СЕДМИ КЛАС - 24 тема - Мислят и подреждат.....

• 45 728
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Добре, аз не разбрах като излезе първо класиране и си приет примерно на 5 позиция не ти ли се пази мястото за второ класиране и ако се качиш примерно на 2 позиция тогава решаваш тогава отиваш и се записваш на едно от двете.
Ако на второ класиране минеш на предно желание задължително се записваш там.

# 586
Добре, аз не разбрах като излезе първо класиране и си приет примерно на 5 позиция не ти ли се пази мястото за второ класиране и ако се качиш примерно на 2 позиция тогава решаваш тогава отиваш и се записваш на едно от двете.

Пази се в смисъл, че ако не се изместиш на по-предно място, се записваш на това от първото класиране, което е същото и от второ. НО, ако на второ класиране се преместиш по-напред, тогава трябва да се запишеш за паралелката от второ класиране. Нямаш право да избираш дали тази от първо или тази от второ класиране.     

# 587
ако си приет на 5-то желание след 1 кл. имаш 2 възм. или се записваш или подаваш заявление в училището, в което си приет за 2 класиране. Тогава имаш възможност да се класираш на 1,2,3,4,или 5 ж, НО ако си приет на 3ж, трябва да се запишеш там.  Не може да избираш 3 или 5! Само 3! Ако не се запишеш в 3ж оставаш за 3 класиране. Т.е ако си приет на 2 ж не губиш нищо- може да мръднеш на 1 или да останеш на 2!
Ако си по-назад трябва да се запишеш където си се преместил.

# 588
Ако на второ класиране минеш на предно желание задължително се записваш там.
Ама в справочника пише:Във втори етап на класиране учениците се класират на мястото си от първи етап или на по-предно свое желание.

# 589
там се класираш, но се записваш точно където си се класирал - не може да избираш

# 590
  • София
Хайде да го преговорим пак това класиране! Примерно си написала желания

1. СМГ
2. 9 ФЕГ
3. 1АЕГ
4. НПМГ

При първо класиране ти казват, че си класирана по желание 4. НПМГ. Тук имаш 2 свободнии действия
- харесваш си НПМГ и се записваш там
- не си харесваш класирането и отиваш в НПМГ и подаваш едно листче-заявление, че искаш да участваш във второ класиране.

Когато излезе второ класиране те класира примерно, в 9ФЕГ.Тогава се записваш във 9ФЕГ. С мястото в НПМГ вече е приключено, дори да искаш да се запишеш там.
Ако не се запишеш в _ФЕГ, тогава трябва да участваш в трето класиране, където вечче се попълва нова заявление с желания като при първо и всичко се случва отначало.

# 591
  • Пловдив
така е обяснено в справочника, и принципа е такъв, но на практика е малко по-различно и по-сложно, защото баловете в различните у-ща са различни. Общо взето програмистите казаха така: Вземаме детето Х, гледаме 1ж - правим бал за него - гледам има ли записани в него - ако  получения бал е повече от записаните го пишем там, ако е по-малко пак го пишем ако има места в паралелката. Ако е по средата се вмъква м/у другите и избутва 'надолу' тези с по-нисък бал, Ако не му стига бала за там правят бал за 2ж и проверяват там по същия начин. така всеки с по-висок бал 'измества' тези с по-нисък, макар и проверени и написани там 'надолу'...

Сигурно ли е това? Какво се слува с по-ниските балове, които са изместени от по-високите и те вече са били разхвърляни по желанията им? Едва ли някой отново ще ги разпределя, при положение че вече са били разпределени.
Не е ли по-логично да има предварителна подредба по низходящ ред и от там нататък вече да се следва описаният начин, като разхвърлянето по желания става отгоре на долу?

# 592
[Не е ли по-логично да има предварителна подредба по низходящ ред и от там нататък вече да се следва описаният начин, като разхвърлянето по желания става отгоре на долу?
Точно така, само че подредбите са няколко - за всеки бал по една. Например една опашка по бала за ЕГ, още една за мат. гимназии и т.н. Всяко дете има по няколко бала и е подредено във всички опашки, за които е посочило желания. Когато дойде неговият ред на някоя от опашките (коя зависи от реда, в който са подредени желанията на детето) и то се класира, го задраскват и от останалите опашки, в които участва.

# 593
  • Пловдив
badme , в кое гнездо подавахте документи ?

СОУ “Св. Климент Охридски”, гр. Пловдив, бул. “Васил Априлов” № 3 - бившата Благоев.
Много хора имаше, много!

Благодаря !
А някой във Софроний Врачански да е подавал ?

Да. Подаването отнема около час време с попълването на заявлението. Може би, ако отидеш рано с попълнено заявление, ще минеш бързо, преди да се оформи навалицата. Там подават документи и деца от другите области и от цялата област Пловдив.

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 21:26 от dundi73

# 594
  • София и там където не се пуши

Пази ти се мястото, само ако не мръдне нагоре.

Мръдне ли - край отиваш на по-желаното място

# 595
  • София, Младост 2
Ние утре ще ходим да подаваме - тази сутрин имахме нов размисъл и леко разместване на желанията, но мисля, че вече сме окончателно готови. Разпечатала съм всичко, попълнено на компютър - надявам се да не се налага да преписвам нещо.

Днес малко се обезсърчих, защото една приятелка ми разказа, че в школата, където е учило нейното дете, са правили прогнозни разсъждения за статистиката. И според тях излизало, че докато увеличението на бала за момичета се очаква да е 20-30 стотни, за момчетата щяло да е 50-60... Пък нас това сериозно би ни препънало в желанията... И сега сме на поредната фаза удължени физиономии - младежът се прави, че не му пука, защото си харесвал и второто желание, но седя дълго и мълчаливо да пие студен чай със замислена физиономия след разговора ни, така че едва ли му е много комфортно.

Ох, да вземе да минава вече всичкото... пък каквото, такова.

# 596
Здравейте, бг-мамми!
Напоследък мисля по един въпрос... newsm78
Дали е възможно, балът в 1ЕГ-Варна ЧЕ-НЕ тази година да падне малко???
Гледам баловете от предните години:
2006/2007-31,18
2007/2008-30,25(по-нисък от предходната)
2008/2009-30,20(по-нисък от предходната)
2009/2010-29,85(по-нисък от предходната)
Та, как мислите, има ли шанс тази година да е дори малко по-нисък от предходната 2011/2012-33,53? Thinking
Вярно е, че се обсъжда само повишение на баловете, но щом пък понижение се е случвало и то не веднъж в тази гимназия... ох, ще се побъркам вече...
Моята мома има 33,35, решила е твърдо, че няма никакъв шанс да я приемат и по цял ден плаче... вече не знам как да я успокоявам. Ооообаче, хем се е отчаяла, хем не иска да добави нищо друго в заявлението  #Crazy
Много моля тези, които разбират от статистики, ако може да направят една за моето момиче... дали има или няма шанс! Мен не ме слуша, може пък във Вас да се вслуша и поне да впише още някакви паралелки и училища. Praynig
Здравей! Изобщо да не се отчайва госпожицата! Резултатът хич не е лош. Освен това по мои наблюдения децата с най-висок бал ще кандидатстват в МГ, имам предвид масово с най-висок бал, така че отпадат като конкуренция. Освен това по мое лично мнени Пета изобщо не е  лош вариант, специално за моя хубосник сме я писали преди 1ЕГ (моят е с бал 34,13 и първите му желания са МГ и Пета - ето ти реален пример, че балът може изобщо да не ви е проблем), така че въпрос на избор - тоест докато не излезе класирането, нищо не се знае и място за отчаяние няма! И последен вариант (най-краен) ако пък не  влезе немски, а много иска винаги може да приравни, важно е желанието! Начин винаги има! Успех на всички деца, дами!

# 597
така е обяснено в справочника, и принципа е такъв, но на практика е малко по-различно и по-сложно, защото баловете в различните у-ща са различни. Общо взето програмистите казаха така: Вземаме детето Х, гледаме 1ж - правим бал за него - гледам има ли записани в него - ако  получения бал е повече от записаните го пишем там, ако е по-малко пак го пишем ако има места в паралелката. Ако е по средата се вмъква м/у другите и избутва 'надолу' тези с по-нисък бал, Ако не му стига бала за там правят бал за 2ж и проверяват там по същия начин. така всеки с по-висок бал 'измества' тези с по-нисък, макар и проверени и написани там 'надолу'...

Сигурно ли е това? Какво се случва с по-ниските балове, които са изместени от по-високите и те вече са били разхвърляни по желанията им? Едва ли някой отново ще ги разпределя, при положение че вече са били разпределени.
Не е ли по-логично да има предварителна подредба по низходящ ред и от там нататък вече да се следва описаният начин, като разхвърлянето по желания става отгоре на долу?

Спокойно мами.
Класирането ще остане както е описано в наредбата. Общо взето е лесна задача за начинаещ програмист нарича се "подреждане на масив" (а сигурно програмата се правили от напреднали).
Това, което описва gold_ става в компютъра (и то много бързо) и има много междинни (временни) състояния. Накрая всяко дете ще отиде според бала и желанието си.

Бадме, разпределянето (разместването) е до края. Дете, което изпадне от първо желание - веднага се прави проверка за 2 ж. (3ж докато му намерят място). Ако му стига балът - влиза в списък 2 ж и избутва друго дете в края.  И с другото дете се случва същото.
Ако свършат желанията (с бал 28 е писано само НЕГ, например) - отива в списък неприети, дори и да има други паралелки, които той не е посочил като желание и където балът  е по-нисък от неговия. Значи той не иска да учи там.
Какво става с неприетите - не разбрах - в наредбата пише, че остават за второ класиране, обаче в някакво интервю мернах, че чакат 3-то. Да кажат знаещите.
Затова е добре да има поне едно "песимистично" желание.

# 598
  • Варна
rossi Хубаво е човек да е оптимист, но ми се струва, че е добре да се подготви за най-вероятния изход. Детето, за което се пита, е 435-то. Дори и всички преди него да искат в МГ, това са 208 места (вкл. и ИТ с френски). За да може да се класира в 1ЕГ с немски (което е нейно първо желание), трябва още поне 124 деца измежду тези с висок бал да не посочат 1ЕГ с НЕ за първо желание. Това е вероятен, но нереален вариант и аз не бих залагала на него. Чудеса стават, но затова са и статистиките, да се види кое е по-вероятно да се случи. Нека смятаме и така: местата в 1ЕГ с НЕ са 104, значи поне 331 деца от тези с висок бал не трябва да я посочват като първо желание. Вярвате ли, че това ще се случи? Миналата година например от първите 289 деца, 104 са посочили 1ЕГ с НЕ за първо желание.
 Пак казвам, Пета е чудесна гимназия и аз ако бях на мястото на майката, бих я рекламирала пред дъщерята, за да може детето да свикне с идеята. И разбира се, бих писала 1 ЕГ с НЕ като първо желание, заради процента вероятност да се случи чудо.

# 599
Дами, извинете, но нещо се обърках от различния опит.
Попълнил съм на компа заявлението с у-ща и паралелки чрез копи/пейст от списъка на РИО, а също така и кодовете, за да могат служителите само да ги проверят.
Ще ме върнат ли, за да ги попълва лично служителка ? newsm78

На "пол" съм изтрил директно единия и съм оставил верния.

Общи условия

Активация на акаунт