ВМ-НВХ, част 60

• 42 235
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
И аз преди години пиех следобед по едно 3в1, но след като погледнах калориите му, го зарязах моментално.

# 601
Да, то по начало тези пакетирани кафета, особени такива с "мляко и захар" или дори и само с "мляко", са пълни с химия - дори и само това е достатъчна причина да ги откаже човек. Аз се бях загледала миналата година, докато вкъщи още се намираха няколко неизпити пакетчета - списъкът със странни съставки е страшно дълъг ooooh!

# 602

глюкозо-фруктозен сироп по мои спомени е основната съставка на 2в1

# 603
Да, то по начало тези пакетирани кафета, особени такива с "мляко и захар" или дори и само с "мляко", са пълни с химия - дори и само това е достатъчна причина да ги откаже човек. Аз се бях загледала миналата година, докато вкъщи още се намираха няколко неизпити пакетчета - списъкът със странни съставки е страшно дълъг ooooh!
Да ,само химия. От известно време се стремя да не купувам пакетирани храни, а пък във къщи ми носят разни "Малки тайни" на Маги и тн. и се ядосват защо не искам да ги използвам. Simple Smile

# 604
  • София
Но по принцип го харесвам , определено е човек който уважава тялото си Simple Smile
И чието тяло аз също много уважавам  Sunglasses

А когато пишете, че не можете да устоите на сметана - за заквасена сметана ли става въпрос?
Питам защото ми е единственото омразно нещо в режима, но взимам понякога 1, 2 лъжици като лекарство, защото виждам, че всички го правят.  Но аз принципно избягвам и нетипичните за мен храни като тахани, сусами, фъстъчени масла и подобни. Мисля, че човек може чудесно да се справи само с простички и местни хранителни продукти.

# 605
 Simple Smile Привет на всички
Отдавна не съм писала по простата причина,че ми е приятно да ви чета, а аз самата няма какво толкова да кажа  Embarassed
 Не помня дали е коментирано тук за витамин б17, но тези дни ми попадна информация и реших да я споделя -тъкмо сега е и времето на кайсиите по пазара. http://b17.ecoalpic.com/
Относно фъстъченото масло - един път се прецаках да взема  и като погледнах съдържанието - захар, сол.....и още нещо имаше - отказах се, но пък беше вкусно. Сега ще издирвам някое без добавки.
3в1 успях да го откажа ( 1-2 месечно най-много да го пия и дори го приемам като десерт) - до миналия декември го пиех почти всеки ден Rolling Eyes Сега най-обичам обикновено горчиво кафе-ароматът наистина се усеща, а ако е със захар въобще не мога да го пия.
От понеделник се опитвам да правя нещо рода на мазния фаст, но не точно защото въглехидратите са ми към 5-6грама,а там май не трябваше да има никакви newsm78 . Във вторник се събудих с гадене,замаяност и някакво странно чувство, но днес вече нищо не усещам - странното е,че на по 1000-1200к не усещам глад. ( до сега бях на по 1800-2200)
Докато търсех информация за мазния фаст на английски попаднах на нещо, което тук не е коментирано - интересуваме ме вашето мнение - от гледна точка на здравето дали не е вредно??? Shocked http://livinlavidalowcarb.com/blog/the-salerno-4-week-fat-fast-i … oss-solution/3077   Като човек, който е далеч от медицината, на пръв прочит ме притеснява фактът,че протеините няма да са достатъчно ?
 newsm78

# 606
Assos, абсолютно си права за простичките и местни храни! Peace Наистина не са необходими нито сметана, нито кокос, тахан, фъстъчено масло или бадемово/кокосово/ленено брашно. Ако се търси мазнина за готвене, идеалната е свинската мас. За салати зехтинът е абсолютно незаменим. От млечните напълно е достатъчно да се хапва сирене, кашкавал, кисело мляко, не е нужна сметана. А ако се предпочитат месото и яйцата, направо е още по-добре Peace Аз много харесвам заквасената сметана, но си признавам, че до миналата пролет не бях хапвала изобщо Embarassed А тахан не бях хапвала до тази година, но сега и той ми хареса. Кокос заобичах още 2011, но преди това го имах само за украса за десерти Laughing Разбира се, това са ми слабости, но в никакъв случай не смятам, че сметаната, таханът, че дори и кокосът, трябва да бъдат основата на храненето - абсолютно не. Но като за лукс са си съвсем ОК. А вече е въпрос на вкус какво ще хапва човек, когато му се поиска да се поглези. Всъщност за мен тъмният шоколад може би е най-предпочитаният вариант за такава употреба Embarassed

Лилава коса, ще погледна линка, но така, на прима виста, отговарям, че мазният фаст определено не е за дълго време. 3-4 дни максимум - мисля, че така е замислен. Наистина чувството за глад изчезва, всички го казват, а вероятната причина е високият процент на мазнините и засищащият им ефект. Няма никакъв проблем от 5-6 грама въглехидрати на ден в тези дни според мен.

Да, погледнах. Ами, в линка Джими описва интерпретацията на някакъв лекар (Джон Салерно) за мазния пост - като при Аткинс, но с продължителност 4 седмици. Аз съм скептична към тази идея. Оригиналната идея на Аткинс за кратка продължителност ми се струва по-добра.

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 10:31 от Cioccolata

# 607
  • SA
Assos, абсолютно сьм сьгласна с теб, че придьржането кьм простичка и местна храна е най-правилния избор. Сусамов тахан, фьстьчено масло, сметана - в никакьв случай не ги вьзприемам като основни храни, с които да се нахраня. По-скоро са нещо за хапване, когато ми се иска нещо сладко, или както казва Шоки, да се поглезя. Определено не си падам по приготвяне на режимни десерти и вместо да си губя времето в готвене, предпочитам да хапна льжица- две направо от бурканчето.  Embarassed
Кафето от много години го пия без захар и вече сладкия вкус на кафе ми е направо непоносим и неестествен. Дьлго време го пиех с малко прясно мляко в него и така май най-много ми допада. Сега като не ям млечни продукти , започнах да ми слагам кокосово мляко, или по-скоро нещо като кокосова сметана ( намерих тук едно кокосово мляко, което по неизвестни за мен причини се е разделило на две фракции - течна и прозрачна на дьното и много пльтна, като масло - на повьрхността).
Лилава_коса, интересна е тази статия за лаерила. Срещала сьм информация, че се правят опити за лечение на рак с него, но доколко успешно, не зная. Някак си ми е трудно да повярвам, че всички злокачествени заболявания са причинени единствено от прост дефицит на някой витамин.
Иначе за мазния фаст - да, той е сьщия като този, предожен от Аткинс, но за доста по-дьлго време. Сега, за протеините - не мисля, че за такьв период ще настьпи драматичен недостиг на протеини, та чак да се разболее човек. Все пак има хора, които по 20 дни гладуват напьлно, или карат с по 2-3 плода на ден и нямат признаци на белтьчен недоимьк. Но пьк и не виждам смисьл този фаст да се провежда цял месец, освен ако целта не е много бьрзо отслабване, в случай на морбидно затльстяване. Напоследьк си мисля да взема да проведа един такьв фаст за десетина дни, интересно ми е как ще се чувствам.
ТониHug  Heart Eyes

# 608
За интересуващите се от фъстъчено масло - специално погледнах това в Пикадили, което се продава като био. На някаква немска фирма е, съдържа и палмово масло и морска сол, т.е. не са само фъстъци. Въглехидратите са 12 грама на 100. А иначе при течния шоколад има и други фъстъчени масла, но те май са със захар. Виждам обаче, че в биомагазините се намират и съвсем чисти фъстъчени масла, дори без сол, напр. на Рапунцел.

# 609
  • София
Шоки, Камелот, разбрах ви, но също считам за нужно да се уточни, че фъстъченото масло, тахана, както и другите често обсъждани тук храни не са важна част от режима, за да не останат новите момичета с погрешно впечатление.

А що се отнася до изключенията - аз съм на принципа - ако е гарга да е рошава Simple Smile На тая основа веднъж или два пъти месечно си позволявам нещо любимо, но нережимно, като шоколадово суфле с кокосово мляко, грах, пъпеш или коктейл маргарита, примерно. Разбира се, внимавам количествата да са в рамките на дневните 15% въглехидрат. Например, деля суфлето с някой, като вкусово оставам много по удовлетворена отколкото ако се натъпча с 6 десерта. Но с миниатюрните количества се свиква и човек започва вече да възприема храната по съвсем различен, разумен начин.

# 610
Да, сметана, тахан, фъстъчено масло и подобни определено не трябва да се консумират прекалено често Peace

# 611
Здравейте, изгледах Милко,
моето мнение за него е сходно на вашето, възхищавам му се на начина  по който се грижи за тялото си, и за трънливия път по който е тръгнал да пропагандира режима. Но проблема е че е малко краен в изказа си, и доста груб на моменти. За хора които не са последователи на режима, за съжаление би отблъснал. Пратих на майка да гледа видеото от Нова тв, и едвам я убедих да го догледа, принципно ми каза че е съгласна с нещата които момчето казва, но не и по начина по който ги представя.
Иначе евала от мен , трудно е да чупиш стена с глава.

И аз като Асос, предпочитам да ям чисто, защото тахан, сметана, и други ме карат да преям с тях. По-спокойна съм като ги нямам в хладилника  Mr. Green А фастъченото така и не го заобичах. Както и фастъците. Умирам за миризма на печени фастъци, но хич не с ами вкусни. (слава богу) И ядките съм спряла. Уф и крилца ще ми поникнат, ама нещата при мен не се раздвижват. Май ще започна да смятам и ако това не помогне ще пробвам и аз фаст-а.
Искам малко помощ, ще си пусна няколко дневното меню за справка. Сега опитвам 2 кратно хранене, без закуска. След 10 дена никаква промяна. Знам че е малко, ама все пак.
първите 6 дена:
обяд: вратна пържола около 200-250 грама в изпечено състояние
вечеря: пържола пак + салата или таратор
3 кафета с мляко - общо прясно мляко около 100 грама грубо.
Три от дните бяха пържоли, после 3 ребърца, пак същото количество.
8 ден:
обяд: мусака от тиквички с мляно мазно месо около 300 грама порция
вечеря: таратор + 2 консерви риба тон в зехтин (от мъничките)
9 ден:
обяд: мусака от тиквички с мляно мазно месо около 300 грама порция
вечеря: салата + пиле на грил (беше бая мазно) около 150 грама пиле.
тази мусака я ядох 2 дена - като в нея имаше 4 тиквички и близо 350-400 грама месо. Готвена без мазнина.
10 ден:
обяд: пиле на грил полято с масло, защото беше останало само бяло месо - 150грама + крем супа от
спанак, сметана(1 лъжица), малко тиква(една лъжица), пекориньо(30-тина грама), 1 лъжуца филаделфия.
вечеря: сьомга на скара около 200 грама една шайба + салата
Салатата винаги е домати, краставици, козе сирене с малко зехтин.

# 612
joya, без да имам и най-малка представа, ама ....ако аз изям такова количество за 10 дни, не само не бих свалила нито грам, ами дори бих качила 2-3 кг.
Според мен и месото, и мазнините са прекалено много.
Но, аз не съм критерий, така че....нека ти кажат по-съвестните последователки на режима.

Гледала съм Милко, при Гала.Не слушах кой знае колко внимателно, но имам спомен, че беше наредил един маси с месо, и основно наблягаше на него.Т.е., останала съм с впечатление, че набляга на него, а не на мазнините изобщо.

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 16:23 от Анонимен

# 613
  • София
Но по принцип го харесвам , определено е човек който уважава тялото си Simple Smile
И чието тяло аз също много уважавам  Sunglasses

Ох, и аз ...  Sunglasses
Особено тази снимка https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/ … 5_770239991_n.jpg  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Така ... сега да ви кажа какви ги надробих снощи  Embarassed (отчет за мазния фаст)
До към 6-7 устисках, без глад, въобще не ми беще проблем, маслото ми беше предостатъчно за засищане. Но към 7 неистов глад ме настъпи и реших да хапна варени яйца. Изядох 4. Та реално съм карала на 4 х 22 гр масло и 4 сварени яйца. Резултата днес на кантара е -400гр. Което не вярвам да е свалено тегло, ами просто от малкото ядене. Ще видим идващите дни какво ще става.

Относно сметани, тахани, фъст. масла ... аз всичко обичам  Embarassed   Затова и не ги купувам, защото трудно им устоявам.

Тони, стискам ви всичките си палци баща ти да е оправи !!!
Майка ми почина от рак преди няколко години и знам през какво минаваш ... а и това, че си лекар - още повече  се тормозиш ...
Кураж мила и дано Господ е с вас!

Последна редакция: ср, 17 юли 2013, 16:27 от Вивиан

# 614
  • SA
Да, и според мен Милко има сьвьршено тяло, постигнато без разни химии, хормони, протеинови прахове и тем подобни. Изключително  грозни са ми разни напомпени културисти, които по-скоро приличат на някакво недоразумение на природата, отколкото на красиво мьжко тяло. За жени, използващи тези методи пьк изобщо да не споменавам, отвратителни са ми! Иначе за агресивния подход на Милко ( макар на мен да ми се струва неуместен), явно има аудитория, на която точно това им допада.  Simple Smile Днес брат ми ми спомена, че точно това го е подтикнало да започне да закусва с 4-5 сурови яйца.
Katarin X, точно на мазнините набляга Милко, винаги изтьква, че сьставляват кьм 70% от храната му. Има разлика между различните видове месо - дали става вьпрос за пуешко филе, или вратна свинска пьржола.  Peace
joya , като цяло храната ти ми изглежда добре. Не знам дали не ти идва в повече, обаче. Все пак 500 гр. вратна пьржола в изпечено сьстояние са поне 700-800 грама такава в сурово. Което си е доста като калорийно сьдьржание ( или като енергия). Струва ми се, че тялото за да започне да използва собствените си мазнини за енергия, би трябвало да чувства лек дефицит по отношение на тази, която приема с храната.
Вив, задьлжително пиши какво се случва с твоя фаст!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт