СЕДМИ КЛАС - 29 тема - Три за щастие!!!!!

• 35 954
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
По това, което чета разбирам, че на отличничките трябва да им се осигурят мъже с квота, а за по-зле представилите се никави У хромозоми. 31 СУЧЕМ, 22 СОУ, две от паралеките в 35 СОУ и някои в 18 СОУ са феминизирани. Без квоти щеше да има момчета във всички училища.

# 511
  • София
явно всяко училище си решава. И аз съм изненадана за 18-то, че няма квоти. За 32.ро сега се успокоих, че има.
Нямаше без квоти да има момчета във всички училища. Немската, френската, английската и подобни най-желани гимназии, където балът е поравно български и математика, щеше да има предимно момичета, защото момичетата традиционно са с по-високи балове и по-високи оценки по български.

# 512
Кои паралелки в 35 са без квоти? ooooh!

# 513
На моят син виси "записан" (записан е след 1 класиране), а на другото дете (2 класиране) статуса е само "класиран". Никъде не пише "записан"  newsm78, странно!!!

Помя, че и миналата година имаше подобна драма, но не се сещам подробности. Явно е свързано със софтура или с ъпдейта.

Не е драма-явно "записан" и "класиран" са синоними Embarassed в този случай.

# 514

НЕ с БЕЛ и ФЕ с БЕл. До миналата година немските паралелки бяха с квоти, а френските без. Знам, че в едната френска паралелка от миналата година има само едно момче.

# 515
 Simple SmileДа не би от тази година да са се увеличили младежите -франкофони, защото като записвах дъщеря ми в паралелка ФЕ РЕ ИТ бяха повече момчета, отколкото момичета. Рабира се ,тя много се зарадва на този факт! Mr. Green

# 516

НЕ с БЕЛ и ФЕ с БЕл. До миналата година немските паралелки бяха с квоти, а френските без. Знам, че в едната френска паралелка от миналата година има само едно момче.
А какво друго знаеш за обучението там? Simple Smile

# 517
  • София и там където не се пуши
Има тема за 35-то, няма да се изказвам пак. Хваля го де. Ама когато има и малки има недоволни родители.

# 518

А какво друго знаеш за обучението там? Simple Smile
Нищо конкретно. Или по-точно конкретната информация, която имам е от преди 15 години.

# 519
Има тема за 35-то, няма да се изказвам пак. Хваля го де. Ама когато има и малки има недоволни родители.
ОК! Нямах идея,че така строго са диференцирани темите, пък и изказванията...просто попитах. Wink

# 520
  • София и там където не се пуши
Ооо няма проблем, ама не ми се пише пак.

# 521
  • София
Взех, че покрай това "записан" и "класиран", погледнах на нашия какво му показва статусът в системата - пише "записан", след първо класиране. Та, има разлика, но сигурно за второ класиране още не са обработили всички данни.

# 522
Simple SmileДа не би от тази година да са се увеличили младежите -франкофони, защото като записвах дъщеря ми в паралелка ФЕ РЕ ИТ бяха повече момчета, отколкото момичета. Рабира се ,тя много се зарадва на този факт! Mr. Green
Тази година въведоха квоти за ФЕ8РЕ8ИТ, а махнаха квотите за НЕ/РЕ/БЕЛ.

# 523
  • Варна
Нямаше без квоти да има момчета във всички училища. Немската, френската, английската и подобни най-желани гимназии, където балът е по равно български и математика, щеше да има предимно момичета, защото момичетата традиционно са с по-високи балове и по-високи оценки по български.

Във Варна няма квоти. Местата в 3-те ЕГ + МГ (махам паралелката с Физика, където традиционно влизат с бал с две единици по-нисък) са 820. Според общата статистика от първите 820 с най-висок бал 460 са девойки, а 360 са младежи. В МГ местата са 200 и там са около 160 младежи и 40 девойки. За 3-те ЕГ остават 420 девойки и 200 младежи. Разпределят се горе-долу в съотношение 2:1. В 1-ва ЕГ в клас от 26 деца, 8-9 са младежи, а останалите са девойки. За другите ЕГ нямам инфо, но мисля, че и там е същото.

# 524
Взех, че покрай това "записан" и "класиран", погледнах на нашия какво му показва статусът в системата - пише "записан", след първо класиране. Та, има разлика, но сигурно за второ класиране още не са обработили всички данни.

Миналата година на децата,които следях ,до есента им стоеше статуса "класирани".Те отдавна се бяха записали ,ама "наша"работа.

Когато има интерес към дадена паралелка и въвеждат квота ,за да не се наруши "екологичното равновесие".При понижен интерес,ако има квота много пада бала и от "елитна" става обикновена паралелката.Тогава махат квотите и я подсилват с по-прилежните девойки.Това е .

Общи условия

Активация на акаунт