ВМ-НВХ, част 60

• 42 894
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
здравейте,
започнах тренировки във фитнес-студио и се чудя какво да ми е храненето преди и след тренировка. Огладнявам доста и засега си купувам салам или варени яйца, но ми трябват някои свежи идеи за разнообразие.
Иначе добре се справям, вече не ми се яде сладко. Ограничих доста и млечните.

# 256
  • SA
Ех, страшно много обичам да имаме гости! Целият ден е като мальк празник - да се напазаруват разни неща, да се приготвят, да се подреди масата... приятното прекарване с приятели и накрая любимата ми част - сипвам си чаша вино, пускам си хубава музика, слагам си гумените рькавици и измивам всички чаши, чинии, тенджери, тигани, тави..., докато си мисля разни неща...  Simple Smile
W'A'S'P', повечето лекари, които познавам, препорьчват на пациентите си това, което считат за най-добро и което биха препорьчали на най-близките си роднини и самите те биха следвали, в случай, че самите те са болни. Да не мислиш, че няма лекари с метаболитен синдром, затльстяване, диабет?  Те самите се лекуват така както всички останали пациенти с подобни проблеми. За злокачествените заболявания - аз самата не знам как бих постьпила, ако трябва да се боря с такова. Разбира се вьпросьт за храненето изобщо не може да се обсьжда, то сьс сигурност няма да сьдьржа повече от 20 гр. захар на ден. Но да посьветвам някого да откаже химиотерапия... никога не бих могла, освен ако нямам безспорни доказателства, че поне 100 такива болни са се излекували по този начин. Много, много е трудно да се дават нетрадиционни сьвети на тежко болни хора.
Медицината е просто една професия, в която хората се обучават по определени правила и след това започват да практикуват, спазвайки тези правила. Някои, за които професията е просто начин за преживяване и печелене на пари, си ги спазват и си живеят спокойно, че са свьршили всичко по правилата. Има и такива, които безрезервно вярват в правотата на общоприетите протоколи за лечение. Малко са лекартите като тези, които цитираш.  Embarassed
Шоки, страхотно е това, което тези диабетички ( 1 тип) споделят! Ако тези хора, преминат на ВМ-НВХ още след поставяне на диагнозата им, то те вероятно много години биха могли да изкарат на минимални дози инсулин( дьлгодействащ).

# 257
kameloth-че Heart Eyes и аз не съм сигурна в това за спиране на химиото. Ако знаеш колко познати и непознати са ни го предлагали това. Да спрем химиото и да почнем вегетарианство, понеже в незнам си коя клиника в Мексико лекували хора болни от рак с плодове и зеленчуци. Други пък някакви бразилски сокчета чули, трети пък водорасли, четвърти пък друго. За злокачествени заболявания е трудно да се дава съвет. Там процесите са толкова неконтрулируеми и мащабни. Виж за всички други заболявания човек не губи нищо от проба. Дори и да не уцели вярното хранене, може да го спре и няма да му коства живота (е освен ако не е предпиел някакви супер крайни действия). А най-добре да не се стига до злокачествени заболявания, но уви човечеството все още не е достиганло до тази загадка - от какво се пораждат и как да се предпазим. Затова ще си караме на нашия режим, пък живота ще си покаже.

# 258
  • SA
vici75Hug, ех, ако искам да живея по-дьлго, то това е за да науча още много неща , които все още не са известни. Едно от тях е каква е причината за злокачествените заболявания и автоимунните болести. Химиотерапията може и да не е най-удачното лечение, но с очите си сьм виждала стотици излекувани деца от различни злокачествени заболявания в резултат на химиотерапията. Как да кажа на някого да я откаже? Но мисля, че W.A.S.P. имаше предвид нещо друго - храненето при злокачествени заболявания. След като отдавна е известно, че туморните клетки сьществуват благодарение на глюкозата, защо поне на тези хора официално не се препорьчва нисковьглехидратно хранене? Да не говорим, че леченето на редица злокачествени заболявания включва и използването на високи дози кортикостероиди и дори се налага някои болни да минават на лечение на инсулин, заради стероиден диабет.
W.A.S.P., и лекар да беше, няма гаранция, че майка ти би те послушала. Мен досега никой от роднините ми не ме е послушал. Само брат ми, ама на него май Милко Георгиев май решително му повлия.  Simple Smile

