпваш от блатото насила - като Барон Мюнхаузен  Peace Хората такива чудесии си имат на главата, та нашето си е направо приказка и дар в сравнение. Нали?
Още малко, още малко остана  Hug

За бебка не се притеснявай, Портокалче  Peace И моята е толкоз, но време има - ехеееей, колко е далече Юли, няма утре да раждаме, нали? В последния месец наддават по 200 гр на ден (хахаха - редактирам! - на седмица, разбира се!), тъй че ще навакса момата. Аз моята първата я родих 2.650 - преносена! Пък си беше нормално бебе, не е лежала в кувьоз и след 5 дни ни изписаха на 2.800 почти  Peace Не го мисли това, те си знаят работата бебчетата вътре. Важното е плацентата да ти е хубава, захранването и количеството води. Ако това е наред, и останалото ще е ОК!  Peace

Цвети, ох, наистина много обидна ситуация... И хем е... нещо материално, да кажеш - дреболии, но пък като жест е обидно наистина Sad Надявам се, че вашите ще се усетят по някое време  Hug

Ооо, Хера, я си събирай и ти отбора за болницата, че с тия палатките явно трябва да черпиш някого. Иначе какво - на главата ли ще си ги слагаш  Mr. Green

Близначе, благодаря, че споделяш за мамите, които знаеш  Hug Така е по-спокойно!
Green Flower пък аз я засичам чат-пат във фейса - не е родила още, яде и готви здравословно, все така лакомка си е  Laughing

wwwaz, в ОБ не дават дрехи за бебето - обличат ги със свои.
Също ще ти трябват прибори за хранене и чашка.
А аз ще си взема възглавница за кърмене и сол  Mr. Green
Книжка няма ли да ти трябва?

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 20:41 от Sandalka

# 609
wwwaz, гледам писала си документи.Какви документи искаха ,че не помня?
Освен обменна карта,направление за хоспитализация,лична карта...май искаха и свидетелство за брак после или греша  newsm78
Портокалчо,аз съм същата депресивна личност напоследък.Все се чувствам недооценена,все ме подтискат ,все не ме разбират ...мъжа ми особено много ме дразни ,а детето днес беше невъзможно и даже го преплясках по едно време.Ужасна съм.

Отивам да се мъча да се обезкосмявам. ooooh!

# 610
А комплекта за изписван на бебето, ох а за книжка ще остане ли време  Laughing, но ще мушна някаква, да и прибори и еднократни чашки и чинийки Hug Sandalke 10x!

Данчето с трабантчето, за докумените си мислех и аз - лична карта, направление за хоспиталиция, карта на бременността, изследванията с картончето на кръвната група, но като спомена  свидетелството за брак ще му направя копие.

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 21:15 от wwwaz

# 611
  • София
Прибрахме се, взехме количката и кошарата, количката е много хубав цвят и много ми хареса на живо, повече от на снимките...утре ще я снимам Simple Smile

Обаче вие с тези грамажи ме притеснихте, особено Портокалчо, ние сме горе-долу по едно време, даже тя е по-назад, обаче моето дребното е 1950, значи и то върви 2 седмици назад, уж 1 беше назад в петък, как днес станаха 2, а пък на Жалина госпожицата е 2100, пък тя е 2 седмици след мен някъде, ужас, няма да добутаме до 3000 и това си е, дано всичко е наред, околоплодните ми води са добре, плацентата също, доплера на храненето на бебето е супер и на храненето на мозъка на бебето също е супер, всичко е наред, ама що така  newsm78

Аз пък за болницата нищо не съм взела, там пише само документи, ама се сетих, поне гащи и превръзки не е ли  редно да си занеса, минерална водичка за след секциото, знам ли, иначе зарядното и тел-а са ясни  newsm78

# 612
Иве,
тя моята госпожица е една седмица по-напред. А и докито каза, че е големичка за възрастта си Simple Smile Това си е сууупер индивидуално с грамажите на бебетата.

# 613
Аз си надигнах дупето от дивана най-накрая. Реших да се поразходя наоколо. До нас има една втора употреба за детски дрешки, но не бях влизала. Ей какви нови чудесийки имат, та моя младеж ще е барнат с чисто нови уж носени дрешки, ама все ми е тая. Една позната ми даде да си избера дрешки от нейното дете, но някои от тях бяха толкова износени, а тези мънички новички, та и с етикети има Simple Smile
Обиколих и аптеките, за да си запълня списъка за АГ с гадориите като абокати, системи, ръкавици  Sick Но, да отбележа СУДОКРЕМ-а, на мен ми казаха, че е имало проблем с него, но вече не, зареждат си го, купих 1 опаковка.
Глупи, това е играта на Нескафе 3 в 1 в интернет. Посред нощите се оказа печелившо, инфото е от Агнесанка!  Peace
Жалинка, най-накрая с дупето нагоре и вашата девойка, браво на нея!
Цвети, не се разстройвай! По принцип още доста финанси ще трябват за бебето, ако ще с
памперси да ви зареждат, ще е супер!
Хера, майка ти е помислила и за второто бебе Simple Smile
Кате, тези капки за колики Лефакс, моя приятелка ги дава на малката и каза, че за разлика от тези, които се произвеждат в БГ, не запичат детето, а и малката си ги преглъща, не ги плюе. Лошото е, че й ги донесоха от Германия, май тук ги няма. Аз имам само един познат там, но той едва ли скоро ще пътува насам.  Confused
Сандалка, що ти е тая сол?  newsm78 Болничните манджи ли са причината?
Ивка, честито, ще чакаме снимки!  Simple Smile

Крем за зърна ми дадоха Гермастан, реших да го използвам преди появата на мъничо, после да мина на Лансинох, за да не мия всеки път. Но то голяма мас това нещо, чак ми залепна сутиена за нея. Цапа в синьо, пере се, но само с черно бельо цапам.

Това с изтичането на водите много страшно взе да става. На мен док ми каза, ако се случи, бързо в АГ-то, да не чакам. А иначе ми разказаха, че по-лесно се раждало, ако водите изтекат непосредствено преди раждането на бебето, да не бъдело "сухо" раждането. Може би има логика. Раждалите мами могат да се включат по темата.

За документите, аз няма да вземам удостоверенията. Аз такъв кетап трябва да занеса, че хич не ми е. По ЕГН ме провериха и всичко си излиза, казаха ми да не нося нищо, щели да запишат бебето, нека само всичко да  е наред. Ако се запънат, ще ги приготвя на лесно да ми ги донесат, я мама, я свеки. Аз като идиот да попитам, къде се вади акта за раждане?  newsm78

# 614
Сандалке, с Весето сме адашки, с Катето явно само децата Simple Smile
За второто не сме се разбрали Simple Smile)) Но .. се замислих,имам един колега в работата голям симпатяга, та с него имаме еднакви халки, той се казва Марти и детето ми се казва Марти, а сега второто сме решили да го кръстим като жена му. Чиста случайност, но много съвпадения Simple Smile

Цвети, и при нас нашите почти не са давали пари за Марти, въпреки, че им е първо внуче, но милите нямаха възможност. А свекърите пък само с пари искаха да ни подкупват, като не искаха да го гледат. Защо не им кажеш на вашите директно, че не е честно така. Може да не го правят нарочно, просто да не се усещат. Аз съм на принципа "право куме у очи" по добре да си кажа каквото мисля, отколкото да ме гризе, че не съм си го казала и да се тормозя вътрешно.

Аз в понеделник се записах на отворени врати да разгледаме болницата и мисля там да ходя за запис на тонове. За раждане и аз мисля, че е рано Simple Smile Много се разбързахте всички, спрете се, че няма да останат неродили юлки Simple Smile

Не спирам да съм на вълна колички, само си сменям мнението през 5 мин, дрехи за бебето не съм приготвяла.

Днес какъв монолог си спретнахме с моят мишок, дето отначало казваше че ще хвърли детето на боклука и ще го бие по дупето. Та днес започва, мамо като се роди бебето вие всички ще отидете на работа, а аз ще седя в къщи и ще правя компания на бебето. Викам ама то трябва да папа, а той аз ще му направя супа леща и ще му сложа и картофче и морковче и после и пиленце Simple Smile Вика аз ще работя тук в моята къща при бебето, да изкарам мноооого парички да си купим играчки Simple Smile Толкова мило ми стана.

На мен нито нито с едното, нито с другото са ми казвали колко тежи бебето. Само на последният преглед при Ташков, ми каза че ще е около 4 кг. Родих 2750 напълно доносено бебе и не спиращо да яде и да наддава. Както е казала Сандалка важното е плацентата и околоплодните води да са добре.

Иве, честити придобивки, и на останалите момичета честити Simple Smile))

girlinblue182 на малките дрехите винаги са запазени, но като започнат да ядат пюрета и да ходят и да се търкалят навън, колкото и да пазиш няма как да не се захабят Simple Smile
редактирам се
Акта за раждане се взима от общината към която се води болницата
А за изтичането на водите, аз раждах с изтекли води, и ми предизвикаха раждането, но пак родих за 5 часа. Не съм имала проблем. Не се притеснявай за тези неща. Всичко ще мине по вода.

И аз мисля да прилагам хипноза, аз съм кокошка, аз съм кокошка  Joy

Последна редакция: ср, 05 юни 2013, 21:40 от Глупи

Общи условия

Активация на акаунт