СЕДМИ КЛАС - 24 тема - Мислят и подреждат.....

• 45 730
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
 Добре де, ако хора ги въвеждат тези данни, много лесно могат да видят името дали е мъжко или женско! Поне за нашенските имена лесно се познава по окончанието на бащиното и фамилното, че и по собственото. Съвсем изкуквам тази година, вече взех да се съмнявам във всичко.

# 571
  • София
Аз мисля, че информация за това дали си мъж или жена се носи и от самото ЕГН-така че няма проблеми.

# 572
  • Бургас
G.D.,по-бодро! Hug
Ще видиш,че всичко ще е наред!
Аз например нямах копие на заявлението за мен.Дадоха ми вх.номерче и ми минаха куп черни мисли,но вече не искам да се притеснявам! Naughty
Пола на детето зачертах с х както беше написано на образец пред мен.

Успех на всички!

# 573
  • Пловдив
След първоначалния отказ от служителката, която сама се индентифицира като некомпетентна, ни приеха заявление напълно попълнено на компютър. Само кодовете внесоха на ръка.

# 574
Аз мисля, че информация за това дали си мъж или жена се носи и от самото ЕГН-така че няма проблеми.

Точно така. Предпоследна нечетна - жена. четна - мъж

# 575
Сутринта подадох документите,нямаше живо пиле, много спокойно и бързо стана всичко. Бях попълнила заявлението, а кодовете - на листче. Там четем заедно и една госпожа вписва кодовете -и тя гледа, и аз гледам и потвърждавам....И бааам, преди малко ми звънят от РИО - последното желание е объркано- името не отговаря на кода #Cussing out! Изяснихме проблема, за което мноооого благодаря на госпожата /забравих и името/ от РИО! Така,че - спокойно, и да има нещо объркано, ето - на! хората проявяват разбиране и проблема се решава Hug
Успех на всички дечица!

# 576
И за последно преди и ние да ги подредим за утре:
 -дете с по-нисък бал не може да измести дете с по-висок бал за една и съща паралелка,дори и детето с по нисък бал да е посочило тази паралелка като по-предно желание в сравнение с детето с по-висок бал.
 -за второто класиране-можеш да се класираш в паралелка посочена в по-предно желание,от това на което си класиран на първо класиране,и ако това стане факт си длъжен да се запишеш там.Ако второто класиране не те класира по напред,то ти се запазва класирането от първото класиране.

Нали сме разбрали правилно?!?

# 577
Сутринта подадох документите,нямаше живо пиле, много спокойно и бързо стана всичко. Бях попълнила заявлението, а кодовете - на листче. Там четем заедно и една госпожа вписва кодовете -и тя гледа, и аз гледам и потвърждавам....И бааам, преди малко ми звънят от РИО - последното желание е объркано- името не отговаря на кода #Cussing out! Изяснихме проблема, за което мноооого благодаря на госпожата /забравих и името/ от РИО! Така,че - спокойно, и да има нещо объркано, ето - на! хората проявяват разбиране и проблема се решава Hug
Успех на всички дечица!

И ние тази сутрин подадохме в 126 ОУ. Имаше около 5 човека. Отидох с разпечатано на компютър заявление. Служителката попълваше кодовете пред мен. И изведнъж на 26-ти ред се оказа, че съм сбъркала вторият профилиращ език (т.е. дублирала съм по-горният ред). Хвана ме паниката, жената се обади по телефона и след това ме накара да поправя на ръка и отдолу да напиша, че поправката е направена от родител. Цял ден съм на тръни и го мисля, тъкмо се успокоих, че не е кой знае колко фатално и сега с написаното от  tanya.d - пак съм в голям стрес  Sad

# 578

Нали сме разбрали правилно?!?

Правилно сте разбрали и успех.

# 579
Ами тези балове, които са дадени, са вероятно за момчета  newsm78 Шанс винаги има. Нека не се тръшка! Но ти и й обясни, че разумните хора винаги си оставят резервен вариант. Така че нека пише още училища
lea, в гимназията няма квоти. Да, винаги има шанс, па макар и 1/10000. Да, човек не бива толкова да страда за подобни неща, НО от позицията на нейните години нещата са доста по-различни, явно.
Лично за мен, цялата тази лудост с кандидатстването е ..., но като гледам, вече толкова дни ревем, ами започвам да подлудвам и аз. ooooh!
От една седмица и обяснявам, че независимо дали има или не шанс, е разумно да напише няколко желания, съответно под и над своя бал спрямо миналогодишния, и в крайна сметка където и е късмета, но...
Вероятно при нас изиграва роля и това, че всички сме завършили 1ЕГ. Наслушала се е на суперлативи и хвалби за училището. Двамата и братя са студенти в Германия... може би, това че би била по-различна от останалите я подтиска, незная... Опитвам да и обясня, че независимо от гимназията(пък било тя и елитна), човек в крайна сметка става това за което е положил труд, усилия, желание... че всичко зависи от човека... НО не успявам, никак даже. Sad

# 580
Цял ден съм на тръни и го мисля, тъкмо се успокоих, че не е кой знае колко фатално и сега с написаното от  tanya.d - пак съм в голям стрес  Sad
Еее, споко, де, нали всичко вече е наред!

# 581
Ами тези балове, които са дадени, са вероятно за момчета  newsm78 Шанс винаги има. Нека не се тръшка! Но ти и й обясни, че разумните хора винаги си оставят резервен вариант. Така че нека пише още училища
lea, в гимназията няма квоти. Да, винаги има шанс, па макар и 1/10000. Да, човек не бива толкова да страда за подобни неща, НО от позицията на нейните години нещата са доста по-различни, явно.
Лично за мен, цялата тази лудост с кандидатстването е ..., но като гледам, вече толкова дни ревем, ами започвам да подлудвам и аз. ooooh!
От една седмица и обяснявам, че независимо дали има или не шанс, е разумно да напише няколко желания, съответно под и над своя бал спрямо миналогодишния, и в крайна сметка където и е късмета, но...
Вероятно при нас изиграва роля и това, че всички сме завършили 1ЕГ. Наслушала се е на суперлативи и хвалби за училището. Двамата и братя са студенти в Германия... може би, това че би била по-различна от останалите я подтиска, незная... Опитвам да и обясня, че независимо от гимназията(пък било тя и елитна), човек в крайна сметка става това за което е положил труд, усилия, желание... че всичко зависи от човека... НО не успявам, никак даже. Sad

Hakunamatata, в тази трудна за децата ни възраст, всичко и всички са повод за сълзи и отчаяние. Според мен , по-добре би било , да анализирате баловете за Първо и Второ класиране още веднъж , но с детето. Да се убеди сама, че има шанс, обясни също, че не се знае дали сега това ще е най-предпочитаното училище, може да има отлив към други, който няма как да се предвиди...Наблегни на оценките по БЕЛ и Мат от дипломите на другите деца - на това, че високите резултати от изпитите, не се припокриват задължително с отлични оценки по предмета.....Вдъхни увереност като ти самата я демонстрираш!

Успех! Hug Peace

# 582
  • Варна
Здравейте, бг-мамми!
Напоследък мисля по един въпрос... newsm78
Дали е възможно, балът в 1ЕГ-Варна ЧЕ-НЕ тази година да падне малко???
Гледам баловете от предните години:
2006/2007-31,18
2007/2008-30,25(по-нисък от предходната)
2008/2009-30,20(по-нисък от предходната)
2009/2010-29,85(по-нисък от предходната)
Та, как мислите, има ли шанс тази година да е дори малко по-нисък от предходната 2011/2012-33,53? Thinking
Вярно е, че се обсъжда само повишение на баловете, но щом пък понижение се е случвало и то не веднъж в тази гимназия... ох, ще се побъркам вече...
Моята мома има 33,35, решила е твърдо, че няма никакъв шанс да я приемат и по цял ден плаче... вече не знам как да я успокоявам. Ооообаче, хем се е отчаяла, хем не иска да добави нищо друго в заявлението  #Crazy
Много моля тези, които разбират от статистики, ако може да направят една за моето момиче... дали има или няма шанс! Мен не ме слуша, може пък във Вас да се вслуша и поне да впише още някакви паралелки и училища. Praynig

Според мен няма никакъв шанс мин.бал за 1 ЕГ с НЕ да падне. Тази година оценките са по-високи от миналата и за да има понижение, трябва масово децата да се пренасочат към други желания - напр. 1ЕГ с АЕ, 5 с НЕ или МГ. Но тенденцията показва, че немският е все по-популярен, а и 1ЕГ е най-реномираното училище в областта, така че .... Но все пак нищо не пречи да си пише 1ЕГ като първо желание, а после 5 ЕГ с НЕ, което впрочем не е лош избор.

Това, което гледате за падане на мин.бал, се отнася за различен по сложност изпит. Относителните честоти на 1ЕГ с НЕ и на 5-та с НЕ непрекъснато намаляват, например от 586 през 2010 до 289 през 2012 за 1ЕГ с НЕ и от 1934 на 537 за 5-та.
Според статистиката за Варна с оценки по БЕЛ и МАТ от 10,675 дъщеря ви е 435-та.
За съжаление във Варна почти няма придвижване между първо и второ класиране. Ако бях на ваше място, щях да се подготвям психически за 5-та и да наблягам на добрите страни на тази гимназия. Повечето от завършилите я успешно продължават да следват в Германия и Австрия.

# 583
Сега, ако искате да поговорим за алгоритъма на подреждане и класиране. Ще споделя как аз го разбирам.
Имам напр. 34 бал. На първо място пиша Първа немска, на второ - Втора немска, на трето Първа англиийска, на четвърто - Втора английска. Компютърът ми взема бала и гледа дали ми стига за първото желание, т.е. колко души има с бал по-висок от моя, които влизат в Първа немска и ако има свободни места, влизам по първо желание. Но напливът там е много голям. Желаещите са много и като се запълнят паралелките, се оказва, че последният човек, който е влязъл, е с бал напр. 34,30. Т.е. аз не мога да вляза. Тогава компютърът гледа дали ми стига за второ желание - Втора немска. Ако балът стига - класира ме там и не продължава надолу да проверява. Ако не стига бала и за второто желание, продължава да проверява за третото и т.н. докато ме класира някъде. Ако класирането ме удовлетворява, записвам се там, където са ме приели. Ако не ме удовлетворява, подавам заявление в училището, където съм приета , че ще участвам за второ класиране. При второто класиране ми се пази мястото, където съм приета. На това класиране мога да се придвижа само напред.
така е обяснено в справочника, и принципа е такъв, но на практика е малко по-различно и по-сложно, защото баловете в различните у-ща са различни. Общо взето програмистите казаха така: Вземаме детето Х, гледаме 1ж - правим бал за него - гледам има ли записани в него - ако  получения бал е повече от записаните го пишем там, ако е по-малко пак го пишем ако има места в паралелката. Ако е по средата се вмъква м/у другите и избутва 'надолу' тези с по-нисък бал, Ако не му стига бала за там правят бал за 2ж и проверяват там по същия начин. така всеки с по-висок бал 'измества' тези с по-нисък, макар и проверени и написани там 'надолу'...

# 584
Добре, аз не разбрах като излезе първо класиране и си приет примерно на 5 позиция не ти ли се пази мястото за второ класиране и ако се качиш примерно на 2 позиция тогава решаваш тогава отиваш и се записваш на едно от двете.

Общи условия

Активация на акаунт