# 259
добро утро по никое време
тук спя макс по 6 часа и се излюпвам рано-рано

да, кам, знам че е така и това е много жалко
но явно си трябва време

Скрит текст:
иначе относно химиото - в случая пропуснах да отбележа, че имах предвид нещо (ура, това Щ изскочи най-после) конкретно - онези "медикаменти" с които се опитват да отрежат инсулиновите рецептори на клетките
нещо, което може и се постигне безболезнено със строг режим
както и да е
извинявам се, че засягам тази тема, не му е мястото тук
моля те да ме извиниш, ако съм те засегнала, не съм искала, теб си те уважавам, както и Тони и другата ви колежка тук
аз просто имах предвид конкретни личности, чиито имена не искам да назовавам

вчера имах среща отблизо с дама с тежък ПМС, страшна работа, добре че нямаше автомат да ни подреди до стената  Shocked
само като се сетих и аз колко зле бях, как са ме търпели моите не знам  Embarassed

и малка идейка за чипс - нарязани на тънко пресни манатарки се пържат в масло
стават хрупкави
и за съжаление са доста вкусни, мога да изям доста, добре, че правихме съвсем малко, че иначе не знам ...  Laughing

вики,
Скрит текст:
смятам, че изборът за химиото е личен (за съжаление това се знае от малко пациенти, повечето го смятат за задължително и не искат да го откажат поради различни причини, някои напр ги е страх да не разсърдят лекаря си)
аз знам за себе си какво бих избрала и това се опитах да кажа  Embarassed
но в никакъв случай не бих налагала това мнение за други хора
майка ми си го избра сама, аз тогава и казах същото
след като направи своя избор, аз го уважих, въпреки че ме болеше като гледах как я съсипваше
дано само не бъда поставена в ситуация да избирам за непълнолетно дете
вие като родители сте направили това, което сте сметнали за правилно и не е работа на никого да ви съди или наставлява

# 260
За храненето при онкологични заболявания мен ме поразява това, че им препоръчват да ядат много плодове и зеленчуци и да пият сокове - заради антиоксидантите било. Това все пак са големи количества въглехидрати, които ще натоварят организма, а конкретно глюкозата ще даде храна на раковите клетки. В същото време знам, че при рак се смята, че са вредни животинските мазнини, а май дори и за месото има мнения, че е вредно Rolling Eyes А така се объркват хората и положението им се влошава.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 09:32 от Cioccolata

# 261
Ей така за забавление да прочетете:
Скрит текст:

# 262
  • Бургас
Merelenda,много се радвам да те видя тук  Hug
Най-накрая ми дойде ц-ла  newsm44
относно "дебата" от предните дни,преди време от всичко прочетено и аз вярвах,че био-то е по-важно,но организма ми определено показа,че по-добре месо и зеленчуци.Даже на този етап от моето здравословно състояние и с зеленчуците не мога да прекалявам без да има последствия
За млечните също имам мнение по въпроса,но някой път пак ще пиша  Laughing
Обаче все още не мога да се справя с киселинността
Купих си тест лентички и положението от скоро е доста киселинно  Sad

# 263
Обаче все още не мога да се справя с киселинността
Купих си тест лентички и положението от скоро е доста киселинно  Sad
Киселинността на кое?

Ей така за забавление да прочетете:
Скрит текст:
От тази статия отидох на друга, за начини за контрол на холестерола, та това

Цитат
Препоръчително е да внимавате и с полуфабрикатите и пакетираните храни, които консумирате вечер пред телевизора.
    -   и ме разсмя, и ме учуди.Нима вече се приема за задължително, сядайки пред тв-то, човек да ръфа нещо?   Thinking

# 264
  • Бургас
Katarin X.,не ми е наред киселинно-алкалния баланс  Sad  и ползвам лентички да го следя.Милко е писал,че това се получава или при прекаляване с месото или при не достатъчен прием на вода.При мен понякога се получават и двете.Опитвам се да конпенсирам със зеленчуци,но както писах по-горе не винаги ми се получава,най-вече че колкото повече ям от тях,толкова по-бързо огладявам после.Явно инсулиновата ми чувствителност е доста зле щом и зеленчуците оказват влияние върху апетита  Cry

# 265
  • София
Нима вече се приема за задължително, сядайки пред тв-то, човек да ръфа нещо?   Thinking
Нима вече се приема за задължително вечер изобщо да си пред ТВ-то? Телевизията я изключих (буквално) преди 3 години, невероятно е колко свободно време се оказа, че съм имала.

А като споменахте био, да си изплача и аз ...

Имам племенница на година и половина, която вече ме притеснява. Майка и и баба и (сестра ми и майка ми) непрекъснато я наливат със сок, защото тя "не пиела вода". Малката пие около половин литър сок всеки ден, като напоследък, като резултат от моето "дуднене" са започнали да го разреждат с малко вода, но все пак сока си остава.
И въпреки, че сега расте ужасно бързо вече е започнала да се позакръгля, на което семейството ми се радва изключително много, разбира се.
Аз просто вече не знам вече какво да им говоря и как да ги убеждавам. Само ми "Да"- кат с отегчение по телефона, оправдават се, че сока бил "био" и след това си карат постарому. След поредния подобен разговор вече се чувствам ужасно, ужасно безпомощна Sad

# 266
Зеленчуците не засищат особено, затова и се огладнява от тях Peace Ако придружават месо или яйца и цялото ястие включва достатъчно мазнина, тогава няма да водят до глад. Но мисля (моето мнение е такова), че зеленчуците е правилно да бъдат пълнеж, а не основа на ястието. Само ако човек е само леко гладен или например му е лошо, тогава има смисъл да се ядат само зеленчуци. Но пак възниква въпросът защо изобщо да се яде, ако сме само леко гладни или ни е лошо Wink

А миналата седмица четох мнение на Крес Кресър за това, че киселинно-алкалният баланс в организма няма нищо общо с киселинността на урината Wink Тоест тя не е показател за това каква е киселинността на кръвта. А всъщност киселинността на кръвта се регулира от самия организъм, както се регулира и холестеролът, и чрез храна на практика не можем да я манипулираме. Чрез храна можем да променим киселинността на урината, но не и на кръвта. Освен това всъщност киселинността на урината не е показател и за състоянието на здравето, а си е просто това - показател за киселинност на урината. Ето тук първа част: http://chriskresser.com/the-ph-myth-part-1 Сега видях, че вече е написал и втората, но нея още не съм я чела.

Заключението му е, че чрез алкална диета може да се подобри състоянието при бъбречни заболявания, но май само толкова. Ще чета повече.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 10:57 от Cioccolata

# 267
mis_val, вкъщи пием водорасли - те са алкализиращи и компенсират в голяма степен недостатъчно алкалното хранене. Пиенето на достатъчно вода е наистина много важно - поне 30 мл на кг тегло трябва да е  Peace
Много е неприятно това с децата, все пак от родителите зависи изграждането на навици. Вкъщи се пие само вода и като идем на гости, щерката пак това търси.
Assos, много приятели ни се чудят как така нямаме кабелна, пък като им кажа, че и телевизия почти не гледаме...  Mr. Green

# 268
Животът без телевизия е супер. Но трябва човек да откаже малко и интернета.  LaughingКато бях малка помня, че веднъж гледах цял ден ТВ (5-6ч без прекъсване детски) и ми стана лошо, започна да ми се вие свят и да повръщам. Оттогава никога не сядам целенасочено да гледам екрана. Гледам новини или някой филм, но после ставам, често ми е за фон, да цъка нещо там, но не обръщам внимание. Дори компютърът ме натоварва по-малко от ТВ.

За химиотерапията - не знам какво бих правила аз, сигурно ще съчетая двете: терапия и кетогенно хранене. И каквото стане. Но най-добре е човек да не стига до това.  Confused

Тези дни ми попадна книгата на Уестън Прайс в интернет. http://gutenberg.net.au/ebooks02/0200251h.htmlУникално четиво. Страшно проницателно. Излиза, че всичките ни болести, абсолютно всички (без вирусните) са резултат на западната цивилизация и това не е в последните 50години, а от поне няколко столетия, ако не и хилядолетия откакто се развива земеделието. Той намира най-здравите хора в света и установява, че това са племената, живеещи в традиционна среда и с традиционно хранене с животинска храна почти без растителна. Има и снимки на тези хора. Представете си аборигени от всички краища на света, които са страшно красиви - с красиви лица, зъби, коси, тела. Абсолютно пропорционални и с весел и щастлив характер. Живеят в хармония и разбирателство помежду си всички поколения. Той ги сравнява със същото туземно население техни събратя вече колонизирани от белите западняци. Какъв е резултатът? Туземците са хранени с модерни консервирани храни, захар, хляб и т.н. и още първото околение деца на интегрирани и захранени родители по този начин, получава страхотни физиологични дефекти от всякакво естество: криви зъби, лошо зрение, деформация на черепа, деформации на тялото (стъпала, гръб, гръден кош), за първи път се появяват олигофрении сред децата, детски паралич, туберкулозата е била епидемична сред новото въглехидратно поколение, а случаите на насилие ескалират. Според Уестън Прайс (1940Г.) тогавашните проблеми на САЩ и Европа със здравето са именно заради модерното хранене. В това "здраве" той включва както физически недъзи и затлъстяване, които за САЩ се смятат за нормални, така и душевни проблеми като психични заболявания, склонност към насилие, олигофрения (която есто се характеризира и с физически увреждания). Понеже имам специалист вкъщи точно по тези заболявания и ми е разказван, а и съм виждала - децата с умствена изостаналост почти винаги имат и физически недъзи. Тези неща са взаимозависими и са свързани.

След всичко, което прочетох, си направих извода, че всъщност хората би трябвало да са красиви, интелигентни и чувтсвителни създания, но съвременния начин на живот и навлизането на земеделието в цивилизацията всъщност довежда до точно обратното. Излиза, че физиологичното здраве на организма е това, което определя нашето поведение към средата около нас. А не обратното. Това е базата. ДРугото е, че това, което възприемаме като "красота", всъщност е съхранената генетична памет кой човек е здрав и кой е болен. И това се доказва в книгата на Прайс.

ВСяка физическа деформация по тялото или физиологичен дефект се отразява на външния вид на лицето, на чертите му. Понеже той се е занимавал и с антропология и е познавал много добре антропологичните типове по света, установява, че всъщност хората с перфектно здраве от тези племена имат перфектно пропорционални черти на лицето и идеални челюсти: високи и издадени скули, правоъгълни челюсти, префектно разположени зъби, нормално чело и красив профил. Всички изглеждат като братя и сестри, не защото са, а защото перфектно се съхраняват гените на етноса им. А когато навлиза "цивилизацията", тези гени се увреждат.  И се появява престъпност, насилие и т.н. Не знам дали сте се нтересували, но зап. наука смята, че насилието е резултат само и единствено на стимули от средата, на лошо семейство и всякакви други фантасмагорични фактори, а никой не обръща внимание на храненето на хората. Да сте чували в гетата по света да се яде нормална храна? Всичко там е боклуци, захар, + алкохол и наркотици, защото хората стават страшно податливи на престъпни влияния заради бедността. Една страшна язва, която се размножава самичка, а никой не прави нищо по въпроса. И ще става по-зле. В България е същата беда. И Шоки беше абсолютно права, че в БГ се яде много хляб от беднотия. Така е, винаги е било. Моята баба израстна на диня и хляб и цял живот така се храни. Беше чист късмет, че доживя до 87г, защото практически цял живот е била болна от нещо: няколко пневмонии, миома, рак на гърдата, остеопороза, исхемична болест на сърцето, белодробен емфизем, високо кръвно, загниване на червата, херния и т.н. и т.н. Просто цял живот се мъчи от болести. За мене това не е живот.

Просто света толкова се е пренаселил, че липсата на ресурси е страшна и ще води до все повече проблеми.

Разгледайте линка, там е книгата и има много снимки за пример. Кара те да се замислиш!

# 269
Здрасти mis_val, благодаря и на всички за топлото посрещане в темата!  Hug
Аз малко късно я давам с благодарностите, ще ме извините. Вглъбила съм се тук в едни манджи и рецепти, разни режими и кой в какво вярва като правилен начин на хранене, за да е здрав човек... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт