СЕДМИ КЛАС - 24 тема - Мислят и подреждат.....

• 45 735
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Изписване на града се изисква, защото е възможно в обастта да има две СОУ В.Левски с информатика с АЕ например, но едното да е в Елин Пелин, а другото в Сф. Ако няма опасност от такъв род дублиране - няма проблем

# 556
  • Бургас
Подадох заедно със сина ми.
Той направо трепереш от вълнение.
Сега както се казва в една реклама"Остава ни само да чакаме!"

# 557
От служебната бележка преписваш дословно както е написано в нея. Peace
Задраскваш с / хикс/  с химикал пола на детето . Спокойно после и на място можеш да попълниш с химикал каквото си пропуснала. 
Точно така бях направила и аз, ама се оказа, че за щерката трябвало да оградя с кръгче Shocked квадратчето, в което пише ж Пълно безумие! Добре, че минах без преписване на цялото заявление, а само си турих кръгчето около квадратчето с хиксчето!  Laughing  Laughing  Laughing

# 558
  • София
Сега, ако искате да поговорим за алгоритъма на подреждане и класиране. Ще споделя как аз го разбирам.
Имам напр. 34 бал. На първо място пиша Първа немска, на второ - Втора немска, на трето Първа англиийска, на четвърто - Втора английска. Компютърът ми взема бала и гледа дали ми стига за първото желание, т.е. колко души има с бал по-висок от моя, които влизат в Първа немска и ако има свободни места, влизам по първо желание. Но напливът там е много голям. Желаещите са много и като се запълнят паралелките, се оказва, че последният човек, който е влязъл, е с бал напр. 34,30. Т.е. аз не мога да вляза. Тогава компютърът гледа дали ми стига за второ желание - Втора немска. Ако балът стига - класира ме там и не продължава надолу да проверява. Ако не стига бала и за второто желание, продължава да проверява за третото и т.н. докато ме класира някъде. Ако класирането ме удовлетворява, записвам се там, където са ме приели. Ако не ме удовлетворява, подавам заявление в училището, където съм приета , че ще участвам за второ класиране. При второто класиране ми се пази мястото, където съм приета. На това класиране мога да се придвижа само напред.
Извинявайте, ако съм прекалено подробна, но едно момиче ме помоли тук да обясня. Дано е станало ясно  Crazy

# 559
  • Майничка
badme , в кое гнездо подавахте документи ?

СОУ “Св. Климент Охридски”, гр. Пловдив, бул. “Васил Априлов” № 3 - бившата Благоев.
Много хора имаше, много!

Благодаря !
А някой във Софроний Врачански да е подавал ?

“Св. Климент Охридски” е бившето "Г.Димитров", "Благоев" беше сегашната ГХП. Wink

Докладвам - в 9, 11.30 и 14.30ч. в 60-класното е нямало изобщо хора, обаждаха ми се приятели да ходя да подавам. В 14,50 в "Райна Княгиня" също нямаше хора - минахме оттам да подаде колежка, стана за 7-8 минути.
Нашето подаване остана за утре, да премислела още веднъж.

# 560
Здравейте, бг-мамми!
Напоследък мисля по един въпрос... newsm78
Дали е възможно, балът в 1ЕГ-Варна ЧЕ-НЕ тази година да падне малко???
Гледам баловете от предните години:
2006/2007-31,18
2007/2008-30,25(по-нисък от предходната)
2008/2009-30,20(по-нисък от предходната)
2009/2010-29,85(по-нисък от предходната)
Та, как мислите, има ли шанс тази година да е дори малко по-нисък от предходната 2011/2012-33,53? Thinking
Вярно е, че се обсъжда само повишение на баловете, но щом пък понижение се е случвало и то не веднъж в тази гимназия... ох, ще се побъркам вече...
Моята мома има 33,35, решила е твърдо, че няма никакъв шанс да я приемат и по цял ден плаче... вече не знам как да я успокоявам. Ооообаче, хем се е отчаяла, хем не иска да добави нищо друго в заявлението  #Crazy
Много моля тези, които разбират от статистики, ако може да направят една за моето момиче... дали има или няма шанс! Мен не ме слуша, може пък във Вас да се вслуша и поне да впише още някакви паралелки и училища. Praynig

# 561
badme , в кое гнездо подавахте документи ?

СОУ “Св. Климент Охридски”, гр. Пловдив, бул. “Васил Априлов” № 3 - бившата Благоев.
Много хора имаше, много!

Благодаря !
А някой във Софроний Врачански да е подавал ?

“Св. Климент Охридски” е бившето "Г.Димитров", "Благоев" беше сегашната ГХП. Wink

Докладвам - в 9, 11.30 и 14.30ч. в 60-класното е нямало изобщо хора, обаждаха ми се приятели да ходя да подавам. В 14,50 в "Райна Княгиня" също нямаше хора - минахме оттам да подаде колежка, стана за 7-8 минути.
Нашето подаване остана за утре, да премислела още веднъж.

Мерси , gargamelabouquet

И ние ще сме или утре или в четвъртък .
Притеснявам се , че нашите заявления са едностранно отпечатани , дали ще е проблем ? Thinking

# 562
  • София
Ами тези балове, които са дадени, са вероятно за момчета  newsm78 Шанс винаги има. Нека не се тръшка! Но ти и й обясни, че разумните хора винаги си оставят резервен вариант. Така че нека пише още училища

# 563
Моля, да преповторим какви документи носим, когато подаваме заявление за участие в класиране,
характеристиката от класната нали трябва при записването в училище, нашата класна изобщо не знаеше, че трябва да им пише характеристики, щяла да пита директорката #2gunfire

# 564
Моля, да преповторим какви документи носим, когато подаваме заявление за участие в класиране,
характеристиката от класната нали трябва при записването в училище, нашата класна изобщо не знаеше, че трябва да им пише характеристики, щяла да пита директорката #2gunfire

Заявление, оригинал и копие от удостоверението за 7 клас, оригинал и копие от служебната бележка с оценките от НВО. Оригиналите ги връщат веднага!

# 565
  • София
Подадохме. Искаха да пишем абревиатурите без имената, напр. "СМГ  Пр. М; АЕ", без да пишем Паисий Хилендарски и без кодовете. Дори на масите списъкът с паралелките беше без кодове. Стана бързичко, само аз сто пъти се изпотих от внимаване, и пак сбърках на едно място. С детето дружно гледахме и сверявахме какво и как нанасят като кодове.
Рапорт даден! Връщам се да чета.

Ох, започвам да се нервирам  #Crazy- точно приключих с попълването на пълните наименования на училищата - пр. СМГ " Паисий Хилендарски" Пр.М ; АЕ и сега трябва да почвам да трия.....Ръководих се от официално пуснатите на сайта училища с паралелки и кодове. Или учителите в гнездата имат други инструкции, или табличката на сайта на РИО, не отговаря на тях!? newsm78

Андариел, а връщат ли за попълнено заявление/ без кодове/ на компютър?

Не зная, не видях дали някой е с готово напечатано. Бяхме съвсем малко хора, трима човека попълвахме в една стая, наоколо само се чуваха гласовете на служителите, дори не се наложи да чакаме на опашка, всичко стана много бързо. Дори толкова бързо, че чак сега ми е нервно, че ми се губят някои моменти от процедурата, като например, дали сложиха копията от удостоверението и служебната бележка вътре във формуляра. не ме караха да разписвам върху тях с "вярно с оригинала" (сега някой като го написа, се сетих, че миналата година ме караха). В единия момент се разписвах в книгата с оценките, и в другия видях заявлението перфорирано в папката. Не знам, аз ли съм се извратила и не оценявам бързината или все пак чакането на опашка с един-двама човек е здравословно - имаш време да видиш, да попиташ, да размениш дума с другите какво и как са направили.

# 566
Не се тревожи, не помниш, защото си го направила механично, по рутина Не си пропуснала нищо, защото , доколкото знам, служителката проверява целия комплект. А за "Вярно с оригинала" прочетох , че приемащите сверявали и пишели това.  Peace

Lea, много добре си обяснила алгоритъма и аз така го разбирам...Презастраховам се обаче, в края на желанията да напиша и едно училище с по- нисък бал - от т.нар. Втори ешалон, за всеки случай .... Laughing

# 567
за да маркирате пола - вмъквате с уърд арт главно Х, което слагате пред/зад текста и намалявате докато се побере в квадратчето Simple Smile

за Варна:
отидох подготвена с разпечатани едностранно, двустранно, изцяло и частично попълнени, както и една празна. взеха ми двустранно попълнената, на ръка само добавих номера на удостоверението (тъй като ги получиха днес), втори тел.номер и две уточнения за език...
бяха приятно изненадани от попълненото заявление, док за самоличност не са ни искали

# 568
  • Пловдив
При нас за пола - задрасках ненужното - т.е. за Рая задрасках мъж, остана жена(така ми казаха в гнездото). На компа бях махнала въобще мъжкия пол.....

А нас ни накараха да зачертаем верния пол, т.е за госпожицата - зачертаното е Ж.

# 569
и при нас проверяващщите написаха вярно с оригинала. Понеже объркахме първото заявление, аз си го взех, като нанесох кодовете които нанасяха там. Така имам точно копие на подаденото заявление. Какво ли ме грее това  newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт