ВМ-НВХ, част 60

• 42 534
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
По повод темата на Мерелинда и за хомеопатията да споделя нещо интересно
Скрит текст:
имам близка приятелка с хашимото, която, откак е попаднала на читав хомеопат, 12 години е карала само на хомеопатия, без никакви други лекарства, и се е чувствала много добре. След 2-рото раждане нещата се разбутаха прекалено много (май заради упойката, а и вероятно не само) и сега се налага да приема тиреостатици.
Кам, страхотна си! Heart Eyes Hug Ех, дано има повече лекари като теб, които да имат такъв холистичен подход и да могат да видят цялостната картина. А не 1 лекарство за 1 симтом, за другия -друго, а че причината за всички може да е една, кой да го интересува...

# 331
  • SA
Merelenda , това че при лечението на хипертиреоидизма ти, се оправят и останалите ти здравословни проблеми, сьщо потвьрждава, че те са свьрзани с него. Мисля, че най-важно за теб е да насочиш усилията си кьм неговото лечение. Предполагам , че си чела, но пак да ти кажа, че нивата на вит.Д е добре да се изследват при всички хора с автоимунни заболявания, защото често се открива дефицит. А проучвала ли си вьзможностите за лечение с LDN?
yulinga Heart Eyes, това си е основен принцип в медицината - когато човек има множество , разнообразни оплаквания, да се прави опит те да се обяснят с едно заболяване ( особено ако става вьпрос за деца, или млади хора).

# 332
Merelenda , това че при лечението на хипертиреоидизма ти, се оправят и останалите ти здравословни проблеми, сьщо потвьрждава, че те са свьрзани с него. Мисля, че най-важно за теб е да насочиш усилията си кьм неговото лечение. Предполагам , че си чела, но пак да ти кажа, че нивата на вит.Д е добре да се изследват при всички хора с автоимунни заболявания, защото често се открива дефицит. А проучвала ли си вьзможностите за лечение с LDN?

Така и не изследвах витамин Д, но започнах да пия по 2 капки дневно ( ниска доза, но по-добре от нищо). Пия от месеци и може би не си втълпявам, че ми се отразява добре.
Витамини В комплекс пия отдавна. Добавих само витамин Д и усетих промяна след време.

Четох доста за LDN в постове на Пинк Пантер във форума. Намерих и доктор във Варна, който лекува по метода, но... да ме пита някой защо не съм се насочила още в тази посока.

Иначе - да... инфо търся главно за Базеда и неговото лечение. Убедена съм, че ако по някакъв начин успея да постигна трайна ремисия, другите заболявания ще изчезнат. Докторите ми дават едва 5% вероятност да постигна ремисия, защото съм с един рецидив на заболяването, а предната ремисия траеше 3 месеца.
И все пак - не се отказвам.
Затова се насочих и към темата тук. Нали казват, че лечението на заболяванията е нашата храна и храната е нашето лечение.

yulinga   bouquet

# 333
  • SA
Да, така е, храната трябва да бьде нашето лекарство, отдавна сьм убедена в това. Сьщо както и сьм убедена, че ВМ-НВХ укрепва имунната система.
За вит.Д - изследвай си го, ако имаш вьзможност. Имам близка сьщо с автоимунни заболявания- Хашимото, Бехтерев - пьрвото нещо, което й препорьчаха след диагнозата на тиреоидита беше да си изследва нивото на вит.Д. което се оказа клонящо кьм нулата.
За LDN, аз на твое място бих го пробвала, особено ако има лекар, който да те проследява( аз сьм го пила всьщност за мой проблем преди време и имаше много добьр ефект Embarassed).
И никакво отказване, надежда винаги има!  Hug
Ох, извинявам се, ако сьм отегчила момичетата, които пишат в темата!  Embarassed

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 01:05 от kameloth

# 334
kameloth, едва ли си отегчила някой. За мен подобни разисквания на различни, дори несвързани директно с темата проблеми, могат да бъдат само от полза. И не мога и аз да не кажа, че живееш на прекрасно място. Благодаря за споделените красоти   bouquet.

Merelenda , ти си смело момиче. Желая ти успех в постигането на добро здраве.

Тони, дано при вас всичко е наред.

Радвам се, че в темата има още много нови хора и се дискутират интересни неща.
При мен нищо ново. Експеримента ми с интервалното хранене в крайна сметка приключи безславно. Тези дни борих един коремен вирус, но вече съм добре и от утре отново съм на линия.
 Hug на всички.

# 335
  • В Балкана
Яяяя, колко много сте писали!  Grinning
Цяла сутрин, чета. Благодаря за интересните неща!   bouquet

Herzen, може да се каже, че почети спазвам препоръката за ядене до 14 ч. Първият ден го докарах до 14.30, втория 15.30, третия 16.30 ч. Малко по-късничко, ама не огладнявам по-рано..  ooooh! До сега трите вечери бяха лесни. За тази съм планирала дълга разходка. Ще видим до къде ще го докарам.

Няколко менюта от последните дни и от по-отдавна, които съм сметнала.
Храната е еднотипна, но на мен ми харесва. Калориите са по-малко, защото леко се опитвам да огранича. Може тези дни да сложа и такива с повече калории.
Забелязах, че не съм сложила нищо със сметана, дроб и риба. Когато намеря ще споделя и тях.

Скрит текст:
Сутрин започвам с кафе + краве + кокосово масло (+ понякога прясно мляко), в мини количества.

кокосово масло   3
краве масло   4
яйца   120
Свински бут   30
краве масло   7
краставици   150
Свински бут   40
свинска мас   40
свинска мас   30
Свински бут   200
краставици   200
1,694, П 15%, М 84%, В 1%

кокосово масло   4
краве масло   4
яйца   200
свинска мас   75
моркови   70
Свински бут   60
краставици   280
краве масло   0
яйца   60
1,367 к., 14%   83%   3%

кокосово масло   4
краве масло   5
яйца   118
краве масло   35
краставици   150
Сирене, краве   35
яйца   120
свинска мас   30
моркови   75
краставици   120
Маслини   90
Извара   55
краве масло   25
прясно мляко елби 3.6%   11
1 495 к., 14%, 82%, 4%

прясно мляко елби 3.6%   13
краве масло   6
кокосово масло   2
Свински бут   205
свинска мас   10
краставици   150
домати   130
Свински бут   130
краставици   150
свинска мас   20
Маслини   70
1,401 к., 18%   80%   3%

прясно мляко Горна Малина 3%   120
краве масло   4
яйца   100
краве масло   19
краставици   150
Свински бут   78
свински ребра (печени, готвени, )   100
свинска сланина, сурова   10
моркови   68
яйца   160
лук, пресен   30
свински ребра (печени, готвени, )   33
свинска сланина, сурова   7
свинска мас   7
Сирене, краве   25
краве масло   16
1,617, 23%   73%   4%

прясно мляко Горна Малина 3%   50
краве масло   6
яйца   100
краве масло   30
яйца   70
извара   100
зехтин   50
свински ребра (печени, готвени, )   20
лук, пресен   150
домати   150
краставици   180
КМ Ханско 2% БДС   400
суджук   100
1670 к., 19%   70%   12%

кокосово масло   3
краве масло   4
яйца   115
Извара   115
домати   250
Маслини   70
краве масло   45
свински бут   175
краставици   150
зехтин   4
Бира, обикновена   60
1331 к., 25%   69%   5%

кокосово масло   3
краве масло   6
прясно мляко елби 3.6%   20
яйца   115
свинска мас   30
Извара   100
краставици   100
моркови   50
Маслини   50
Свински бут   40
краставици   150
зелени, готвени, варени чушки   200
зехтин   20
Извара   100
яйца   115
Маслини   100
1471к., 21%   70%   9%

краве масло   4
Суров сусамов тахан, течен   22
какао на биосет   8
яйца   105
краве масло   30
краставици   200
яйца   105
свински крака, сурови   50
краве масло   20
краставици   150
кашкавал   25
луканка   20
Суров сусамов тахан, течен   80
домати   500
бира   100
лук, пресен   30
1812 к., 18%   73%   7%

яйца   101
краве масло   30
свински бут   30
Пилешко бутче, само месо, печено   110
свински бут   42
краве масло   19
яйца   178
свинска сланина, сурова   19
свински бут   75
краве масло   34
зелени, готвени, варени чушки   180
краставици   100
ябълков оцет   10
лук, пресен   25
1856 к., 20%   77%   3%

По темата за солта - ям много, соля много и не задържам много вода. Задържам от жегите, рядко от пресолено ястие.. По-често от сирене. Безсолно ястие не мога да вкуся. Преди да опитам соля. Солта за нищо не си я заменям.  Naughty И морска и обикновена ползвам. За мен е важно да соли.  Laughing

По темата с добавките и аз не смятам, че здрав човек трябва да приема по една шепа, заради "някакъв недостиг". Аз преди пиех вечерна иглика - целенасочено. Сега почивам от нея. Септември-октомври ще направя един тримесечен курс с нея. Пия омега 3, когато се сетя. Понякога  пия 10-15 дена по 2 таблетки на ден, друг път  пия месец-два пак по 2 таблетки на ден. Често с месеци не пия.. Витамин Д никога не съм пила. Тази година, януари и февруари може да попия.
Понякога пия витамин Ц. Купувам си един блистер, който го ползвам 2-3 месеца.  Laughing Когато реша да пия изпивам 5-6-7 таблетки.. Май по-често пия, когато се прояви някой симптом на настинка.
Сега пия сок от алое. Харесва ми и си купих една бутилка. Ще я изпия за 45 дена и повече тази година няма да си купя.
Вярвам повече на храната, билките, нетрадиционната медицина и силата на самия организъм да се справи, с каквото му се случи. И тази теория при мен работи.  Laughing
За справка и аз не пия лекарства. При някакви настинка, изпивам терафлу, витамин Ц, аспирин, ако случайно има температура - парацетамол. И се оправям много бързо.  Laughing

# 336
Благодаря за пожеланията, момичета, и още веднъж извинете, че много се отклоних от темата. Hug
kameloth,
Скрит текст:
ще изследвам витамин Д. Крайно време е да го направя, щом усещам и подобрение от приема му, макар и в малка доза. Все го отлагам, поради финансови причини. Множко ми идват изследвания на 30-40 дена като пари ( хормони, профили, ПКК+СУЕ, чернодробни, пари за доктор, за ехограф, който тук правят често, но сега попаднах на доктор, който не ми взима пари всеки път за ехографа), та все отлагам. И на очен трябва да се ръсна подобаващо... отделно лекарствата всеки месец, просто...
Ще помисля пак и за ЛДН.
Благодаря ти отново! Не знаех, че си доктор, но след постовете ти веднага си пролича. Embarassed

Да попитам за кокосовото масло: не съм срещала по магазините казано честно. В Кауфланд, Пикадили намира ли се и на каква цена?

# 337
Привет, момичета!
Чета всичко и съм в крак с новините, благодаря за споделяната информация и браво за постигнатите резултати! На всички със здравословни проблеми от сърце пожелавам да ги преборят!  Hug

Време е за месечния ми отчет - шест месеца след началото на режима се чувствам много добре. Вече втори месец съм в застой с килограмите, така че свалените си остават пак 8,5кг., както след края на четвъртия месец. Въпреки че не съм се мерила с метър, съм убедена, че обиколките ми продължават да намаляват бавно и славно. Мога да споделя за размера дрехи също. Когато започнах режима, ми ставаха дрехи 44 или 46 номер по европейската номерация, а сега нося 40 или 42 номер, като зависи от модела и материята на конкретната дреха. Например стават ми панталони 40 номер без грам еластичност, нагоре ми стават доста вталени ризи 42 номер. Когато преди години съм била на сегашните си килограми, никога не са ми ставали такива размери дрехи. Така че засега не съм се затормозила особено, че килограмите ми са в застой.

Сега ще споделя това, което най-много ме радва мен - като започвах режима, пиех хапчета за холестерола и триглицеридите, Метформин за инсулиновата резистентност и два вида хапчета за кръвното, единият вид от които - бетаблокер. Сега не пия нито едно от тези хапчета! Искам да уточня, че хапчетата за кръвно ги пия от тринадесет години! А личната лекарка ми казваше, че до живот ще пия хапчетата за холестерола и триглицеридите. Не мога да ви опиша буквално отвращението, с което започвах деня, виждайки хапчетата в шепата си. Сега това го няма, чак не мога да повярвам! Другите бонуси са видимото подобряване на състоянието на кожата ми и спокойствието, което усещам. Е как да не съм искрено убедена, че този режим е правилният?  Laughing

Понеже все повече хора ме питат как отслабвам, аз обяснявам. Дори само на още един човек да помогна, пак ще съм доволна. Така че на всички ни пожелавам късмет, търпение и воля да се справим!  Hug

# 338
Кокосово масло последно купих от карфур от щанда им за био продукти. Беше 14-15 лева за 300мл, на драгон суперфудс, екстра върджин студено пресовано. Но аз го ползвам само за кафето сутрин и ми издържа дълго.

# 339
  • Пловдив
Кокиче, браво, браво, така се радвам за теб! Hug Hug Hug Веднага си копирам поста ти, за да споделям с който трябва. Но напоследък все повече се убеждавам, че колкото и да говориш на някой, ако той не иска да намери пътя, няма мисъл... Confused

# 340
За справка и аз не пия лекарства. При някакви настинка, изпивам терафлу, витамин Ц, аспирин, ако случайно има температура - парацетамол. И се оправям много бързо.  Laughing
За мен това са лекарства.
Иначе и аз сега пия алое (нали знаеш, че е подходящо най-вече за хора с кръвна група А  Wink )
В случаите като на  Merelenda , Cioccolata  и изобщо, когато има здравословни проблеми, изискващи лечение, предполагам, е нормално освен лекарства и приемането на добавки.
Не приемам за нормално обаче, здрави хора, без заболявания, да се тъпчат с изкуствени витамини и добавки.А такива хич не са малко, за съжаление....
И ме изумяват такива хора, които намират време и желание да търсят, да се интересуват какви още витамини и добавки да приемат, обаче нямат време и желание да се хранят правилно и с правилните храни.
Както се казва - бай, бабо, да не срещнеш мечка! Повечето хора, които пият добавки, не го правят от хубаво, вярвай ми, единици са тези, които наистина нямат сериозни проблеми те самите или в семействата си, за да са взели това решение.
Опитвала съм да обясня на приятелки например, че по време на бременност може да се набавят достатъчно полезни вещества и витамини от храната, не е нужно да се пият синтетични такива, но си вярват на лекарите, които им ги изписват. Аз самата също съм пила, защото тогава вярвах, че това е правилно...
Наистина на повечето хора им е по-лесно да пият нещо, вместо да тръгнат да променят храненето и навиците си, за съжаление.

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 09:19 от fata_morgana

# 341
Кокиче, браво, браво, така се радвам за теб! Hug Hug Hug Веднага си копирам поста ти, за да споделям с който трябва. Но напоследък все повече се убеждавам, че колкото и да говориш на някой, ако той не иска да намери пътя, няма мисъл... Confused

yulinga, благодаря ти!

Абсолютно права си, истината е, че докато човек сам не достигне до идеята за дадено нещо, нещата не се случват. Самата аз съм казвала, че ми е трябвало време, за да осмисля тази изключително нова за мен информация, напълно в разрез с официалната доктрина, но се радвам, че все пак се случи, че съзнанието ми се отвори и приех, че това е моят режим. Няма какво да се лъжем - когато десетки години са ти повтаряли колко вредни са мазнините, как не трябва да се яде месо, но пълнозърнест хляб може и т.н., никак, ама никак не е лесно да преобърнеш мисленето си на 180 градуса.

# 342
Колко много сте писалиииии Simple Smile

Кокиче, поздравления отново! Hug

Камелот, поклон!  bouquet Защо не бяха всички лекари като теб...

Merelenda, подкрепям за вит. Д Peace Изследвай се непременно. Вече на базата на резултата си определяш единиците вит. Д и започваш с него (според мен е правилно да увеличиш на поне 5-6 капки на ден). След 3-4 месеца изследваш пак и ако не си стигнала в оптималните граници, може да увеличиш още. Ето тук гледам за ориентировъчни количества и стойности: http://grassrootshealth.net/media/images/chart-serum-level-intak … charts-single.pdf А сайтът е: http://www.grassrootshealth.net/

Да повторя обаче моето предупреждение за всички, които пият вит. Д в по-високи дози (т.е. над 2000 - 3000 единици/ден):
1. ако забележите, че развивате запек, увеличете магнезия - може да е магнезиев цитрат, може да е магнезиево олио, но вит. Д изчерпва магнезия в организма, защото му е необходим за трансформиране в активна форма, от което често настъпва недостиг на магнезий и най-осезаемите симптоми са запек и мускулни схващания;
2. заедно с вит. Д е препоръчително да се приема вит. К2, но вече всеки си преценява дали ще го приема. К2 насочва калция към костите, за да не се натрупва в меките тъкани. Например ако след започването на вит. Д с времето рязко се увеличи натрупваният зъбен камък, това е признак за недостиг на К2. Отделно калцият, при липса на К2, може да способства за развитието на атеросклероза, бъбречни и жлъчни камъни, дори шипове в ставите. К2 не е пряко свързан с вит. Д, а с калция, но вит. Д способства пък за усвояването на калция, а веднъж усвоен, той трябва да отиде в съответните тъкани, за да има полза от него. И точно К2 го насочва към правилните места, защото иначе има риск да отиде не където ни трябва.

Кокосово масло аз предпочитам засега да поръчвам от Iherb.

За автоимунните заболявания много хора прибягват до палео хранене, т.е. 1) без никакъв глутен и без зърнени храни, освен по малко бял ориз (бял, защото има по-малко фитинова киселина), 2) без обикновени картофи, но за сметка на това се ядат сладки картофи - количество според нуждите, 3) без млечни, освен ако не са сурови и непастьоризирани, за предпочитане от хранени с трева крави (трудна работа в днешно време), 4) без бобови, 5) без растителни мазнини от тези, които са богати на омега-6 (у нас това е най-вече слънчогледовото олио). Яде се месо, по възможност максимално екологично, зеленчуци, плодове, сладки картофи (процентът въглехидрати е според нуждите). Ако се ядат ядки, се накисват предварително, за да се неутрализира фитиновата киселина. Може да се използва масло, но много хора правят гхи, за да елиминират казеина. Общо взето това е Embarassed

Скрит текст:
Не знам какво се случи вчера, луд късмет ли беше или какво, но пратка за близо 60 долара ми пристигна в пощата, вместо да трябва да ходя в митницата. А така си спестих 20 и няколко лева за ДДС и митнически такси Sunglasses Не можех да повярвам на очите си, но си замълчах, взех си колета и си излязох Laughing

Последна редакция: чт, 11 юли 2013, 09:34 от Cioccolata

# 343
Кокиче, много вдъхновяващ пост. Изобщо резултатите ти са прекрасни.
Иначе и аз съм на твоето мнение, че докато човек сам не узрее и не поиска да направи информиран избор, колкото и да се опитва някой отвън да му показва пътя, няма да се получи. И докато лекарите непрекъснато повтарят колко са вредни мазнините, ще е трудно до невъзможно да се промени каквото и да е.

# 344
  • София
Момичета, само да ви спомена, че в Ихерб са пуснали тези безплатни мостри:
http://www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-D-1000-D3-Extra-St … 110-Tablets/15030
http://www.iherb.com/iHerb-Brand-Vitamin-D3-5-000-IU-120-Softgels/50807

То само заради тях си заслужава да се пусне поръчка  Heart Eyes
Аз мисля да си добавя втория Д3

Общи условия

Активация на акаунт